Ma ja sam uvek za 3DS Max. Pre svega tu je korisnicki interfejs koji je najbolje odradjen od svih paketa na ovom polju. Po meni je najintuitivniji, i sve je organizovano kako bi se omogucio sto laksi pristup alatima. Neko je rekao da Lightwave ima ugradjen modeler, pa zar to nije slucaj i sa MAX-om. Sto se tice ostalih programa, njihov problem je sto vuku korene sa drugih platformi, na kojima se u glavnom koristi Linux, pa tako i korisnicki interfejs vuku sa istog. Maya je skroz na skroz konfuzna, Softimage nije los, ali mi je i on nekako poprilicno nastrojen ka "narkomanskoj" populaciji, Cinemu nisam probao, tako da nemam misljenje o njoj. Inace nesto tipa sve u jednom ne moze se naci, a i ako nadjes uvek ce postojati neki plug in koji ce istu stvar raditi mnogo bolje. U tome je i prednost 3Ds-a, jer postoji ogroman broj 3rd party plug inova, od kojih su neki genijalno odradjeni. Sto se renderinga tice scanline iz MAX-a je ocajan, tako da ce posluziti neka alternativna resenja poput Mental Ray-a ili Brazila. Sve u svemu, ja sam uvek za MAX, a jedan od jacih argumenata u prilog istom je i postojanje literature na nasem jeziku koja je namenjena ucenju i naprednim tehnikama ovog programa. Dakle MAX rula.