Šta je novo?

Multi Cooker - Multifunctional Cooker - Aparat za automatsko kuvanje hrane

• Začetnik teme Deleted member 1735
  • Datum pokretanja
D

Deleted member 1735

Guest
Posto dugo vidjam odusevljenje zapadnjaka sa ovim uredjajima, zanima me da li neko ima iskustva sa ovim uredjajima.
Koliko vidim ima dve vrste, express i obicne.
Ja kuvam neku corbu sa povrcem i mesom svaki dan i gubim vreme u mesanju jer ako to ne radim onda mi zagori, a ako stavim na slabu vatru otelim se dok se ugreje i skuva jer ubacujem smrznuto meso i povrce.
Takodje vidim da ima modela sa tefalom i prohromom.

Mi imamo rice cooker,koji je multicooker -sve u jednom. Najcesce kuvamo pirinac, ali i sve ostalo sto ti padne saka,one mesavine , corbe super itd itd. Nisam video do sada sa prohromom modele, mi imamo tefal i sencor i super su se pokazali za to. Naravno mozes i piletinu,pirinac i sve ostalo da poubacujes i pustis na neki program. Jedino nikada nisam probao slow cook.

Jel zagoreva?
Meni treba opcija da kuva 30min od kako prokljuca jel postoji tako nesto, i sta posle isteka vremena, neki alarm ili se iskljuci?

Не знам за остале користим Делимано 20 у 1 мултикукер и могу ти рећи да ми је то ок већину ствари спремам у њему.Нема загоревања, опуштено ако треба отвориш и промуљаш, има и та опија, зависи од изабраног програма мада имаш и онај ду ит јор селф програм, после истека програмираног времена почне да пишти и пребацује се на одржавање топлоте.

Pa moze ponekada da se desi da zagori malo, ali uglavnom taj senzor kada je gotovo je dobro odradjen. Imas i one saute i jos jedan program na ponekim,tj dinstanje ako ti je to bitno. Uglavnom,odlicna stvarcica, juce sam pravio onu bulgur mesavinu, bacis je unutra,kasicica soli,kasika/ca ulja,zaklopis i quick rice i bude gotovo za oko pola sata. Ustanem na 15min da cisto promesam, ali to je to.

davno je bila aktivna tema,ali nadam se da ce neko dati svoje misljenje.
razmisljam o kupovini gorenje multicookera alli mi treba za kuvanje npr pasulj,grasak,paprikas i sl...i niko ne zna da mi da pravi info da li ovo sluzi za to
tj da li mogu da ubacim sve stastojke ...npr grasak,kobasica,povrce i da se napravi lepo kuvano jelo :)
Hvala unapred.

Mi sigurno imamo preko 6 godina Temaso el. ekspres lonac, ako mislimo na isto(aparat za kuvanje pod pritiskom), u nega se sprema od djuveca do pasulja sve gotovo za 10 do 45 minuta, ko radi ova sprava je extra. Podesi se vrijeme, skuva ugasi se, ako se ne otvara odmah bukvalno 4,5 sati odrzava hranu toplom iako je ugasen iz uticnice, a ako nije sam se ugasi i prelazi u funciju odrzavanja toplote,nema mirisa kuvanja, nema grijanja kuce(ljeti milina, a i to malo sto se dinsta posto mu samo treba uticnica moze i na terasu), od kako je kupljen ne znam sta smo na plocu skuvali. Funkcionise tako sto sve stavis u njega, a kad zavrsi, ako hranu sto bi mi rekli zaprzavas, otvoris i zaprzis za koji minut.
Sto se njih samih tice svaki vrsi istu funkciju nebitna je marka, Gorenje, First, Temaso, Lupomarsal, Fagor, Delimano, jedino je kod nas presudila unutrasnjost serpe koja je inox umjesto teflona, posto u njega kuva stariza zena, pa da se teflon ne bi izgrebao.
Nadam se da sam ti pomogao u izboru.
Nas lonac je ovakav, jos jednom ovo je za kuvanje pod pritiskom, isto vrijeme kuvanja samo bez sporeta i sistanja pare na sve strane.
Screenshot_2024-10-20-21-43-56-692_com.google.android.googlequicksearchbox-edit.jpg

Jel ima neko recept za kuvani pirinač iz kukera bez pritiska. Koliko ide vode na koliko pirinča i koliko vam minuta kuva program za pirinač? Imam vec dugo delimano multicooker koji nema pritisak i par puta mi je haos napravio pirinač jer nigde ne mogu tačno da nađem recept. Imala sam instant pot koji je odlično kuvao ali pod pritiskom ide manje vode i kuva se 10 min. Otišao mu neki senzor pritiska i sad sam osuđena na stari delimano neko vreme. Naručila sam mu i lonac od inoxa sa aliexpressa jer je Teflon crko ima 2 godine.

Na 1 šolju pirinča idu 2,5 šolje vode. Pirinač treba prvo oprati.
1:2.5

Kuvati dvadesetak minuta.

Vidim da je gigatron dobio NINJA proizvode, koliko sam skapirao oni su najpopularniji u usa

Uredjaji su im dobri i kvalitetni, tamo dok sam bio sam koristio, ali kod nas su preskupi, barem u CG.

Vrh Dno