Evo moje iskustvo. Ja sam trenutno rob Erste banke. Imam kod njih preduzetnicki racun. To je deranje koze. Znaci odrzavanje racuna kosta 400 dinara, i svaki mesec imam obavezne 4 uplate (porezi i doprinosi) i prebacivanje novca na fizicki racun. Tih 5 transakcija zajedno izadje 240 dinara, dakle minimalni meseceni iznos za preduzetnicki racun je
640 dinara. I samo cu naglasiti da je ako transakcije vrsim do 14 casova, posle toga je skuplje. Jos jedna mana je i ako mi je i fizicki racun u istoj banci, pare ne legnu tipa vikendom i posle podne/uvece.
Fizicki racun imam gold. Imam gold master karticu kojom mogu da dizem novac na bilo kom bankomatu bez provizije, imam e-banking, m-banking, putno osiguranje za godinu dana i mogucnost da ne cekam u redu, znaci provucem karticu kroz terminal za brojeve i dobijem prvi sledeci broj. I svaka transakcija se naplacuje mislim 0.25%, ili 15 dinara minimum. To kosta
595 dinara mesecno.
I poslednja stvar po meni najbolja stvar kod njih, je mogucnost da uzmes gift karticu. Znaci dobije se visa electron kartica i i racun, gde je odrzavanje dzabe, moze da se placa tom karticom preko interneta na terminalima, ali ne moze da se dize sa bankomata.
Ja nju koristim za pacanje preko interneta, znaci prebacim koliko mi treba i platim. Volim da koristim to za placanje preko interneta, radi vece sigurnosti, znaci da ne placam preko neta sa racunom gde drzim sav novac. Mozda je malo paranoicno, ali radim u sovtverskoj industriji i znam kakva se ****** mogu napraviti
Za IT pauslce ima odlican paket - Sinhro u SoGe, ali mana mi je sto u Kacu gde zivim nema bankomat, a i u Novom Sadu ima samo 3 bankomata i od toga mi nijedan nije usput.