Šta je novo?

Najbolja konfiguracija do 50000 RSD za desktop

cliobeast

Slavan
Učlanjen(a)
23.11.2007
Poena
301
Hteo bih da uzmem racunar do 50000RSD ali problem je sto bih platio putem kredita. Gledao sam u Gigatronu i Big Bangu ali nisam nesto za njihove konfiguracije. Sam bih uzimao deo po deo.

Hvala unapred :wall:

45.990din. (sa PDV-om) 2.106din. (rata već od)

AMD Phenom™ II X4 940 3.0GHz Black Edition, 4GB DDR3 1333MHz, Gigabyte nVidia GeForce GT 240 1GB, Western Digital 1TB WD10EARS 64MB Caviar Green, 36 meseci

Dobro ono sto je najbitnije koja je ploca i napajanje.

To ti je kao kuca, imas lose izgradjenu kucu i losu struju a dobro kupatilo, kuhinju itd :D

Ne zalecite se sa tim gotovim konf.

Kao drugo za te pare mozes mnogo bolje. A to ce ti ostali predloziti sto prate

jednostavno najbolje
Gamer
X4 Core Unlocker
49.990din. (sa PDV-om) 2.289din. (rata već od)
AMD Phenom II X2 555 3.2GHz 7MB Black Edition, ASUS ATI Radeon HD5770 1GB DDR5 DirectX 11 (EAH5770 Cucore/2DI/1GD5/A), Western Digital 500GB 7200 16MB SATAII Caviar Green, LG DVD-RW 20x speed, 36 meseci

oni ti ga otkljucaju u X4 provereno ;)

Evo ti moj savet, posle dodas ram i hdd. Ne znam ali mislim da mozes racunar sam da sastavis i platis putem kredita! Nisam siguran

Prilozi

• konf.png
    konf.png
    28.1 KB · Pregleda: 138
Poslednja izmena:
jednostavno najbolje
Gamer
X4 Core Unlocker
49.990din. (sa PDV-om) 2.289din. (rata već od)
AMD Phenom II X2 555 3.2GHz 7MB Black Edition, ASUS ATI Radeon HD5770 1GB DDR5 DirectX 11 (EAH5770 Cucore/2DI/1GD5/A), Western Digital 500GB 7200 16MB SATAII Caviar Green, LG DVD-RW 20x speed, 36 meseci

oni ti ga otkljucaju u X4 provereno ;)

sve je to lepo al kao sto covek rece napajanje je bitno a u ovoj konfiguraciji je slabo tako da je preskocite
a u recenziji(reklami) te konfiguracije na ovom sajtu se naravno to uopste i ne pominje nego je sva savrsena.e bas mi je milo da zivimo u tako lepom svetu

Da ali zato ovi sa dva posta uvek znaju šta je najbolje :D

Ne kapiram kakvo je to omalovazavanje? Pa STA ako ima dva posta? Evo ja imam dvadesetak, i slazem se i ja, a siguran sam, da ce se i MNOGI sloziti da ta konfiguracija ima: lose napajanje, lose kuciste i, po mom misljenju, mali HDD.

Vec za nekih 60evra vise, moze da se uzme 955BE, 1TB, GTX460768MB...

NE KAZEM, da je ta konfiguracija losa, niti da je za te pare "bacanje para". Ali ako gledamo na to sa ove tacke gledista: sta nude ostale firme od sklopljenih konfiguracija.

Ako gledamo sa ove: sta se moze sklopiti za te pare?

Onda definitivno, da, moze bolje. Ne moze mnooooooooooooogo bolje, ali da moze bolje - moze.

Da ste u masinu stavili 1TB disk i barem neki LCpower od 500w, pa makar bila skuplja i za 30e, slozio bih se da je ova masina odlicna.

Poslednja izmena:
Da ali zato ovi sa dva posta uvek znaju šta je najbolje :D
evo ja imam malo vise postova i kazem da je napajanje i kuciste krs , i da je hdd mali i mozda je pre mesec i po ovo i bila vrh kupovina , ali danas vec nije , tebe Marko izuzetno postujem (trgovali smo vise puta) i izuzetno si korektan , ali ako ti je posao da svima punis glavu kako je to najbolja konfiguracija u poznatom univerzumu i da mi ostali nemamo pojma hmmm :wave:

Cak i pre 2 meseca, ne bih se usudio da nikome preporucim da uzme to napajanje. Ajde manje-vise kuciste(koje jeste krs), ali ajde, neka ono prodje. Pa i taj HDD, neka i on prodje, i hajde i to sto moze bolje da se sastavi za te pare, istina, oni su dali fino cenu i fine komponente izuzev napajanja, ne moze bas mnogo bolje, ali... Napajanje je zaista... O.O

Ne kapiram kakvo je to omalovazavanje? Pa STA ako ima dva posta? Evo ja imam dvadesetak, i slazem se i ja, a siguran sam, da ce se i MNOGI sloziti da ta konfiguracija ima: lose napajanje, lose kuciste i, po mom misljenju, mali HDD.

Vec za nekih 60evra vise, moze da se uzme 955BE, 1TB, GTX460768MB...

NE KAZEM, da je ta konfiguracija losa, niti da je za te pare "bacanje para". Ali ako gledamo na to sa ove tacke gledista: sta nude ostale firme od sklopljenih konfiguracija.

Ako gledamo sa ove: sta se moze sklopiti za te pare?

Onda definitivno, da, moze bolje. Ne moze mnooooooooooooogo bolje, ali da moze bolje - moze.

Da ste u masinu stavili 1TB disk i barem neki LCpower od 500w, pa makar bila skuplja i za 30e, slozio bih se da je ova masina odlicna.

ZA 60 EURA DOPLATE NE MOŽE SVE TO DA SE UZME ;) I KOJI SMO TO "MI" ?

evo ja imam malo vise postova i kazem da je napajanje i kuciste krs , i da je hdd mali i mozda je pre mesec i po ovo i bila vrh kupovina , ali danas vec nije , tebe Marko izuzetno postujem (trgovali smo vise puta) i izuzetno si korektan , ali ako ti je posao da svima punis glavu kako je to najbolja konfiguracija u poznatom univerzumu i da mi ostali nemamo pojma hmmm :wave:

LJUDI LUPATE ZA MEDALJU I NEMOJTE ME UZIMATI U USTA POIMENCE NE ZNAMO SE, MAŠINA JE PROŠLA RIGOROZNE TESTOVE I DAJE SE GARANCIJA NA NJU, I JA JE NE PRODAJEM, STOGA NI MENI U DŽEP NI VAMA, POBOGU NITI TAMO RADIM NITI IMAM NEŠTO OD TOGA. CENA JE MANJA OD 50K, I NE LUPETAJTE VIŠE PLEASE, ZA DO 50K NEMA BOLJE, I TO JE TO.

SA DRUGE STRANE DA LI MOŽE DA SE UZME BOLJE NAPAJANJE, PA MOŽE, KUĆIŠTE MOŽE I TO, HMMM HDD MOŽE I TO, ALI DA LI ĆE TO KOŠTATI MANJE OD 50K, HMMM PA NEĆE. POMIRIMO SE SA TIM!

:wave:

Poslednja izmena:
slazem se...kuciste kao kuciste meni nikad nije bitno ali ako nekom smeta slabije napajanje nek potrazi u oglasima neko firmirano(polovno) od 500w za 30-tak evra ili lc power od 600w i gotova stvar...comp je super

GLAS RAZUMA NAPOKON! :wave:

Nije mi jasno, sta imas od toga sto toliko reklamiras taj "coreunlocker", kada ne radis tamo?

Ako je to samo tvoja dobra volja, u redu, ako nije, pa opet, u redu. Zapitaj se i sam.

Daj mi 500e, i videces da moze bolje... Ne mnogo bolje, ali moze bolje.

Poenta:

Ja vasu konfiguraciju kudim najvise zbog napajanja i malog HDD-a.

Sve ostalo podrzavam i lep potez od vas, jer za te pare retko koja firma ce ponuditi sve ono.

Mnogo, mnogo "srozava" cela prica o "coreUnlockeru" cinjenica da ima takvo napajanje i tako mali HDD.

Ipak, 500 evra je pristojna cifra i za te pare moze da se stavi jaci HDD, bolje napajanje, kuciste, hm... Ajde da kazemo da je to subjektivno, ali moze i bolje kuciste.

Da ste dodali 1TB disk i LCpower od 500w, barem, bilo bi u redu.

Btw, vec za 560-70 evra moze da se uzme 955BE i GTX460768MB. Pogledaj malo cene, pre nego sto tako sigurno kazes: "To ne moze da se uzme".

:p

Poslednja izmena:
U celoj toj priči o konfi imaš tri stavke da se ne ponavljam. Jedna od njih je core unlocker, i kraj priče :) tehnologija sa kojom može samo nekoliko modela da se pohvali, jer je reč o hardverskom ne softverskom otključavanju.
Zamoliću te još jednom da ne pribacuješ meni ono "vas" i vaša" je ne znaš ni ko sam ni kakve veze imam (nemam) sa firmom na koju toliko oštro gledaš (mozda si konkurencija pa se osećaš ugroženo, ako je tako onda ne "gađaj" mene nego firmu koja ti toliko smeta). Stoga poenta je jasna manje od 50k dinatra ne eura ;), hoću gejmersku mašinu sa sve garancijom i računarom.

Od ove nema bolje i to je moja preporuka, kome se ne sviđa ne mora da komentariše nek iznese svoje mišljenje i to je to :p
P.S

Za 70 eura možda i samo mozda ako cene dobiješ ispod žita i za 60 nikako ;)
Izračunaj koliko je 49990 din eura, uvek je lako dodati 7-10k din, ali onda to nije u opsegu ove teme i džabe trošiš reči ;)

Poslednja izmena:
MSI 785GM-E51 60e

AMD Athlon II X4 640 3.0GHz 87

APACER 2X 2GB 1333MHz DDR3 AU02GFA33C9NBGC 63e

1TB F3 Samsung 52e

VGA AMD Radeon 5770 Powercolor 512MB/DDR5 122e

LCpower 500w 29e

Optika Samsung 15e

Kuciste 20e

448 evra ili 47, 488 dinara.

Uh, pa cak i jeftinije ispade? :p Veci HDD, pouzdanije napajanje, ista graficka, malo sporiji ram(sto je neprimetno)...

Moz' da ide i na onu tvoju Asusovu plocu koja je 20e skuplja, i da doda jos 10e za onu "HypreX" memoriju Kingston.

Znaci sa tom kombinacijom:

50,668din...

Mislim da je nebitno da pominjem da za ove pare moz' da uzme i tog Phenoma 555, i da proba da ga otkljuca, a oni se obicno i otkljucaju.

Izvini sto te mesam sa tom firmom, prosto u svakom postu guras taj "Core X4 unloceker", malo zivcira, barem mene. Pa sam zbog toga poceo da te "spajam sa njima", ali eto, nece se vise ponoviti, jer, daleko od toga da sam im ja konkurencija. Prevario si se, kao sto sam verovatno i ja, ali eto...

Dakle, moze i jeftinije uz malo "losiju" robu, a moze i za iste pare, tacnije, za 700 din. vise, veci HDD, bolje napajanje, isti ili slican procesor...

A da ne pricamo o tome sta bi sve moglo kada bih dodao jos jedno 6k. :)

Pozdrav!

"Moz' da ide i na onu tvoju Asusovu plocu koja je 20e skuplja, i da doda jos 10e za onu "HypreX" memoriju Kingston.

Znaci sa tom kombinacijom:

50,668din..."

Otkud ti to da je jeftiniji? o_O Kostaju isto. I Phenom 555 BE i Athlon II 640 su oko 9k.

Jeste skuplje 700 dinara, priznajem. Ali ima veci disk, jace napajanje... Ostalo je sve isto. Jos moz' da bira kuciste. :p

Sto citas samo ono sto se tebi svidja? :p

Ma daj molim te, jeftiniji proc i lošiji, jeftijia ploča i to drastično lošija, jeftinija mem i to lošija ... pa zar to može da se poredi, ne bi više da komentarišem :p

Naravno da moze, procesor nije losiji(plus ako se L3 otkljuca milina), ploca je SASVIM dobra, isti slucaj sa memorijom.
Nemoj pogresno da shvatis kada ti neko kaze da previse potenciras(da ne kazem,reklamiras) ono sto se tebi svidja,a znas da za te pare moze lepa masina da se sklopi. :)
I da, Core Unlocker masina uopste nije losa, i to niko nije rekao, jedino sto niko ne moze da se pouzda u ono napajanje. :p

LJUDI LUPATE ZA MEDALJU I NEMOJTE ME UZIMATI U USTA POIMENCE NE ZNAMO SE, MAŠINA JE PROŠLA RIGOROZNE TESTOVE I DAJE SE GARANCIJA NA NJU, I JA JE NE PRODAJEM, STOGA NI MENI U DŽEP NI VAMA, POBOGU NITI TAMO RADIM NITI IMAM NEŠTO OD TOGA. CENA JE MANJA OD 50K, I NE LUPETAJTE VIŠE PLEASE, ZA DO 50K NEMA BOLJE, I TO JE TO.

SA DRUGE STRANE DA LI MOŽE DA SE UZME BOLJE NAPAJANJE, PA MOŽE, KUĆIŠTE MOŽE I TO, HMMM HDD MOŽE I TO, ALI DA LI ĆE TO KOŠTATI MANJE OD 50K, HMMM PA NEĆE. POMIRIMO SE SA TIM!

:wave:

Ovaj post mi ne deluje na space-a sto je bio do skoro na forumu :wall::wall::wall:

Od kada CAPS ? Mislim da si ga preterao malo, ranije koliko se secam si uvek stavljao ok napajanje a sad? Mozda jeste proslo rigorozne testove i ostalo, a nedo bog da oce da zameni grafiku nekom jacom? Onda mora da menja i napajanje? ili ako bude hteo da doda novi hdd?

Nista lose nisam hteo da kazem ovim postom, nebi zeleo da se uvredis :bottle:

Nesto skuplja konfiguracija ~500E.

KUĆIŠTE+NAPAJANJE: LC Power ATX-914BII Pro 600W ~ 5400 din.
MATIČNA PLOČA: Asus M4A88T-V EVO/USB3 ~ 9000 din.
PROCESOR: AMD Athlon II X4 640 3.0GHz ~ 9400 din.
RAM MEMORIJA: GEIL 4GB (2x2GB) 1600MHz DDR3 GVP34GB1600C9DC ~ 8300 din.
HARD DISK: WESTERN DIGITAL Caviar Black 1TB 7k 64MB SATA300 WD1002FAEX ~ 8300 din.
GRAFIČKA KARTA: Sapphire Radeon HD 5770 1GB GDDR5 ~13200 din.
DVD-RW: Bilo koji ~1700 din.

UKUPNO: ~55300 din.

Garancija na komponente u bilo kojoj boljoj firmi (prodavnici) je na LC Power kućište i napajanje 1-2 god, Asus matična 3 god, Procesor 3. god, RAM memorija 5-10 god, Hard disk WD Black 5. god, grafička Sapphire i Powercolor 2. god, Asus, MSI itd. 3 god, optika 1 god.

Što se tiče kredita na raspolaganju su ti otprilike 3 varijante: potrošački kredit, keš kredit i subvencionisani keš kredit.

1. Potrošački kredit podrazumeva da odeš u neku firmu (prodavnicu) računarske opreme izabereš komponente koje hoćeš za konfiguraciju i tražiš predračun, sa kojim ideš u banku (preporucujem Societe Generale jer oni ja mislim jedini daju te potrošačke kredite bez ikakkvog učešća depozita) i tražiš potrošački kredit (dinarski ili devizni), nakon odobravanja oni uplaćuju iznos sa profakture na račun firme od koje uzimaš konfiguraciju i kada ti je sklope ideš po istu. Kamata je oko 15% (varira dosta od banke do banke)

2. Keš kredit znači odeš u banku, tražiš kredit, nakon odobravanja uzimaš keš i radiš sa njim šta ti je volja, tj. kupuješ komponentu po komponentu u bilo kojoj radnji. Kamata je od 20% pa naviše (isto varira od banke do banke).

3. Subvencionisani dinarski keš krediti (po meni najbolja varijanta), su sa fiksnom kamatom od oko 8.5%, rok otplate do 3. god i maksimalni iznos do 300 000 din. Isti postupak kao za keš kredit samo tražiš subvencionisani (najpovoljniji je jer država plaća deo kamate, rate su fiksne i u dinarima, godinu dana plaćaš samo kamatu itd.) dobiješ lovu i kupuješ gde šta hoćeš.

Nadam se da sam malo pomogao. Pozdrav.

Pa toliko je ovaj WD Black sa 64MB Cache od 1TB...

http://www.itsvet.com/proizvod/western-digital-caviar-black-1tb-7k-64mb-sata300-wd1002faex/comp_comp_hdd/26/1509

A ako ce malo da ustedi moze da uzme nesto slabiju memoriju i neki manji hard disk recimo
GEIL 4GB (2x2GB) 1333MHz DDR3 GV34GB1333C9DC ~5500 din.

i WESTERN DIGITAL Caviar Black 640GB 7k 32MB SATA300 WD6401AALS ~ 5000 din.

Suma sumarum:

KUĆIŠTE+NAPAJANJE: LC Power ATX-914BII Pro 600W ~5400 din.
MATIČNA PLOČA: Asus M4A88T-V EVO/USB3 ~9000 din.
PROCESOR: AMD Athlon II X4 640 3.0GHz ~9400 din.
RAM MEMORIJA: GEIL 4GB (2x2GB) 1333MHz DDR3 GV34GB1333C9DC ~5500 din
HARD DISK: WESTERN DIGITAL Caviar Black 640GB 7k 32MB SATA300 WD6401AALS ~5000 din.
GRAFIČKA KARTA: Sapphire Radeon HD 5770 1GB GDDR5 ~13200 din.
DVD-RW: Bilo koji ~1700 din.

Ukupno: 49200 din. sa PDV-om

Poslednja izmena:
sta ce mu black WD uopste ? nek uzme green ustedi 3k din i peva ... razlika u performansama se nece primetiti u svakodnevnom radu.

WD 1TB je bio koliko se secam 5300din (emmi) ... ne znam koliko je sad

Nazad
Vrh Dno