ja vozim Symbian nokie vec duže vreme i stvarno ima sporih ali ima i turbo brzih
7610 je recimo bio dosta brz, uzevši u kad se pojavio
definitivno je pitanje update-a software-a ključna stavka što sam prvi put primetio na n70
kad sam ga uzeo vukao se ko toljaga, i onda sam uradio update kad se pojavio i telefona je stvarno poleteo
E50 je vrlo čudna Nokia obzirom da su uspeli da zeznu Caller ID (na određenim brojevima)...kako su ovo uspeli da izvedu ne znam ali mislim da je ovo prvi i jedini primer u istoriji mobilnih telefona...što je najgore od aprila nisu reagovali na to...a glavna fora je što E seriju reklamiraju kao biznis seriju...ozbiljni biznismeni verovatno ne brinu za to ko ih zove i nije im frka kad im se upali interfon u sred razgovora i onda moraju da skidaju bateriju...haos
što se tiče n95...imao sam priliku da vidim jedan od prvih koji se pojavio u beogradu, dakle sa prvom verzijom softvera i nije mi ni tada delovao sporo
skoro sam uzeo preko t******a nov i nosi oznaku n95-1 i došao je sa poslednjim softverom
i mogao bi svašta da kažem za njega...i za konstrukciju i za guljenje farbe sa dugmića i za očajno male tastere i sve to ALI NIKAKO da je spor.
dakle trenutka kad nešto pritisnem to se dogodi, prekrcan je sa 1GB karticom
ono što je najveća mana je baterija od 950mah što uz upotrebu izgura eventualno 12 sati
a ako zaarčite po WLanu ili USB-u ode za dva sata lagano
vidim da su na ovu od 8GB stavili 1200 ali ne znam koliko će to da drastično poboljša situaciju
dakle odmah je palo uzimanje punjača za kola i rezervnog za na poslu...
GPS je prilično besmislen, Nokia Maps isto kao i tomtom pojma nema oko smerova ulica u BGu i nema navigaciju (to se doplaćuje direktno nokiji)
tomtom radi, ali ne sa internim GPS-om, navodno će nova verzija (7) raditi ali to ćemo videti kad se pojavi
ono što je po meni prevaga na n95 su wlan, brdo aplikacija (tipa oficijelni Divx plejer) i tako to, kao i stvarno dobar fotiša...pljuno sam debele pare na olimpusa i svaki put ga zaboravim a sa ovim mogu da se naprave stvarno dobre fotke...bez zezanja...
dakle...i jedni i drugi su barabe...
btw...ovaj ortak definitivno NAJKULJI posao na planeti...ja želim da ispuštam skupu tehniku na beton sa ovolikom dozom nonšalantnosti i da još budem plaćen za to...nije da nemam iskustva...jedan TFT, dosta telefona, doduše amaterski, o mom trošku do sada
http://www.youtube.com/watch?v=czCCavcnNd8
i ako je neko snimio oznaku onog blendera neka prijavi...ovaj moj nešto slabo krca led...a sa ovim kapiram šejk i nes za sekund...