Šta je novo?

Nagrada nalazacu...

byMaX

Znamenit
VIP član
Učlanjen(a)
10.01.2001
Poena
1,019
Radeon 9500 kartice sa 128MB, naravno :) Info - Gde ima da se kupi i tako to... i vodim ga na zdranje preko svake mere u Orao pizzeriju, npr. :) Ajde sada!

mail znate..., a moze i ovde!

Aj kent biliv... :( Pa zar nigde takav nema? Opametio se ATI, a :) ?

Ima negde sigurno,meni se cini da sam video u nekom oglasu da prodaju tog Radeona,ali nisam siguran.Javicu ti ako ga budem nasao negde...

Maxo, tesko ces naci tog Radeona ovde pogotovu tu vreziju sa 128MB koja moze da se moduje, pretpostavljam da te ona druga ne interesuje:)
Sapphire ih izgleda vise ne isporucuje (tako se bar prica po raznim forumima, pa pretpostavljam da je tako) a i ne pravi, sada samo verzije sa 9500 PCB-om, sto znaci nista od 256bit magistrale. Eventualno da nadjes negde neki Connect3D model ili FIC, mislim da jedino jos oni prave 9500 128MB na PCBu od 9700, a verovatno nece jos dugo.

da... i FIC je vec poceo da isporucuje sa onom forom da memoriju pakuju u jednu liniju... znaci, modifikovan layout, odnosno pozajmljen od 9500Pro sa 128MB :(

byMaX je napisao(la):
da... i FIC je vec poceo da isporucuje sa onom forom da memoriju pakuju u jednu liniju... znaci, modifikovan layout, odnosno pozajmljen od 9500Pro sa 128MB :(

Posto ja zadnjih dana nisam pratio zbivanja na ovu temu (a znate i zbog cega ;) ) GDE ste procitali to da se na 9500 128MB ugradjuje memorija u liniskom rasporedu kao na Pro verziji ?

:wave;

maxer je napisao(la):
Posto ja zadnjih dana nisam pratio zbivanja na ovu temu (a znate i zbog cega ;) ) GDE ste procitali to da se na 9500 128MB ugradjuje memorija u liniskom rasporedu kao na Pro verziji ?

:wave;

Ja cu se iscimati da ti nadjem linkove, ako ti kazes kako da nabavim karticu koju ti imas ;)

byMaX je napisao(la):
Ja cu se iscimati da ti nadjem linkove, ako ti kazes kako da nabavim karticu koju ti imas ;)

Pretpostavljam da toga kod nas jos nema.
Znaci jedino da narucis iz inostranstva ... ako imas ti ili neki prijatelj, rodjak ... kreditnu karticu da bi platio.

Adresa koju sam ja nasao jedna je od najboljih za to ... salju po celom svetu pa i u Yugoslaviju a po cenama su "izuzetno povoljni".
Radi se o engleskoj on-line prodavnici (video sam da Ameri kupuju od njega, posto i oni imaju problema da nadju doticnu).

adresa je: http://www.overclockers.co.uk/acatalog/Online_Catalogue_Graphics_and_Video_56.html

Odavde izaberi kog proizvodjaca tj. dilera hoces, Sapphir je najpouzdaniji (Proizvodnja je ATi-jeva, takva je moja i sinoc sam je on-line registrovao na ATi-jevom sajtu, pomocu SN i P/N broja sa nalepnica,
i kad sam to ukucao, dobio sam tacan naziv moje kartice i tacne podatke o BIOS-u, koje sam inace video pomocu Editora za BIOS).

Ako hoces Naj Jeftiniju karticu onda izaberi Connect3D i njihovu OEM verziju 9500 128MB za 99 funti ili sa VAT (poreza koju moras da platis a kazu da posle mozes da trazis povracaj iste) 117 funti.
Kliknes na taster Add To Order i picis dalje dok ne vidis "Select Shipping Destination" iz padajuceg menija izaberes Yugoslavia i pritisnes nesto ispod tog teksta taster NEXT i eto ti Racuna = ukupno 129.90 Funti ili 194 Eura (priblizno).

Ej nemoj da mislis da te zezam - to ti je jedini nacin da je kupis ... osim ako se ne nadas da ce doci i kod nas (mozda i hoce ?)

Video sam na par mesta
Gigabyte GV-R9700 PRO, Radeon 9700 PRO
ako ti to nesto znaci
U pinsoft-u ima club3d ati 9500 ali sa 64ddr-a
pozdrav M.

manicic je napisao(la):
Video sam na par mesta
Gigabyte GV-R9700 PRO, Radeon 9700 PRO
ako ti to nesto znaci
U pinsoft-u ima club3d ati 9500 ali sa 64ddr-a
pozdrav M.
taj 64mb mu ne treba posto ne mzoe da se moduje. ovako kad uzme sa 128mb, postoji 5% sanse da moze da se moduje

Miroslav je napisao(la):
taj 64mb mu ne treba posto ne mzoe da se moduje. ovako kad uzme sa 128mb, postoji 5% sanse da moze da se moduje
ovaj 9700 je sa 128mb,(oni su oko 400e)
a vidjao sam i 9000 i 9100 sa 128mb, pitanje da li ih ima ili samo stoje u cenovniku.

manicic je napisao(la):
ovaj 9700 je sa 128mb,(oni su oko 400e)
a vidjao sam i 9000 i 9100 sa 128mb, pitanje da li ih ima ili samo stoje u cenovniku.
Ma svi znamo posto je 9700pro, to je 800DM ljudi
Ali zna Max zasto mu treba bas ta koju trazi a ne 9700pro niti 9100:d

A nema sanse, maxer, da je ti narucis, pa da ti samo iskesiramo :)

byMaX je napisao(la):
A nema sanse, maxer, da je ti narucis, pa da ti samo iskesiramo :)

Ne nema jer je ja nisam odatle kupio, niti imam kreditnu karticu.
Meni je igrom slucaja to brat doneo iz Norveske a on takodje zivi u YU.

--------------------------------------------------------------------------------
Originally posted by jox
samo da napomenem da je ORAO poskupeo
--------------------------------------------------------------------------------

ccc... koliko?

Pa ne puno, pice nisu, ali sendvici jesu, taman toliko da mi studentski domci promenimo vecernju menzu... Sad je aktuelan Tramvaj...
ctp; Je*ote kakav spam...

Evo ovako:
bio ja na onom overclockers.co.uk sajtu, i hteo sam da porucim neke stvarcice, i izmedju ostalog i graficku koji trazi Max. I lepo tamo pise da kartica kosta 185 Eura. Ja ono, Ok, nije skupo, i mozda nekih 10-ak eura za postarinu i to je to. KAd ono, sa postarinom kartica izadje 242 eura :( I jos kao slag na tortu, moram da platim 20% carinu i to je to.. I to bi me izaslo nekih 300 eura, sto dovodi do zakljucka da je to enormno skupo, i da za te pare mogu da pokupim jos jednu takvu karticu!!!!

Eto, takvo je stanje...

Zamisli tek kako bi bilo da nasa nacionalna strategija nije razvoj informacionih tehnologija i telekomunikacija :beat:

Cineman je napisao(la):
Evo ovako:
bio ja na onom overclockers.co.uk sajtu, i hteo sam da porucim neke stvarcice, i izmedju ostalog i graficku koji trazi Max. I lepo tamo pise da kartica kosta 185 Eura. Ja ono, Ok, nije skupo, i mozda nekih 10-ak eura za postarinu i to je to. KAd ono, sa postarinom kartica izadje 242 eura :( I jos kao slag na tortu, moram da platim 20% carinu i to je to.. I to bi me izaslo nekih 300 eura, sto dovodi do zakljucka da je to enormno skupo, i da za te pare mogu da pokupim jos jednu takvu karticu!!!!

Eto, takvo je stanje...
Ma nije, ja gledao za Connect3d 9500pro. Postarina izadje negde oko 10 funti. Ostatak razlike u ceni cini njihov VAT, porez na promet (zapravo na dodatu vrednost) koji moras da platis a kasnije je moguce da dobijes povracaj novca. Pise da je VAT 17,5%.
Nije da je enormno skupo, ali videcemo da li ce se vise isplatiti da se uzme kod nas...

ssteva je napisao(la):
Ma nije, ja gledao za Connect3d 9500pro. Postarina izadje negde oko 10 funti. Ostatak razlike u ceni cini njihov VAT, porez na promet (zapravo na dodatu vrednost) koji moras da platis a kasnije je moguce da dobijes povracaj novca. Pise da je VAT 17,5%.
Nije da je enormno skupo, ali videcemo da li ce se vise isplatiti da se uzme kod nas...
Bilo to njima VAt ili ne, ja njima moram da isplatim tu sumu. E sada oko tog povracaja novca, to je veliko pitanje. Ponekad ti vrate, a ponekad ne. Najcesce bude ovo drugo u pitanju :cuss:

Ajde ;)

obichno vrate ali nekad prodje predugo vremena :) otprilike i po 3-4 meseca

Evo tacno sta daje pomenuti engleski sajt:

Connect3D ATI Radeon 9500 128MB DDR DVI/TV - OEM (GX-000-CO)
Price: £99.70 (£117.15 Including VAT at 17.5%)

To je OSNOVNA CENA koju vidite na stranici gde je i slika kartice.

Daljim kretanjem se dobije RACUN za slanje u Yugoslaviju:
DESCRIPTION QUANTITY PRICE COST
Connect3D ATI Radeon 9500 128MB DDR DVI/TV - OEM (GX-000-CO) 1
£99.70 £99.70
Subtotal:................................................................. £ 99.70
Shipping: (Royal Mail International Priority Signed For) £ 10.85
VAT:....................................................................... £ 19.35
Total:.................................................................... £ 129.90

Po Delta Banci to je trenutno (prevedeno) u Eurima:...E 191.28

Carina se placa ovako: Do 100$ ne placas nista, preko 100$ placas 30% ili 33% (ne mogu tacno da se setim), sto bi znacilo:
100$ = 92.4 E (bez carinjenja)
191.28 - 92.4 = 98.88 E * 30% = 29.67 E
191.28 + 29.67 = 220.95 E KONACNA CENA

Vise/manje ovo vam je dobar pokazatelj KOLIKO BI VAS KOSTALA.

Zar se ne placa tih 30tak % carine na ceo iznos ako je on veci od 100$ ?
PS Jos im na ruku ide to sto je pao $$ ccc...

JOBAH je napisao(la):
Zar se ne placa tih 30tak % carine na ceo iznos ako je on veci od 100$ ?
PS Jos im na ruku ide to sto je pao $$ ccc...

Ne !
Citao sam tacno objasnjenje kada je izasao zakon. Deo u iznosu do 100$ je bez carine. Deo koji predje taj iznos je Carinjen.
Znaci bas kao sto sam u racunici i prikazao.

maxer je napisao(la):
Ne !
Citao sam tacno objasnjenje kada je izasao zakon. Deo u iznosu do 100$ je bez carine. Deo koji predje taj iznos je Carinjen.
Znaci bas kao sto sam u racunici i prikazao.

A porez na promet?Mene interesuje da li je neko uvozio robu na ovaj nacin i kako se ponasaju carinici,tj da li se primenjuje odredba o ukidanju poreza na racunare\delove....

pozdrav

Uzas boziji - na kraju mozes da kupis maltene Radeon 9700 za sve te pare! Hvala na informacijama, ionako ce se sada testirati xxx broj GFFX kartica :)

mishkooo je napisao(la):
A porez na promet?Mene interesuje da li je neko uvozio robu na ovaj nacin i kako se ponasaju carinici,tj da li se primenjuje odredba o ukidanju poreza na racunare\delove....

pozdrav

Kakav BRE POREZ NA PROMET (PROIZVODA ILI USLUGA - svejedno) ?!!!!

Kom si ti "sta" prodao pa da placas gore pomenuti porez ?!!!

Porez se placa kada PRAVNO LICE PRODA ROBU ILI USLUGU KRAJNJEM POTROSACU tj. nekome koji ce doticnu robu iskoristiti za svoje potrebe.

FIZICKA LICA (a to si ti) ne placaju porezu kada drugim bilo pravnim ili fizickim licima prodaju nesto sto je u njihovom vlasnistvu (izuzimam iz ovoga "stanove").

ALI SVE JE OVO NEPOTREBNO OBJASNJAVANJE PORESKIH PROPISA !!!

TI NISI PORESKI OBVEZNIK U DOTICNOJ KUPOVINI JER JE ROBA KUPLJENA U INOSTRANSTVU !!!
POREZA SE PLACA NA ROBU KUPLJENU U NASOJ ZEMLJI !!!
CARINA SE PLACA NA ROBU KUPLJENU U INOSTRANSTVU U TRENUTKU KADA DOTICNA ROBA UDJE U NASU ZEMLJU !!!

Nadam se da je jasno, ne spominjite mi tu porezu jer mi je muka od nje.

p.s.
Ja sam po profesiji knjigovodja ... sada vam je jasno zasto poludim kad mi neko spomene porezu ... :boom:

Cineman je napisao(la):
Evo ovako:
Eto, takvo je stanje...

Pitao si kako ti je izasla "gore" pomenuta cena ?!
Kao prvo ja sam dao cenu za JEFTINIJU KARTICU i to upravo model koji sam deklarisao u "doticnom" postu, mrzime da trazim ali si ti ocigledno izabrao DRUGU KARTICU a ne ovu o kojoj ja pricam.

Dalje, jer ti stvarno zivis u Hollywood, C.A ?
Ako je to tacno - otprilike si "mnogo" puta dalje od Londona nego Beograd. Sto znaci da su ti troskovi slanja i mnogo veci.
Probaj sam isto sto sam i ja probao:
- kartica Connect3D ATI Radeon 9500 128MB
- slanje u Yugoslaviju
Nema trule sanse da ti izleti druga cena (probao sam isto to i pre 15 dana, cena je ta).

Nazad
Vrh Dno