Šta je novo?

N73 vs N80

AlBundy

Slavan
Učlanjen(a)
27.11.2006
Poena
309
hocu da kupim Nokiu jednu od tya dva modela,gledao sam ih i9 uzivo i karakteristike i reviewe na raznim sajtovima,jos zelim da cujem vase misljenje i utiske o telefonu i da mi pomognete koji ipak da uzmem od ova dva? :)

N80. Skuplji, manji dok je zatvoren, veci kada je otvoren, manji displaj a ista rezolucija kao N73 samim tim prikazuje lepse slike. Wi-fi, bla,bla,bla. Ali ako ti Wi-fi ne treba N73 ce ti zavrsiti posao a jeftiniji je. Ja ga imam i odlican je telefon.

Ekran na N80 ima vecu rezoluciju od N73, ali je fizicki malo manji. N73 ima rezoluciju 240x320 a N80 352x416 pixela. Meni se vise svideo N80 od N73 pa sam ga zato uzeo, a uz to ima i WiFi koji N73 nema, tako da sve zavisi sta ti treba, ali u svakom slucaju oba telefona su odlicna tako da neces pogresiti ako uzmes bilo koji od ta dva.

Poz

Poslednja izmena:
N73 je dobar telefon ali deluje kao cigla. Plus ako imas malo vece ruke kao ja, kucanje poruka na njemu ce ti se pretvoriti u nocnu moru.
Moj glas ide za N80.

Imao N80IE skoro 4 meseca i na kraju ga prodao kao ne bas toliko zadovoljan korisnik,obrazlozenje sledi (upozorenje,opsirno je)!
N80 jeste mala,kad je sklopljena,za svaki dzep ma koliko plitak bio... ali za farmerice NIJE jer onda imate budzu u dzepu koja vas bode u kuk jer je bas DEBEO BRE!!
Ekran ima stvarno perverznu rezoluciju,ali i male dimenzije,nije prijatno koristiti ga duze vreme jer hoce oci da zabole jer je sve tako SITNO BRE!!
Jeste"dobro"sto je slajder jer kad se sklopi onda je stvarno malen,idealan za zensku torbicu ili pederusu ;) ali nije tako idealan kad je sklopljen jer slajder ŠETA BRE!!
Sve je to ok sto on ima lep ekran,sto ima dobre funkcije,sto ima wi-fi,ali zato mora i da ispasta,a ispasta na najgori moguci nacin jer je baterija SLABA BRE!!
Burazer od strica ima N73ME,malo sam je testirao i ne slazem se da jeste niti da izgleda po svojim dimenzijama kao cigla ni pod razno BRE!! :)
Kad procitam ovako nesto pitam se jel neko drzao nju u ruci (NHF Kutija),ili je mozda ovo neko sitne gradje ili je napisalo neko dete koje jos ide u osnovnu pa mu je saka takva da njemu jeste cigla,ali za normalne seljacke sake ovo je taman telefon,ekran je bas upotrebljiv i ima sasvim prijatnu rezoluciju za duzi rad,baterija u normalnim uslovima bar duplo jaca nego na N80 (3 dana naspram 1-1 i po) i to iako nije po mAh vrednostima jaca 100+%,sto je za mene super,tako da ja,kao neko ko je zagrizao obe jabuke i procenio na osnovu toga,zakljucujem da je N80"jabuka"pomalo gorka zbog malog ekrana za tu rezoluciju,slabe baterije,loseg slajdera (meni i nije bio los u pocetku,ali vremenom...) kao i predebelog tela,mislim da Samsung moje keve ima 1/3 te debljine a jacu bateriju i bolji ekran (za rad),pa ako hocete verujte mi na rec,ako necete vas problem,nit mi iz dzepa nit u dzep!!

P.S.Kome bas,bas treba Wi-Fi u telefonu nek kupi N73 pa nek saceka jos malo da izadju u prodaju ove memorijske sa ugradjenim Wi-Fi modulom sto ih najavise letos u vestima na forumu,moj savet od srca!! :)
Pozdrav ,)

evo kupio sam N73,full USB,slusalice HS-23,punjam,128MB memo kartica,kutija,CD instalacioni,TIM Mobile...

extra sam zadovoljan,cak sam zadovoljniji jer nisam uzeo N80 jer dosta se rasklimaju,hoce da koci slajder,neki kazu da imaju problema i sa flat kablom,baterija slaba zbog WiFi,tako da je N73 extra izbor jer ima VELIK i pregledan ekran,doduse slova su fabricki sitna,ali skinucu i promeniti font,ipak je to Symbian i ima 1000 mogucnosti,baterija drzi 2 dana od kako sam ga kupio napunio i tek sam izgubio 1 crtu,a bas ga koristim,tako da jos nisam siguran koliko stvarno drzi baterija,kamera mu je extra dobra,ima autofokus,blic i stvarno sam se prijatno iznenadio kako su dobre slike,(dok su na N80 dosta losije,nema auto fokus),svi se zale da je spor ali sasvim brzo radi jer je ipak Symbian i ima 205MhZ procesor(bez problema pusta divx filmove i klipove,naravno kompresovane u manju rezoluciju),sto je sasvim dovoljno,zvuk mu je malo losiji kad se pusta preko spikerfona zvuci kao tranzistor,ali je zato preko slusalica koje se dobijaju HS-23 jako dobar zvuk.malo mi je cudno jer nisam navikao na ovakve tastature,ali vremenom cu se navici.svidja mi se sta sve pruza,,a da nepricamo o prednostima Symbiana,tako da je moja licna preporuka svima N73

I ja imam n73, TIM mobile, (v3.0638.0.0.1), RM-133

Posto se ne razumem u telefone, i njihov firmver, koju bi verziju trebalo da stavim, tj, kojom verzijom da flesujem ?

Moze li se to preko GPRS, ili mora kabl, i uopste kako to ide?

Imam N80 8 meseci i zadovoljan sam.Baterija mi traje oko 2 dana.Ekran je odlican a u browseru mozes da menjas i velicinu slova tako da te nece glava boleti.Velicina slova u meni-ju je sasvim pristojna, verovatno si vec video neke fotke na netu.Problem sa flat kablom nije nista ucestaliji nego kod ostalih proizvodjaca.Ja za sad nemam problema sa kablom a nadam se da nece ni biti.Jedina mana po meni je kamera.Sta vredi ovih 3 mega pixela kad nema autofokus.Ima opciju za slikanje na blizu i to je sve.WiFi jeste lepa stvar ali pitanje koliko ti to zaista treba.

TIM mobile v3.0638.0.0.1 RM-133

telefon mi radi extra,uopste nekoci,otvara se brzo,kamera brzo se aktivira,sve to govorim jer sam imao prilike da vidim na drugim N73 koji su dosta sporije radili,ali ako osetim potrebu naravno da cu flashovati noviji FW,za sad mi extra radi,da ne ureknem sa 1GB memo karticom tako da necu da "cackam mecku"...

od oktobra prošle godine koristim N73 i izuzetno sam zadovoljan, naročito trajanjem baterije

Imam Nokiu N73 Music Edition. Kupio sam pre 3 dana, lepo formirao bateriju, i sve super radi. Ali internet nece da radi. Ne znam sta treba da uradim. Kartica je 064, i pocim sam je ubacio u tel. stigla mi je poruka od Service providera, sa nekim parametrima za internet, i to sam sacuvao. Kad pokrenem internet, izbaci mi gresku: "Paketni prenos: Nema veze sa paketni prenos podataka."

p.s. telefon sam prebacio na srpski.

Mozda ti nije ukljucen GPRS na tom broju ili nije lepo podesen. Proveri :)

Inace, LiIon bakterije se ne formiraju, naucite vise ;)

Manji je ekran ali je rezolucija strava,i onda mozes da zamislis kako izgledaju strane na netu,sitno do bola,mora da se igra fontovima a onda vise nije to to,tako da ostajem pri tvrdnji da je ekran premali za tu rezoluciju,trebao je biti 3" za toliku rezoluciju da bi bio taman!
I ne bih se slozio sa krstin-om za kvalitet zavrsne obrade,N80 (bar IE) je sasvim dobro sastavljen tako da maska ne skripi,ali skripi poklopac baterije,i naravno spoj dva dela telefona nije poluautomatski i seta dosta,ali zato N73 sva skripi,cujem da se pojedinima koji imaju obicnu N73 i maska ljusti... to je nedopustivo za tolike pare,ali ipak u globalu je N73"manje zlo"!!
Pozdrav ,)

Vrh Dno