Šta je novo?

Multifunkcionalni sa LASERSKIM stampacem?

Filip

Čuven
Učlanjen(a)
05.03.2002
Poena
619
Ljudi pomagajte, ne uspevam da nadjem ni jedan jedini model! Imao je HP nesto, ali je izgleda povukao?
Dakle, zna li neko neki multifunkcionalni uredjaj sa laserskim stampacem i naravno mogucnoscu kopiranja?

Hvala!

P.S. Skener treba da ima ravnu plocu posto sam video neki model koji je zapravno fax koji se kaci na komp...

SAMSUNG SCX 4521 Fax/kopir/skener/printer. Ima ravnu plocu tako da mozes da kopiras i knjige itd.

Toner kaseta bez čipa ista kao i za SAMSUNG ML 1610/2010

Odlican odnos cena/kvalitet

SAMSUNG SCX 4521 Fax/kopir/skener/printer. Ima ravnu plocu tako da mozes da kopiras i knjige itd.

Toner kaseta bez čipa ista kao i za SAMSUNG ML 1610/2010

Odlican odnos cena/kvalitet

na poslu vec 2 godine koristim onaj stariji model, mesecno odstampam oko 500 strana ponekad 1000, radi super ali ga vreme izgleda pregazilo, poceo je da stuca, sporiji je nego prvog dana, mada koliko ga koristim, za te pare je super. Nikako nemoj uzeti onaj jeftiniji samsung bez fax-a, ovi u servisu ga koriste oko 3 meseca, znaci samo se zale, spor, ne skenira dobro, guzva koverte...

Ljudi pomagajte, ne uspevam da nadjem ni jedan jedini model! Imao je HP nesto, ali je izgleda povukao?
Dakle, zna li neko neki multifunkcionalni uredjaj sa laserskim stampacem i naravno mogucnoscu kopiranja?

Hvala!

P.S. Skener treba da ima ravnu plocu posto sam video neki model koji je zapravno fax koji se kaci na komp...

Imam kod mene u firmi HP Laserjet 3030, ima modem, ravni skener sa ADF (autoloaderom), fotokopir i štampač, i zaista sam zadovoljan kako sve to funkcioniše. Čak može da koristi reciklirane tonere od HP 1010. U međuvremenu je izašao i novi model, mislim da ima oznaku Laserjet 3055. Cena je oko 450 evra.

Canon MF 4140

Hvala!

http://www.canon-europe.com/For_Hom...er_Multifunctionals/i-SENSYS_mf4140/index.asp
Mislim da je potpuno ok. A cena je isto ok 260e

Ja između ostalog imam i HP-ov M1005 koji sasvim lepo opslužuje kancelariju sa šestoro zaposlenih. Radi kao samostalan kopir ali nema fax ako ti je to preduslov. Za 160€ koliko se sada kreću predstavlja dobru kupovinu; naravno sve zavisi od potreba ali iz ličnog iskustva preporuka za small/home office.

Ja u firmi imam 2 HP 3030 od pocetka 2006. godine. Dobro su se pokazali. Jedini problem koji sam imao sa jednim je u povlacenju papira pre mesec dana. Problem je resen u servisu u roku od jednog dana. Generalno sam zadovoljan.

Odstampali su po 7-8 hiljada strana svaki i poslali po 2 hiljade faksova svaki.
Pozdrav,
Igor

ja takodje u firmi koristim samsung stariji model 4216f koristim reciklirane tonere kao i originale i sve radi bez problema, kupljen je krajem 2005, toner se otprilike trosi na mesec i po dana, i ja posto stampam dosta tabela nikad ne izguram onih 2500 strana.

ja imam canon mf5750, platio sam ga oko 14 000 ...standalone kopir, fax...skenira super, ima i ravnu plochu i sistem za uvlachenje...prezadovoljan :)

Kakav je ovaj Canon MF5750 u poredjenju sa HP-ov M1005, cena im je slicna koliko vidim? Koliko mogu pomenuti da odstampaju sa jednim tonerom i koliko kosta nov toner za njih,reciklirani ili kako to vec funkcionise.Znaci koji je jeftiniji za kasniju eksploataciju?Mislim da je to ipak presudno ne koliko sam kvalitet uredjaja cenim da su slicnog kvaliteta.

Ha, eto konačno teme o kojoj mogu malo šire da pričam! :)

Iskustvo u firmi, gde ne rade korisnici/useri već... je sledeće:

Imamo HPLJ3030 par komada i par komada CanonMF serija. Kažem MF serija jer se sukcesivno uzimalo, i sve su noviji i noviji.

HP radi, ali mene izuzetno nervira HPov princip sa instaliranjem software-a uz drajvere za sve i svašta, kada su meni potrebne samo osnovne opcije.

Zato je moja preporuka:

i-SENSYS MF4150
Print, fax, copy and scan perfectly with this complete and compact laser All-in-One. A 35-sheet Automatic Document Feeder and automatic double-sided printing enhance your productivity.
http://www.canon-europe.com/For_Home/Product_Finder/Multifunctionals/Laser/i-SENSYS_MF4150/index.asp

Laka instalacija i podešavanje, brz, tih, pouzdan i što je ovde i dalje dosta bitno: jeftiniji od HPa.

Verovatno je i na osnovu onoga što piše i MF57xx dobra varijanta, ali ajde da pričam o onome što mi nije prošlo kroz ruke.

Imam HP 1005 na poslu oko 6 meseci
Kvalitet skena je solidan.
Do sada smo potrosili vise od 10 000 A4 i 4 tonera. Nijednom se nije zaglavio papir.

Preporuka.

Imam nedoumicu, gledao sam generalno hp 3050. Zna li se da li deli toner sa nekim standalone stampacem, i moze li fax da radi samostalno bez racunara, koliko vidim na sajtovima nema na sebi tel. slusalicu?

Mislim da HPLJ3030 koristi isti toner kao HPLJ1010-22 serija. Trebalo bi da je HPLJ3050 stariji brat.

Fax na pomenutom uređaju može da radi odvojeno od računara, samo ga je potrebno povezati na telefonsku liniju i izvršiti potrebna podešavanja vezano za broj zvona do javljanja... itd.
Uređaji ove vrste su namenjeni da rade automatski, znači bez varijante sa pozivom i davanjem signala.

Ako sam dobro razumeo citajuci forum Canon u startu dolazi sa regularnim tonerom, dok Samsung dolazi za starter tonerom za 1000 strana i posle mora da se kupi veci od 3000? Onda to zestoko dize cenu 4521F. :(

Nisam siguran za Canona ali vecina njih (HP-ovi modeli sigurno) dolaze sa tim starter tonerom koji je znatno manjeg kapaciteta nego standardni toner!

E sad posto jos nisam uzeo multifunkcijski uredjaj u uzi izbor sam uzeo sledece modele koji su pribliznog cenovnog ranga:

1. HP Laserjet M1005 MFP
2. Canon MF-3220EE
3.SAMSUNG MFP SCX-4200
4.HP M1120 MFP

Znaci ova 4 modela se uklapaju u moj budzet, a posto su slicnih karakteristika i performansi zanima koji od ovih modela je najjeftiniji za eksploataciju,znaci ciji toner je najveceg kapaciteta,najjeftiniji za reciklazu,i ono mozda najjvaznije koji od ovih modela ima najbolji skener?

Kakva su uopste iskustva sa ovim multifunkcijskim uredjajima? Da li podlozniji vecem procentu kvarenja nego li obicni laserski stampaci.Drugo je l koriste iste tonere kao i laserski (konkretno HP M1005 je slicnih karakteristika kao 1018/1020)? I na kraju da li je mozda bolje(dosta jeftinije) uzeti posebno stampac i skener?

Koliko vidim olaksavajuca okolnost kod ovih multi lasera je sto koriste iste tonere kao i obicni laseri(1018/1020,LB3220). Cena tonera je priblizno ista i za HP,Canon i Samsung.S tim da je kao reklirani najjeftiniji za Canona MF-3220. Kakva su vasa miljenja o recikliranim tonerima? Koliko sam uspeo da vidim pocetni toner kod HP je znatno manji nego kad se kupi novi.Ne znam kakva je situacija kod Canona ali cini mi se da je Canon ipak najbolji izbor iako je najskuplji?

Ajde drugari, bar neki predlog,nije valjda da niko nema multi laser ili ne planira da kupi isti?
Ja se ubih odgovarajuci sam sebi u ovom threadu,na kraju cu sam sebi izgleda i da pomognem :)

Vrh Dno