Radi tako godinu i po od kad sam prešao sa 4 na 20. Nisam baš obraćao pažnju dal pukne tipa jednom u 5 dana, uglavnom ja nikad ne primetim da je pucala konekcija (sad evo drži već 35h od zadnjeg restarta rutera tj prekida struje na par sekundi). Izvlačim 17.4 Mbps.
Imam poslednjih meseci dosta HEC i CRC grešaka što nisam imao u početku kad sam prešao na Net 20, a downstream SNR je od prvog dana prelaska na Net 20/1 i svaki dan isti 6.0-6.1. Ne sećam se koja je vrednost bila kad je mesec dana posle preska na taj paket net počeo da mi puca svakih 15 min, tad su bili i presekli i ponovo namotali spoj ovih žica što idu u utičnicu i kabla sa bandere, al nakon te "intervencije" je definitivno uvek isti downstream 6.0 (apsolutno nikad veći od 6.1)a upstream varira 9.5-10.0. Kad je baš neko žešće nevreme zna da se desi da downstream SNR padne na 4 ili 3.5 a da net ne puca 😀 Pucao je kao blesav (svakih sat-dva) preključe kad su nešto zeznuli da atenuacija do đavola.
Za sad tako šljaka nemam volje da se natežem sa Telekomom oko toga, ali kad budem probao da smaram da mi provedu 20m kabl sa bliže bandere umesto ovih 120m okolo naokolo pre svega zbog eventualnog prelaska na VDSL ako bude moglo, ako ne bar nek poprave taj SNR da ima više lufta za kad je nevreme.