Šta je novo?

MTS Telekom ADSL

U kom smislu jači, jel može neka preporuka?

Zadnjih 8 godina koristim isključivo ADSL/VDSL rutere nemačke kompanije AVM Berlin, trenutno imam njihov najjači model FRITZ!Box 7590.

https://en.avm.de/products/fritzbox/

Ovih rutera imaš na kupujemprodajem, samo treba obratiti pažnju da li je sa internacionalnim firmware-om Annex A-B ili je verzija za nemačko tržište Annex B.

imam jedan problem, kada upalim PC ruter izgubi konekciju sa internetom, i sve dok ne izvadim lan kabal iz PC-a ruter nema sanse da se konektuje ponovo sa internetom

Probaj reinstalaciju mrežne karte iz device manager-a, restartuj računar i vidi hoće li biti promene!

Moguće da imaš problem sa mrežnom kartom, probaj drugi LAN kabal i na ruteru ubodi u LAN 4 ako ti je trenutno u LAN-u 1 kabal.

Sve sam probao i opet isto, pre 2 meseca iz telekoma su mi zamenili ruter(crkao posle grmljavine) i od tad imam ovaj problem samo sto sad nema sanse uopste da ruter uspostavi konekciju sa interetom dok je lan kabal ubacen u PC. Da nisu mozda problem podesavanja u samom ruteru?

Probaj reset rutera na fabrička podešavanja, ako i dalje bude problema zovi teh. podršku i prijavi problem!

Salajka radi bez problema na VDSL

Meni su ponudili 10 mbit adsl.Kakva optika :D

Ja vec godinama imam problem sa mikro-prekidima neta [i preko etherneta i wifi-a] na PS3 i PS4 konzoli. Probao sam sve moguce, otvaranje portova, DMZ, resetovanje, i ponekad problem nestane ali se uvek vrati. Evo juce i danas sam upalio da igram Destinty 2 Forsaken na PS4, i otprilike na svakih sat vremena iskoci disconnect [sto me baci na login ekran igre], PSN se recconectuje pa onda i igra.

Imam crveni Pirelli A226G, ADSL je 20mbit [od cega dobijam 13.5mbit].

Bas smara...

• Like
Reagovanja: M J
..koliko je u praksi rok da se ne plati ovaj zadnji racun za net a da bude bez sankcija? pitam ovde jer ovi online operateri brutalno botuju

Poslednja izmena:
Tek kad ne platiš 2 računa gase net. Ali računaju kamaticu posle kad se ne plati na vreme.

Dva racuna ali kada? posto sam mislio da platim ovaj i taj sto dodje tamo 23 ili 26 novembra?

Poslednja izmena:
Oko 28. oktobra su gasili ko nije platio račune za avgust i septembar. Znači ako platiš samo račun za septembar pre tog 23. novembra neće ti gasiti net.

За мобилни је рок пре истека другог месеца тј негде 18-19. у другом месецу. За интернет се не сећам.

ok hvala vam (jes' da je malo blam) verovatno cu bez rizikovanja pitati u poslovnici :smash: p.s mada je pitanje dal i oni znaju :d

Poslednja izmena:
За мобилни је рок пре истека другог месеца тј негде 18-19. у другом месецу. За интернет се не сећам.

27 krecu iskljucenja, nisu sigurni sta bi bilo ako bi platio 26tog jer proknjizenja mogu i do 3 dana da traju... mada ja kontam da ako bi uplatio u 7-8 ujutru odradili bi proknjizenje tokom dana :)

Od ovog vikenda Blizzard App vise ne moze da se nakaci na EU battle.net ~_~ Na BNET-ovom twitteru useri spominju da srpski telekom korisnici trenutno imaju login problema koji su najverovatnije "ISP related". I unutar same igre [diablo3] ne mogu da se nakacim na EU server.

Le sigh. Ima li nekog resenja?

Poslednja izmena:
Malo pregledao temu na battlenet, izgleda da su mega strucnjaci iz MTSa slucajno stisli pravo dugme i sredili problem kasno sinoc :d
U prevodu, kazu korisnici da radi.

Razmisljam da predjem sa kablovskog SBB na ADSL. Uzeo bih onaj paket od 50MB. Isla je sestra da se raspituje, ali posto nemamo uveden fiksni, kazu da kad potpisemo ugovor, onda ce prvo uvesti liniju, pa ce tek onda da nam kazu koliko MB mogu da garantuju, ili tako nesto.
Sa ovim SBB-om (sad sam merio brzinu, ispadne oko 39mb download i 1.7mb upload), jedan racunar (sa fiksnom vezom) i 4 telefona na wi-fi rade uglavnom bez problema.
Malopre me je komsija naplasio da sa ADSL-om nece moci vise od 20MB i da ce sve da koci.
Vidim da ste ovde spominjali ADSL i VDSL ploce, sta sad da ih pitam da bih bio sigurniji, da li imaju VDSL? Ako imaju, i uzmem taj paket od 50MB, trebalo bi da radi bez vecih problema,ili...?

Eto ako moze neka informacija sta da pitam ili zahtevam, da ne idem grlom u jagode.

Inace, zivim u Batajnici, novo naselje je u pitanju, pa vecina nije ni uvodila fiksni.

edit: da dodam, da bismo besplatno uveli liniju, moramo da potpisemo ugovor na dve godine.

Poslednja izmena:
Sad sam ih i ja zvao, a posto nemam fiksni, trazio sam da provere komsijin. Daljina od centrale oko 360 metara, kaze tu bi moglo do 20 Mb/s. Pitam da li garantuju, rece mi da ne mogu nista da garantuju, dok se ne utvrdi kakva je infrastruktura. A da bi se utvrdilo kakva je infrastruktura, moram da podnesem zahtev. Da bih podneo zahtev, moram prvo da potpisem ugovor s njima.
Ovu centralu su stavili pre nekoliko meseci, a kablove pre oko 10 godina.

Sad se nesto mislim, kada bi svi iz naselja hteli da uvedu njihov internet, oni bi morali svaki put da salju ekipu, svaki put da proveravaju jedno te isto. A mogli su i da popisu gde sta imaju, da ubace u bazu podataka pa da odmah mogu da ti kazu kako stoje stvari. Daljinu od centrale sam mogao i sam da premerim, cene paketa vec stoje na internetu, a oni iz kol centra i ne znaju nista vise od toga da mi kazu.

Ako ti radi SBB bez vecih problema, moj savet ti je da ne menjas.
MTS zeli da te veze 2 godine ugovorom (za internet plus za fiksnu linije tj 2 crvene minimalno mesecno) a nemaju pojma sta mogu da ti ponude od internet brzina....
Za neke vece brzine i kvalitetnu konekciju ostaje ti da sacekas da prodju sa MTS optikom kroz tvoj kraj...

• Like
Reagovanja: M J
Radi lepo, ali bas su pare u pitanju. Kod mene tv skoro niko i ne gleda, a mnogo mi je da dajem 3000 mesecno za kablovsku, tj. za internet, narocito kada znam da mogu manje. Jedan clan porodice spada u jednu od onih kategorija koje imaju pravo na popust, pa bismo placali duplo manje nego sad. Jedino sto postoji taj problem, sto bi mi oni prodali nesto, a niko nema pojma sta, dok mi ne prodaju. A da placam nesto, i jos na kraju ostanem kratkih rukava...
Da znam nekog ko radi na terenu, pa da mu kazem evo ti brate 10-20 evra, samo dodji i otvori to i vidi sta se moze. Ovako jedino da smetam komsijama, da umesto mene salju zahtev, to mi je najizglednija opcija, ali i najnezgodnija.

Poslednja izmena:
Radi lepo, ali bas su pare u pitanju. Kod mene tv skoro niko i ne gleda, a mnogo mi je da dajem 3000 mesecno za kablovsku, tj. za internet, narocito kada znam da mogu manje. Jedan clan porodice spada u jednu od onih kategorija koje imaju pravo na popust, pa bismo placali duplo manje nego sad. Jedino sto postoji taj problem, sto bi mi oni prodali nesto, a niko nema pojma sta, dok mi ne prodaju. A da placam nesto, i jos na kraju ostanem kratkih rukava...
Da znam nekog ko radi na terenu, pa da mu kazem evo ti brate 10-20 evra, samo dodji i otvori to i vidi sta se moze. Ovako jedino da smetam komsijama, da umesto mene salju zahtev, to mi je najizglednija opcija, ali i najnezgodnija.

Ako ti ne bude radio internet kako treba raskineš ugovor bez plaćanja penala!

Ja samo što mu prvo traže da potpiše za fiksni na 2 godine da bi instalacija bila za 1 din pa da onda provere da li može box ostaće mu taj ugovor koji neće imati opravdan razlog za raskid.

@Zaporožac
komsija sto mu je parica 360 metara, u istoj ste zgradi ili kuca do kuce?
Ako ti je ispod 500 metara parica sa novom centralom kao sto si napisao ( i ima VDSL port slobodan za tebe) trebalo bi da moze 50 paket. Kolega sa benchmarka NecaBG je u drugoj temi okacio ovaj screenshot
Screenshot_20181112-180804_Samsung Internet.jpg
Znaci po ovim parametrima daljina je negde oko 600 metara i ladno su mu pustili net 95/10.
Sve ovo sto ti ovde kazem je cisto informativnog karaktera, kod mene je npr parica preko kilometra i ladno ide 20 paket...
Kako bi resavao gledanje TV ako predjes na MTS internet?
Slobodno pitaj ako te jos nesto interesuje.

Vrh Dno