Šta je novo?

MX revolution, da ili ne???

mikelebg26

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
09.10.2005
Poena
319
Vidim da se kod nas na par mesta prodaje mis Logitech MX Revolution, a cena mu je zaista "revolucionarna" koja se krece od 95-110 eura. Da li se isplati dati tolike pare za mis, ako se ima u vidu da trenutno imam MX1000 koji je par meseci star, da komp najvise koristim za igrice, i da sam ljubimac logitech miseva ? Ujedno, ako prodam moj MX1000, da li je vredno dodati 40-45 eura za MX revolution. Molim Vas savete!

Iz ličnog iskustva, moje je mišljenj da jednostavno ne dobijaš dovoljno poboljšanja za razliku u ceni. Da ne pominjemo izgubljen srednji taster miša...(ne može točkiću da se dodeli middle button click).

Nisam znao da na Revolutionu ne može da se dodeli klik srednjim dugmetom?! :shock:

Ne znam da li se ispalti jer je i MX 1000 mnogo dobra mish,a da je ovaj mocan-jeste,"guram" ga vec mesec i neshto dana i mogu reci da sam prezadovoljan...

Poslednja izmena:
Po meni se to nikako neisplati raditi pogotovo ne zbog igrica. Cek subjektivno misljenje je da je taj revolution i poprilicno ruzniji od mx1000.

Ja ne bi menjao, mislim tom mx1000 verovatno ne fali ama bash nishta ..dacjesh ga u bescenje i pitanje shta cjesh dobiti za podosta para doplate. Ja bi pre te pare dao za neshto drugo. Ali ako iz nekog razloga ne volish mx1000 idi negde uhvati Revolution negde u ruku pa razmisli sam.

Ne vredi.

Mikele, bolje da ulozis tih stotinjak eurica u ostatak upgrade-a koji planiras ;)

Ovo liči na gomilu tema u kojima ljudi traže podršku za nerazumne akcije, a svesni su da su nerazumne :D

Da ne bude baš OT... Ne vredi. Ja htedoh da kupim Revolution, ali se namestila situacija, pa sam dobila MX1000, ali pošto sam mu dala šansu da se naviknem, ne bih se sada menjala. Ono malo što sam koristila Revolution me nateralo da poverujem, da bi mi onaj bočni točkić više smetao, nego što bi pomogao, a i još nekoliko detaljčića... A i nekako drugačije razmišljam sada kada treba menjeti dobrog miša za boljeg (što je vrlo diskutabilno), nego kada treba samo nešto kupiti...

Poslednja izmena:
Znaci mis (MX revoulution) je ludilo, u zivotu bolji, precizniji i kvalietniji mis nisam video. MX 1000 jeste sjajn mis, ali ovo je savrsenstvo. U igrama ima neverovatan odziv, lagan je, a mislim da je nesto precizniji od mx1000, tj. da ima savrseniji laser. Bolesno dobra stvar! Svima ga preporucujem !

MX revoulution vredi svaki cent, a ne evro....znaci, evo vec ga koristim 5 sati, i mis je ludilo... Po meni mnogo bolji od MX1000, a to samo mislis da nije gamerski, probaj ga u igrama i sve ce ti biti jasno, a onda probaj G5 ili G8, pa mi javi (ne) razlike.

A sto se tice Logitecha, pa zna da prave najkvalitetnije miseve, a za tasture, tu vec mislim da je manje vise tu sve isto.

Aj samo javi da li je baterija na tom revolutionu revolucionarna ko sto su pisali o njoj (kazu i po 2 nedelje da drzi usta cisto sumnjam posto moja na mx1000 umre za dva dana kad ga koristim aktivno)!?!

Baterija na mx1000 bar 2x duze drzi od revolutiona. Meni revolution nema sanse da prebaci 2 dana ako se igram a 1000-ka je znala minimum 4. Inace mx1000 sam vozio skoro godinu dana a revolution oko dva meseca i mogu vam reci da je meni 1000-ka lepse lezala u ruci ali da je revolution ipak mnogo funkcionalniji. Svaki taster moze da se posebno programira za svaku aplikaciju itd. Sve u svemu svaka preporuka za ishonju stvarno je exelente ;)

Manje troshe sada mishevi..ali se i sami "GASE" na mx600/mx610 baterija traje oko 30-45 dana uz MNOGO njakanja misha. <da ne bude zamena rech je o 2xAA baterijama>

Baterija na mx1000 bar 2x duze drzi od revolutiona. Meni revolution nema sanse da prebaci 2 dana ako se igram a 1000-ka je znala minimum 4. Inace mx1000 sam vozio skoro godinu dana a revolution oko dva meseca i mogu vam reci da je meni 1000-ka lepse lezala u ruci ali da je revolution ipak mnogo funkcionalniji. Svaki taster moze da se posebno programira za svaku aplikaciju itd. Sve u svemu svaka preporuka za ishonju stvarno je exelente ;)

Hvala na informaciji druze. Znaci onda ni u ludilu revolution!!!

Pitam se samo kako su kolege sa benchmarka ustanovile na testu da baterija mnogo vise traje nego kod mx1000 (da nisu dobili neki externi akumulator ili vanserijsku bateriju)?!?

meni traje baterija 5 dana bez problema...A ponekad i vishe,a drndam ga konstantno,jedina pauza mu je od 12 uvece do 12 popodne(spavanje i fax) a ostalo vreme ga uglavnom njakam...Sad ne znam koliko je na mx 1000 drzala,ali ja sam zadovoljan...

Hvala na informaciji druze. Znaci onda ni u ludilu revolution!!!

Pitam se samo kako su kolege sa benchmarka ustanovile na testu da baterija mnogo vise traje nego kod mx1000 (da nisu dobili neki externi akumulator ili vanserijsku bateriju)?!?
Taj sam :) Aznam™ šta reći, taj miš je bio kod mene 2 dana, koristio sam ga kao što koristim i svoj G7, znači veliki deo dana za kompom, internet, par sati igara (ovo sam namerno hteo da isprobam) i slično. Baterija je bila maksimalno napunjena i softver je prijavljivao 15 dana, a posle 2 dana regularnih 13 dana. Na osnovu toga sam pretpostavio da je sve kako se prijavljuje. Mada me ne bi čudilo da se tako ponaša samo prva serija, a da su posle stavljali baterije koje kraće traju...

Poslednja izmena od urednika:
Ja se vodim logikom sto menjati nesto sto extra radi.... Tako da o REVOLUCIJI nisam ni razmisljao, mojoj HILJADARKI ne mogu da nadjem ni jednu zamerku.... Osim sto zameram LOGIJU sto se logo veoma brzo obrisao (malo ga koristim :) ) .... :)

Hajde jos malo da podgrejemo temu. MX1000 posedujem malo vise od pola godine. MX Revolution sam testirao blizu mesec dana. Imao sam oba misa instalirana na racunaru istovremeno i koristio sam ih po zelji i prohtevima. Test MX Revolutiona je objavljen u Digitalu pre tri broja, i mnogo mojih zapazanja se naslo u tom tekstu. Evo ovde sazeto.
Revolution prednosti:
Laksi mis, dizajn, inventivan nacin koriscenja tockica. Dodatni tockic sa leve strane.
Mane:
Cena, tockic ne moze da izigrava middle button, jedan taster sa leve strane manje, tasteri losijeg kvaliteta (ne oseca se klick pri pritisku), baterija znacajno slabije traje.

Meni se to najvishe svidja shto se ne oseca kad kliknesh,znaci nema shkriputanja i ostalog...
njaveci deo vremena provodim na internetu i skrol mi je milina...
Od igara pretezno cepam voznje,znaci mish ne koristim..
Kad igram pucacine,nemastim na search dugme da bude middle i to je to...
U svakom slucaju extra mish...
A poshto ste pisali da ne moze da drzi bat vishe od dva dana,morao sam da ga pustim bez gashenja nocu i uz konstantno maltretiranje i evo je vec 8 dan shljaka i imam josh jednu crticu koja je na izmaku,tako da...

ja imam mx1000 i misonja je skorz cool, ali nikako ne mogu da se naviknem na tezinu... previse mi je tezak....

plus baterija mi se cini da sve krace traje (imam ga 5 meseci) i jako me nervira sto indikator ne sljaka bas najbolje...

cim ga napunim do kraja, posle 5 minuta on izgubi trecu kockicu....tako je od prvog dana, a baterija traje jedno 3 dana sa umerenim koriscenjem....

ne potresam se mnogo, jer imam jos 4.5 godina garancije...

nije mi jasno

znam da je stara tema, al meni nikako nije jasno da li vi volite da lupetate ili samo niste skinuli nove drajvere i procackali ih ??

itekako se moze dodeliti middle click tockicu, a onda se gubi mogucnost menjanja moda rada tockica bez menjanja podesavanja u logitechovom software-u

a sobzirom da mis savrseno detektuje brze pokrete i ukljucuje slobodno okretanje tockica zaista ne vidim problem

evo 2 dana imam mx revolution i savrseno mi radi i tockic i middle click tamo gde sam navikao i sve...
a da ne pricam koliko je pogresnih stvari tek napisano u opisu misha na ovom sajtu...

EDIT
nemojte me shvatiti pogresno, ne hvalim ja njega jer je moj. niti tvrdim da je ne znam kakvo savrsenstvo
zapravo da sam imao mx 1000 ne bi uzimao revolution jer nema dovoljno poboljsanja za tu cenu.
al me isto tako nerviraju neke gluposti koje se pisu.

Poslednja izmena:
Sam si sebi odgovorio kada si rekao da je stara tema. Probali smo sa starijim drajverima :) To jest, sa najnovijim u tom trenutku, a šta Logitech planira da izbaci kroz 2 meseca ne možemo znati pa da smo dete Baba Vange i Kleopatre iz vremena dok je bila muškarac.

Vrh Dno