Šta je novo?

Najbolji BESPLATNI e-mail program?

• Začetnik teme Začetnik teme ZoNi
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

ZoNi

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
30.08.2000
Poena
859
Eto, trazim *dobar* & *besplatan* e-mail program za firmu... Neki besplatan klon TheBat-a bi bio super...

dakle, da transparentno podrzava vise naloga, mocno filtriranje i slicno... (nemojte predlagati OE :rocket: ili Netscape/Opera mail programe)

FoxMail (super izgleda, kao ulepsana i malo oslabljena varijanta TheBat-a!) i Mail Warrior su mi za sada na vrhu liste (MW ima problem kad ima puno primljenih e-mailova - tako sam video na nekom forumu)...

IncrediMail, ne znam da li si video ovaj program, funkcionalno, lepo upakovano ,sareno
http://www.incredimail.com/english/splash.html
Ne znam da li odgovara tvojim potrebama, ali za kucnu varijantu mislim da je odlicno resenje

INcrediMail je super za kucnu upotrebu! (I ja ga koristim ponekad za slanje cestitki i slicno - i privatno i poslovno!)

Medjutim, besplatna verzija dodaje onaj potpis (reklamu) na kraju svakog maila, a tako nesto nije prihvatljivo za preduzece...

Dakle, IM cu instalirati uz glavni e-mail program (sad je to TheBat!) za povremeno slanje sarenih mailova... E, sad... trazim taj besplatni, glavni mail prog!

Mislim da bi dobar izbor bio Becky ver.2
Program nije freeware, ali je razlika izmedju licencirane i i trial verzije u tome sto se kod trial pojavljuje prozor koji vas obavestava da je trial (slicno kao kod neregistrovane verzije winzip-a). Autor (japanac) obavestava da se oni koji koriste trial verziju mole da posle 30 dana posalju zahtev za dobijanje licence.

http://www.rimarts.co.jp/becky.htm

ZoNi je napisao(la):
INcrediMail je super za kucnu upotrebu! (I ja ga koristim ponekad za slanje cestitki i slicno - i privatno i poslovno!)

Medjutim, besplatna verzija dodaje onaj potpis (reklamu) na kraju svakog maila, a tako nesto nije prihvatljivo za preduzece...

Dakle, IM cu instalirati uz glavni e-mail program (sad je to TheBat!) za povremeno slanje sarenih mailova... E, sad... trazim taj besplatni, glavni mail prog!

Cuo sam da je Pegasus Mail dobar i besplatan program. Nisam ga nikada koristio tako da nemam licnog iskustva.

Eudora je odlican E mail program. Postoji sponzorisna verzija koja ti u donjem levom uglu okrece reklame. Pa ako ti to ne smeta... besplato je ali ...

Visente je napisao(la):
Cuo sam da je Pegasus Mail dobar i besplatan program. Nisam ga nikada koristio tako da nemam licnog iskustva.

Eudora je odlican E mail program. Postoji sponzorisna verzija koja ti u donjem levom uglu okrece reklame. Pa ako ti to ne smeta... besplato je ali ...
Eudora moze da radi u 3 rezima:
1. Full - mora da se plati registracija
2. Adware - Full verzija sa banerima i rekamama
3. Lite - Free, ali sa ogranicenim funkcijama

hmmm...

evo ovako: trenutno testiram FoxMail (za sada mi se najvise svidja - i po funkcijama i po izggledu!), MailWarrior, Becky (nije freeware 🙁 ), Eudoru, Pegasus (suvise natrpan)...

videcu... za sada ostajem na TheBatu... a kad bude moralo na neki free prog... videcu (ali, kao sto rekoh najvise mi se svidja FoxMail www.foxmail.com.cn )

Inace, Mail warrior ima neki trip da u Windows-u 95 ne prikazuje ikonice u toolbaru, pored direktorijuma (inbox....) i tako dalje. A jos je i autor opterecen hriscanstvom..... 😀

ZoNi je napisao(la):
hmm... mislim da je on Jevrejin...

Moze biti.....Kaufman....ali hej.....ono je fraza bas svojstvena katolicima.....

Kome god da pripada.....ali sta ce to bre u programu? Ima ljudi koji se ne primaju na te gluposti. Sta ce mi da citam to tamo. :rocket:

ZoNi je napisao(la):
videcu... za sada ostajem na TheBatu... a kad bude moralo

Nedavno sam isprobavao TheBat! i kad sam hteo da ga deinstaliram nije hteo ni da cuje. Izbacivao je poruku da ne može da nadje folder cije ime je ispisano nekim kukama i kvakama.

ivo.r je napisao(la):
Nedavno sam isprobavao TheBat! i kad sam hteo da ga deinstaliram nije hteo ni da cuje. Izbacivao je poruku da ne može da nadje folder cije ime je ispisano nekim kukama i kvakama.

Nesto je pobrljavio Win, ja SisMisa koristim pooodavno bez ikakvih problema.

sismis je definitivno zakon... u winu obavezno koristim njega i to vec godinama i nikada nisam imao problema. jedini problem je taj sto nije besplatan i sto ne postoji verzija za linux...

Ali ima odlicnih krakova(naravno ruskih😀).
Inace kad ga jednom instalirate, ne morate nikad vise u slucaju da npr. menjate hdd!
Naime, snimite ceo folder, prenesete na novi hdd(cak i ako menjate OS), kad ga startujete, ponovo unesete serijske brojeve, ponovo napravite akaunte sa istim imenima vec koriscenih, i sve je tu🙂

Ali je pozeljno exportovati registry kljuceve za RIT kako bi se spasao podesavanja. Naravno posle ih importujes i zapamti sve kao sto je i bilo.

ZoNi je napisao(la):
uzgred, mislim da TheBat! nije ruski, nego moldavski program!

[takodje, ni WinRAR nije ruski, vec finski program!]

Odakle ti informacija da je RAR finski program? To nisam nigde video. A video sam na mnogo mesta da se RAR prevodi kao skracenica od Russian Arhiver (kao sto je "Crni" vec konstatovao).

Doduse na dva mesta sam video iskaz (na jednom se autor ogradjuje da moze biti da nije u pravu) da je RAR skracenica od "Roshal's ARchiver" (ime autora RAR-a je Eugene Roshal - definitivno ne zvuci kao rusko ime - ali sam video da se u prezentovanju RAR-a Eugene Roshal naziva "Russian programmer".

Takodje na drugom mestu gde RAR nazivaju "Roshal's ARchiver" pise doslovno - "RAR (Roshal's ARchiver) by: Eugene Roshal (Russia)"

E, sada, to da je RAR finski program zaista nisam ni cuo ni video do sada, a trazio sam tako nesto. Tako da ne bi bilo lose da se to razjasni buduci da toliko puno ljudi zivi u uverenju (iako to nije neko zivotno bitno pitanje) da je RAR Ruski program. Ali eto, cisto da toliki ljudi ne budu u toj sitnoj i siroko rasprostranjenoj zabludi.

Nalazio sam na pr. na ovakav iskaz: "RAR is a new program, first released in 1994 by Russian programmer Eugene Roshal" i istovremeno u daljem tekstu stoji:- "(Registration: $35.00 US. Eugene Roshal, INFO-SHARE, PL 97, 02101 Espoo, Finland. Fax... ... ...)" (ono "Finland" sam ja naglasio)

Sve mi to zvuci kao da je RAR zaista skracenica od Russian Arhiver i da je Eugene Roshal zaista ruski programer al (sada vec nagadjam) moze biti da je Eugen otvorio firmu u Finskoj na koju je registrovao program i vrsi naplatu. (ili mozda je cak preselio u Finsku). Ali kako bi nasi ljudi rekli "logicki" - mo'z da bidne, a'l ne mora da znaci.

Uzgred ZoNi imas li doslovnu adresu sa koje si skinuo FoxMail, da ga isporbam ako ti se vec toliko dopao. Adresa koju si dao vodi na neki istocni sajt sa, rakao bih, kineskim znacima, a ne umem da citam kineski; a da nabadam po linkovima, ne gubi mi se toliko vreme, nego ako ti nije tesko postuj link za download.

o WinRARu: sad se ne secam gde sam to video, ali cini mi se da je WinRAR zvanicno registrovan u Finskoj, gde se nalazi i sediste Roshalove firme koja proizvodi i prodaje WinRAR... u Rusiji se nalazi samo predstavnistvo... nisam 100% siguran... 😕

cudno je (i glupo!) sto na sajtu WinRARa nema onog "About me/us/company" ili tako nesto...

FoxMail: pa, mozes ga naci na jednom od najboljih download sajtova - WebAttack-u... konkretno:
http://www.webattack.com/get/foxmail.shtml
(tu imas link, kratak opis i screenshot)

ZoNi je napisao(la):
u, sto ti je pitanje... a koja verzija?????????????

jesi l' gldeao na Astalavista.Box.SK???
Gledao sam svugde gde sam znao a verzija ovako pise Build ID 1850912 setup ID3

Nebojsa Lukic je napisao(la):
Ali je pozeljno exportovati registry kljuceve za RIT kako bi se spasao podesavanja. Naravno posle ih importujes i zapamti sve kao sto je i bilo.

Moze ali NIJE neophodno. Radi super i pamti sve kao sto je bilo i bez toga. Naravno, gazim staru verziju novom kad izadje.

ZoNi je napisao(la):
uzgred, mislim da TheBat! nije ruski, nego moldavski program!

Nisam rekao da je program ruski, nego krakovi😀

Visente je napisao(la):

Pegasus nije loš, alinije brz ako koristiš više naloga. Mnogo jednostavniji i brži je The Bat od njega, a uz to ume da bude problematičan sa većim fajlovima (atačmentima).

Pokushaj Calypso. Jeste stari program, i MCS ga vishe ne radi (verzija 3.3 je freeware), ali je jednostavan i sasvim OK za upotrebu. Celu bazu poruka, podatke o svim accountovima i sva podeshavanja chuva u jednom jedinom fajlu, pa je izuzetno lako za backupovanje.

Bane

Bane je napisao(la):
Pokushaj Calypso. .... Celu bazu poruka, podatke o svim accountovima i sva podeshavanja chuva u jednom jedinom fajlu, pa je izuzetno lako za backupovanje.

e, upravo to sto cuva u jednom fajlu mi se NE svidja - ako se nesto s**be u tom jednom fajlu, ode sve u.......

poznat mi je Calypso, nije los, ali i dalje mislim da je od free programa najbolji FoXMail

ZoNi je napisao(la):
e, upravo to sto cuva u jednom fajlu mi se NE svidja - ako se nesto s**be u tom jednom fajlu, ode sve u.......

poznat mi je Calypso, nije los, ali i dalje mislim da je od free programa najbolji FoXMail

E, ZoNi a, da promeniš svog "avatara", pa da ne bude Kefalo nego "Mrgud"😀,) - "...e tek to ne volem..."

Nazad
Vrh Dno