Šta je novo?

[MTS] VoLTE ... ?

I nema veze sa mobilnom mrežom, već nudi razgovor preko bilo koje wifi mreže.

Pozdrav, situacija je ovakva:
iPhone 15, esim, 4G, VoLTE uključen - sagovornici se žale kako seckam i kako me ništa ne razumeju
iPhone 15, esim, 4G, VoLTE isključen - sve radi besprekorno

Kada je VoLTE isključen, ne mogu da koristim internet i pričam u isto vreme pa mi je VoLTE neophodan.
Korisnički servis dva dana ne rešava problem.

Da li neko ima neki savet? :)

Pozdrav, situacija je ovakva:
iPhone 15, esim, 4G, VoLTE uključen - sagovornici se žale kako seckam i kako me ništa ne razumeju
iPhone 15, esim, 4G, VoLTE isključen - sve radi besprekorno

Kada je VoLTE isključen, ne mogu da koristim internet i pričam u isto vreme pa mi je VoLTE neophodan.
Korisnički servis dva dana ne rešava problem.

Da li neko ima neki savet? :)
Gde si nasao Iphone da kupis. Ako koristiš telefon. iPhone je za igre solidan. Ali ajde sada sta je učinjeno učinjeno... Menjaj mrežu. Ko ti ima najjači signal. Zvuči kao da odseca te na momentima LTE jer ne dobacujes do BS. Ili se zameni sa nekim ko ima telefon da isprobas.

Prve tri rečenice nemaju nikakve veze sa onim što njega zanima osim u slučaju da naši mobilni opertori i dalje posmatraju iPhone kao ultra specifičan telefon :)

Drugi deo odgovora je najverovatnije suština, neadekvatna, još uvek, podrška za takvu uslugu od strane dotične firme :)

Prve tri rečenice nemaju nikakve veze sa onim što njega zanima osim u slučaju da naši mobilni opertori i dalje posmatraju iPhone kao ultra specifičan telefon :)

Drugi deo odgovora je najverovatnije suština, neadekvatna, još uvek, podrška za takvu uslugu od strane dotične firme :)
Pa kako nema. Da mi neko kaze iscuri mu ulje iz Porschea do Manđelosa. Prvo bi rekao gde si našao Porscheom da ideš. Ili uzmi drugi auto tipa ladu nivu. Ili idi promeni rutu nemoj preko Beočina. Nego preko Rume i Mitrovice. A Porsche je dosta dobar na stazi ali nije za Manđelos. Tako da apsolutno sve ima što mu treba. Znam da neće skoro napraviti dobar telefon kao P20pro. Ali da nema Iphone nikad ne bi pisao da ima problema...

Bio mali pa ga pitao. Običan Sim,15ca obična, ios 17 novi... Radi volte bez ikakvih problema negde od februara.
Meni se desilo dva puta za neke zadnje tri godine da nisam dostupan i to prilično davno na se2020. Njegova 13ca obična kod mene od februara i nijedan Volte problem.
Edit: na se2020 sam rešavao problem za sekund. Ugasi upali Volte u podešavanjima telefona. Pisalo mislim ovde na temi.

Mislim da nema svrhe pokušavati da se objasni da nema nikakve veze sa određenim proizvođačem telefona, a i ne doprinosi temi.

Mislim da nema svrhe pokušavati da se objasni da nema nikakve veze sa određenim proizvođačem telefona, a i ne doprinosi temi.
Alfe se ne kvare dolaze pokvarene. Huawei i Samsunzi na A1 niti na prepaidu niti na Postapaidu u bilo kakvoj pokrivenosti nisu pokazivali ikakav otkaz. Pametnome Dosta. Ako nece da proba resenja, Ne mora ni da pita, naravno da ima sve ima veze sa Tehnikom kojom baratas, ne znaci da je Iphone znatno losiji od Androida ( Iako Android ima vise mogucnosti ) Kod nas posebno, ali da ne ulazim u superiornost Androida posebno na nasim mrezama nasprem IOS-a...

Prvo da se zahvalim svima koji su svoje vreme utrošili da mi pomognu. Drugo, dugo vremena nisam dolazio na bench. Setih se zbog čega.

Dal' je moguće da "najbolja i najbrža" mreža u Srbiji i dalje ne nudi VoLTE prepaid korisnicima, dok ostale dve odavno to imaju u ponudi?

Realno su za posmatranje, nemaju volte roaming sa svojim ćerka firmama u bih i cg, a imaju sa rumunima. Još ako sam dobro shvatio mora da se aktivira i ova usluga, iako je volte već aktivan.
mtel cg nema VoLTE ni za svoje korisnike jos, verovatno kad puste za svoje korisnike pustice i za goste iz mts mreze

Zvao MTS danas da mi ugase Volte jer na iphone imam problem da dok vozim me sa druge strane skoro nikad ne cuju kako treba, kazu da im prekidam.....odbili da mi ugase kazu "nece vam raditi svi servisi" da probam sim karticu u durgom uredjaju ako ste ugasili volte u settings nije do njega a mogu da se zakunem da jeste.....

Ugasi sam u telefonu. Ako je iPhone u pitanju imaš to u podešavanjima da uradiš.
Znam da se sigurno isključi kod mene ako ga sam ugasim na iPhone 13 i SE2020.

Ja sam razumeo da prvo mora da se aktivira na broju, kroz MojMTS npr. Nakon toga u podešavanjima telefona. Bar je tako za postpaid.
Da li ti radi ako si samo kroz postavke telefona aktivirao?

Samo da javim da se na mom starom telefonu ( Samsung ) koji ima mt:s prepaid se pojavila ikonica VoLTE.

Samo da javim da se na mom starom telefonu ( Samsung ) koji ima mt:s prepaid se pojavila ikonica VoLTE.
Kod mene na S10 nista… Kad stavim postpaid, pojavi se ikonica, vratim prepaid nista…

Sacekas. Meni je aktivan na jednoj od dve kartice.

Nazad
Vrh Dno