Šta je novo?

[N5800] Zvanična tema

Poredis low segment androida i visu klasu symbiana... Ne znam na osnovu cega si zakljucio da je 5800 bolji od wildfire! Imao sam 5800, a vec godinu dana imam desire. Wildfire je oslabljeni desire,al opet jako kvalitetan,ako se izuzme rezolucija ekrana. Nebo i zemlja u korist androida. Necu da idemo u off, postavi pitanje dole u drugom delu,pa mozemo da raspredamo.

Šta na 5800 ne možeš što možeš na androidu? Ajd da čujem'

Evo šta sam dobio ja koji sam prešao sa 5800 na Android: mnogo više aplikacija i igara, napredniji market, lakša instalacija pirata (bez onih provera sertifikata), univerzalni video plejer (da ne moram da konvertujem video), radio koji nije "radio" nego "radi".

Sve u svemu, nije drastično poboljšanje, ali ima dosta prednosti.

^ da ste spomenuli bilo koji drugi pa i ajde .... ali bas wildfire koji je po meni jedan od najgorih android telefona :p .....oslabljeni desire..... daj ne lupaj ...... bolje da kazes ojadjeni desire sa strokavom rezolucijom strokavom kamerom ....strokav u celini......nije da branim 5800 jer je zvanicno KRSINA od fona ali wildfire nije mnogo dalje.... a opet vise kakvih aplikacija ...o cemu bre pricas .....sad mozes da se androifikujes i gubis vreme praveci android robotice....jel o tome pricas :p,instalacija pirata davno omogucena i na simb hakovanjem ....a koliko mi je poznato i na androidu moras odraditi rootovanje ... uni player to stoji ,ne znam koji je simb i gde im je bio mozak kod ovoga ,ali odredjen br androida u sebi nema opciju za tv out a 5800 ima ... ,i radio koji od zadnjeg update-a odlicno funkc a nije radio samo na v50 i 51 :p tako da..... ne pravi od vrapca sokola :pPP

Molim te, kako kakvih aplikacija, mozesh da vidish shta sve ima na android store-u preko neta na tvom PC rachunaru.
To je ono shto je najvaznije.

Ne mozesh da kazesh ako izuzmemo player i manjak aplikacija na store-u 5800 je bolji.

a ti ne mozes da vidis na ovi-ju ili sta ?

cinjenica je da je nemoguce ....jer je android os koji je daleko stabilniji u odnosu na simbian ....koji eto hvala Bogu ode u istoriju ..... i ne kazem da bih izmedju androida i simbiana izabrao simbian ....ali nista veliko osim malo vece brzine i stabilnosti ne dobijam sa androidom .... a i za mene je mob nekako mob .... da igram igrice na ekranu od 3 incha ,komentara bez ali vidim da ih ima dosta ovde...a da ne pricam o likovima koji se loze na to sto im tel ima https://market.android.com/details?id=com.google.android.apps.androidify&feature=search_result :DDDD
a @ceftriaxone nek se tesi da ima oslabljeni desire :DDD ja cu onda da tvrdim da imam oslabljen n900 :p :p :p

5800 je oslabljeni n97, nemoj da kaljash ime n900 koji je super telefon.

a wildfire oslabljeni....... samo oslabljeni :DDD nemojte da vredjate desire :D

Ajde bre stavi prst na chelo i razmisli.
N900 ima Maemo5, jedan od najneverovatnijih OS-a koji je ikada bio na mobilnim uredjajima, a N97 kao i 5800 imaju Symbian i to onaj stari, ne onaj koji se ubacuje u N8, E7, C7 i C6-01.
Wildfire je za Desire isto shto i HD Mini za HD2, tako da ne prichaj gluposti.

Neko imao problema sa garminom u vidu toga da ne vidi nazive ulica ??? tj mogu da ih vidim u browsu mape ali na extra zoom-u ...a otkljucao sam ih i uradio sve kao 10 x pre toga ali .....

Ima li gde u NS-u da se kupe original sluske za 5530XM (verujem da su iste kao i na 5800XM) ? Crce mi desna sluska :(

ma potrazi po oglasima ...na kraju krajeva daj svoj na mobil. svetu samo navedi konkretan model sluski jer su na 5800 menjane vremenom...

Kupio sam Experiu X8. U odnosu na 5800 je s**nje! Android je glupost! Ima 2.1 verziju, i goooooomilu nepotrebnih aplikacija na marketu! Ko ima 5800, nema potrebu da menja tel.

Kupio sam Experiu X8. U odnosu na 5800 je s**nje! Android je glupost! Ima 2.1 verziju, i goooooomilu nepotrebnih aplikacija na marketu! Ko ima 5800, nema potrebu da menja tel.

Ako ti kažeš da je glupost da mi svi prodamo svoje telefone i da kupimo Symbiane gde je sve probrano i vrhunski.

Sent from my GT-I9000 using Tapatalk

Zavrsices u necijem potpisu:)
Sreca nasa pa su na ovi store-u samo korisne aplikacije!

Nisam koristio ovi store. Potreban me je telefon :), SMS, Opera, navigacija, podsetnik, ebook čitač, muzički plejer, notepad i WiFi. Video plejer sam samo par puta koristio. Kome treba tel za ovakve stvari, ne vidim zašto bi menjao 5800 za android? Ono što me najviše nervira je kapacitivni ekran! Neprecizno do bola :(! Sad će tirada kako to nije tačno...

A x8 to nema, jel?

Nisam koristio ovi store. Potreban me je telefon :), SMS, Opera, navigacija, podsetnik, ebook čitač, muzički plejer, notepad i WiFi. Video plejer sam samo par puta koristio. Kome treba tel za ovakve stvari, ne vidim zašto bi menjao 5800 za android? Ono što me najviše nervira je kapacitivni ekran! Neprecizno do bola :(! Sad će tirada kako to nije tačno...

Android GUI i ne zahteva preciznost za razliku od zastarele s60v5.

Sms aplikacija je đubre, Album još veće jer ne možeš da organizuješ slike kako hoćeš. Ne postoji ni najbedniji fajl menadžer, audio plejer nema ekvilajzer... Jer treba još? Mislim sve ima na marketu, ali kad izvadiš tel iz kutije, dobiješ poluupotrebljivu napravu. Ima potencijala, ali za sad je poluproizvod.

Sms aplikacija je đubre, Album još veće jer ne možeš da organizuješ slike kako hoćeš. Ne postoji ni najbedniji fajl menadžer, audio plejer nema ekvilajzer... Jer treba još? Mislim sve ima na marketu, ali kad izvadiš tel iz kutije, dobiješ poluupotrebljivu napravu. Ima potencijala, ali za sad je poluproizvod.

Kao neko ko je izmenjao na desetine symbian telefona predlazem ti da se vratis na njega.

Inace je jako komplikovano skinuti 2-3 aplikacije sa marketa... Prodaj ti lepo x8 i uzmi n97, to ce za tebe biti pun pogodak

То што више не користим 5800 аутоматски значи да немам право да пишем у овој теми?!

Свикоји користе андроид су некада били корисници симбијана. Не видим шта је ту лоше;)

Ako Stex ima drugačije mišljenje od vaših, zašto ga kritikujete? Da je napisao u nekoj Android temi, pa i ajde, nego što ni ovde ne može da prodje bez kudjenja.

Valjda forumi tome služe da se piše o nečemu. Što njemu nisi rekao da to mišljenje iznese u X8 temi kada ni njegovom postu nije mesto ovde.

Можда у овој теми има корисника симбијана који би прешли на андроид. И кад онда дође неко па напише да фајл менаџер не постоји,или за аудио плејер, како да не одговориш ?
Ако ме сећање не вара, мислим да су људи са бенчмарк сајта радили неке тестове и упроећивали и аудио плејере и фајл менаџере.

Ne služi forum za jednoumlje. Ako većina hoće Android, neka joj, ali ako ima nekoga kome se ne svidi i hoće nešto drugo, ima pravo da to i napiše, a da ne dobije automatsku kritiku.
Можда у овој теми има корисника симбијана који би прешли на андроид. И кад онда дође неко па напише да фајл менаџер не постоји,или за аудио плејер, како да не одговориш ?
Ако ме сећање не вара, мислим да су људи са бенчмарк сајта радили неке тестове и упроећивали и аудио плејере и фајл менаџере.
Možda ima korisnika koji hoće da uporede ova dva telefona. Out-of-the-box je stanje kakvo je Stex napisao. Hoćeš da kažeš da nije tako?

Poslednja izmena:
Мислим да је он први написао да је андроид ћубре.
Ја нисам написао да је симбијан ђубре;)
Да нема инсталираног фајл менаџера. И то телефон чини полупроизводом и неупотребљивим??

Ma da kupili smo smartphone telefone da koristimo stock fajl menadžere, mislim wtf, za razliku od ovija na marketu ima brdo odličnih besplatnih menadžera a za symbian ima ukupno jedan normalan.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno