Šta je novo?

[MTS] VoLTE ... ?

I meni se to danas desilo.Pozvao 0800 100 100 i deaktivirali VoLTE.
 
Svi vi imate xiaomi? Meni na samsungu sve super šljaka.
 
Samo mi jos to fali
 
Utisak o VoLTE na mts mreži, P30pro telefon:
  • kvalitet poziva je bolji, bolje čujem sagovornika i oni mene
  • povremen problem sa SMS porukama, nije često. Na svakih 30, 40tak se javi problem.
  • SMS poruke imaju blagi delay, do minut vremena od momenta slanja.

Za sada nema potrebe za deaktivacijom, što naravno ne znači da u slučaju izraženih problema koje ste navodili neće biti.
 
Xiaomi MI 9T

Aktivirao u aplikaciji

Isključio onim kodom proveru provajdera i volte proradio, bolje se čuje sagovornik, brza uspostava mreže, može da se koristi i net u isto vreme

Problem - SMS

Znači neće da šalje i to ti je. Prođe tu i tamo poneka poruka ali da pošalje neće a ni da prima.

Isključio sam VOLTE u podešavanjima i sve radi ok
 
Moraš da ih zoveš da oni deaktiviraju,desiće se ponekad da ne ode poruka,ređe ali će se desiti.Xiaomi telefoni definitivno imaju problem sa VoLTE kod mts.
 
galaxy note 20 ultra, sms, razgovori, sve deluje ok...
 
Mi10T pro, sve radi super. Brza uspostava veze, bolji kvalitet razgovora.
Nista negativno nisam primetio, poruke stizu normalno a sa slanjem nema problema.
 
Moja iskustva, Poco F1: pozivi su neuporedivo bolji, međutim kao i ostali vlasnici xiaomi tefona imam problem sa SMS-om. Problem sam donekle rešio preko taskera, kad uđem u app za poruke da mi otvori podešavanje za VoLTe , jednostavno da mogu da isključim po potrebi.
 
Misliš pališ i gasiš proveru operatera pre i posle poruke?
 
Čudno je da nekome radi a neko i dalje ima problema.

Ja sam identične probleme imao kakve opisujete ali ih odavno nemam i sve sam detaljno opisao.
 
Misliš pališ i gasiš proveru operatera pre i posle poruke?
Jednostavno kad uđem u app (poruke i telefon app) iskoči mi Popup prozor i jednim dugmetom koji me vodi direktno na podešavanja da isključim/uključim VoLTe, za proveru operatera nisam pokušavao. To mi je za sad rešenje 😁, naravno uvek sam u potrazi za boljim načinom 😎.
 
Ako aktiviram VoLTE na privatnoj mts kartici, da li to može nekako da utiče na službenu mts karticu u sim2 slotu? Bitno mi je da na službenom sve funkcioniše i pozivi i sms, dok bih na privatnom i probao da aktiviram iz radoznalosti najviše. Telefon Mi 11 Lite 5g
 
Možeš da isključiš i uključiš volte za svaku karticu pojedinačno , kao i da isključiš i uključiš volte na drugoj kartici dok koristiš prvu...najverovatnije ne može da utiče na rad te druge karticeScreenshot_2021-08-13-20-13-07-645_com.android.phone_1.jpg

Podešavanje na određenoj kartici:
 

Prilozi

  • Screenshot_2021-08-13-20-13-38-249_com.android.phone_1.jpg
    Screenshot_2021-08-13-20-13-38-249_com.android.phone_1.jpg
    40.2 KB · Pregleda: 22
Aktivirao sam preko mts centar aplikacije i kucao sam onaj kod da dobijem volte carrier check enabled, ali uopšte nemam ta podešavanja za 4G i VoLTE kao na tvojim slikama. Treba li još nešto da se podesi na telefonu?
 
Ukucaj još jednom kod...mislim da će napisati "check disabled" pa onda uđi u podešavanja
 
To je to, pojavilo se nakon što sam ponovo ukucao kod i dobio check disabled. Pratimo dalje tamo u temi telefona. Hvala :)
 
Proradio VoLTE na iphone-ima sa ios 15 azuriranjem. Sve funkcionise kao sto i treba
 
Posle toliko meseci koriscenja, ponovo su pocele da brljave sms poruke, te posalje, te ne posalje, i sto je najgore desavalo se da poruka ode na tudji broj.

Morao sam da iskljucim uslugu, jer kada pocne da brlja sms nema sigurnog nacina da ga poslajes i da si siguran da ce stici sms. (iskljucivanje volte) ne pomaze.
 
Dobro je što si napisao iskiustvo jer sam se razmišljao da ponovo aktiviram volte....
 
A meni je u medjuvremenu proradilo, da ga ne ureknem, poruke sam sveo na jos manju meru, tako da mi je zasad ukljucen.
 
I meni je do sad radilo sve lepo, ali kada poruke pocnu da brljaju to pravi pravi karambol.

Mi u stvari vise i nemamo osecaja kada i koliko nam treba sms poruka jer ne toliko obracamo paznju na njih,
ali kada vidim posle 3 sata da poruka koju sam poslao nije otisla, i kada pokusam ponovo da je posaljem primi je sasvim druga osoba i ako pokusas opet nemas pojma da li ce otici tamo gde treba ili nece u opste otici to postaje neupotreljivo jer me ostavlja bez nacina da sigurno posaljem glupi sms.

Meni je kap prelila casu kada je sms sa bitnim podacima dobila osoba kojoj nisam nameravao to da posaljem.

Sa pozivima nije bilo problema.
 
iOS15 sve radi kao podmazano na MTS mrezi.
 
iOS15 sve radi kao podmazano na MTS mrezi.
Potvrdjujem. Ispitivao sam malo brzine izmedju ukljucenog VoLTE i kad ga nema (naravno na 4G) primetio sam da su za koji procenat losije kad je VoLTE ukljucen. Takodje, kad se zove osoba koja nema VoLTE cuje se losije nego 3G na 3G. Ali posto jos uvek nije certifikovan i pusten VoLTE oficijalno, ovo je sve za oprostiti.
 
Videh pre neki dan u moj mt:s aplikaciji da i odande mogu da uključim uslugu i - probam. I - radi. Izgleda. Moj utisak je da brže uspostavlja vezu, to jest telefon na drugoj strani ranije zazvoni. Kvalitet zvuka je neznatno bolji. Dobra stvar je i to što mi viber i druge poruke dolaze dok razgovaram, mada nemam notifikacije u slušalici.
Recimo da sam zadovoljan...
 
Ne znam da li je neko primetio sledeću situaciju,naime u pitanju je PocoF3 telefon,koriste se dve kartice i kada je zadato da se poruke i pozivi koriste sa prve(mts) kartice a internet sa druge(A1) tada se dešava problem da sms poruke neće da odu ili kasne i sl.Kada je zadato da sve ide sa mts kartice poruke idu odmah kako i treba.Na telefonu je naravno aktiviran VoLTE drugi put od kako su pustili aktivaciju preko aplikacije.
 
Deluje mi da je slučajnost u pitanju.
 
Pokušao sam više puta sa prebacivanjem data saobraćaja i dešavalo se da u momentu kada vratim data na mts sms poruka ode i ako je minutima bila na slanju dok je data bio na A1.
 
Nazad
Vrh Dno