Šta je novo?

MTS Telekom ADSL

Na osnovu napisanog je tesko zakljuciti pravu nameru ali nije vazno.
Vazno je da si ti na osnovu mog komentara zakljucio kakav sam covek.
Davno sam naucio da nista napisano na forumu ne shvatam licno.

Чек мало, добио си AnnexB рутер за VDSL?? Зар Телеком није одустао од њих ... или је ово нека грешка?

Nikada nisam imao ISDN tako da je ovo verovatno neka greska u ruteru.

Na osnovu napisanog je tesko zakljuciti pravu nameru ali nije vazno.
Vazno je da si ti na osnovu mog komentara zakljucio kakav sam covek.
Davno sam naucio da nista napisano na forumu ne shvatam licno.

Izvinjavam se prvo za mali off.
Ne zakljucio sam da ne znas da shvatis i prihvatis bezazlenu salu to sam napisao.
A sto se tice zadnje recenice, hmmm ne bih rekao ili ti iz ovog posta i predhodnog se ipak vidi da ipak nisi naucio o tome nista posto si sve ovo a prevashodno salu(koja mislim da ne bi trebala da bude na odmet) shvatio jako licno i to kao napad na tebe a ja se nasalio kad si napisao "hladno odbio" a stvarno je i predhodnih dana i bilo ladno uprkos tome sto se kaze 'ladno odbio' jer verujem da nisi hteo da kazes da ti je bilo HLADNO kad si ih odbio vec si verovatno hteo da kazes ladno u smislu na keca bez razmisljanja si ih odbio, sto sam ja i rekao da si u pravu znaci potvrdio sam tvoj gest kao ispravan a nasalio se na racun slovne greske dobronamerno bez ikakve malicioznosti.
Pozdrav ..... ..... ....

Je l ima jos u ponudi ono 20/2 + tablet, posto im nigde nista ne pise na sajtu?

Znaci calexx ipak ima nade za tvoj ISDN!? :)
Како год буде, ја га не одјављујем док га не отму. ;) Пре неки дан је долазила нека девојчица из Телекома, обилази кориснике и упознаје их са понудом (мене су нашли) ;) па сам јој рекао да ISDN не враћам ... ако ништа друго, не могу да понуде ово што сада имам (70/4) а ни оно што планирам (70/7 или 120/10) па да се преварим да узмем обичну линију.
Da i meni bese cudno ovo "AnnexB",a mozda je to samo oznaka za neki parametar kod VDSL2 ko bi ga znao.U Nemackoj je 80% stanovnistva na ISDN-u a ne verujem da su ga Nemci ukinuli zbog ADSL-a!
Није немогуће, мој први ADSL модем/рутер код Сезама је имао опцију да се прво изабере да ли ће да ради на AnnexA или AnnexB линији па је можда и ово нешто тако. Ипак, нисам сигуран да би Телеком уопште склапао VDSL уговор за ISDN линију.

На матичном сајту овог рутера пише With the universal WAN interface што ми личи на ово. А зашто је Телеком одустао од ISDN приче немам појма. Можда им не одговара да неко на једној парици има две чисте линије или су набавили гомилу опреме па да се не троше поново.

Да останем у теми, Телеком сада има само и једино 10/1 у ADSL варијанти а то ме не занима. Ни ова тема више нема смисла јер нових ADSL пакета више неће да буде. Ја сам пре неколико месеци вратио модем/рутер и више нема шансе да га добијем ... мада ме и не занима. Ако сада за 1.490 могу да добијем FTTH 35/3, где је ту било који ADSL? ОК, VDSL ће да има неко оправдање али ће то да буде ... сутра.

Mene su isto odbili jer centrala kao ne podrzava vdsl.
Trazio da mi daju umesto postojecih 10/1, 20/1 ali ni to ne moze jer nemaju u ponudi stare pakete.
Ponudili produzenje ugovora na 36 meseci uz tablet i postojecu brzinu sto sam hladno odbio.
Sad pisem sa BeotelNeta 20/1 za 1690din, ugovor 12 meseci.
Parica ne moze da izgura 20 vec 16 mbita sto mi je dovoljno.
Alternative postoje i trebalo bi svi da predju kod drugih kad Telekom nije briga za korisnike.
Pazi,moja centrala moze 20, kaze mi covek da moze,ali nisam predodredjen od bogova telekoma da koristim tih 20 preko akcije,nego samo standardno uz onu punu cenu.
Najgore mi od svega sto u ovom hebenom Mirijevu je Adsl jedina opcija, a realno, Adsl bolji od telekomovog ne moze da bude,sve to ide preko njih.
Moracu da se pomolim i predjem kod KBC net-a,pa sta bude.

Ima, zove se puna kuca interneta. Ima negde u vestima jos. Ne mogu da ga nadjem, glupi sajt i dalje radi jednom u 100 slucajeva!
Јутрос сам разгледао сајт и све ради, мада је потребно да се навикнеш на другачији изглед. Вест је на https://www.mts.rs/privatni/vesti/Privatni-korisnici---vesti/1014 и зове се баш описно ... I brz Internet i tablet.

Ne pratim dešavanja što se tiče ponuda za 1din.
Konkretno, interesuje me logika..jer ne mogu da svhatim iz prilozenog.
Dakle..

Samsung T113 Galaxy Tab 3 7.0 Lite VE WiFi 8GB black

Kupim na 36meseci Net 10 za 1.549din i uz taj paket dobijem tablet?
Ne stoji nigde mesečna rata, već da je 1dinar.

Adsl bolji od telekomovog ne moze da bude,sve to ide preko njih.
Promenio sam nekoliko adsl provajdera i uglavnom ne rade nista gore od Telekomovog adsl-a.
Beotel sam imao davno i radio je cak i nesto bolje nego Telekomov, manje prekida i resetovanja konekcije.
Bio sam i kod Verata i on mi je bio najmanje stabilan, najvise prekida.
U sustini, ako imas dobru paricu uglavnom nema razlike izmedju adsl provajdera.

Promenio sam nekoliko adsl provajdera i uglavnom ne rade nista gore od Telekomovog adsl-a.
Beotel sam imao davno i radio je cak i nesto bolje nego Telekomov, manje prekida i resetovanja konekcije.
Bio sam i kod Verata i on mi je bio najmanje stabilan, najvise prekida.
U sustini, ako imas dobru paricu uglavnom nema razlike izmedju adsl provajdera.
Pet godina sam kod telekoma,nijedan prekid nisam imao,nikada. Doduse,ako je to do centrale, onda odlicno.
Malopre sam zvao korisnicki servis,pravio se lud da nisam cuo za akciju,lagano mi je ponudise,u ponedeljak ce javiti kad da dodjem i koju brzinu cu max moci. Dakle u poslovnici kazu jedno,na 0800100100 kazu drugo. Ne zna se ko pije a ko placa.

Kazem ti da naidjemo na neke koje mrzi da rade, ili vide nesto, i automatski misle "e ovo drugo ne moze" (neupuceni) - ili oba ;)

Konkretno, interesuje me logika..jer ne mogu da svhatim iz prilozenog.

Samsung T113 Galaxy Tab 3 7.0 Lite VE WiFi 8GB black

Kupim na 36meseci Net 10 za 1.549din i uz taj paket dobijem tablet?
Баш тако, ко потпише Нет 10 на три године, добија таблет ... проблем је у томе што ће кроз три године 10/1 да буде смешна брзина а онај ко је користи не може да промени.

Da,upravo tako..a i onaj fablet u ponudi za 1din je krš već sada.
Ja vidim nešto mi se ne slažu kockice :)
10x.

Bolje da daju neki flagship telefon uz razumnu doplatu (do 100e)

Danas mi se desila čudna stvar. Pre godinu danas sam potpisao ugovor na dve godine i uzeo 20/1 adsl + tablet. Sve je radilo kako treba, brzina je bila ~17.5/0.9, što je verujem i neki maksimum za adsl. Prekida nije nikada bilo, sve je radilo k'o podmazano.
Malopre, dok sam skidao patch za gta v na steamu, primećujem da ne prelazi 1MBps, dok je pre išlo i do 2.2MBps. Reko sigurno nešto skida sestra, nema veze.
Sestra legla spavati, pustim torrente i vidim da i dalje vuče max 1MBps, pogledam ruter kada ono piše da je brzina setovana na 10/1 iako je do sada bilo 20/1 i radilo bez greške.
Po kom principu oni meni sada prebacuju na 10/1 ako se ja nisam žalio, jel moguće da je neki stručnjak procenio da ne može više 20/1?
Sada je već kasno, samo me interesuje koji broj sutra da zovem? 0800/100-100?

PS. posle pola sata drndanja sam se ulogovao na svoj nalog na mts.rs i tamo piše da imam paket net10, jel mene neko zeza ili šta? :mad:

Moras da zoves njih i to da resite.
P.S uzeo sam Box paket sa fiksnim i netom trenutno sam zadovoljan kako radi. Hoce li biti neko povecanje brzina za box korisnike neko vreme? Mislim, platio bih i dodatno, zaebo sam se sa boxom.

P.s. Ne.
Samo ako ugrade ipan blizu tebe ili ako si do 300m od centrale onda mozda imas sansu za 50/2. Nadam se da nisi pod ugovorom na 2godine sa tim boxom.

Da pod ugovornom obavezom sam. Znaci nista. Ja sam trenutno zadovoljan, nadam se da ce tako i ostati.

Nema veze sa adsl-om, ali ko moze da uzme lenovo adam tablet, neka pozuri.
Juce sam ga cackao, ono je stvarno kradja za taj famozni dinar.
Ubedljivo najbolji ekran. Kajem se sto nisam sacekao nego uzeo ...
Tanak je i ima uske bezele tako da izgleda vrhunski !!!
Sve preporuke...

Da, ekran je bolji nego na Lumii 640XL ili Lenovo P780-ki, pa mozda cak i od K900, ili je tu negde. Stvarno zapanjujuce dobar ekran.

Ja sam rezervisao taj Lenovo, planirao da ga prodam, mada vidim da su svi zadovoljni sa njim, mozda ipak ostane...nije da mi treba,ali neka ga. :D

Po kom principu oni meni sada prebacuju na 10/1 ako se ja nisam žalio, jel moguće da je neki stručnjak procenio da ne može više 20/1?

Ja sam koristio Box paket sa brzinom 10 i izvlacilo nekih 8.8. Preko noci brzina pala na 4. Pitam sta je, kaze to je maksimum,ne moze vise. Tako da...sve je moguce.

Ja sam rezervisao taj Lenovo, planirao da ga prodam, mada vidim da su svi zadovoljni sa njim, mozda ipak ostane...nije da mi treba,ali neka ga. :D

Ja sam koristio Box paket sa brzinom 10 i izvlacilo nekih 8.8. Preko noci brzina pala na 4. Pitam sta je, kaze to je maksimum,ne moze vise. Tako da...sve je moguce.
Koja je tacna fabricka oznaka tog Lenova?
Hvala.

Lenovo Tab2 A7-10 Adam. Inace, prodati ovaj tablet za nekih 8k mi je glupo, jer realno ja sam vise nego zadovoljan sa njim. :) Ima i 5.0 update, javicu vam kako radi. :)

Poslednja izmena:
Ne znam jel jos traje promocija ali uglavnom, davali su uz Net20 i Net50 paket kad je bio na popustu.

Vrh Dno