Šta je novo?

na kojae valute preci/Prespektivne valute ...

Da ali gde je razlika kod hvca... Cpu only a izbacuju gpu miner(e), šta misliš koliko su ga nakopali pre nego što su ga objavili + ima premine

Poslednja izmena:
GPU miner je izasao transparentno, diff je pre toga bio "nizak"

Ja sam zavrsio s max-om kako mi se cini. Ocajan je za kopanje poslednjh dana. Osim za muljanje i trgovinu ne vidim nista zanimljivo u njemu. Dark mi je i dalje najperspektivniji za kopanje.

max je i dalje (koliko ja vidim) najisplativija valuta za svakodnevno dampovanje. Ili gresim?

@Max
0.18 - 0.23LTC po 1mhs scrypt brzine se dobija dnevno na max-u, zavisno kako ubodes cenu...

155 maxova sam ja dobio sa 5mh keccak brzine za 24h (ne znam sta znaci scrypt brzine, tipa ako mi karta daje 700khs na skripti onda daje 355mhs na maxu pa to prevodis?)

Da, da, to sam mislio.

I ja dobijam srazmerno tebi, pola prodajem pola cuvam...

sto znaci vise se iskopa nego ltc jel? ja ltc nisam dirao mesec dana pa ne znam

Ček... Nešto mi ovde nije jasno...

Ja kopam MAX sa jednom R9 270 koja izbacuje keccak hash od 210-220 Mh/s na 1050/1000 MHz (na scrypt daje na drugim taktovima oko 450 Kh/s) i dobijem oko 6 novčića za 24h na 1gh.com... Koristim onaj miner sa pool-a.
Kako bre dobijate 150 MAX coin-a? Kakvih 5 Mh/s? Scrypt ili keccak? Ništa mi nije jasno... Pa čak i da se zeznuo i da je mislio na 5 scrypt Mh/s, ne bi dobijao po mojoj računici više od 60-70 novčića...

pa sve je u redu. Ja sa sest 270x (1090/1000) dobijam 40 maxova za 24h (sto znaci 6,6 maxova po jednoj). i sa druge strane sa tri 270x i devet 280x dobijam 115 maxova

9x220mhs+9x360mh~5000mhs (za**** sam se ne 5mhs nego 5000mhs) :D

Poslednja izmena:
http://dwarfpool.com/max/calc

Diff varira, verovatno se zbog toga ne poklapaju rezultati.

Jos jednom, polovljenje nagrade za Maxcoin je u petak, savet da kopate do tada koliko mozete.

@ Roger
Idi bre u peršun. :)
Zbunio si me sa onim postom od 5 Mh/s... Sad mi je jasno, kad si pobrojao karte. To je to.

edit:
Upravo pitah u MAX temi, zbog tog pool-a... Da vidim mogu li nagrebati koji MAX više... Zbog sistema nagrade. RBPPS ili čisti PPS?
Ko što rekoh i tamo, znam šta je teoretski, ali ne znam ima li nekog praktičnog smisla za sitnu ribo ko što sam ja.

Poslednja izmena:
kontam da treba da skinemo novi novcanik. Koja je procedura instalacije novog novcanika na komp na kome vec ima postojeci stari?

samo skines i pokrenes, za svaki slucaj bekapujes wallet.dat fajl

Oštro oko... Nikakve! :D

Skinuo sam ovaj gpu-miner za HVC.
Da li ima neko podesavanja za R9 280x?

-I 6 --gpu-engine 1180 --gpu-memclock 1030 --gpu-powertune -20

10.37 Mh/s
Undervolt 1.156v
MSI 280

Poslednja izmena:
verovatno su podesavanja za asusa drugacija malo.... moracu da preispitam ali probacu i ovo.
Thanks! ;)

Evo asusi...
-I 6 --gpu-engine 1180 --gpu-memclock 1030 --gpu-powertune -20 --gpu-fan 40 --gpu-vddc 1.162

10.3 Mh/s

Koji cgminer imas pa ti funkcionise --gpu-vddc?

Po mome skromnom iskustvu: za ovih skoro mesec dana kopanja sa tri riga a svaki sa po 5 kom r9 270 koji daju sve ukupno, teoretski, 7200 khs a u praksi pretezno oko 6000 khs. Kopao sam LTC, SPA, Mooncoin, USD-e, AUR, dogecoin, i od jutros kopam greececoin.
Sta god da kopam mogu da budem presretan ako racunica dodje na 18$ kad pomnozim broj novcica sa njegovom vrednosti BTC pa puta vrednost u dolarima. Moj zakljucak je da mora da se racuna na faktor srece da ce vrednost iskopanog skociti na neku vrednost koja bi dala bar duplu kolicinu para.
Naravno da je vazno i sta se kopa jer recimo spanca smo kopali 7 dana i imamo oko 300 kom, ali je cena sa 2,5$ pala na 0,25$, e da je kojim slucajem bilo drugacije verovatno bi sad pevao od srece.
Da li je ovo moje iskustvo isto i kod vas i da li neko ima razradjen plan kako da se ovo vise isplati?
Grke kopamo po 3,5 coina na sat, bar za ovih 6 sati sto ih radim.

pozdrav, Petar

Zato se svi ovi shitcoin-i kopaju kratkorocno dan, dva, tri i pretvaraju u LTC ili BTC, pa se ceka rast cene. Sve ostalo je kocka, pa ko voli...

Vidim da zestoko skace diff za DRK i HVC. Hoce li uopste ostati nesto sto ce moci normalno da se kopa...

ja na 6500e "opreme" imam 30e dnevno svakodnevnim dampovanjem. To znaci za 7 meseci otplacujem sve. Zna li neko zna neki bolji legalan posao? :)

Poslednja izmena:
ja na 6500e "opreme" imam 30e dnevno svakodnevnim dampovanjem. To znaci za 7 meseci otplacujem sve. Zna li neko zna neki bolji legalan posao? :)

Veovatno si mislio na dolare a ne na evre, a ako su evri daj molim te neko uputstvo da nam svima bude lepo.
Nisam bas razumeo sta znaci svakodnevno dampovanje?
Ja cu da kupujem "opremu" dok ne dodjem do 10000 khs i to je onda dobar posao i vredan vremena, jos ako te potera sreca...

Trenutno 1 MH/s na Scryptu, a mozete ga preracunavati kako god hocete u druge N-scryptove ili SHA-3 pravi 3,08$/danu na LTC, a na MAX oko 3.9$/danu. Puno bolje od MAX trenutno nema.

Ako radite u zeleno/plavoj tarifi (rudnik do maximalno 5000Kh/s) 1MH/s vam pravi 22EUR struje mesecno.

Dakle sa recimo 5 MH/s pravite 15.5-19.5$ po danu ili 335-421eur/mesecno. Struja vas izadje 110eur. Ostaje vam 225-311eur/mesecno. Oprema za 5 Mh/s kosta oko 2800eur. Ispada da za 1 godinu vi vracate celu ulozenu svotu. Nema te banke/kamate koja to ni blizu tako omogucava. Halavosti nikad kraja. Nema lakog novca, a ovo je nesto najblize lakom novcu ako mene pitate.

Nazad
Vrh Dno