Šta je novo?

[N5800] Zvanična tema

NaviFirm je samo download manager. Obratite paznju sa kojih linkova skida FW (sve nokia) ... znaci samo skine FW a JAF sluzi za ubacivanje istog.

ljudi jel ima neko neki pristojav picture viewer ...jer je fabricki s*anje totalno.... neki sa kojim se mogu skrolovati slike bez odlaska u galeriju...

Ima Resco Photo Viewer :)

ima neko neku preporuku za aniti virus i task menager ??? kao i mesto gde da ih nadjem

Počeo je da mi se javlja čudan problem otkako sam prešao na najnoviji firmware. Ponekad se dok je telefon zaključan pokrene se nova poruka sama od sebe i krene da kuca nasumicna slova. Prosto sam gasio taj ekran i nisam to shvatao kao veliki problem dok jutros nisam zatekao takav ekran i video da je u toku noći baterija spala sa četiri crte na jednu. Pre neki dan sam ima slučaj da je baterija ujutru bila prazna iako je imala četiri crtice pre polaska u krevet. Očigledno šta god da izaziva ovaj problem posrče bateriju. Da li se neko susreo sa ovim?

Počeo je da mi se javlja čudan problem otkako sam prešao na najnoviji firmware. Ponekad se dok je telefon zaključan pokrene se nova poruka sama od sebe i krene da kuca nasumicna slova. Prosto sam gasio taj ekran i nisam to shvatao kao veliki problem dok jutros nisam zatekao takav ekran i video da je u toku noći baterija spala sa četiri crte na jednu. Pre neki dan sam ima slučaj da je baterija ujutru bila prazna iako je imala četiri crtice pre polaska u krevet. Očigledno šta god da izaziva ovaj problem posrče bateriju. Da li se neko susreo sa ovim?
Ja sam i dalje na ovoj verziji 50...nisam imao takvih problema jos.

ima neko neku preporuku za aniti virus i task menager ??? kao i mesto gde da ih nadjem

Sta ce ti antivirus kad nema virusa...a za task menadzer, ja koristim ovaj Handy Taskman.

Ja sam i dalje na ovoj verziji 50...nisam imao takvih problema jos.

Sta ce ti antivirus kad nema virusa...a za task menadzer, ja koristim ovaj Handy Taskman.

iskreno nisam znao mislio sam da postoje i neka ****** za symbian ,a gde da nadjem handy taskman....ovi ili ?

Ja predjoh na c6 v11,zadovoljan prilicno,jedino mora jos malcice da se poradi na ram leakingu i trajanju baterije.Mada,to nije do PNHT-a,vec do Nokie i njene greske prilikom izrade V11 za C6.Sve je enormno brze,lepse i prakticnije nego na v51 a o ranijim FW i da ne govorim..

ljudi meni trenutno lezi v40... jel moze neko konkretno da mi kaze vredi li raditi update na v51,i ako ne/vredi, ZASTO ?

hvala :)

i kako da uradim backup u slucaju da nesto krene po zlu,buduci da instaliram direktno sa neta preko *#0000#

Poslednja izmena od urednika:
Uradi backup preko pc-a pomocu nokinog programa koji mozes skinuti sa njihovog sajta, i update takodje se skida preko tog programa, posle toga udari hard reset, pa format memorijske kartice i sve ponovo vrati preko backup menagera... Telefon ce ti garantovano brze raditi...

Uradi backup preko pc-a pomocu nokinog programa koji mozes skinuti sa njihovog sajta, i update takodje se skida preko tog programa, posle toga udari hard reset, pa format memorijske kartice i sve ponovo vrati preko backup menagera... Telefon ce ti garantovano brze raditi...

znam neko sam mislio da mozda ipak v51 vise baguje,a ako je tako bolje da nista ne diram :)

znaci pokusao nesto da napravim preko ovi suite-a, neverovatno koliko koci trazi update i sl ****** i sad da bi se uopste upalio treba mu 100 sati,kao da dizem duha iz carobne lampe a ne **beni nokia sw updater....

odradio sve ali sada posle vracanja backup-a na mob-u nemam pola aplikacija medju kojima je i garmin,jel moram opet na instalaciju ili ???

Idi na Settings/Application mgr/Installation files, meni su svi bili tu i odatle sam ih lagano opet instalirao i sve je bilo ok po starom

Pozz

ja sam nesto za*eb ,kod mene nema polovine :(

i ****ni call log mi se sacuvao a aplikacijama ni traga :(

Poslednja izmena:
ja sam nesto za*eb ,kod mene nema polovine :(

i ****ni call log mi se sacuvao a aplikacijama ni traga :(

Ako si neke aplikacije instalirao na telefon a ne na karticu onda je normalno sto ih nema... ali opet nije to neki problem, na netu imas sve (a verovatno imas i na kompu) pa ce ti biti samo manje cimanje da sve vratis...

Pozz

Postoji,odmah na glavnom ekranu pod opcije....

lose sam se izrazio,ne pozadine vec celog skina,da nije samo onaj jedan deo promenjen a ostalo mi sve crno...

Danas mi prvi put zatreba glupost zvana MMS, i ispostavilo se da ne mogu da ga nateram da proradi? 064 mreža.
Ne bih se ljutio ako neko ima ideju šta činiti :)

Danas mi prvi put zatreba glupost zvana MMS, i ispostavilo se da ne mogu da ga nateram da proradi? 064 mreža.
Ne bih se ljutio ako neko ima ideju šta činiti :)

buduci da prvi put saljes pretpostavljam da nikada nisi ni aktivirao i zvao za parametre.... moras da pozoves korisnicki servis telekoma (10din) i trazis da ti se AKTIVIRA mms i gprs kao i da ti posalju parametre za iste .) veliko AKTIVIRA jer uzalud sam namestas parametre ako nemas aktivirano nema sanse da ce da funkcionise

poozzz :))

Hvala Dačo ali aktivirano je to meni čim se pojavilo u srbiji. Behu koštunjavi i zdravko na otvaranju, ili je to bilo za 3g? Nebitno, uglavnom problem rešen...
Ebiga još od mpx200 ostala navika da se sve podešava manuelno, ali ovoga puta instalaciona poruka za mms je bila dovoljna. :)
Pozz

Poslednja izmena:
Kad uđem u imenik i hoću da tražim ime, pojavi mi se tastatura A B C D E F... umesto, kao ranije, tastatura kao na mobilnom telefonu. Gde se to menja? Čačkao sam i nisam uspeo da nađem :(

Pozdrav,
da li neko moze da kaze da li postoji aplikacija za 5800 koji vrsi pretragu word dokumenta, kao i pretragu unutar dokumenata. I da li je potrebno da telefon bude "hackovan" da bi se takva aplikacija instalirala.

izgleda da je ova tema "umrla", tj. opala joj rapidno popularnost posle izlaska fw51 i portovanog fw sa C6, a mozda su se pametni ljudi vec otarasili svojih 5800ica dok jos nesto vrede i presli na smartphone ja jacim procesorima, vecim dijagonalama itd. ja sam jos uvek vlasnik iste (nadam se da necu dugo!), a realno u fw51 su samo ispravljene neke rapidne greske koje su napravljene u fw 50.

Ja cekam Fw6, da vidim sta ce on doneti, pa cu onda verovatno da ga flesnem sa C6 fw.
A necu ga menjati dok ne crkne. To mi je standardna varijanta.
Taman cu do tada videti hoce li Nokia nesto pametno promeniti kod smartphone-ova, a ako ne, sad je barem bogata ponuda

verovatno si u pravu! više i ne znam koliko mogu da dobijem za svoju 5800 (inače je perfektno očuvana) ali u sv. sl. bi doplata za smartphone "korak, dva gore" bila najmanje 150 -200e...pod tim podrazumevam da uzmem tel. sa displeyem od bar 3.7" (4" bi bilo realno), proc. od 1 Ghz, ali pitanje je koliko mi sve to treba !!?
Tačnije od svih mogućnosti koje tel. pruža koliko sam sve to koristio i koliko bih koristio u budućnosti, kad pogl. najviše sam koristio Garmin, a za to je mogao da mi posluži i pda uređaj ! jedno je sig. sledeći tel. sigurno neće biti N8, a vrlo je verovatno da ću i ja svoju 5800icu koristiti dok bude trajala. Neko je rekao (pročitao sam mislim baš u nekoj temi ovde na benchu) "kupovinom ovakvog uređaja (misli na smartphone više klase), dobija se 1% mob.tel. i 99% notebook" i ja se u potpunosti slažem s tim. btw. za fw60 nnisam baš sig. da li će uopšte i izaći, tj. mooguće je da izbacivanjem fw51 Nokia završila sa 5800!

Nazad
Vrh Dno