Šta je novo?

[N5800] Zvanična tema

Паметни телефони се тако зову са разлогом. То што мали број људи уме да искористи њихов потенцијал је друга ствар.
Не вређам никог,али то је тако.

Za takve ljude me generalno baš briga, oni nisu ni kompetentni da ocenjuju nešto.

@Razbojnik, cemu onda kupovina smartphona ako ces ga koristiti kao obican telefon (sms, razgovor, muzika)?

Па за показивање:D

Ne znam zašto mene pitaš. Nisam rekao da ja ne instaliram, nego da znam ljude koji poseduju SP, a ne instaliraju programe, već ga koriste onakvog kakav je kupljen. Mnogi kupe SP zato što konvencionalan mobilni telefon uglavnom nemaju njihove opcije: WiFi, veliki ekran, muzički plejer, video plejer, napredan rokovnik, brzinu u radu, pa i fajl menadžer. Većina kupi samo zbog pomodarstva, jer su SP uglavnom telefoni više klase i više se posveti pažnja dizajnu.

Ne znam zašto mene pitaš. Nisam rekao da ja ne instaliram, nego da znam ljude koji poseduju SP, a ne instaliraju programe, već ga koriste onakvog kakav je kupljen. Mnogi kupe SP zato što konvencionalan mobilni telefon uglavnom nemaju njihove opcije: WiFi, veliki ekran, muzički plejer, video plejer, napredan rokovnik, brzinu u radu, pa i fajl menadžer. Većina kupi samo zbog pomodarstva, jer su SP uglavnom telefoni više klase i više se posveti pažnja dizajnu.

aha nisam te razumeo, jer sam mislio da se i ti zalazes za to :) moje izvinjenje :) kao sto kaze i @cetrifaxone ljudi kupuju to samo da bi bili u trendu i pokazali da su platili telefon ne znam ni ja kol'ko para, a da ga koriste, pa to nemaju pojma....

i ja ne znam zasto je bolji resistivni od kapacitivnog, pa neces valjda crtati na telefonu? :O

Lakše pogodiš linak na web strani bez da uvećaš stranicu. Imam još 5800, i dalje tvrdim da je Telefon za ovaj X8! Kad instaliraš neki lančer, pa fajl menadžer, pa ljudski program za SMS i audio, pa se onda patiš sa programima da bi imao profile... Ljudi koristim smart telefone dok većina vas nije ni znala šta je to, Palm Treo prvi model koji se pojavio u Evropi, a razne PDA od pojave Palma V. Što ste tako isključivi? Android je poluproizvod koji tek treba da se ispolira. Ličite mi na one koji brane Apple po svaku cenu, bez obzira na gkuposti u OSu i drljavom hardveru.

A po čemu je symbian sms aplikacija bolja od stock android aplikacije?

Sent from my GT-I9000 using Tapatalk

Lakše pogodiš linak na web strani bez da uvećaš stranicu. Imam još 5800, i dalje tvrdim da je Telefon za ovaj X8! Kad instaliraš neki lančer, pa fajl menadžer, pa ljudski program za SMS i audio, pa se onda patiš sa programima da bi imao profile... Ljudi koristim smart telefone dok većina vas nije ni znala šta je to, Palm Treo prvi model koji se pojavio u Evropi, a razne PDA od pojave Palma V. Što ste tako isključivi? Android je poluproizvod koji tek treba da se ispolira. Ličite mi na one koji brane Apple po svaku cenu, bez obzira na gkuposti u OSu i drljavom hardveru.

Ako tebi 5800 obavlja sve i ako je za tebe 10 u glavu u odnosu na x8 ne znam sto si uopste uzimao x8?! a i bolje da si uzeo Wildfire nego x8...SE se bas i ne proslavlja sa touch ekranima bio to telefon visoke klase ili nize... Ne znam samo zasto onda Android Market postoji po tebi? Da se gleda ili skida sa njega?! Samsung Galaxy S2 - drljav hardver, pa bas ne bi i rekao... Sto se tice sistema ako ti se ne svidja ti ostanes na Symbianu i sretan si...

Predajem se! Android rulez!!!!

Sms aplikacija je đubre, Album još veće jer ne možeš da organizuješ slike kako hoćeš. Ne postoji ni najbedniji fajl menadžer, audio plejer nema ekvilajzer... Jer treba još? Mislim sve ima na marketu, ali kad izvadiš tel iz kutije, dobiješ poluupotrebljivu napravu. Ima potencijala, ali za sad je poluproizvod.
U tom smislu, nikada i neće biti full proizvod. Poenta smat telefona je dodavanje aplikacija po želji. Android je OS pa korisnik trpa šta mu treba.

i za svaki program jos xxx evra ako hoces da to funkcionise na neki lep i normalan nacin .... npr. postoji masa poslovnih ljudi kojima treba lepo upakovan telefon za npr ofis....i sad neko treba da se pati sa marketom i tamo trazi ofis editore i slicno ....daj ne ke*aj .... ali molim te ne se*i .... jer nismo svi za kupovinu placa zidanje i molerisanje,ima nas koji smo za kljuc u ruke .... imam solidno znanje o s.fonovima ali iskreno MRZELO me da sestri trazim *ebeni plejer i programe za aplikacije...a sama NE UME da ih nadje....ne sporim da je android kvalitetniji os ....ali mi je totalno s*anje i veliko smaranje sto ni jedna ali bas ni jedna stock aplikacija nije upotrebljiva vec je svaka odradjena krajnje jadno...

Ne znam šta ti pričaš pa na symbianu su sve stock aplikacije đubre, kalkulator dobro da ima sabiranje, nema štoperice, nema smajlija u sms-u, ofis možeš samo da čitaš fajlove (ne i da edituješ ako ne kupiš ful verziju) a da mi je znati gde ćeš naći ful verziju. Ne znam kakav si ti to symbian telefon imao ali dok sam ja koristio symbian to je bilo sve samo ne ključ u ruke, prvo smaranje sa sertifikatima, pa jurcanje po forumima za tri normalne aplikacije.....

Poslednja izmena:
Sve, sve, ali nema smajlija u porukama? :D

^ gadno je bre bez smajlija :D zar ti nije lepse da vidis kao ovde ovog plavog sto se kezi nego : D

Sve, sve, ali nema smajlija u porukama? :D

Iskreno meni nije bitno ali otprilike svako ko ima symbian telefon me je bar jednom pitao kako da to namesti, kada je dobio odgovor da to nije moguće (bar ne korisno) smejali su se. Pošto je symbian sms aplikacija toliko superiorna kako to da nema smajlije?

Pošto je symbian sms aplikacija toliko superiorna kako to da nema smajlije?
A?

Sto se rasprave tice, za nekoga ko telefon pretezno koristi za sms, net, mp3, fotografisanje ne vidim preterani razlog za prelazak ne jeftin android kao sto je wildfire, ili kao sto je bio tatoo. Nijedna funkcija ne radi preterano/uopste bolje nego na vremesnom symbianu. Velika prednost na drugoj strani je u igrama i aplikacijama, ako neko moze da predje preko niske rezolucije.

Android je bez ikakve polemike bolji OS, ali njegove prednosti dolaze do izrazaja tek na telefonima vise klase.

Sto se tice sertifikata za symbian, to odavno nije problem.

Poslednja izmena:
Hackujes telefon ili jos bolje stavis prehackovan rom, ja na 5800 imam vortex i ne moram da razmisljam koji sis skidam (mislim, kad bi ih jos uvek skidao :)) A ni selfsign nije vise toliko konfuzan proces i ne moras da cekas 2 nedelje da dobijes key kao nekad.

Pa za hakovanje telefona ti je potreban sertifikat (bar je do juče bio potreban, znam da je nešto novo izašlao , mada nisam siguran šta tačno). Opet se vraćamo na to da je sve to nebrojano puta teže nego pretraživanje marketa. Mislim ne mora meni neko da objašnjava kakav je symbian i kakve su njegove aplikacije, za 6 godina korišćenja mislim da sam ga provalio.

Poslednja izmena:
A?

Sto se rasprave tice, za nekoga ko telefon pretezno koristi za sms, net, mp3, fotografisanje ne vidim preterani razlog za prelazak ne jeftin android kao sto je wildfire, ili kao sto je bio tatoo. Nijedna funkcija ne radi preterano/uopste bolje nego na vremesnom symbianu. Velika prednost na drugoj strani je u igrama i aplikacijama, ako neko moze da predje preko niske rezolucije.

Android je bez ikakve polemike bolji OS, ali njegove prednosti dolaze do izrazaja tek na telefonima vise klase.

Sto se tice sertifikata za symbian, to odavno nije problem.

nekako mi se ovaj odgovor najvise dopada... :) potpuno isto misljenje ....

@telep Ja ga koristim od 2003-e, a ako ti je "nebrojeno puta" = registracija + 5 minuta vremena, ne znam sta da ti kazem, uzivaj u svom "ne mora meni neko da objašnjava" stavu.

Pa naravno da meni nije nista tesko (nije mi bilo tesko ni da napravim desetinama ljudi sertifikate) ali bas o tim ljudima o kojima vi pricate to je u rangu sa instalacijom windowsa. Znam mnogo ljudi koji imaju Symbian telefone i imaju 0 instaliranih aplikacija jer ne mogu i ne znaju da zaobiđu sertifikate.

Sent from my GT-I9000 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Pozdrav ljudi...Koristim 5800 vec dve godine i malo je smorila :) ono sto bih hteo jeste da stavim neki custom rom pa vas pitam za sledece

1.Koji je najstabilnij,najbrzi...Ustvari koji je najbolji custom rom za 5800
2.Nemam pojma o fleshovanju novog pa bi neki tutorial dobro dosao
3.Kolika je opasnost ubijanja telefona i moze li se ikako vratiti stari rom ako nesto zeznem

Drugi je problem što ljudi kupuju smart telefone a nisu sposobni da koriste sve njegove mogućnosti već bi da ga koriste k'o nekada Nokiju 3310. To nisu krivi proizvođači telefona. Ili možda jesu jer prave hype da je samo smart nešto što valja a ovi obični telefoni su jeftino đubre. A i problem je što nema skupog, kvalitetno napravljenog "glupog" telefona sa "fabričkim OS" i sa već instalisanim funkcijama (k'o što je bilo nekad). A i kada neko ko nema pojma kupuje telefon, gleda da je "dobar", što znači skup, a to je danas smart. A recimo, situacija da nood pita geek-a "šta da kupim a da valja", dobiće odgovor android/symbian il' nešto slično, bez analize treba li to njemu.

^^ Problem je inače čest u današnjoj industriji potrošačke elektronike. Manifestuje se u i foto, i u AV opremi, i kod računara...

Pozdrav ljudi...Koristim 5800 vec dve godine i malo je smorila :) ono sto bih hteo jeste da stavim neki custom rom pa vas pitam za sledece

3.Kolika je opasnost ubijanja telefona i moze li se ikako vratiti stari rom ako nesto zeznem
1. Predpostaviću da hoćeš ROM od C6. Sve ove varijante koje nadješ razlikuju se uglavnom po primenjenim modovima, integrisanim aplikacijama i ponekom šminkom. Stabilnost i brzina su uglavnom iste, pogledaj, recimo, na dailymobile.se koji su popularniji modovi, pa odaberi koji ti odgovara. Kad se malo uvežbaš i nadješ vremena, možeš sam da napraviš rom prema potrebama.
2. Na pomenutom forumu ima tutorijala koliko hoćeš. Ili na hiljadama stranica na netu.
3. Opasnost od ubijanja je pretežno samo kod pokušaja stavljanja starije verzije firmvera od one koja je na telefonu. Nikad ne stavljaš neki firmver kada si jednom već flešovao noviji od njega. Ako si pod "stari rom" mislio na regularan firmver za 5800, dokle god ne probaš da spustiš broj firmvera, možeš da stavljaš sve žive varijante sa tim istim ili višim brojem verzije.

Ja sam nakon dve godine korišćenja 5800 prešao na Android, što preporučujem i tebi, polako merkaj neki popularni model i čekaj povoljan trenutak. Za te stvari koje ovde pitaš Android je par kopalja ispred, bolji ROM-ovi, više ROM-ova, lak recovery i mnogo veća zajednica da nađeš pomoć. Neko čudo iz 5800 nećeš moći da izvučeš, i platforma i zajednica umiru.

Android, lepa otvorena platforma, stalno na netu.
Milina jedna za sve spijune sveta.

Ja sam nakon dve godine korišćenja 5800 prešao na Android, što preporučujem i tebi, polako merkaj neki popularni model i čekaj povoljan trenutak. Za te stvari koje ovde pitaš Android je par kopalja ispred, bolji ROM-ovi, više ROM-ova, lak recovery i mnogo veća zajednica da nađeš pomoć. Neko čudo iz 5800 nećeš moći da izvučeš, i platforma i zajednica umiru.

To mi je sto telefon trokira mislim gledam kolege koriste Android i sve je tecno,brzo dok kod mene sve to nekako...ne znam...

ono sto verujem da od svih ovih androida ne mogu da dobijem to je trajanje baterije jer meni 5800 i posle dve godine baterija traje 3-4 dana minimum (20min price na dan i 10-20 sms-ova doduse nista drugo sem ovoga)

Zato sam pitao za neki CFW,rom koji bi mi dao malo brzi sistem,ukinuo stvari koje ne koristim...

Vrh Dno