Šta je novo?

My Mac - Showroom

dreamer lepa ti je gajba. bas lepo ususkano i udobno

evo da zakacim i ja par slika. radni prostor jednog arhitekte. (i preduzetnika)

IMG_7045.jpg
IMG_7044.jpg
IMG_7041.jpg
IMG_7038.jpg

Ej Lucas soba ti prelepa, stolovi od "mlecnog" stakla, moze i redovnog odlicno idu uz macove i svetla iza monitora ili od dole sjajno izgledaju. Takodje mi se svidja sto je sto ogroman, nikad dosta kvadrature na radnoj povrsini :D.
Ja imam nesretni golden oak boju stola, ali sta cu dok se ne preselim u nesto komfornije i dok ne budem uzeo nesto bolje :).
Jos jednom pohvala :)

hvala momci :)

mora da bude dobro - to mi je posao ;)

imam, taj iz potpisa - al kao sto vidis na njemu nema nicega. uglavnom klijentima pokazujem slike projekata na ipadu uzivo, mada bih trebao da zakacim i na sajt..

Video sam da tamo nema nista zato sam te i pitao :). Ako okacis nesto tamo, posalji mi PM, bas bi voleo da vidim sta si radio.

cannondale bad boy kod arhitekte :D

Hm nije se nista postovalo godinu dana :), daj da razbijem monotoniju. Ovde stvarno ima prelepih set upova.
Macbook pro i7 early 2011 sa nekim lg generickim monitorom od 21.5 :). Vise bi voleo TB display ali za sada i ovo funkcionise.
Pogledajte prilog 106421

Iskreno se nadam da ne drzis taj MBP previse dugo zaklopljen i da se ne greje preterano inace ces moci da se pozdravis sa panelom :)

@ jason - cim zakacim, saljem ti pm. bice verovatno i u nekom casopisu stan, pa javljam ;)

@mige - mhmmm :D <3 obozavam ga. jedva cekam da otopli da krenem da ga vozim ponovo!

@Midgard - hvala :) sa druge strane (odakle slikam) je velika garnitura sa jastucima oblika razlicitih prostih geometrijskih formi (lopta, kupa, valjak), i razlicitih boja (jarko crvena, ljubicasta, zuta, plava..). nemam sad sliku pri ruci, ali kad slikam okacicu :) tako da je prostor u celini veseo i razigran :) a i drugacije izgleda kad nije upaljeno ovo plavo svetlo (inace RGB) nego neko drugo od belih svetala..

utisak je slican kao ovde recimo
http://www.arper.com/images/stories/collections/detail_page/loop/showroom_milan_italy.jpg
http://www.arper.com/images/stories/collections/detail_page/loop.jpg

@kudi - philips fluo cevi - 4x60cm, vezane redno na razmaku od 20cm, zakacene na zadnju stranu metalne konstrukcije stola. staklo stola je kaljeno peskareno - dako da jako lepo - diskretno isijava - npr nocu kad upalim samo to svetlo, a ne bljesti.

Poslednja izmena:
@ jason - cim zakacim, saljem ti pm. bice verovatno i u nekom casopisu stan, pa javljam ;)

@mige - mhmmm :D <3 obozavam ga. jedva cekam da otopli da krenem da ga vozim ponovo!

@Midgard - hvala :) sa druge strane (odakle slikam) je velika garnitura sa jastucima oblika razlicitih prostih geometrijskih formi (lopta, kupa, valjak), i razlicitih boja (jarko crvena, ljubicasta, zuta, plava..). nemam sad sliku pri ruci, ali kad slikam okacicu :) tako da je prostor u celini veseo i razigran :) a i drugacije izgleda kad nije upaljeno ovo plavo svetlo (inace RGB) nego neko drugo od belih svetala..

utisak je slican kao ovde recimo
http://www.arper.com/images/stories/collections/detail_page/loop/showroom_milan_italy.jpg
http://www.arper.com/images/stories/collections/detail_page/loop.jpg

@kudi - philips fluo cevi - 4x60cm, vezane redno na razmaku od 20cm, zakacene na zadnju stranu metalne konstrukcije stola. staklo stola je kaljeno peskareno - dako da jako lepo - diskretno isijava - npr nocu kad upalim samo to svetlo, a ne bljesti.

svaka cast za slike i gajbu.....ja bi dodao samo jos jedan akvarijum od min 500 litara sa Piranama...:)
evo i da se ja upisem.....
mw6tza.png

aha..u gradu u kome je glupo voziti Skate...:)

Iskreno se nadam da ne drzis taj MBP previse dugo zaklopljen i da se ne greje preterano inace ces moci da se pozdravis sa panelom :)

Ne bi trebao biti problem koliko ja znam, vecina toplote izlazi na "straznji izlaz" a mali deo se krece kroz tastaturu.
Plus staklo na displayu ne bi trebao da prenosi toliku kolicinu toplote da osteti display? Plus clamshell mode manje vise svi koriste koji rade sa ekstrenim displayovima.
Jel imas nekih horror prica?

Moram malo da raščistim sto (gomila krša i kablova od skorog posla i nameštanja) sad me sramota da slikam ... Uglavnom, meni je mbpro 13 50% vremena nakačen na dell U2312HM, ali ga iz dva razloga držim često otvorenog - 1. hlađenje (nisam čuo horor priče, ali kada se zalaufa i gornji deo mu je topao) i 2. u Lightroom (v4) drugi displej može da se namesti na gomilu načina da svašta prikazuje (loupe, grid ...) tako da je vrlo zgodno ...

nedostaje mi neko lepo postolje (za sada je na nekom krš niskom plastičnom) i magic mouse

nego vidim da dosta vas ima Magic Mouse - kako vam se pokazao u "dugotrajnoj" eksploataciji? Tek sam se pre neki dan kod ortaka (nabavio novi imac) poigrao sa mm-om na oko sat vremena i bio mi je skroz dobar (upotrebljivost, veličina itd...) samo ne znam kakav je posle dužeg vremena (par meseci - godina)? da li se i koliko "haba"?

Moram malo da raščistim sto (gomila krša i kablova od skorog posla i nameštanja) sad me sramota da slikam ... Uglavnom, meni je mbpro 13 50% vremena nakačen na dell U2312HM, ali ga iz dva razloga držim često otvorenog - 1. hlađenje (nisam čuo horor priče, ali kada se zalaufa i gornji deo mu je topao) i 2. u Lightroom (v4) drugi displej može da se namesti na gomilu načina da svašta prikazuje (loupe, grid ...) tako da je vrlo zgodno ...

nedostaje mi neko lepo postolje (za sada je na nekom krš niskom plastičnom) i magic mouse

nego vidim da dosta vas ima Magic Mouse - kako vam se pokazao u "dugotrajnoj" eksploataciji? Tek sam se pre neki dan kod ortaka (nabavio novi imac) poigrao sa mm-om na oko sat vremena i bio mi je skroz dobar (upotrebljivost, veličina itd...) samo ne znam kakav je posle dužeg vremena (par meseci - godina)? da li se i koliko "haba"?

Magic mouse je dosta dugotrajan i ne bi trebalo da imas problema sa njim, ali jedna stvar koju ljudi moraju da znaju je da se on ne drzi kao klasicni misevi koji su ergonomski. Na magic mouse-a ne naslanjas celu saku na mis-a vec donji deo sake drzis na stolu i bukvalno pomeras mis samo prstima. Tu je i mouse acceleration na koji treba da se naviknes (to je stvar mac-a a ne misa i mislim da moze da se iskljuci preko terminala)

Nema habanja, vrlo kvalitetne izrade ali izuzetno nelagodan za duzi rad ili rad u nekom programu koji zahtijeva konstantna sitna pomjeranja rukom. Ja sam nekako pravio kombinaciju izmedju ovog sto je Jason Dude napisao i potpunog naslanjanja na mis i uspijevao sam da se izborim sa njim. Problem kod ovoga sto je Jason napisao je taj sto ne mozes vjecno drzati donji dio dlana na istom mjestu vec ga moras pomjerati i zna da zaboli malo nakon visesatnog koriscenja. Da mogu da biram, mozda bih se prije odlucio na trackpad ukoliko mi moze zamijeniti mis.

znam da nije "standardni", igrao sam se nekih sat-sat i po (kao što rekoh u pitanju je bila nova mašina i vlasnik koji je vrlo nov u celom apple svetu pa sam prosedeo instaliravajući razne programe, pokazivajući sve i svašta) tako da sam stekao kudikamo osećaj i vrlo mi je prijao (uz sve gestures zezalice, sa kojima sam već vrlo upoznat jer kada koristim samo laptop a to je često koristim touchpad)

za to vreme korišćenja mi nije bilo ni malo neprijatno (nisam osetio nikakav zamor u šaci niti bilo šta slično), jedino mi je bila nedoumica da li nešto može da mu se "pohaba" (ili šta već) nakon npr godinu dana ... pošto od toga koliko vidim po vama nema ništa .. pravac na oglase da se već za vikend ponovim :)

Ne bi trebao biti problem koliko ja znam, vecina toplote izlazi na "straznji izlaz" a mali deo se krece kroz tastaturu.
Plus staklo na displayu ne bi trebao da prenosi toliku kolicinu toplote da osteti display? Plus clamshell mode manje vise svi koriste koji rade sa ekstrenim displayovima.

Toplota izlazi i delom kroz tastaturu, a spustanje panela utice na vece zagrevanje masine. Paneli ne vole toplotu pogotovo ne u takvim uslovima, a horor prica imas koliko hoces po netu :)

Toplota izlazi i delom kroz tastaturu, a spustanje panela utice na vece zagrevanje masine. Paneli ne vole toplotu pogotovo ne u takvim uslovima, a horor prica imas koliko hoces po netu :)

Moguce izbeci ako se ne zatvori do kraja(mozes da stavis jednu obicnu olovku izmedju... ili kompletno otvoreno i maleni magnet kod levog zvucnika... ;)

Hehe .. uzeo sam danas magic mouse, evo igram se nekih pola sata i odličan je miš ... e sad da sredim lepo radno okruženje pa da se slikam ! :d

Ja ne mogu da svarim taj pljoska dizajn nikako - posle pola sata ruka me ubija. Lepo je imati mogucnost za swipe i ostalo, ali je mnogo neugodan za rad.

ja moj drzim MBP 2010 13" drzim 90% vremena zaklopljnim. Kad radim u Aperture greje se ko blesav i do danas mu nista ne fali.
sigurno nije zdravo ali za sada mu nista ne fali.

ja moj drzim MBP 2010 13" drzim 90% vremena zaklopljnim. Kad radim u Aperture greje se ko blesav i do danas mu nista ne fali.
sigurno nije zdravo ali za sada mu nista ne fali.

Apsolutno se slazem... a dodatna podrska tvom i mom stavu je slika "dna" tastature kod Macbook-ova:

WTBDHrUFidEXI1d4.large

Slika je sa iFixit.

Kolicina vazduha koja prolazi kroz tastaturu je mizerno mala, pa je nemoguce da bude neki veliki faktor.

i u rerni je protok vazduha mali :)

nema veze taj protok vazduha sa prenosom toplote na tastaturu i na ekran....

Vrh Dno