Šta je novo?

MTS Telekom ADSL

Ovde ti piše da bi u teoriji mogao da imaš maksimalno oko 19mb, s"obzirom da ti je downstream max rate 19772.
Trenutno ti je pušteno 10mb, pošto ti je downstream line rate 10240.
Znači, po ovome, maksimalno bih mogao da imaš oko 19mb net.

Odakle vučete ove podatke (skrinšotove)? Moj ruter nema tako detaljne informacije, ne mogu ni upstream ni downstream da vidim!

Elem, oni silni pozivi što sam spominjao, od telekoma, treći put kad me zvao lik, pitao me dal može da da nalog da se provere tehničke mogućnosti, baš tako je rekao, i pošto su mi već izašli na k****, jar rekoh ajde proveri, znao sam da će se obradovati ako mu bacim kosku :D i ni manje ni više sutradan zovu iz lokalne expoziture: "zovem da vam kažem da je vaš uvogor spreman i da možete doći da ga potpišete kad vam odgovara.", a ja na to: "kakav bre ugovor!" kakvi su smradovi za ne poverovati, mutljage na kvadrat. Sad samo čekam da me nazovu ponovo, imam sve informacije, ima da bude sexa preko telefona :)
Da su hteli da budu fer ponudili bi mi net 20 + fixni za 2000 din (da, znam da takav box paket ne postoji ali bi postojao da su hteli da budu na strani potrošača)...

Ne valja kad imas tehnicke mogucnosti, ne valja kad nemas(odmah se pljuje TS).
Svetu se ne moze ugoditi
Da imaju bas taj paket opet bi bilo zasto nemaju 30+ fix za 2000 din....
Sad bih ja da sam kao neki maliciozan rekao sto nemaju 90+ fix+iptv+mob za 2000 ili 3000 din

2000 din koje sam ja naveo je realna cena. Net 20 sada košta isto onoliko koliko ja plaćam za net 10 jer sam ugovor potpisao pre 2 godine kad su bile veće cene dakle moja cena je realna, ja plaćam net 20 a koristim net 10. Sam fixni telefon mi ne znači gotovo ništa jer ušteda koju oni obećavaju se postiže samo ako zoveš na fixni a većina poziva sa mog fixnog ide na mobilni tako da tu ništa ne bi uštedeo.
Cene koje ti navodiš su nerealne...

Sve u svemu, ja sam bio OK i sa onim što koristim trenutno, više mi ni ne treba ali su oni krenuli da me smaraju gotovo svakodnevno da pređem na Box2, nisam ih ja terao da čačkaju mečku :D

Osim toga, ako me pozovu prvi put i ja im kažem da sam na poslu i ne mogu da pričam i oni sledeća 3 puta zovu u isto vreme radnim danam, šta to onda govori o njima...

Poslednja izmena:
@enraged: Ti baš zapeo za tih 90 Mbps i nikako da shvatiš razliku između "kukanja" (ili prohteva) korisnika gde jedan "zahteva" nepostojeću net brzinu (tipa "hoću 35, 60, 80") a drugi hoće da ono što postoji i koristi dobije za razumljivo manje para. Znači ne izvoljeva nešto što tehnički nije izvodljivo.

@enraged: Ti baš zapeo za tih 90 Mbps i nikako da shvatiš razliku između "kukanja" (ili prohteva) korisnika gde jedan "zahteva" nepostojeću net brzinu (tipa "hoću 35, 60, 80") a drugi hoće da ono što postoji i koristi dobije za razumljivo manje para. Znači ne izvoljeva nešto što tehnički nije izvodljivo.
Nisam zapeo uopste, evo ako ti je lepse recicu to ovako zasto mi ne daju 100Mb +fix za 2000 din, moja parica to tehnicki moze da izdrzi.
To je sad isto ta brzina je u ponudi jel tako kao i 20 koju on trazi + covek hoce fix eto i ja sam ubacio to i razumljivo trazi jeftinije i ja to isto trazim evo nek bude i 3000 sad im placam 3500 jel ok ovakav zahtev, znaci nisam izmislio brzinu koja ne postoji i trazim realno manju cifru.
Poenta ne pravimo MI korisnici pakete vec neko zaduzen za to u TS.
Ja podrzavam to sto on kaze/zeli da ima ali...

Da si rekao fix + 100 Mb za 3500 din pa i da te razumem (ovo je negde realno) ... Ovako, no way bro.

Da li je Telekom povecao brzine? Ja sam skidao po 460kb u sekundi I malopre da skinem neki program, pocelo da skida po 1mb. Odem na speedtest I pokaze mi brzinu 11mb I upload 1mb, a pre sam imao 4mb download, do ovog trenutka.

@BogdanB
Koliko ja znam sve stare korisnike sa brzinama manjim od 10Mbita, prebacuju na novi najnizi NET paket od 10Mbita, ako im parica to dozvoljava... E sad po kojoj ceni ce ti biti taj net sto si dobio trebalo bi da bude koliko si do sada placao, ali proveri kod podrske, ili cekaj prvi sledeci racun...
Pozdrav i uzivaj u novoj brzini :wave:

Aha, znaci bilo je prebacivanja, hvala :)
Ima li negde neka vest povodom toga, ja gledam po sajtu telekoma ali ne vidim.

Poslednja izmena:
Meni sa 1.5Mbps prebacili na 10Mbps i to jos u novembru. Cena je 1.549 dinara bez ugovorne obaveze.

Da si rekao fix + 100 Mb za 3500 din pa i da te razumem (ovo je negde realno) ... Ovako, no way bro.

Nisi razumeo @mikiPSY lepo sam i napisao u postu iznad tvog 100Mbit+ fixni za 3000 RSD.
Ma ne trazim ja to nego sam samo dao primer i objasnio coveku da ne pravimo mi pakete(nazalost) vec neko drugi i da sa razlogom ne postoji taj paket kao sto s razlogom ne postoji ZVANICNO(na sajtu) megabox, opet s razlogom jer ne moze da ga ima vise od mozda nas 10% u Srbiji, a da ga ima onda bi bilo sta ovi reklamiraju ono sto niko(ili malo njih) da ima.
Vec su bili takvi primeri i to bas ovde ljudi koji ne mogu ni tehnicki da izvuku 20Mbit a zeleli su pa su onda pljuvali po TS zasto stavljaju brzine koje neki ne mogu da imaju.

Sve se to može lepo transparentno odraditi. Možeš da tražiš pa da ti jave ne može i zašto ne može, šta je max trenutno za tebe. Kako reklamiraju taj Net 100 paket koji ne može 2% stanovništva da ima, tako bi mogli da reklamiraju i 158 drugih kombinacija. Ko im brani da negde u sistemu zavedu udaljenost od centrale svakog korisnika i da kad na Moj Telekom se taj isti korisnik igra "napravi sam svoj Box" i štiklira set usluga koji zahteva tu i tu brzinu da stranica zatraži od servera taj podatak o udaljenosti i odmah izbaci korisniku "ovo neće da može, probaj neku drugu kombinaciju, evo ti predlog npr ovako" i na taj način izbegnu potrebu da non stop po ceo dan javljaju ljudima "nažalost kod vas ne može Net 100 + IPTV". Naravno da udaljenost nije jedini faktor ali samim tim prvim korakom bi filtrirali veliku količinu uzaludnog prijavljivanja. Tj pri kreiranju zahteva mogu da naprave da se automatski ne vide sve brzine koje ta telefonska linija nema šanse da izgura pa makar parica bila savršena.
Gde postoji volja postoji i način, ali puca njima. Da mogu sve bi ostavili na 1.5 Mbps paketima.

Uh, mogu da to urade ali nece, ne mogu, ne zele... ne verujem da to radi neki drugi telekom recimo Dojce telekom u Nemackoj nisam siguran da imaju opciju(zapravo sam 101% siguran da nemaju) da biras sam da vidis koliko si udaljen od centrale...
U prncipu bi bilo dobro ali mislim da to ne radi nijedan tekom u svetu.
Razumem te da si negativno nastrojen prema TS a ja sam totalno pozitivno nastrojen jer sve sto imaju kao mogucnost ja mogu da imam, ali razumem ljude koji ne mogu.

Opet ti tumačiš stvari kako ti hoćeš a ne kako je napisano. Korisniku puca za udaljenost tj ne treba da mu daju tu informacije vidljivu na sajtu, to treba Telekom da ima "u sistemu" za svoju internu upotrebu i ako vecveć postoji onda da se može iskoristiti gde god je faktor, a da onda taj primer što sam naveo da na sajtu kad neko podnosi zahtev odmah dobije obaveštenje "vaša linija ne podržava izabrani paket".
Nisam negativno nastrojen specijalno ka Telekomu već generalno prema takvim nelogičnostima i nestručnošću i zastarelim vidom komunikacije sa korisnicima. Sad što se u taj opis uklapaju i Telekom i SBB i Telenor ***, takva nam je država i takvi "stručni kadar" zapošljavaju te firme.

Opet ti tumačiš stvari kako ti hoćeš a ne kako je napisano. Korisniku puca za udaljenost tj ne treba da mu daju tu informacije vidljivu na sajtu, to treba Telekom da ima "u sistemu" za svoju internu upotrebu i ako vecveć postoji onda da se može iskoristiti gde god je faktor, a da onda taj primer što sam naveo da na sajtu kad neko podnosi zahtev odmah dobije obaveštenje "vaša linija ne podržava izabrani paket".
Nisam negativno nastrojen specijalno ka Telekomu već generalno prema takvim nelogičnostima i nestručnošću i zastarelim vidom komunikacije sa korisnicima. Sad što se u taj opis uklapaju i Telekom i SBB i Telenor ***, takva nam je država i takvi "stručni kadar" zapošljavaju te firme.
Tumacim onako kako si napisao.
Pa tu informaciju i ima odmah zaposleni u TS otidji u pislovnicu i pitaj odmah ce ti reci, ALI moraju zvanicno da provere kvalitet parice da bi mogli da ti puste uslugu.
Ne znas kakva je procedura zato tako i pises, nije to bas tako kako ti zamisljas.
Ti bi da recimo odmah na sajtu da izaberes neki paket ili paket usluga(kao box recimo) i to je to.
Nazalost to tako ne ide.
Nazalost sajt ne moze da zna tvoje stanje parice, ne moze da zna sta ima od potrebne opreme instalirane u centrali i da li je ima, nije sve u duzini parice kako ti mislis.

*** stvarno si fenomen. Nije poenta da mogu da ti kažu ako odeš/zoveš da pitaš. Gomila ljudi niti zna da je taki nešto moguće, niti zna da je udaljenost bitan faktor za maximalnu brzinu koju mogu da dobiju. Poenta je da Telekonji mogu sebi da smanje deo posla tako što će odraditi sistem za eliminaciju zahteva koji nemaju teorije da budu mogući već na osnovnu tog jednog podatka. I niti oni obrađuju gomilu zahteva koja neće biti realizovana niti korisnik treba da čeka X dana samo da bi mu javili da ne može ta brzina koju je hteo.
I dalje naravno logično ostaje da moraju svakako da promene da li u praksi na toj liniji može brzina koja bi u teoriji trebala da može i da onda javljaju se korisniku. Ali ako je neko u dilemi yj situaciju "daj da vidim jel mogu kod Telekoma da imam 20-50 Mbps ili da uzimam net od SBB-a/Targo-a/koga god". Ako mu web stranica odmah kaže "od toga nema ništa" zna ODMAH na čemu je. A ne treba biti genije pa odraditi web stranicu koja proverava udaljenost i ma osnovnu toga informiše PRELIMINARNO šta definitivno ne može da ima.

Sve su to podaci (i šta ima na centrali od opreme) koji mogu i trebali bi da budu zavedeni negde u digitalnoj formi, i da se tim podacima barata u 2 klika.

Ne mogu da znaju stanje parice, koliki je šum i sl, ali i bez toga pomoću stvari koje treba da znaju već unapred mnogo toga mogu da ti kažu, a ne da se čeka danima. Nije 17. vek ***.

Očigledno treba još jednom da te podsetim da i vrlo dobro znam sve oko toga kako funkcioniše ADSL kao i da sam prošao kroz "Telekom proceduru" s obzirom da koristim ADSL već 5 godina i da sam u međuvremenu i menjao brzinu paketa.
Tako da ne vidim potrebu da ti meni kao objašnjavaš šta je šta i kako sad to sve funkcioniše kao da sam ja juče sišao sa drveta i došao ovde da lupetam.
Ja pričam o tome kako bi sve to moglo i trebalo da izgleda u pismenoj državi.

Ne vredi.... odustajem... u pravu si...

Jel zna neko otkud zatezna kamata na TS racunu za net ako nije bilo prethodnih dugovanja?

Ma jok, platio sam 13.02. bas sad gledam u priznanice.
Svasta...

Ma nije ni meni do 15 dinara nego mi se cini da nisam jedini i da se radi o cistoj kradji.

Meni na oba postpaid računa

Мени ништа, можда су нашли неки стари касније плаћен рачун. Ја сам иначе годинама плаћао мало после рока и увек сам имао по пар динара камате. Прошли пут сам платио пре истека и нигде нису додали. Да ли пише у детаљима на шта се односи?

Мени ништа, можда су нашли неки стари касније плаћен рачун. Ја сам иначе годинама плаћао мало после рока и увек сам имао по пар динара камате. Прошли пут сам платио пре истека и нигде нису додали. Да ли пише у детаљима на шта се односи?
Ja placam sve u roku sve sto placam tako da to ne vazi za mene, ali kao sto rekoh ne pada mi na pamet da se smaram sa njima za 15 din moji zivci vise vrede meni tih 15 din nista ne znace.

Ja po starom dobrom obicaju net placam svakog drugog meseca. Em sto mi racuni ne stizu uvek svi (svaki drugi), em sto zaboravljam ili me mrzi da odem da upplatim.
Fora ovde je sto sam sve svoje obaveze iz prethodnog perioda namirio i nikakvih dugovanja zakljucno sa ovim racunom nisam imao.
Nikakvih pojasnjenja nema zasta je ova kamata osim da ne podleze oporezivanju (lol).
Briga me za 15 dinara (ja racune za net do sad nikad nisam ni pogledao) ali ako vidim da me neko krade to je vec stvar principa :d

Ja po starom dobrom obicaju net placam svakog drugog meseca. Em sto mi racuni ne stizu uvek svi (svaki drugi), em sto zaboravljam ili me mrzi da odem da upplatim.
Fora ovde je sto sam sve svoje obaveze iz prethodnog perioda namirio i nikakvih dugovanja zakljucno sa ovim racunom nisam imao.
Nikakvih pojasnjenja nema zasta je ova kamata osim da ne podleze oporezivanju (lol).
Briga me za 15 dinara (ja racune za net do sad nikad nisam ni pogledao) ali ako vidim da me neko krade to je vec stvar principa :d

Naravoucenije ,placaj kao i do sada svaki drugi mesec:D/tako i ja placam ,za iptv je kamata 23 ,a net ,17din/c

Hocete da kazete da net placate svaki drugi mesec a ne mesec za mesec?
Pa kako vam ne iskljuce, posle koliko neplacenih racuna iskljucuju.
Ja redovno placam ali me samo interesuje bas su tolerantni... Budite i vi :)

Hocete da kazete da net placate svaki drugi mesec a ne mesec za mesec?
Pa kako vam ne iskljuce, posle koliko neplacenih racuna iskljucuju.
Ja redovno placam ali me samo interesuje bas su tolerantni... Budite i vi :)

Ne bas svaki drugi ,u sustini placas svaki mesec s tim da mozes jedan da kasnis ,ako na primer dobijes novi racun ,rok za placanje je 20,tog meseca,ako trenutno nisi pri parama ,mozes da prolongiras placanje do 20 iduceg meseca.

Nazad
Vrh Dno