Šta je novo?

Muke sa Vistom

Nabukodonosor

Čuven
Učlanjen(a)
10.12.2003
Poena
865
Pozdrav. juce sam jedno 6-7 puta instalirao Vistu i to: Vista 32-bit, Vista 32bit Enterprise Genuine, Vista 32-bit Dell Ultimate Genuine, Vista 64-bit...Prvo sam instalirao 64-bit, stavio da uradi update, Vista se podigla, instalirao sam drajvere za graficku i resetovao. Posle toga poceli su oni crvici i ja sam otisao nesto da zavrsim, ikada sam se vratio posle 45 minuta crvici su jos isli (?!). Probam da dignem u Safe Mode ali isto. OK. Format diska iz XP-a pa ponovo. Sada instaliram Dell verziju. Sa njom POTPUNO ista situacija. Ponovo format i sada instaliram Enterprise verziju, ali kod instalacije ne stavim da mi uradi update. Sve se podigne lepo, instaliram drajvere za graficku, resetujem i gle cuda sve OK. Uzmem instaliram nekoliko programa, ono osnovno, i sve skinem za neta nove verzije ili posebne verzije za Vistu, znaci nista nije instalirano za XP. Probam sada da uradim update ali odbija jer mi sada Windows Update javlja neku gresku, nesto kao "error 80070002". Pogledao sam netu i to je dosta cesta greska i postoji jedno jedino resenje ali ni ono nije uspelo kod mene, ali nisam se preterano ni mucio. Podesim Vistu onako kako mi odgovara, mislim vizuelno, stavim neke gadgete, i nista vise posebno. Sinoc da iskljucim racunar, odem na shutdown on se resetuje. DObro, nemam vremena da se zezam sa njim posto je bilo 5 am. Dignem Xp i ugasim u njemu. Jutros probam da podignem Vistu i dodje do toga da se pojavi kursor i resetuje se. I tako u Safe Modu. Inace, to mi se desavalo sa jos jednom verzijom ali ne secam se vise sa kojom.
Masina je ona u potpisu. Ovo je stvarno iritirajuce i pocinjem da besnim. Kao da nemam dovoljno problema sa kompom pa mi jos ovo fali. I dok sam radio u Visti imao sam takav osecaj kao da Vista stoji na staklenim nogama, kao da nista ne smem da uradim. Bas bih voleo da znam u cemu je toliki problem. Da li ja negde gresim a mislim da nije tako ili je hardverski problem, ili neka nekompatibilnost.

Zasto ne skines neku integrisanu sa SP1. Ima da se skine vista 64 sa SP1, vec registrovana i meni radi savrseno. U stvari rade mi sve verzije viste u kojim pise DELL kada se otvori control panel -> system. Ima da se skine i vista x86 za februar 2008 takodje registrovana. Meni te DELL-ove viste rade savrseno ves 6 meseci ,i na ovom racunaru i na drugom starijem ,isto i mojim drugarima. Takodje primaju SP1 i nema problema oko registracije jer ih SP1 vidi kao registrovane, jedino neznam da li moze da se updejtuju online, nisam probao.

Naravno, meni je vista jedini OS na racunaru.

Poslednja izmena:
Mislis Intel -> AMD....hmm, neznam ali stari racunar mi je athlon 2400 i vista 32 radi dobro, a drugar ima X2 4000 i njemu radi lepo ( cak mi se cini bolje nego kod mene) . Samo sam mislio da probas ove DELL viste. Ako si ih vec probao , onda neznam sta je problem , sorry sto ne mogu da ti pomognem bolje.

Pa probao sam jednu Dell Vistu ali isto je. Evo sada skidam RTM sa SP1 pa cu da vidim kako ce sa njom biti. Pokusavam jos taj jedan put i odustajem. Nije vredno izgubljenih zivaca.

Imam slicnu konfigiuraciju kao tvoja, i vista(x86_64) radi bez problema. Nisam siguran koliko ce ti ovo pomoci 🙂, posto sam i ja iz kv javi se na PM, ako mislis da mogu da ti pomognem 🙂

Probaj "LAst known good configuration" ili repair windowsa. Nesto si instalirao i zeznu registry.
Dell Vista radi savrseno dobro.
Batali taj autoupdate, jer ces kad-tad instalirati nesto posle cega ces se kajati.
Bolje ti je da vidis cemu sluzi odredjeni kbb xxxxxxx fajl, pa da ga sa sajta rucno skines.

Pa koliko moze da s**** sistem neki program koji nije za Vistu? Ako pretpostavimo da sam to uradio, mada sam svaki program pogledao na netu da li je za Vistu. Ono na sta ja sumnjam je to sto sam prekopirao iz XP-ovog Aplication Data foldera folder Mozilla i Thunderbird, zbog ekstenzija, bookmarksa, podesavanja i slicno. Sve ostalo mislim da je OK. Od programa sam instalirao sledece:
Winzip 11.1, WinRAR 3.71, Total Commander 7, PowerDVD 7.33 ultra edition, Firefox i Thunderbird najnoviji, Flashget 1.96, VistaCodecs_v458, Media Player Classsic 1.0.11 for Vista, MSI ATI drajvere 8.45 for Vista, Winamp 5.5 i koliko se secam nista vise. Instalirao 3-4 nova gadgeta, podesio ih, podesio rezoluciju, malo sam podesio kozmeticki kako mi odgovara (classic tema, nesto po folder options i slicno), i to je uglavnom to. Nije uspeo update nijednog trenutka. Kada sam hteo da idem na shutdown nije uspelo, a jutros nije hteo da se podigne, pa cak ni preko safe mode-a.

Inace WinRAR ti je dovoljan, posto odlicno barata i sa ZIP-ovima :wave:

Pa koliko moze da s**** sistem neki program koji nije za Vistu? Ako pretpostavimo da sam to uradio, mada sam svaki program pogledao na netu da li je za Vistu. Ono na sta ja sumnjam je to sto sam prekopirao iz XP-ovog Aplication Data foldera folder Mozilla i Thunderbird, zbog ekstenzija, bookmarksa, podesavanja i slicno. Sve ostalo mislim da je OK. Od programa sam instalirao sledece:
Winzip 11.1, WinRAR 3.71, Total Commander 7, PowerDVD 7.33 ultra edition, Firefox i Thunderbird najnoviji, Flashget 1.96, VistaCodecs_v458, Media Player Classsic 1.0.11 for Vista, MSI ATI drajvere 8.45 for Vista, Winamp 5.5 i koliko se secam nista vise. Instalirao 3-4 nova gadgeta, podesio ih, podesio rezoluciju, malo sam podesio kozmeticki kako mi odgovara (classic tema, nesto po folder options i slicno), i to je uglavnom to. Nije uspeo update nijednog trenutka. Kada sam hteo da idem na shutdown nije uspelo, a jutros nije hteo da se podigne, pa cak ni preko safe mode-a.

Moze. Pre par meseci sam postovao thread u kome sam izneo problem sa dxdiag-om u Visti. Kasnije sam lepo natenane instalirao redom programr i dosao do zakljucka da mi je autoGk pod Vistom zeznuo dxdiag. Kako mi se manifestovalo.
Tako sto su mi sve igre seckale, cak i samo pomeranje desktop ikona.
Eto kako moze.

Nazad
Vrh Dno