Koliko je kod tv primetna razlika između 2 i 5 ms?Pa naprimer
- što manji odziv piksela
- što veće osveženje displeja
- što veći kontrast i osvetljenje
- poželjno je da ima USB za multimediju
itd
Pored gore navedenog meni je bilo važno i:
- vrsta tjunera DVB-T/C (za besplatni prijem digitalnih kanala kod pojedinih provajdera kablovske TV)
Još jedna specifična stvar za kojom sam tragao je to da mogu da napravim bekap svih kanala u slučaju da se rašteluju. Pošto imam 3 televizora ova opcija omogućava i da bekapovane kanale sa jednog TV usnimim na ostala dva kako ne bih vršio dugotrajnu pretragu već to uradio za 1 minut po TV-u. Bitno mi je bilo i da mogu da promenim raspored prikazivanje kanala (LIST) pošto kod digitalnih kanala provajderi uglavnom ne dozvoljavaju da se menja redosled kao i ime kanala. Mada poslednje dve navedene stvari su nekome apsolutno nebitne![]()
Vrsta tjunera je trenutno nebitna jer nijedan neodgovara standardu koji će kod nas biti uspstavljen. Tako da je to mazanje očiju za decu. E sad što je to država dozvolila to je druga priča.
Hvala ljudi na razjašnjenju ima li još neki savet šta pogledati na šta obratiti pažnju
p.s.
jopopo u pravu si mislio sam na DVB-T2 koji trenutno ni jedan tv u srbiji neposeduje
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari