Šta je novo?

MX Revolution - problem sa punjenem

deka

Čuven
Učlanjen(a)
19.04.2003
Poena
619
Od prvog dana kada sam uzeo pomenuti mis, stalno imam problem sa punjenjem (baterije) istog - naime, kada se mis stavi na dok, pocnu da se pale zelene sijalice par sek pa se upali crvena i tako u krug. Pogledao sam i u Set pointu javlja gresku bla bla. Na Logitech-ovom sajtu nisam nasao nista o ovom problemu, ali sam na jednom forumu pronasao da se cak 10-ak ljudi zali na isti problem - problem je sa nekim chipom koji treba da meri i regulise napajenje baterije, neki lik je dao predlog da se ostavi da se mis potpuno isprazni (jer se tada nesto u njemu resetuje) pa da se onda proba punjenje. Uradio sam tako i mis se stvarno napunio bez greske. Medjutim! nisam skapirao da je to pravilo, tj. da mora svaki put ovako! Stvar je vrlo iritirajuca, jel' imao jos neko slican problem i ako neko iz Imtela ovo cita (tamo je kupljen) sta da radim?

Ja nemam nikakvih problema i sve radi savrseno a sto se tebe tice nosi ga na reklamaciju!

Nosi ga na reklamaciju, kod mene se tako nešto nije dešavalo...

e ja imam povremeno taj problem probaj da ocistis one bakarne kontakte na
misu i piljacu da se sijaju meni se uglavnom na MX 1000 hvata neka stroka
i to se desava.

Ja veci deo problema sa HW-om povezujem sa cinjenicom da nas svi (manje/vise) tretiraju kao Azerbejdzan po pitanju kvaliteta proizvoda koji salju na nase trziste... 🙁
Najsmesnije u celoj prici je sto i dalje cekam na reklamaciju jer ih i dalje nemaju na lageru !?!

STA?!?! 3 meseca cekas na reklamaciju?! pa ja bi otisao tamo i #!~#! im se keve. ozbiljno! idi tamo i reci tuzicu vas bla bla... trebalo bi da ti u garanciji pise da je max vreme za servis 30dana, a oni su to debelo presli... i trazi da ti vrate novac!

o kojoj se firmi radi btw?

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
imtel bi ti sigurno vratio pare da si trazio... nema potrebe za bilo kakvim pretnjama i ostalo...

slazem se sa danijelom. a istina bas sam danas gledao njihov cenovnik, i revolution se ceka.... pa idi trazi da ti vrate pare. ipak su oni najveca firma kod nas nije im frka za jednog misa 😛

Možda čovek čeka da im se pojavi miš na lageru pa tek onda da im odnese.

I ja sam tako skapirao... Inače Imtel za neku crknutu stvar vraća pare na licu mesta...bez nekog velikog ispitivanja i zavlačenja...

Meni je sve ok. Mada sam vec jedan reklamirao jer mi je scroll prso', tj. nije vise mogao da se vrti ubrzano...
Reklamiraj to lepo...
Vec sam reklamirao ranije graficku u Imtelu i prodavacica se cak smarala da trazi moj racun u rolnama iz prethodnih meseci jer sam izgubio svoj racun, tako da bi trebalo da ti ga zamene...

Imao sam ja taj problem,ali se sve reshilo samo od sebe. Kako - ne znam,ali radi i drzi baterija fenomenalno. Hvala Bogu vishe nemam taj problem...

Vracen iz servisa kao popravljen, a i dalje ista prica... Koliko 'vidim', ipak ce biti zamena ali ga i dalje namaju na stanju!! E sad, pravi problem: sta uzeti kada vise nema ni MX1000 ni MXR????

Poslednja izmena:
ja bi uzeo MX400. imtel ga nema al nek ti vrate kes pa uzmi gde ima. inace ja sam danas bio tamo, vratili su mi pare za ram memoriju posto su mi dali ne uparenu memoriju, a nisu imali uparenu na lageru... ***.

a nemaju ni drugi komplet ms natural 4000 posto meni ne radi klik na srednjem tasteru... al za to cu da izdrzim, tastatura je previse gotivna 🙂

Sta bi na kraju sa tim pozivanjima na garanciju,jel podleze ovo garanciji,jeste dobili nove miseve ili pare nazad?Zanima me jer izgleda da i ja imam isti problem,i ne samo taj nego i onaj sa tockicem,sve ovo JAKO NERVIRA s obzirom da bi ovaj misonja trebao biti JAKO kvalitetan s obzirom na 100 eura koje traze za njega!
Nisam to ni primetio u pocetku (mislim da se desava vec mesec-dva) jer ne obracam paznju na njega kad se puni,ostavim ga da se puni kad nisam tu i ne radim,naravno,na kompu ali znam da se ranije punio za oko sat vremena i baterija mi je trajala oko nedelju dana normalnog koriscenja,stim sto sam ga punio maksimalno dvaput mesecno jer ga ne koristim non-stop,tako da je do sada,za otprilike pola godine,napunjen samo 10-ak puta,a sad mi pak baterija traje dosta krace i NEMOGUCE je da je krivica do baterije (starenja),sem sto pokazuje isti simptom sa tom crvenom lampicom i SetPoint (najnoviji je 4.0 jel da?) mi pokazuje da je baterija"good",odnosno maksimalno 80% posle skoro 10 SATI punjenja (ostavio ga da se puni oko podne juce,skinuo oko 10 kad mi otisli gosti sa slave da proverim postu i... iznenadjenjeeee),ovo je sramota da se desava ovako skupoj spravi!! 😡
A sto se tockica tice,znate kad se pritisne tockic na dole on treba da izgubi otpor i da,po testovima sa neta,sa normalnim"zamahom"zavrti tockic jedno 10-ak sekundi,e kod mene non stop ima otpor ma koliko kliktao i kad ga zavrtim jako on susti pomalo (cuje se otpor) i vrti jedno 4-5 sekundi maksimalno,znaci jos maksimalno nekoliko meseci sam daleko od totalnog otkaza,razvlacenja,gume na tockicu!?
I jos mi sad cudno kad vidim kako vi imate 60 meseci garancije,a meni Pakom dao samo 36 meseci,zar oni ne uzimaju od istog uvoznika koji im daje isti garantni rok koji mu je dao sam Logitech,jel ima Logitech uopste ovlascenog uvoznika ili to uvozi svako za sebe kako ko stigne i odakle stigne pa shodno tome i daju ovako razlicite garantne rokove?
Moracu da skoknem sutra do Pakom-a da vidim da im vratim misa,sumnjam da ce ga imati na stanju a i kad sam ga kupovao cekao sam oko 2 nedelje da im stigne odnekud,i razmisljam da lepo uzmem za te pare nesto drugo,verovatno neki Razor,ali bi mi znacilo da cujem da li se ovo smatra krsenjem garancije sa njihove strane pa da mogu da im vratim,jer su ovo fabricke greske posto se desavaju i mnogima drugima (izgleda svakom samo nekom pre a nekom kasnije) a i ja NIKAD nisam ispustio svog misa,NIKAD nisam grubo rukovao sa njim ni sa tasterima,cak je punjac jos uvek u fabrickoj foliji,a i mis izgleda kao nov juce kupljen jer sve svoje stvari pazim EKSTRA i prosto znam da nije do mene problem ali da ne idem dzaba za Jagodinu voleo bih da cujem kako ste vi prosli sa garancijama,i ako ste uzeli lovu nazad koji ste drugi mis kupili!?
Pozdrav ,)

Imam MX Revolution već nekih 2 meseca i nemam apsolutno nikakvih problema sa njim (kuc, kuc, da kucnem u drvo), stvarno je najbolji miš koji mi je ikada pao šaka!

Jedino sto mogu da primetim je da celodnevni rad (recimo 12-tak sati rada) isprazni bateriju oko 45-50% (tako barem setpoint kaže), dakle maksimum mogu da izvučem dva dana rada od jutra do uveče bez punjenja mišonje, tako da ga ustvari punim svaku drugu noć. Jel tako i kod vas ili je baterija u ovom mom mišonji kilava?

Malo mi čudno jer sam pre imao Microsoft Wireless Optical Mouse 4000, koji na jednu alkalnu AA bateriju u sličnom režimu rada izdrži skoro 3 meseca!

Poslednja izmena:
Danas sam im odneo misa,objasnio sta je problem,rekao da nemam vremena da cekam popravku i da apsolutno sumnjam da imaju delove za njega,a ionako bi to po novom zakonu morali da odrade za 15 dana,sto je nemoguce,odmah su mi to i rekli,a i ja nemam vremena da cekam i da imaju delove jer bi otegli to mesec dana,a treba da crtam,pa posto necu ni nov koji cu opet vremenom morati da reklamiram dogovorili smo se da provere sa centralom da li mogu da mi vrate novac (ipak mislim da zakon kaze da JA biram sta ce oni da urade,a ne centrala) i da onda kupim neki drugi,samo jos neznam koji i da li opet Logitech!?
Inace interesantan komentar je dao jedan od prodavaca u Pakom Jagodina,kad sam objasnio oba problema ODMAH je uzeo misa (a spremao sam se za ubedjivanje,stvarno OK ekipa) i jos kaze"Jesam ti reko da ne uzimas njega,najskuplji mis a jedan od najnekvalitetnijih"(stvarno mi rekao,ali me je ubedjivao da uzmem G7 umesto njega pa sam mislio da to kaze zato da bih kupio skupjli),na sta sam ga pitao jel to isti onaj koji je jedan doca,ili zubar,razbio o zid,kaze:"Jeste,bas MX Revolution je razbio zbog slicnih problema sa njim",zato verovatno i nisu pravili problem oko reklamacije,znaju da prave probleme i jos pomenu da sam vec drugi koji reklamira (a u Jagodini je verovatno samo tih 3 i prodato,jedan poljubio zid,a druga dva su na reklamaciji) tako da M_M,zelim ti GOOD LUCK,trebace ti!!
P.S.Jel ima neko VX Revolution,nesto manja i novija varijanta MX-a,nesto razmisljam da posto ionako radim na laptopu mozda nije lose da uzmem njega,ALI AKO I SAMO AKO,doticni VX nema istih problema kao njegov veliki bata,a znam da ih ima ovde na forumu koji koriste VX,vidjao sam i par komada u oglasima,dajte komentare jer hitno moram da planiram zamenu?
Pozdrav ,)

Poslednja izmena:
Ja sam sa svojim VX-om prezadovoljan..jedna AA baterija mu traje po mjesec dana otprilike, uz, recimo, 18 sati koristenja dnevno...znaci nije u pogonu samo kad je spavanac, hehe...doduse, koristim samo duracell...sto se tice ostalih stvari, fantastican je..podesavanja i previse...vjerovatno isto kao i MX, posto vidim da im je LogSetPoint isti...svaka preporuka

Lomnica, hvala na lepim željama. Ja sam pre nekih 2 meseca taman mislio da si kupim VX Revolution (probao kod drugara i sjajan je) kad iz inostranstva dobih MX Revolution na poklon, a poklonu se "u zube ne gleda". Kao što rekoh, za sada nemam problema sa njime, i iskreno se nadam da će tako i ostati.

Elem taj drugar koji ima VX Revolution barem nekih 4-5 meseci bavi se crtanjem i obradom slika u PhotoShop-u po 12-14 sati dnevno, i jako je zadovoljan mišem, tako da ne brini mnogo.

Poslednja izmena:
VX revolution jeste nešto manji od MX-a, ali ne značajno, tj. nije premalen kao njihov najnoviji model za laptopove zvan "VX nano".

@loco:
Znam ja da je on manja varijanta MX-a,mada sam bio skoro siguran da je kasnije izasao,bar jedno pola godine kasnije,jer je MX dosad u prodaji skoro 2 godine,ako se ne varam,nisam znao da je i VX toliko dugo prisutan,ako jeste a nema prituzbi na njega to je onda ODLICNO!?
Samo ako nije MNOGO manji od MX-a uzecu ga,imam solidnu saku pa mi je MX bio taman,ako je VX malo manji uzivo nego MX dobro je ali ako je razlika znacajna... Jel mozes da uporedis velicinu jednog sa drugim M_M,ili neko od vas ko je imao prilike da proba oba,onako od oka,da li je VX recimo 20% manji od MX-a,ili manje,ili dosta vise,otprilike!?
Pozdrav ,)

Damn,ne mogu da editujem prethodni post pa moram ovako da se dopunim...
Google je keva,uz malo ozbiljnije trazenje sve se moze naci,pa pritom nadjoh i ovo poredjenje,malo sitno ali meni dovoljno,resio sam da uzmem VX-a,cim ima AA bateriju znaci da nece imati problema sa punjenjem,i samo malo je manji od MX-a,upecan sam i sutra zovem Pakom!! 🙂

P.S.Na ovom linku ima i pogled na oba odozgo,jos bolje se vidi koliko je mala razlika-> http://www.flickr.com/photos/dreampower/1026321483/
Pozdrav ,)

Prilozi

• logitech_rev_vx_mx.jpg
    logitech_rev_vx_mx.jpg
    37 KB · Pregleda: 86
Poslednja izmena:
VX revolution jeste nešto manji od MX-a, ali ne značajno, tj. nije premalen kao njihov najnoviji model za laptopove zvan "VX nano".

Tako je, nije uopste premalen, s obzirom da je za notebook...prije njega sam imao jedan MS za laptop, a ovaj VX je za njega gigant, hehe...kad ga uzmes neces se pokajati, u to sam siguran...gdje god odem, pa probam neki drugi mis, izgleda mi toliko jadno u odnosu na mog VX-a...Logi je top

Ipak mi nece zameniti za drugi model,odnosno VX Revolution koji sam trazio,nemaju trenutno nijedan VX Revolution u radnji,ustvari kazu da ne mogu da mi zamene jer su im iz Nisa vec poslali drugi MX Revolution,no radnik tamo mi nudi da uzmem NA PROBU VX Nano,pa ako mi se svidi resicemo nesto,kaze njega vec ima u radnji pa ne mora da"ga duzi"kao sto bi morao VX-a kad bi ga narucio kao zamenu,a ako ne da uzmem novog MX Revolution-a pa dok traje nek traje,kad rikne opet da ih cimam za drugi! :banana:
Interesantne su im instrukcije dali,kad sam rekao da sam upucen u novi zakon i da mogu da BIRAM koju cu vrstu"zadovoljenja"i da ako mi ne daju da zamenim za VX-a onda hocu lovu nazad,oni mi kazu da su im rekli da ne smeju to da rade jer to ide po nekom redosledu,znaci mogu da biram da mi odmah daju nov MX Revolution,ili da ga uzmu na servis,salju nazad,traze refundiranje od Logitech-a,i tek onda mi vrate pare,za jedno mesec dana,ko koga ovde pravi budalom,Pakom i njih i mene ili...!? :S:
Jel ima neko ko bi da kupi MX Revolution nov novcat :d pa da ja kupim onda VX-a,bas mi se svidja malisa a posebno battery life jer cesto putujem pa mi znaci kad ne moram da nosim punjac,a ima i 50-ak grama manje od MX-a,dok me jedino nervira sto on,za razliku od MX-a i Nano-a navodno po testovima NEMA onaj free spin mod na tockicu,nego neke tastere na dnu misa koji odredjuju u kom ce modu biti tako da se mora okretati naopako svaki put kad citam neki veci dokument i hocu free spin! 😡
Sta mislite da li treba da uzmem ovaj VX Nano na probu,nedavno sam merio saku kad sam hteo da narucim rukavice za motor i saka mi je duga 20cm,siroka 11cm,da mi nece to biti mnogo mali mis,a opet svidja mi se EKSTREMAN battery life,sa dve AAA baterije traje bar 6 meseci (jos niko nije zamenio prvu turu baterija),on ima,kao i MX,na tockicu odabir free spin moda,i risiver koji jednom stavis u USB slot i zaboravis da je tu,stvarno ekstra malisa,ali opet malisan u odnosu na MX-a koji mi je bio taman od pocetka koriscenja,ko da je za moju saku liven kalup,steta sto nije tako dobro i napravljen ko ja!? 😀

P.S. Jel zna neko da li mogu da im trazim novu garanciju na 36 meseci,jer nisu popravili stari pa da mi tece garancija na stari uredjaj,nego su mi dali drugi koji ima svoj karakteristican RMA broj (za slucaj nove reklamacije,ne mogu da trazim da mi zamene uredjaj ciji se broj ne poklapa sa onim u staroj garanciji jer Logitech vec ima mis sa tim RMA brojem u svom skladistu zamenjenih uredjaja) a mislim i da nije normalno da mi daju 2/3 garancije na potpuno nov uredjaj,mada nije cudno nista kod nas,sto je logicno drugde ne mora biti i kod nas!? :trust:
Pozdrav ,)

Poslednja izmena:
Nisam bio nekoliko dana na forumu i vidim da mi niko nije odgovorio na pitanje za garanciju,jel to niko ne zna ili nece da kaze,stvarnom moram u sledecih nekoliko dana da saznam,jer im uskoro istice 8 dana da mi utvrde kvar i ponude zamenu (mozda cak i pare ali tesko)!?
Inace dali su mi koriscen MX Revolution (bar mu baterija normalno traje,sad kad je ispraznim videcu kako se puni ali ako su mi vec dali 100% napunjen onda je verovatno dobar),ali guma na tockicu je haos,kad se stisne prstima na krajevima tockica odigne se jedno par milimetara,da nije pola tockica unutar misa bez problema bi se gumica smakla sa tockica,i jos ponekad hoce da prokliza,okrenem tockic ali osetim da se vise gumica okrenula nego tockic,dok kod mene nije bas toliko bila losa ali videlo se da je na istom putu!!
Pozdrav ,)

Nazad
Vrh Dno