Šta je novo?

[N5800] Zvanična tema

oko 20ak evra valjda..u stvari zavisi sta ti je skrsheno touch ili tft..

Poslednja izmena:
DivX plejer je podržavao vrlo malo formata, SmartMovie je zahtevao konverziju, UCPlayer je bio smeće, ne znam za ova druga dva. Da je 5800 imao kršten univerzalni video plejer verovatno ne bih još prelazio na Android, to mi je najviše smetalo na telefonu. To i FM radio aplikacija koja je stalno glavila.
smart movie zastajkuje ...ucplayer i sad ima jako nizak br i bas je bzw za gledanje ,a radio sa 52 radio odlicno ...niti baguje niti rds zeza :)
To je Nokia *****ala stvar, za razliku od simbijana do 9.3 gde su dozvolili programerima pristup hardverskom sloju, u 9.4 su to zabranili, pa sva video reprodukcija, tj. dekodiranje ide softverski što dovodi do pomenutih zastajkivanja i kočenja, jer CPU ne stigne da obriše znoj sa čela. Iz istog razloga ne postoji CorePlayer v2 koji podržava 9.4. Mislim, na 6120 classic mogu da pustim fajlove 1008x1008 rezolucije (tako stoji u specifikacijama programa), a na malo jačem hardveru ne mogu ni 320x240 bez seckanja. E, jeste!

Stvarno se nadam da će ovo skorašnje otvaranje koda da promeni tu situaciju. Za radio ne znam, meni radi super...

steta ....mp4 leti bez problema ali avi....uzas..ja samo zelim da bidim prvo nokia +win bređu....

Je l' postoji neki program za forume tipa tapatalk za n5800 buduci da tapatalk kod mene ne funkcionise :/

Tapatalk klijent zahteva instaliran plagin na forumu, te kapiram da bi i da postoji neka alternativa, zahtevala isto...
Opera Mini + bookmarks = nema bolje. TT ne prikazuje slike, sticky teme, u free varijanti ne može da se piše na forumu itd.

sta god da posetim dobijem web sajt je poslao zastareli sertifikat...i uvek moram da '' prihavtim samo sada'' ,jel neko imao sl problema ?

ovo je vec nekako nestalo.... ali ''problem'' je da nikako ne mogu da normalizujem 'crtice0'' za bateriju .....poslednja(na vrhu) drzi ceo dan ali kad ona pukne fon mi odma pada na 5 ili cak 4 levela....a i ta 4 jako brzo nestanu....jel postoji neki nacin da se ovo poboljsa...odradio hard i soft ali nista :/

Poslednja izmena od urednika:
To ti je normalno na tom telefonu. Prva crtica dugo drži, ostale brzo padaju, sve do poslednje koja opet dugo drži.

Planiram sutra da odem da kupim ovaj telefon. NE verziju.

Na mobilnomsvetu vidi da ga ima u malo radnji. Da li neko zna koja je od ponudjenih radnji najbolja (ili mozda neka koje nema na spisku) i gde da kupim telefon a da nije skidan sa mreze, da je original, da dobijem sve u kompletu sto ide i min. 2 godine garancije? Platio bih i malo vise ako treba.

Hvala.

Svako ko planira da kupi ovaj mob sada, nije bas sam svoj... :d Bez uvrede, ali za pare koje se kupuje legalan, mozes da kupis mnogo bolji telefon, razmisli... poz :wave:

Civil ..... podrzavam stefana .....brate to ti je propala investicija..... za te pare moz da kupis android zmaja sada!!!!

Nokia-si pomoc

Kako sa stare nokie prebaciti imenik na ovaj telefon. Stara nokia je sa monohomatskim ekranom nesto od pre 5 - 6 godina. Stara kartica ima samo 50 mesta. Postoji li opcija da se prebaci imenik iz kartice u nov tel, pa tako nekoliko puta dok se svi unosi imenika ne prebaci. Od kog modela radi Nokia PC softver, mozda preko njega? Kako? Hvala.

Mrka kapa. Prebacivanje kontakata sa jedne smart Nokije na drugu je prosto, ali sa starog "glupog" telefona koji nema USB povezivanje sa računarom preko Nokia PC Suite-a, teško. Ako ima bluetooth možeš da probaš da ih upariš, ali moraćeš da prebacuješ kontakte jedan po jedan.

Poslednja izmena:
Mrka kapa. Prebacivanje kontakata sa jedne smart Nokije na drugu je prosto, ali sa starog "glupog" telefona koji nema USB povezivanje sa računarom preko Nokia PC Suite-a, teško. Ako ima bluetooth možeš da probaš da ih upariš, ali moraćeš da prebacuješ kontakte jedan po jedan.
Izvinjenje, nije bas prasteriks i monohromatski 6020 je. Pazi Morbius ima povezivanje ali neki cudan prikljucak na usb. Nisam siguran gde ima taj kablic da se kupi i koliko kosta. Da li ovaj kablic moze preko PC suite da skine na komp imenik a da se posle sa kompa imenik ucita na 5800.

Poslednja izmena:
Prebacivanje preko SIM kartice ti je najbolje rešenje...

Izvinjenje, nije bas prasteriks i monohromatski 6020 je. Pazi Morbius ima povezivanje ali neki cudan prikljucak na usb. Nisam siguran gde ima taj kablic da se kupi i koliko kosta. Da li ovaj kablic moze preko PC suite da skine na komp imenik a da se posle sa kompa imenik ucita na 5800.

6020 nema monohromatski ekran, možda si ti pogrešio. Ako je to stvarno 6020, Nokia PC Suite ga podržava, bekapovanje kontakata je vrlo lako, posle ih samo uvezeš u 5800. Samo ti treba taj kablić, do duše ne znam kako stoje stvari sa njegovom nabavkom. Kontakte bi mogao prebaciti i pomoću bluetooth-a, ali jedan po jedan, ogroman posao.

sry ako odvaljujem ali ....mozda ona opcija da selektujes sve kontakte a onda ih pustis na bt pa samo prihvatas jedan po jedan .... i nije tako lose ako postoji ?

sry ako odvaljujem ali ....mozda ona opcija da selektujes sve kontakte a onda ih pustis na bt pa samo prihvatas jedan po jedan .... i nije tako lose ako postoji ?

6020 ima infra red a 580o blutut. Hoce li nokia pc da prepozna sama infra red, ima li integrisan driver ili treba da se driver za infra red doda. Posto imam infra red mislim da je ovako najjednostavnije. Sa 6020 preko infra red na komp a sa kompa usb na 5800. Hvala svima na pomoci.

Koja bi bila preporuka za tel posle N5800? Gledao sam neke Androide do 200e, ali mi nisu nešto ubedljivi.

Malo je skuplji od 200e :(

LG Optimus One? Sony Ericsson Xperia X8? HTC HD Mini sa androidom preko?
Ja imam HTC Tattoo i strashno sam zadovoljan njime, tako da bi bilo koji od ova 3 trebao da bude super.

Huawei Ideos X5 ili ZTE Blade ako ih pronađeš. Ne znam kakve su im cene u Srbiji, ali ovde rasturaju konkurenciju, Blade je 160 evropejaca, X5 je 190.

Pa fazon je shto ne mozesh da ih pronadjesh.

Jedno 2 dana sam se igrao sa nekim LG Androidom, neki malecki koji se prodaje u vip-u i sa onim HTC Wildfire. Za njih je 5800 TELEFON!!!! Ovo je sramotno šta se prodaje i ikoliko je razvikano. Danas mi do ruke dođe Nokia C7 i oduševi me! Odličan telefon! Android je online glupost! Skupim još malo para i pade jedan C7!

C7 stvarno jeste dobar, ali je realno taj Symbian 3 propala platforma, ma koliko sam se ja nadao da nece tako biti.
5800 je samo to, telefon, za sve ostalo ne moze ni da prismrdi Wildfire-u.

Šta na 5800 ne možeš što možeš na androidu? Ajd da čujem'

Nazad
Vrh Dno