Šta je novo?

MultiSIM konacno i kod nas!

Jel neko zna da li će MTS uskoro omogućiti MultiSIM?

Moram i ovde da napišem isti post da se slučajno ne zalećete i uzimate MultiSim uslugu još jer to ne radi kako treba.

Uzeh juče MultiSim. Tragedija kako radi loše usluga. Ono što oni kažu da treba da "zvoni" na sva tri uredjaja istovremeno i da ti izabereš sa koga ćeš da se javiš nema ništa od toga. Zvoni kako mu se hoće. Neki put zvoni fizička kartica samo koja je u telefonu, neki put zvoni na satu esim, treći esim u drugom telefonu isto tako, Sms stiže isto tako.
U principu usluga radi kako je raspoložena nikada ne znaš kada će koji broj da zazvoni ili stigne sms. Odlazi pozivi rade bez problema sa sve tri kartice stiže identifikacija da poziva isti broj.
Zvao call centar kažu prosledili smo naprednoj podršci pa kad reše.
Ukratko katastrofa sa uslugom, sada moram da nosim tri uredjaja ne daj Bože da ostavim jedan kod kuće ili isključim neku od te tri kartice prijavljivaće da nisam dostupa

U medjuvremenu novi problem sa MultiSim uslugom. VoLTE usluga koja na fizičkoj-glavnoj kartici radila bez problema do aktivacije MultiSima sada prestaje da radi samo za dolazne pozive (ako se desi da je zazvonila ona) pada na 2G mrežu, dok za odlazne radi bez problema.
Koj' me q*** terao da uzimam MultiSim. 😃

Novo dešavanje. Dva MultiSim-a koja su bila aktivna od jednom prestala da rade (ispali sa mreže), na fizičkoj glavnoj kartici VoLTE opet radi bez problema i stalno je dostupna.
Sreća pa ne mora više da nosi tri uredjaja sa sobom. Sad ću ih zovem da im kažem ne dirajte više ništa i ne pali te MultiSim-ove ko Boga vas molim.

Baš bezveze što im usluga radi polovično, ali to je od njih tako tipično. Ako ne uspeju da prevaziđu nedostatke, plati za ovaj obračunski pretplatu i otkaži pa oni neka se zanimaju zašto to ne funkcioniše onako kako je zamišljeno.

Baš bezveze što im usluga radi polovično, ali to je od njih tako tipično. Ako ne uspeju da prevaziđu nedostatke, plati za ovaj obračunski pretplatu i otkaži pa oni neka se zanimaju zašto to ne funkcioniše onako kako je zamišljeno.

Ne možemo da kažemo polovično. Da je polovično, značilo bi da deo usluge radi, deo ne radi, pa se prilagodiš. Ova usluga radi nepredvidivo, tj nemaš pojma šta će da se desi.

Verovatno na prste može da se izbroji broj aktiviranih paketa, pa nemaju ideju gde je sve zapelo.

Da je polovično, značilo bi da deo usluge radi, deo ne radi, pa se prilagodiš.
Ako ne zvoni na sva tri uređaja istovremeno, onda jeste polovično i nije prilagodljivo. To je otprilike kao kad mi neko kaže da je klasično telefoniranje i slanje poruka smartfonom prevaziđeno pa su internet i IM prioritetniji, ali ja nažalost ne delim to mišljenje.
Ova usluga radi nepredvidivo, tj nemaš pojma šta će da se desi.

Verovatno na prste može da se izbroji broj aktiviranih paketa, pa nemaju ideju gde je sve zapelo.
Verovatno. Mada opet računam, postoji valjda neko interno testiranje, uključivanje određene grupe ljudi i opsega uređaja, nego li da se nešto pusti tek tako ad-hoc.

Meni je fascinantno što kada sam zvao korisnički servis i pitao kada mogu da očekujem rešavanje problema operateri su mi odgovorili da ne znaju, čak je jedan i rekao može da bude za 2h, 2 dana, 2 nedelje, 2 meseca.
Baš što je rekao @PJ oni izgleda ne znaju gde je zapelo i ovo što su uspeli da vrate na primarnu karticu radi opet sve bez problema je tako što su deaktivirali MultiSim-ove.

edit:
@uji ni jednog trenutka nisam znao koji će uredjaj da primi poziv - zvoni. Nekada to bude isti dva puta za redom, nekada stalno različiti, ali nikada sva tri istovremeno.

• Like
Reagovanja: uji
A šta se dešava ako bi ti sam isključio dva uređaja i ostao samo jedan uređaj a pri tom nije glavni, da li bi tada zvonio svaki put i primao poruke ili bi se ponašao isto?
Recimo isključiš telefon sa mreže, a ostaviš sat sa esim-om, da li sat tada radi normalno ili ima propuštene pozive.

Mada ovo verovatno nisi probao, kada ti ponovo aktiviraju multisim možda da probaš.

Od jutros radi MultiSim i ispunjava svoju svrhu. Posle žalbe upućene sinoć na mail i stavljen ratel CC.
A šta se dešava ako bi ti sam isključio dva uređaja i ostao samo jedan uređaj a pri tom nije glavni, da li bi tada zvonio svaki put i primao poruke ili bi se ponašao isto?
Recimo isključiš telefon sa mreže, a ostaviš sat sa esim-om, da li sat tada radi normalno ili ima propuštene pozive.
Rade MultiSim-ovi bez problema ako je glavna kartica isključena.

edit:

Izgleda da sam bio test kunić kao što @scylla napisa. To sam znao ja juče odmah kada sam pozvao menadžera za Smederevo i Požarevac koji mi je odmah rekao ti si prvi koji je u mojoj nadležnosti uzeo MultiSim.

Hahahaah, meni je to rečeno jednom u Telenoru jednom u SBBu .... Najgori smo, buraz.

Pa neko stvarno mora da bude prvi korisnik koji je uzeo neku uslugu. Kako mislite da se pusti nova usluga i da onda nekako odmah postoji X hiljada korisnika iste, i da niko ne bude onaj prvi?
Svašta...
Pozdrav

Tako što možda odrade makar bazični QA i testiraju u realnim uslovima uslugu koja je komercijalnog tipa namenjena krajnjim korisnicima? Jedna je stvar da se pronađe neki edge case koji nije tipičan ali ovo opisano gore bukvalno spada pod osnovnu funkcionalnost i ne znam za tebe, ali ja generalno ne volim da budem beta tester ako sam odvojio neke pare za neku uslugu ili proizvod, verujem da je slično i sa većinom ostalih ljudi.

Onda ne uzimaj uslugu dok ne prodje dovoljno vremena da se sve isproba, ili promeni davaoca usluge...
Pozdrav

Bravo, fantastičan savet, ko bi se toga setio. Samo još kad bi za ovu konkretnu uslugu postojala neka alternativa pa i da čovek razmisli o promeni davaoca usluge. Možda je ipak lakše da provajderi zapravo krenu da isporučuju neku vrednost za pare koje uzimaju jer u suprotnom neće imati kome da nude bilo šta ako se dovoljno ukaljaju, ali šta pa ja znam, ja sam samo potrošač kome se ne sviđa da ga prave budalom za njegove rođene pare, a izgleda da su i ostali diskutanti na temi u sličnom fazonu. Baš mnogo zahtevamo za svoj novac

Bravo, fantastičan savet, ko bi se toga setio. Samo još kad bi za ovu konkretnu uslugu postojala neka alternativa pa i da čovek razmisli o promeni davaoca usluge. Možda je ipak lakše da provajderi zapravo krenu da isporučuju neku vrednost za pare koje uzimaju jer u suprotnom neće imati kome da nude bilo šta ako se dovoljno ukaljaju, ali šta pa ja znam, ja sam samo potrošač kome se ne sviđa da ga prave budalom za njegove rođene pare, a izgleda da su i ostali diskutanti na temi u sličnom fazonu. Baš mnogo zahtevamo za svoj novac
Evo ja sam promenio sva tri operatera, sa istim 063 brojem: mobtel -> vip -> telenor -> vip -> mts -> A1

I znas sta? Nista. Godinama pratim ratelove godisnje preglede trzista, i sva tri operatera su konstantno u odnosu 44% mts, 33% yettel, 22% A1 poslednjih 15 godina. Tolika rotiranja, preko milion i po prenetih brojeva, i nikom nista. Mozda je sada A1 na 24%, mozda par varijacija +-2% ali to je to. Za 15 godina to je sve sto se desilo.

Poenta, nadjes operatera gde si najvise komforan, gde je signal na tvojim mikro lokacijama najbolji. Sve ostalo, pozdravis svaku inovaciju, i novu beta uslugu, i kroz par godina se oseti pomak. Neograniceni minuti, 100 gb u paketu, roming gb, mozda deezer u paketu, iris tv go... i pomaci se dese. Sada i pre 7-8 godina, usluge su nebo i zemlja.

I pre nego sto kazes "zbog stavova takvih kao ja", prenosio sam broj vise puta, kao sto sam vec rekao. Secam se, kada sam podneo zahtev sa telenora na vip, imao sam prosecan racun preko 5000 dinara (u to vreme, to ti je kao da sada pravim racun 9000+), mislis da me je telenor zvao da "pregovara"? Nije. Mozda me je cak i bench ohrabrio jer kao zovu i "svima daju" 50% popusta. Ali sve je to realan svet, a sad treba da ga dramim za neku niche uslugu u beta verziji, koju su jos i popravili cim im je neko javio. To je bre za pohvalu, a ne za kudjenje 😄

Poslednja izmena:
Imam prepaid SIM od A1, kao drugi broj u telefonu. Povremeno imam potrebe da uključim 4g modem ruter kao backup rešenje kada mi kućni internet provajder štuca.
Da li bih mogao da tražim na tom broju multisim pa da mi esim bude u telefonu sve vreme, a fizička kartica u isto vreme u modemu?

Nazad
Vrh Dno