Šta je novo?

[N5800] Zvanična tema

Hm, ja sam pokusavo i preko GPRSa i preko WiFi-ja, svaki put se poveze.
Pokusaj u razlicitim periodima dana.

A za Garmin, ne brini, lako cemo da te uputimo na odgovarajuce teme :p

Poslednja izmena:
Uspelo 30.0.08.Dobio Google.Nove mape.jos gledam...Kako da pomerim crvenu tacku na mapi.Ja sam kod Genexa a tacka pokazuje kvantas.:d\
E sad je kasno ali da pitam jer se gubi garancija pri update.:wall:

E sad je kasno ali da pitam jer se gubi garancija pri update.:wall:

Edit::bottle:
E sad je kasno,ali da pitam da li se gubi garancija pri update?

Poslednja izmena od urednika:
Ne, ne gubi se garancija pri update-u

Drugar hoće iz Amerike da donese 5800 i da ga koristi u Srbiji. Ja sam pogledao specifikacije i koliko vidim - jedina razlika je u WCDMA frekvencijama. Da li neko zna da li će ovaj telefon normalno raditi kod nas?

Izasao je novi frimware
5800-firmware.jpg

i da ono najvaznije "No kinetic scrolling yet ,no widgets home screen".

Obzirom da je prethodna 31.0.008 i nije dovoljno velika promena broja da bi to doneo. Sad sam probao preko wifi i pise no update found (balkan code)

Poslednja izmena:
Pa nije velika promena, al bi bilo lepo da konacno ubace te 2 stvari, sto ce biti izgleda uskoro cim izbacuju ovako sitne update-ove...

Edit: v31.0.101 je frimware za Navigation Edition tako da se promenom product coda na 0586818 (balkan) dobija: "Lifetime pedestrian and vehicle voice-guided navigation licenses"

Poslednja izmena:
Sad da nam se izvinis sto si nam rekao da foliramo da nam Garmin radi!

Prvo da pitam pre nego sto se iznerviram... da li je moguce da ne mogu da snimim glasovnu komandu kojom cu pozvati odredjeni broj :trust: da li je moguce da je jedino moguce da izgovoris onu sintetizovanu kreaciju koju sam tel pravi po imenu kontakta... :whip::crash::wall: ... dakle hocu glasom da pozovem neki broj ali da izgovorim ono sto sam ja snimio (kao sto bi valjda bilo normalno)...:trust:

Pozz

Po defaultu... JOK! Ne znam da li postoji aplikacija koja to ispravlja...

To je nesto najdebilnije sto su napravili u celom Symbianu... Ja sam bio frapiran kada sam skapirao da ne mogu da promenim glasovnu komandu za slanje

Ajda da pitam i ja u vezi updejta.
Pre nekog vremena sam uzeo ovu Nokiu,i FW je 21.0.025.
NSU mi izbaca da mogu da je updejtujem na 31.0.101 ali sam ja procitao toliko losih stvari za ovu verziju FW da se nesto ne usudjujem.Da kasni alarm,da sporije radi fon,akcelerometar je mnogo sporiji itd.
Sta je ovo istina i da li da radim update?

.. Da se dogodi da se javiš, a telefon ti i dalje zvoni, pa se sam resetuje, da ti pobriše sve poruke od današnjeg dana.... Setiću se valjda još nečega :D

.. Da se dogodi da se javiš, a telefon ti i dalje zvoni, pa se sam resetuje, da ti pobriše sve poruke od današnjeg dana.... Setiću se valjda još nečega :D
:D:D:D
Znaci svaka preporuka za update. :-devil-:

Ja ništa od navedenog nisam primetio, sa najnovijim frmverom radi superstabilno i osetno brže nego sa fw21. Ako ni zbog čega drugog, bar zbog overklokovanog procesora ;)

Pa update-ovati ili ne?

+1 za update

Update-ovao sam telefon juce,sve je proslo ok.
Za sad nisam primetio nikakve bug-ove,ne gasi se,alarm radi lepo. :)
Videcemo.

Ko do sada nije instalirao betu Opere Mobile 10 na 5800 XM neka to uradi. Strašan browser.

Još se čeka DivX player. :(

Potpisujem.

Da li ima da se nadje plug in, aplikacija, whatever, flash player-a koji bi omogucio gledanje i drugih klipova sem Youtube-a u browseru? (Bilo njegovom, bilo Operi)

Jel samo mene zeza Nokia maps posle update-a, ili je to "normalno"?

Napisao sam juče na forumu sajta mobilnisvet.co.rs uputstvo za prosto konvertovanje videa za Nokiju 5800, ali mi ga je bolid od moderatora obrisao. Dobro, gore po njih, bolje po vas, kačim ga ovde. Trebalo bi da radi bez greške i za N97 i 5530, to su sve praktično isti telefoni. Izvolte ga:

Tužna istina je da ovi Nokijini telefoni koji bi trebalo da predstavljaju perjanicu njene ponude u multimedijalnom segmentu još uvek nemaju dobar univerzalni video plejer. Ugrađeni Real Player je prilično izbirljiv po pitanju toga šta hoće da pušta, dok neki od popularnih video plejera kao što su Core Player ili DivX Player još nisu dobili verzije za Symbian 9.4 platformu. Jedino rešenje za sada je konverzija filmova u format koji ovi telefoni mogu da puštaju, neki to rade uz pomoć konvertora za Nokia internet tablet, drugi Smart Converter-om, treći nekim drugim video editing rešenjem.

Evo šta je po meni najbolje:
Skinite sa interneta i instalirajte program Avidemux. Njega vam preporučujem zato što je besplatan, postoji u verzijama za Windows, Mac i Linux, a što je najvažnije, odlično i relativno brzo završava posao.

Otvorite film koji želite da konvertujete i zatim idite u meniju Auto > Apple > iPod 5.5G, tu odaberete rezoluciju od 640x480 i ostavite ostale dve opcije na podrazumevanim 1:1 vrednostima. Zatim idete u Video > Filters i tu u prozoru koji dobijete sa desne strane uklonite filter koji dodaje crni okvir oko videa i označite filter Mplayer resize i onda pritisnite Configure da biste ga podesili. U tom narednom prozoru odčekiraju lock aspect ratio i stavite širinu videa da bude 640, a visinu 360 piksela, što je rezolucija ekrana na vašem telefonu i kliknite ok. U drop down box-u na levoj strani interfejsa za video treba da bude odabrano MPEG-4 ASP (XviD), a pod audio AAC (Faac), mada može i nešto drugo, Real nije posebno izbirljiv kada je audio stream u pitanju. Setovanja se mogu i sačuvati u fajlu da se ne unose iznova. Avidemux ima i mogućnost konvertovanja subtitlova, kome tako nešto treba. Kada sve završite idite na File > Save > Save video i sačuvajte fajl sa .mp4 ekstenzijom. Posle ga samo prebacite na telefon.

Dobijeni video je odličnog kvaliteta i trebalo bi da na vašem telefonu radi bez štucanja. Uživajte!

Nazad
Vrh Dno