Pa logike ima,jer je sve ovo tacno sto su navele kolege...
Ipak,moja logika u svemu tome je otprilike slicna kablovskoj televiziji,ulozio si da je dovedes do naselja a cena emitovanja je ista kojiko god ljudi bilo prikljuceno da gleda kablovsku...znaci svaki novi korisnik tebi 95% para u dzep jer su troskovi samo par desetina metara kabla...
Znaci,infrastruktura u koji su oni vec ulozili mnogo para moze da primi jos korisnika BEZ dodatnih ulaganja osim nekih troskova oko telefona i papira za novi ugovor sto ipak ne predstavlja veliki trosak gledajuci ulaganje i dobit na duze staze...
To sto ja pricam telefonom njih nista ne kosta odnosno isto im je kao i da ne pricam samo sto pricajuci imaju sansu da me dovedu u situaciju gde cu morati da platim vise...imaju razne sisteme za to...zatreba ti roaming,internet,pa evo ti akcija 500+500...ja u svom prepaidu nikada nisam uplatio vise od 200 din i nikada nisam imao manje od 50din a sada sam uplatio 500...e kada sam video da imam 1200 din onda me je interesovalo kojom stranom ulice mi ide dete,kada da bude gotov rucak i slicno i pozivam mobilnim...

...a gde su bezvezni SMS-ovi...
Nikada necu zaboraviti jedne nove godine,dok je bio BK telekom...vozim i slusam radio i oni javljaju da je uoci ponoci od 23h-01h poslato ne znam koliko SMS-ova na 063 mrezi...kada sam pomnozio sa 3 dinara koliko je tada bila poruka dobio sam cifru od 550,000 tadasnjih maraka...za 2 sata eejjj...a koliko je njih to kostalo?Da nisu struje ili mastila malo vise potrosili?
I jos nesto vezano za sadasnju krizu i telekom...na zapadu je prava panika i kriza ako je firma imala manju zaradu od proslogodisnje...

...trenutno otpustanje radnika nije zbog toga sto nemaju para da ih placaju nego sto ce firma umesto 1 milijarde EU ove godine zaraditi 500 mil i to je nedopustivo jer je to pad profita za 100% tako da ce otpustanjem radnika opet imati profit od 1,01 milijarde...tako je kod svakog privatnika...
A telekom nije privatan pa je poenta da se zaradi sto vise te su zbog toga dozvoljene dugorocne investicije koje su poput ove ocigledno povoljne a dugorocno ce sigurno doneti zaradu e sad,vecu ili manju od proteklih godina,nije bitno samo da je zarada...a kad je vise korisnika,svaki mehanizam "otimanja" para je srazmerno ucinkovitiji...

...tako da se ne sekiramo mi da ce oni da propadnu...