Šta je novo?

N73 problem :(

Ne vjerujem da su u orginal pakovanju....Vjerovatno je neko osiromasheno pakovanje s obzirom na cijenu na akciji ;)

http://www.nseries.com/nseries/v2/m...ech_specs_n73_en_R1.html?lang=en&country=R1#6

Ovo je "Sales package", onako kako ga NOKIA sama predstavlja. Naravno, u dogovoru sa proizvođačem, u "običan" paket može da se doda šta god hoćeš, ali naravno to dodatno košta. Od toga šta će biti u paketu, preko toga kako će paket (kutija) da izgleda, do toga šta će se od sadržaja naći u samom aparatu (imaš one N93 MI:3 koje imaju ceo film na sebi).

Imam jedan cudan problem sa mojim N73. Kada slusam MP3 i u tom trenutku me neko zove i ja se javim posle par sekundi mi se telefon sam resetuje (bio ja u sred razgovora ili ne)... Svaki put...

novi firmware v4 otklanja mnogo bubica kod ovog telefona :)

imam jedno pitanje, nije problem... kako da u N73 napravim vCard koji saljem preko bluetooth-a drugima da me ubace u contacts, sa svim onim podacima koje unesem, broj telefona, adresa, email... ?

Napravis kontakt, oznacis kontakt -> Send -> Via Blutooth.

znaci samo ubacim sebe u contacts.

mislio sam da ima neka druga procedura :)

Nije ni cudo sto vam se N73 gasi, ostaje bez RAMA prilikom zumiranja i na razne druge nacine trokira. Sasvim normalno za taj fon. Taj telefon je katastrofa sa software-rom i dobro je poznat po svojoj "brzini".
P.S. I da, ono sto je neko napomenuo da je to bio problem isto i na 6630, ne bih se slozio sa tim, zato sto Symbian platformu poznajem kao svoj dzep,a 6630 imam od januara 2006 i nikad, ponavljam nikad nije na taj nacin istrokirao ili se gasio bezveze. A sto se tice njegovog "starog" software-a, odlicno je radio i sa njim, tako da nisam imao nikakve primedbe.O brzini i da ne govorim, skoro nikad nije zakucao u nekoj operaciji, koliko god ga ja opteretio, a to je i normalno kad nema ugradjen televizor umesto displeja, pa normalno procesor na 220MHz to sve lepo moze da gura, za razliku od N73. Update-ovao sam mu par puta software, bez ikakvog razloga i nikakvih problema nije pravio ni sa jednim. Sad trenutno imam software od 6630 Music Edition. Ne planiram ovaj fon da menjam dok god mu se nesto ne desi(kradja, gubljenje, pad sa velike visine ili sl.) A sto se tice vlasnika N73, to je vec druga prica, mene licno mnogo nervira njegov spor i neefikasan software, a sto pretpostavljam, mnogima ide na zivce... :mad:

Nakon svakog restartovanja telefona ono on/off trazi mi da nanovo ubacim vreme i datum...na ranijim telefonima to mi je trazilo samo ako bih bateriju drzao na duze vreme van telefona...Da li neko zna u cemu je problem?

imam tri aplikacije koje su se izgbuile posle ubacivanja novog software-a

kada pokusam da ih instaliram dobijem poruke (vidi slike), takodje kada upalim telefon on pokusava da ih instalira i javi da nije uspeo da instalira nesto sa memorijske kartice.

kako da uklonim ta tri .sis fajla ?

Prilozi

• Screenshot0003.png
    Screenshot0003.png
    22.3 KB · Pregleda: 50
  • Screenshot0004.png
    Screenshot0004.png
    17.9 KB · Pregleda: 48
  • Screenshot0005.png
    Screenshot0005.png
    14.9 KB · Pregleda: 51
Ja bih rekao da ono .sis na kraju naziva aplikacije dovoljno govori,i takvu ERROR poruku i treba da dobijes kad pokusas da instaliras .sis aplikacije na telefon ciji Symbian prihvata samo .sisx aplikacije!! :trust:
Pozdrav ,)

mozes instalirati i .sis extenziju. imam jos nekih aplikacija sa .sis i sve rade. jedino ne mozes .sisx na 8 i nize :)

i ove tri su radile pre update-a. IM+, neki Golf i PhotoRite. da li mogu nekako da ih rucno obrisem, gde se nalaze ti fajlovi?

Ma to samo poneka aplikacija sa .sis ekstenzijom radi,kako se potrefi,znam ja kako to ide kod Symbiana,ali ako su vec ranije radile a sad nece... ne znam sta da ti kazem!?Mozda jedan hard format resi stvar pa posle prorade!?
Sto se tice uklanjanja tih aplikacija,kad se doticna ubaci i ne instalira se,vidi se u Manager-u,tako recimo kod mene kod instaliranih pise Instaled a kod onih koje jos nisu pise Install ili tako nesto,tako da je dovoljno da odes na remove i gotovo,bar to kod mene uspeva na N80IE!?
Pozdrav ,)

problem je sto kod te tri nemam Remove u opcijama :)

Prilozi

• Screenshot0006.png
    Screenshot0006.png
    15.2 KB · Pregleda: 42
  • Screenshot0007.png
    Screenshot0007.png
    15.1 KB · Pregleda: 41
N73 s kojim sam imao problema sam dao za sitne pare a ja sam uzeo N73 Music Edition i zadovoljan sam... :)

Formatiraj mem. karticu i resices problem.

Vrh Dno