Šta je novo?

Mysql Update value=value+1 razlicito u FF i IE

• Začetnik teme Začetnik teme dj13
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

dj13

Čuven
Učlanjen(a)
30.01.2002
Poena
715
Reklo bi se prosto neverovatno, ali update mysql baze sa UPDATE table SET value=value+1 WHERE ... ne radi podjednako u IE i FF. Problem je u FireFoxu sto konstantno povecava za 2. PHP kod je brojac za pracenje poseta. Dosta sam toga isprobao. Prvo sam includova scriptu, pa sam je ubacio u stranu, pa na kraj, pa na pocetak, pa u body, sve promenljive su unikatnog imane, pa zagrade, pa pisao query preko sprintf, pa direktno, pratio sva desavanja preko phpinfo()... Trazio sam po netu neke odgovore ali nisam nasao sta moze da prouzrokuje tako ponasanje FF. PHP scripta samostalno u cistoj strani naravno radi dobro i u FF i IE. Znaci neki je problem u ostatku coda koji je poveci, ali kako je moguce da u IE radi OK, a FF ne?
Naravno postoje i alternative da prvo radim select pa update sto jos nisam probao, ali bi verovatno ta varijanta radila isparvno.
poz

Poslednja izmena:
Pa definitivno bi rekao da je neverovatno, pogotovo posto se php izvrsava sa serverske strane, a i IE i FF vide samo html, tako da ti je tu negde greska (moguce i deo htmla koji generise php).

Resio sam problem tako sto nisam ni razmatrao dalje tu scriptu. Napisao sam novu sa 2 query-ja select pa update i sad radi ok i u FF i IE. poz

Da ne otvaram novi thread treba mi pomoc oko jednog SUM querya. Evo tabela malo uproscenih:
BRAND_POSETE
brand_posete_id
posete_brand
brand_id

OPIS
opis_id
proizvod_id
brand_id

PROIZVODI
proizvod_id
proizvod
proizvod_on

Treba mi SUM(posete_brand), ali sa tim gde je proizvod_on=1. Sto ce reci neko spajanje ovako
BRAND POSETE.brand_id
||
OPIS. brand_id
OPIS. proizvod_id
||
PROIZVODI.proizvod_id
WHERE proizvod_on=1

Ono sto sam pokusavao sa grupisanjem dobijao sam rezultate koji su uvek mnogo veci. Mozda treba neki distinct ili slicno. Ne znam toliko sql da provalim gde je problem, jer u slicnom spajanju ali sa samo 2 tabele SUM radi kako treba. Da napomenem da je Mysql v3.23
poz

Poslednja izmena od urednika:
Pazi kad radis sa dva upita ciji rezultati medjusobno zavise (na primer prvo select pa onda update sa nekim podacima iz tog selecta). U tim slucajevima moras da koristis transakcije. Zamisli sta bi se desilo da 2 korisnika ucitavaju tvoju stranicu, u zavisnosti od redosleda izvrsavanja ta 4 upita razlicite situacije sa rezultatima mogu da se dese sto naravno ti ne zelis.

Sto se tice sume, da ne pricam napamet, prouci malo GROUP BY klauzulu (kao i HAVING klauzulu koja ide uz nju cesto) koja sluzi za akrobacije sa agregatnim funkcijama (sum, min, max, etc su agregatne funkcije).

Znam da je ranije mysql dokumentacija bila super sa primercicima za sve komande.

Pazi kad radis sa dva upita ciji rezultati medjusobno zavise (na primer prvo select pa onda update sa nekim podacima iz tog selecta). U tim slucajevima moras da koristis transakcije. Zamisli sta bi se desilo da 2 korisnika ucitavaju tvoju stranicu, u zavisnosti od redosleda izvrsavanja ta 4 upita razlicite situacije sa rezultatima mogu da se dese sto naravno ti ne zelis.
Znam za to, ali posto su u pitanju posete tj. statistika bas tolika tacnost nije od preteranog znacaja, a transakcije zahtevaju i innodb tabele.

Nazad
Vrh Dno