byMaX je napisao(la):da... i FIC je vec poceo da isporucuje sa onom forom da memoriju pakuju u jednu liniju... znaci, modifikovan layout, odnosno pozajmljen od 9500Pro sa 128MB![]()
maxer je napisao(la):Posto ja zadnjih dana nisam pratio zbivanja na ovu temu (a znate i zbog cega) GDE ste procitali to da se na 9500 128MB ugradjuje memorija u liniskom rasporedu kao na Pro verziji ?
:wave;
byMaX je napisao(la):Ja cu se iscimati da ti nadjem linkove, ako ti kazes kako da nabavim karticu koju ti imas![]()
taj 64mb mu ne treba posto ne mzoe da se moduje. ovako kad uzme sa 128mb, postoji 5% sanse da moze da se modujemanicic je napisao(la):Video sam na par mesta
Gigabyte GV-R9700 PRO, Radeon 9700 PRO
ako ti to nesto znaci
U pinsoft-u ima club3d ati 9500 ali sa 64ddr-a
pozdrav M.
ovaj 9700 je sa 128mb,(oni su oko 400e)Miroslav je napisao(la):taj 64mb mu ne treba posto ne mzoe da se moduje. ovako kad uzme sa 128mb, postoji 5% sanse da moze da se moduje
Ma svi znamo posto je 9700pro, to je 800DM ljudimanicic je napisao(la):ovaj 9700 je sa 128mb,(oni su oko 400e)
a vidjao sam i 9000 i 9100 sa 128mb, pitanje da li ih ima ili samo stoje u cenovniku.
jox je napisao(la):samo da napomenem da je ORAO poskupeo![]()
byMaX je napisao(la):A nema sanse, maxer, da je ti narucis, pa da ti samo iskesiramo![]()
--------------------------------------------------------------------------------
Originally posted by jox
samo da napomenem da je ORAO poskupeo
--------------------------------------------------------------------------------
ccc... koliko?
Ma nije, ja gledao za Connect3d 9500pro. Postarina izadje negde oko 10 funti. Ostatak razlike u ceni cini njihov VAT, porez na promet (zapravo na dodatu vrednost) koji moras da platis a kasnije je moguce da dobijes povracaj novca. Pise da je VAT 17,5%.Cineman je napisao(la):Evo ovako:
bio ja na onom overclockers.co.uk sajtu, i hteo sam da porucim neke stvarcice, i izmedju ostalog i graficku koji trazi Max. I lepo tamo pise da kartica kosta 185 Eura. Ja ono, Ok, nije skupo, i mozda nekih 10-ak eura za postarinu i to je to. KAd ono, sa postarinom kartica izadje 242 euraI jos kao slag na tortu, moram da platim 20% carinu i to je to.. I to bi me izaslo nekih 300 eura, sto dovodi do zakljucka da je to enormno skupo, i da za te pare mogu da pokupim jos jednu takvu karticu!!!!
Eto, takvo je stanje...
Bilo to njima VAt ili ne, ja njima moram da isplatim tu sumu. E sada oko tog povracaja novca, to je veliko pitanje. Ponekad ti vrate, a ponekad ne. Najcesce bude ovo drugo u pitanju :cuss:ssteva je napisao(la):Ma nije, ja gledao za Connect3d 9500pro. Postarina izadje negde oko 10 funti. Ostatak razlike u ceni cini njihov VAT, porez na promet (zapravo na dodatu vrednost) koji moras da platis a kasnije je moguce da dobijes povracaj novca. Pise da je VAT 17,5%.
Nije da je enormno skupo, ali videcemo da li ce se vise isplatiti da se uzme kod nas...
JOBAH je napisao(la):Zar se ne placa tih 30tak % carine na ceo iznos ako je on veci od 100$ ?
PS Jos im na ruku ide to sto je pao $$ ccc...
maxer je napisao(la):Ne !
Citao sam tacno objasnjenje kada je izasao zakon. Deo u iznosu do 100$ je bez carine. Deo koji predje taj iznos je Carinjen.
Znaci bas kao sto sam u racunici i prikazao.
mishkooo je napisao(la):A porez na promet?Mene interesuje da li je neko uvozio robu na ovaj nacin i kako se ponasaju carinici,tj da li se primenjuje odredba o ukidanju poreza na racunare\delove....
pozdrav
Cineman je napisao(la):Evo ovako:
bio ja na onom overclockers.co.uk sajtu, i hteo sam da porucim neke stvarcice, i izmedju ostalog i graficku koji trazi Max. I lepo tamo pise da kartica kosta 185 Eura. Ja ono, Ok, nije skupo, i mozda nekih 10-ak eura za postarinu i to je to. KAd ono, sa postarinom kartica izadje 242 euraI jos kao slag na tortu, moram da platim 20% carinu i to je to.. I to bi me izaslo nekih 300 eura, sto dovodi do zakljucka da je to enormno skupo, i da za te pare mogu da pokupim jos jednu takvu karticu!!!!
Eto, takvo je stanje...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari