Šta je novo?

[N5800] Zvanična tema

@ zuke, nov je u decembru bio 230e (to je bar bilo najjeftinije sto sam ja tada nasao, a trazio sam veruj mi, jer mi je licno i to mnogo za m.tel.), za polovne vidi oglase...

inace odradih i ja taj update konacno, kostalo me pola radnog dana, al je hvala Bogu sve proslo o.k.
prvi utisci : ovaj novi homescreen mi i nije nista posebno,tj. kontakti na hs su korisna stvar,al taj Iphone stil otkljucavanja mi nije bas praktican....kod mene srecom nema "bugs" sem jedne, ako se uopste i moze tako nazvati Device Info aplikacija/widget koju inace koristim dosta cesto da vidim kolko imam (tacnije nemam) RAM-a,malo treperi,ali sljaka idalje, pokazuje sve normalno...i da , k.s stvarno "works like charm" ;), a OVI Maps su dalje beskorine za nas tako da im verov. sledi deinstall i naravno+1 za odziv touchscreen-a, znatno je bolji!

od svih onih stvari koje sam procitao da "fale" u fw40, za sad nisam naleteo na nista od toga, Gallery i dalje ima "edit", opciju, Radio je gde je i bio, pored auto prebacivanja u full qwerty imam normalno i mini qwerty u landscape modu...(mislim da se neko zalio na to) i sto je najbitnije Garmin radi normalno...inace pratio sam proceduru sa linka premenio NSS-om p.c. na Balkan Red, i nisam ga ni vracao na ovaj orig. Hungary, ako je zbog neceg bitno, vraticu ga valjda lako...

hvala svima narocito vladimirdns

p.s. i ne brisem s foruma kad neki, cim zavrsim sta mi treba, tu sam i dalje da pomognem kome mogu! pozz

Poslednja izmena:
jes prilicno konfuzno...ja imam ideju sta moze da bude sa sifrom, neka od aplikacija koja je trial tipa Totall Recall ili nesto slicno ti je podesena tipa "system start" pa se "javlja" kad upalis telefon...
a jesi probao ono sve gore sto sam napisao tj. da deinst. sve pa inst. ponovo al sveze skinute verzije?

Evo sad sam nasao malo vremena... deinstalirao sam sve sto se tice Nokie, ocistio registre i ponovo instalirao Nokia PC Suite koji sam skinuo sa sajta i sad sve radi normalno :wave::) ... sada cu da obavim backup pa cu skinuti NSU da probam da update-ujem ovo cudo pa cu javiti da li je ziv ;)

Pozz

E pa evo ovako... update nije uspeo :mad: ali je sa telefonom sve u redu:)

Skinuo sam NSU, povezao telefon, update krenuo, skidao neko vreme update a onda mi je prikazao ovaj ekran

nokia 1.jpg

i tako stajao nekih desetak minuta a u toku toga se telefon par puta diskonektovao i konektovao i na njemu je bljesnulo par puta...
... e onda se ponovo diskonektovao ali mi je ovog puta izbacio ovaj ekran

nokia 2.jpg

... i ja uradim tako par puta i uvek isto... nece pa nece... ***, oni stvarno nisu pri cistoj svesti da ovoliku *******ciju prave sa je*enim update-om:mad::smackbum:... cccc...

Ako neko ima neku ideju - :banana:

nabitnije da telefonu nije nista, jer taj apdejt stvarno nije vredan popravke telefona, ili u najgorem sl. "totalne stete"
ja sam istestirao sve i stvarno nema nikakvih prob., Garmin sljaka isto ko i pre, samo sam dobio taj famozni K.S, kontakte na houmskrinu i par sitnih promena, a daleko od toga da mi fon radi kao onom liku sa klipa na YT, (evo opet linka) .http://www.youtube.com/watch?v=NqRitgxeSn8&feature=emai
al on kaze da je uradio "clean install" sa predhodno formatiranom m.c. sto kod men nije dolazilo u obzir, prod.code ostao na Balkans Red,nisam ga vracao...nesto mi se bas ne igra sa tim NSS-om, ipak je to program namenjen pod 1. serviserima...znaci za flash, a ne znam kolko je zdravo za tel. da se flash-uje (to po nekoj mojoj logici dodje, ko ona reanimacija, elektrosok:)) svaki cas....mislim ako u srevisima, odrade to 1. da ti ubace srpski npr. i eventalno 2. put da vrate na onaj sto pise...
e sad bitna inf. vidi donji post...i jasno zasto nam telfoni "ne vide" novi fw iz samog telefona...
svestan sam koliko sam ospiran, al mora tako, pokusavam da provalim...imam par pitanja
1. kakva ti je konekcija? najsigurnija varijanta je valjda DSL, al djavo bi ga znao, ovi nasi kineski ruteri, (HuaWei HG520S, je moj konkretno), hoce da "zaglupe" kad se previse zagreju, pa mora da se restartuju...znaci kod tog gubljenja veze, jel ti nestao net ili samo komp nije video tel?
2. ako radis sve iz W 7, jel si stavio u XP komp. mod. to je isto valjda bitno, iako su novi PC Suite i Ovi Suite navodno W 7 kompatibilni....
3.jesi probao preko OVI Suite da apdejtujes, ne znam sta od mogucnosti dalje ostaje, tel. ti "vidi" update i dalje bi trebalo da je prosto...inace da znas ceo proces traje i do 30tak min.....
i jos jedna stvar koja je negde pisala sitnim slovima (a to cesto zna da bude vazno), i ne secam se vise tacno ali mislim da sam prilikom inst. Ovi-ja to video...kaze "preporujemo da deinstalirate raniju verziju PC Suite-a pre nego inst. Ovi, iako ova dva programa ne smetaju jedan drugom, ako nisu pokrenuta u isto vreme"
malo zbunjujuce u sv. sl. ***. nek se Nokia konacno odluci za 1. od ova 2 prog.koji ce definitvi da sluzi za vezu PC - Nokia phone

evo sta sam "poupio" sa nekih sajtova/foruma, najvise dailymobile.se....
update na fw40 ne moze da se odrati OTA (Over The Air), nego samo preko NSU-a ili Ovi-ja....
najcesce stvari na koje se ljudi tamo zale, su npr. nestanak radia, edit opcije iz Photo gallery...i sl.
to oko radia je vec poznato vise/manje, zato sto u nekim zemljama zakonom moze, a u nekim ne da se slusa radio preko fona, pa je Nokia tako i budzila svoje serije, tj. produc code-ove...
sto se nas tice, za Balkans Red, Blue, Black...nema frke dozvoljeno je, i to i cak nemao ppotreba za onim aplikacijama da se ne cuje zvuk kamere, prosto se stavi u Silent mod, i nema zvuka
ovo je nam skroz lezi, kao za Nokiu je nas zakon ok, tj. sve dozvoljava, maltene sve zemlje oko nas imaju Nokia Care Centar, mi naravno ne ! nista cudno

:smash:
evo setih se jos neceg, znam da negde ima opcija koliko hoces tj. da li hoces da se veza s netom prekine posle nekog vr.procesljaj tel. da vidis jel to moze da bude razlog sto ti posle izv. vr.prekida vezu...
i ja mislim al ne mogu vise 100% da tvrdim, da sam ja posle promene p.c. tel spojio u Pc Suite modu...a mozda sam samo pokrenuo NSU, normalno pre toga zatvorio NSS...
napisah roman ovde, al nadam se da sam pomogao pozz i javi sta se desava dalje :)

Poslednja izmena od urednika:
Na XP-u sam tako da to ne bi trebalo da je problem...
... imam adsl koji ne prekida tako da nije ni to, a inace, on je zavrsio download update-a a onda kad je trebalo da pocne update napravio je problem...
... sam update pravi problem jer je tel regularno povezan (PC Suite mod) i komp ga vidi ali posle nekog vremena (u toku update) se diskonektuje pa opet konektuje i kao update jos uvek traje (a to su napisali da je normalno), medjutim drugi put kad se diskonektuje vise se ne konektuje i prikaze mi onaj drugi prozor gde kaze da je izgubio konekciju sa telefonom... telefon se inace ne diskonektuje posle nekog odredjenog vremena vec samo u toku update-a, sve ostalo radi, znaci kad ne bi pokrenuo update on bi ostao konektovan bez problema...
Nisam probao Ovi Suite jer kontam da je ista stvar ali ajde probacu i to... doduse nisam probao ni sa PC Suitom nego sam posebno skinuo NSU pa ga pokrenuo...

Pozz

Deinstaliraj sve što ima veze s Nokijom, drajvere, NSU, itd, pa onda sve ponovo instaliraj. Meni se isto dešavalo jer sam menjao product code iz NSS, a on izgleda instalira neke druge drajvere.
Dakle, sve ubiti, ponovo instalacija PC Suite, pa NSU i biće ok.

Deinstaliraj sve što ima veze s Nokijom, drajvere, NSU, itd, pa onda sve ponovo instaliraj. Meni se isto dešavalo jer sam menjao product code iz NSS, a on izgleda instalira neke druge drajvere.
Dakle, sve ubiti, ponovo instalacija PC Suite, pa NSU i biće ok.

Product Code nisam menjao uopste jer na sajtu kazu da za moj product code regularno ima update...
... a vec sam jednom sve ubio (klasicno + brisao sve iz registra) i instalirao ponovo samo PC Suite i NSU... backup radi, sve one aplikacije rade, samo zeza update... probacu eventualno jos jednom da ubijem i da probam preko ovog Ovi Suite-a pa cu videti...

Pozz

stvarno kao da se radi o pisanju o.s-a a o obicnom apdejtu...predlog :
skini onaj PC Suite Cleaner, (progoogle-aj, al na nokia.com je sigurno), pa njim pocisti sve to...onda ce ti sam predloziti da inst. zadnju verziju PC suite-a ili Ovi-a...meni je kroz NSS prosao, ko sto rekoh sa tim Balkans Red 0559299, a imao sam 0578313 za koji je "video' samo 31. pa onda kontam da ga ne flash-ujem po 3 put ako ovo sljaka o.k. po svom principu "sijalicu koja radi , ne menjam" :)
ne znam ako je zbog neceg bitno da vratim na taj sto stoji na nalepnici (a da nije, tipa:"ako ga budes prodavao videce se..", mislim ko pali nemesis prilikom kupovine/provere telefona...), nek neko bude ljubazan pa kaze razloge..

Pozz

Na XP-u sam tako da to ne bi trebalo da je problem...
... imam adsl koji ne prekida tako da nije ni to, a inace, on je zavrsio download update-a a onda kad je trebalo da pocne update napravio je problem...
... sam update pravi problem jer je tel regularno povezan (PC Suite mod) i komp ga vidi ali posle nekog vremena (u toku update) se diskonektuje pa opet konektuje i kao update jos uvek traje (a to su napisali da je normalno), medjutim drugi put kad se diskonektuje vise se ne konektuje i prikaze mi onaj drugi prozor gde kaze da je izgubio konekciju sa telefonom... telefon se inace ne diskonektuje posle nekog odredjenog vremena vec samo u toku update-a, sve ostalo radi, znaci kad ne bi pokrenuo update on bi ostao konektovan bez problema...
Nisam probao Ovi Suite jer kontam da je ista stvar ali ajde probacu i to... doduse nisam probao ni sa PC Suitom nego sam posebno skinuo NSU pa ga pokrenuo...

Pozz
ne znam jel dozvoljeno da ovo pisem uopste, al aj na rizik da dobijem zuti ,)
jel ti fon haknut, ako znas uopste (ne smatram pod tim promenu p.c.)...moj nije, a koliko to uopste ima veze, ne znam ni ja, nego samo neke predpostavke u sl. da jeste npr. da li je moguce da to pravi te smetnje:trust:

p.s i ovo sam 'pokupio",na nekom forumu, npr. p.c Apache x5xxxxx su nekima pravili probl. tipa: Blue, Black, i Navy kao hoce zato sto ih manje ima nego Red ili negde obrnuto, kad citas ono ima stvarno mngo nelogicnijih stvari od tvog. pr. sa diskonektom...pa ne znam koliko to uopste ima veze, ali kao posl. solucija, da nadjes p.c. koji je imao najmanje smetnji, uopsteno...ne vezano koje ti je boje fon. (to ionako posle zavisi od tema, i ukusa norm.), pa probas sa tim, a uvek mozes da vratis na svoj...
kolik ja s neke logicne strane to mogu da sagledam Nokia je skapirala da ce ovaj zadnji update imati do sad najvise interesovanja medju korisnicima, pa zato izbacila prvo za serije koje su pravljene u manjem broju, (ja sam npr. trazio plavi ili crni, jer me nekako "ozbiljnije" izgledao, al ih u decembru bilo samo polovnih, i to su samo zbog toga bili papreno skuplji od crvenih)

ne znam jel dozvoljeno da ovo pisem uopste, al aj na rizik da dobijem zuti ,)
jel ti fon haknut, ako znas uopste (ne smatram pod tim promenu p.c.)...moj nije, a koliko to uopste ima veze, ne znam ni ja, nego samo neke predpostavke u sl. da jeste npr. da li je moguce da to pravi te smetnje:trust:

opet sam pocistio sve, skinuo i instalirao ovaj put ovaj novi OVi Suite 2 i opet se isto desava, diskonektuje se i to je to...
Nemam pojma da li je haknut... koliko znam ne bi trebalo ali... ko ce ga znati... ono sto znam (tacnije prilicno sam siguran) je da je Garmin haknut pa mozda on pravi problem posto je posle njegove instalacije (tako mi je receno) poceo pri paljenju telefona da trazi taj lock code koji naizgled nicemu ne sluzi jer sta god da upises on kaze da je pogresno ali telefon radi normalno...
... e sad ne znam da li ima ikakvog smisla da menjam Product Code kad za ovaj postojeci postoji regularan update, znaci ne bi trebalo da je to problem... s druge strane vec se pitam da li da uopste bilo sta diram dalje kad ne ide... *** bilo bi lepo da moze da se update-uje ali pitanje je dokle ce me sreca pratiti da ga ne zeznem nesto zesce, bolje da prekinem na vreme... :eyebrows:;)
Ako se seti neko necega nek javi ali... verovatno od ovog nema vajde dok ne platim nekom servisu da ga ubiju k'o zeca pa da ga onda reanimiraju :wall::party::wall: a to mi se ne radi jer je smaracina posle sve opet podesavati, instalirati...
Hvala u svakom slucaju...

p.s i ovo sam 'pokupio",na nekom forumu, npr. p.c Apache x5xxxxx su nekima pravili probl. tipa: Blue, Black, i Navy kao hoce zato sto ih manje ima nego Red ili negde obrnuto, kad citas ono ima stvarno mngo nelogicnijih stvari od tvog. pr. sa diskonektom...pa ne znam koliko to uopste ima veze, ali kao posl. solucija, da nadjes p.c. koji je imao najmanje smetnji, uopsteno...ne vezano koje ti je boje fon. (to ionako posle zavisi od tema, i ukusa norm.), pa probas sa tim, a uvek mozes da vratis na svoj...
kolik ja s neke logicne strane to mogu da sagledam Nokia je skapirala da ce ovaj zadnji update imati do sad najvise interesovanja medju korisnicima, pa zato izbacila prvo za serije koje su pravljene u manjem broju, (ja sam npr. trazio plavi ili crni, jer me nekako "ozbiljnije" izgledao, al ih u decembru bilo samo polovnih, i to su samo zbog toga bili papreno skuplji od crvenih)

Nemam pojma pravo da ti kazem... ovaj moj je plav i dosao je iz inostranstva, sta mu je radjeno i kojom mukom je mucen ne znam ali sta god da je ne mogu da verujem da telefon radi normalno i odlicno komunicira sa Nokijinim softverom, ne pravi nikakve probleme a onda nece da se update-uje... mislim... cccc... stvarno MINUS za Nokiu za ovakve budalastine...

Pozz

Pozdrav.Kupih i ja ovaj telefon pre neki dan ,uzeh ga nesto povoljno,skoro ko nov.E sad htedoh da ga update-ujem,nehtede sa starim produkt code,javljo da je zadnja verzija 20. i nesto.Sa novim codom je uspeo update na verziju 40.Ali nema onog novog menija ,kao kod 5530,ili mozda treba da se potrazi malo po podesavanjima.

Ili mozda verzija 40 nema taj novi meni?

Nista, nadjoh.Treba da se u home screen-u stavi contact bar.Inace za sada radi dobro.

Poslednja izmena:
ja ne znam da neko ima orig.ver.garmina,sem ovih kolega koji su uzeli PDA pa dobili sa uredjajem ipre-inst. mape, azavisi kako je instaliran Garmin, tacnije kada, ako je bila berzija 5.00.20 npr. ili mladje pa apdaejtovano, onda je morala neki virtual key app da se instalira a samim tim i da se hakuje fon, kasnije se ljudi izvezbali, a i garmin izgleda ne daje nesto do cuvanja svojih prava, pa ne mora, bar moj nije morao...znaci ako imas neki rom patcher i ako ti tel.prihvata sve ap. bez isteka sertifikata onda 90% da je jeste... sto opet ne bi trebalo da ima veze sa update fw-a, tako da se slazem s tom varijantom, ako nece ne sili ga, nije ovaj fw realno vredan , naduvan je s tim k.s. ja npr.tel. koristim kao sto sam ga koristio i sa fw31,par dana sam drzao kontakte na hom.scr.posle mi i to dosadilo, ja sam naviikao na speed dial, i to je tih 9 br. koje cesto zovem...inace sa aplikacijam, ne radi nista primetno brze nego stari, na onom klipu je stvarno izgledalo mocno 17 otvorenih aplikacija...ali u tom fonu, nema nicega sem onog sto ostaje posle hard reseta...a ako ti je bas stalo, mislim da postoji k.s u vidu neke probne aplikacije iz Nokia Beta labs...sam ne znam gde sam to video !?
@zuke settings/personal/homescreen theme...al o.k. vidim reseno, nego jel neko "resio" ili pokusao npr. ono sa transparentnim temama sa 5530 xm, jer na neku slicnu foru (temama, valjda) moze da se dobije i nesto slicno pravim vidzetima...
...inace 2 zamerke, za sad imam na fw40 :
br.1 - meni je npr.dosta tesko da skrolujem kontakte na h.s-u,em imam onu foliju na ekranu pa priveskom teze ide, em sto su mi ruke ceo dan:volan, menjac...pa licno najvise koristim tu plastiku,i norm. prste jer je ono sa autorotiranjem u full qwerty stvarno prakticno.
br.2 i kada su konacno izbacili k.s, zasto nema pravih vidzeta na h.s-u kao na n97 :sceptic:
jel to znaci da se ocekuje jos update-a, sve dok je model aktuelan,a drzi se dosta dugo.

Ljudi, imam problem sa lock kodom. Uzeo sam telefon pre mesec dana, u medjuvremenu sam updateovao na verziju 31. ali ne mogu da zakljucam tel. Sta se desava? U helpu kaze da je default sifra 12345, hocu da je promenim, ali ne mogu, posto nije ta sifra?! Koja je? Kako da provalim? Googlao sam, i ovaj moj problem nije usamljen, neki procenat ljudi ga je resavao hard resetom, neki su ga nosili u servis... Da li je neko odavde imao slican problem, i kako ga je resio?
Edit: da ne bude zabune - nisam menjao sifru pa je zaboravio :D

Problem je resen hard resetom.

Potpuni reset:
Iskljucis telefon
Pritisnes tastere zelena, crvena slusalica i kamera. Dok drzis pritisnuta ta 3 tastera ukljucis telefon. Drzis pritisnute ove tastere dok se na ekranu ne pojave ruke :)
I eto, telefon je kao da je tek kupljen.
Ps.
OStaje sve sto je na kartici, ako su programi instalirani tamo, telefon ce ih ponovo instalirati (kad proradi stojace ono installing... neko vreme, zavisno koliko ih ima)

Potpuni reset:
Iskljucis telefon
Pritisnes tastere zelena, crvena slusalica i kamera. Dok drzis pritisnuta ta 3 tastera ukljucis telefon. Drzis pritisnute ove tastere dok se na ekranu ne pojave ruke :)
I eto, telefon je kao da je tek kupljen.
Ps.
OStaje sve sto je na kartici, ako su programi instalirani tamo, telefon ce ih ponovo instalirati (kad proradi stojace ono installing... neko vreme, zavisno koliko ih ima)

...kamera?... to je onaj sa strane sto se slika sa njim? a sa koliko ruku to treba da radim ;):d ...
... probacu to sutra, sad me bas mrzi da se zezam, moguce da ce to nesto resiti jer i ja imam problem sa tim Lock kodom...

Pozz

Ajde kad si vec tu da ne trazim... kako se radi taj hard reset i gubi li se nesto posle toga, mislim na aplikacije i slicno...

Pozz

Ne secam se tacno, trebalo bi da iskljucis telefon, ukljucis i dok se startuje fon, drzis zelenu slusalicu, crvenu i kameru. Telefon se vraca na fabricko stanje. Ne znam da li brise i memorijsku karticu, ja sam pre tog reseta bekapovao sve zivo, i izvadio je, uradio reset, vratio karticu i restore-ovao bekap na fon (vratio mi je sve poruke, imenik, podesavanja za net, alarme, kalendar...).
E sad, sta se desava sa programima, imao sam instaliram garmin, ali nigde nije postojala ikonica, vec sam ga opet startovao sa kartice, instalirao i izgleda da je pohvatao sve sto ima na kartici (mape) i radi :) isto tako jos par programa, znaci, fajlovi su na kartici, ali u memoriji telefona nema nista, tako da ih ne vidi. Moras da pokrenes instalaciju tih progama, kada zavrsi, sve radi ok (pri tom mislim da su sacuvana sva podesavanja, kao recimo messenger, mobile weather, i tome slicno).
Pozdrav!

Edit: Mislim da je Zevsov nacin za reset fona ispravan, mozda sam i ja tako uradio, ne secam se :) samo sam ovlas pogledao na googletu i to uradio. U svakom slucaju, lock code je sada ispravan, default je 12345.

Poslednja izmena:
Uradio sam hard reset... sve je po starom... sve radi (super) ali i dalje Lock code ne moze da se promeni a i dalje ne mogu da update-ujem telefon...
... ne kontam, kao sa hard resetom bi trebalo da se vrati na fabricko stanje... dal' je moguce da je fabricki tako zeznut? I da li bi u tom slucaju bilo sta pomoglo da se normalno ponasa? Flesovanje? ...

Uradio sam hard reset... sve je po starom... sve radi (super) ali i dalje Lock code ne moze da se promeni a i dalje ne mogu da update-ujem telefon...
... ne kontam, kao sa hard resetom bi trebalo da se vrati na fabricko stanje... dal' je moguce da je fabricki tako zeznut? I da li bi u tom slucaju bilo sta pomoglo da se normalno ponasa? Flesovanje? ...
evo možda ti ovo pomogne...
tražio sam nešto po netu (tačnije da li ikona Gmail aplikacije može da se promeni, jer mi nijedna tema, a imam ih 10tak, neće da promeni tu ikonu, ako neko zna foru, nek ne ćuti...) i slučajno naletim, na neke skrinšotovoe sa hr. jezikom u meniju, ispostavi se da je lik onlajn, i pošalje mi link, evo,"7" baci pogl. na 2 post (pročitaj razloge doskonekta), pošto kažeš da ti je tel već hacknut,a ako nisam pomešao i boja odgovara, t.j. p.c pa ti se, ponavljam ono "možda", cela pričica ukopli :p http://cafe.mobil.hr/showthread.php?p=916076#post916076
p.s ako budeš imao probl. sa hr. jezikom slobodno traži pomoć, pročitao sam sve br. Alan forda !!! ,)

Poslednja izmena:
Zar nije bolje uraditi backup telefona iz Nokia Pc suitea, a pre hard reseta ?

evo možda ti ovo pomogne...
tražio sam nešto po netu (tačnije da li ikona Gmail aplikacije može da se promeni, jer mi nijedna tema, a imam ih 10tak, neće da promeni tu ikonu, ako neko zna foru, nek ne ćuti...) i slučajno naletim, na neke skrinšotovoe sa hr. jezikom u meniju, ispostavi se da je lik onlajn, i pošalje mi link, evo,"7" baci pogl. na 2 post (pročitaj razloge doskonekta), pošto kažeš da ti je tel već hacknut,a ako nisam pomešao i boja odgovara, t.j. p.c pa ti se, ponavljam ono "možda", cela pričica ukopli :p http://cafe.mobil.hr/showthread.php?p=916076#post916076
p.s ako budeš imao probl. sa hr. jezikom slobodno traži pomoć, pročitao sam sve br. Alan forda !!! ,)

Procitao sam ali nisam nasao da pominje igde ovakav problem koji ja imam... u principu prica o hakovanju telefona ali koliko sam skontao tel vec mora biti update-ovan na 4.0 da bi se odradio taj njegov hack... pominje Balkan blue ali je P.C. razlicit od mog...
... nemam pojma, pogledacu jos malo sta kazu za to flesovanje pa mozda probam i to, provericu i one programcice sto je taj lik dao pa cu videti...

Pozz

Postoji li neki downloader,npr.sa youtube i slicnih sajtova za 5800 ,trazio sam al nigde ne nadjoh!

@"7" znaci definitivno raspad sistema, tvoj probl. nije samo specifčan nego i zarazan !!! :wall:

slučajno pipnem onu ikonu Sofware Update, koja je najveća glupost koja se pojavila sa fw40 i tel. počne da traži, normalno, apdejte za SVE instalirane app...rezultat - blokada fona...probam da ga spojim na NSS, ne bi li ga oživeo, ne vredi...
odnesem kod drugara u servis...i ne znam na šta ga je sve spajao, jer mu je radni deo, u potkrovlju lokala, a ja sam sedeo dole..uglavnom, posle nekih 20tak min, donese mi tel. koliko vidim hard reset urađen, tj. kao kad sam ga uzeo 1.put, traži da podesiš vreme itd.! :p
šta ću, ono što je bilo na m.c je tu, gde je i bilo....tj. ne baš sve, neke app nije video, ostalo sam instalirao u 2 dana...i sad mi se javlja probl kao tvoj, prilikom paljenja tel. traži neku šifru koja nije 12345, ali prolazi dalje i radi...po mom mišljenju to je Garmin, javlja se vljda prilikom starta..
radi on i dalje na svu sreću samo se ta jbn. šifra pojavljuje.

I što je zanimljivo, sve sam pokrenuo, kao da pokrećem 1. put, pa i Garmin, al ono što me iznenadilo da je upamtio npr. zadnje lokacije, favorites i sl.. (trebalo mu malo više vr. da nađe satelite kao i 1.put. al to je valjda norm. pošto ja garmin koristim u oflajn modu, a inače mi radi uštede bat. isključen UMTS)

nije poenta u njegovom hacku i skuvanom fonu, nego samo onaj 2 post... da ako JAF-om ili NSS-om, više puta promeniš p.c. što je u tvom sl. moguće da je neko pre tebe radio...ako grešim, ispravi me..dolazi, tj. mož a i ne mora...da dođe do tog probl. sa diskonektom...ili ne prepoznavanjem tel. od Ovi-ja ili PC Suite-a...

uglavnom lik kaže da je rešenje, pored ovog nama poznatog obaranja PC Suite-a , PC Cleaner itd. i promena USB porta !!!

Poslednja izmena:
Postoji li neki downloader,npr.sa youtube i slicnih sajtova za 5800 ,trazio sam al nigde ne nadjoh!
ima neki program, S60V3 je je misl, ali bi trebalo da radi na 5800, prečešljaću hardove ako ga nisam obrisao, ali znam samo da mu ikona izgleda kao alufelna i ne drži me za reč mislim da se zove YourTube ili Youtuber...

a 99% sam ga skinuo, tako što sam na yuotube-u gledao neke app za 5800 i u info-u našao link...

znam da nisam bitno pomogao, ali ako uspem da ga nađem, biće o.k. inače ja nisam našao ništo slično...

Koja je razlika izmedju obicne 5800 i navigation edition dal zna neko?

I nema razlike osim što sa NE dobiješ doživotnu licencu za Nokia Maps.

Nazad
Vrh Dno