Šta je novo?

MTS Telekom ADSL

Da zviznuo ti je spliter ..

Meni se čulo krčanje kada je osigurač na stubu stradao.

Koje rutere sada daje telekom . Ja imam onaj hg530 koji sam uzeo još prilikom potpisivanja box paketa pre 3 godine . Zamenio sam spliter , kablove, utičnicu i internet ima dobru brzinu , time sam zadovoljan. Dešava mi se da se internet zaguši i mora se restartovati ruter uzeo sam d3i pa mi stvara problem zato što se internet ukoči nekoliko puta na dan , razmišlJam da je možda problem taj ruter. Ne znam da li hoće oni to uopšte da menjaju.

Brzina možda nije celih 10 mbit već varira od 8.7do 9.7 i ping mi je od 7 do 10 ms , vazdušna linija oko 500 do 600 m , ne mogu proceniti baš ali nije baš daleko .

Ranije je mreža bila dosta lošija kod mene , nešto su radili i delovalo je dosta stabilnije u zadnje vreme . Onda su počela ova zagušenja gde mu treba 1-2 minuta da se povrati i taman da mi d3i izgubi signal i zaglupi se . Kada sam uzeo prvi mesec probno d3i , internet je bio ok i konstantan , zato sam i nastavio da ga koristim i otkazao iptv .

Ne znam koji tu još problem može biti...

Poslednja izmena:
@tolero
Pre par nedelja sam imao problema sa starim ADSL modemom (HG520s, pucao je internet, plus nije mogao da se zakaci vise od jednog wireless korisnika).
Posle prijave kvara na 19771 (mislim da je opcija 3 - internet), odma su promenili neke parametre na liniji
channel type -> interleaved,
upstream interleave depth -> 8
downstream interleave depth -> 256
a sutradan je dosla ekipa i dala mi novi modem HG531 v1 (zbog problema sa wirelessom).
Sada mi je konekcija bas kako i treba da bude - nema nikakvog pucanja konekcije vise od 100 sati...
Javljaju mi se neke CRC greske, ali je to verovatno do moje interne mreze.
Ajde postavi screen shot statusa konekcije posle par sati (192.168.1.1 pa telekom telekom)

Ako ti budu promenili tip kanala na interleaved i postave neke vrednosti koje ce ti stabilizovati konekciju racunaj na to da ce ti se povecati ping ( meni je trenutno izmedju 23 i 30 ms ali mi ne smeta ).
A ako ti je problem do modema trebalo bi da ga promene bez pitanja...

Popravilo se stanje izgleda . Nije mi pucala konekcija dosta dugo . Ako se ponovo javi problem zvaću i prijaviti kvar.

Untitled.jpg

Po ovim podacima duzina tvoje parice je preko 2 km, u prevodu ADSL konekcija ti je jako podlozna smetnjama, a pogotovo sto su ostavili data path na fast...
Bash zbog toga ti se javlja brdo gresaka i ponekad ti puca veza.
Kad naprave istureni stepen za tvoj deo grada i smanje duzinu parice na ispod 800 metara onda ce ti tek biti dostupne neke vece brzine (npr VDSL paketi preko 20 Mbita). A dotle, jedino da ti podese parametre ako pocne ponovo pucati konekcija...
Pozdrav

Koja je to brojka koja pokazuje dužinu parice ? Nisam baš toliko daleko od centrale , mada ko će ga znati. Nije me zezao net evo skoro nedelju dana , ako se ponovo desi kvar zvaću ih i prijavti kvar .

Koja je to brojka koja pokazuje dužinu parice ? Nisam baš toliko daleko od centrale , mada ko će ga znati. Nije me zezao net evo skoro nedelju dana , ako se ponovo desi kvar zvaću ih i prijavti kvar .
Ti si na udaljenosti ali ne od centrale tu svi greše već od dslam-a koji generiše signal na preko 2.5km, a to vidiš kad attenuation dl uneseš u kalkulator dobiješ cifru 2534 metara. Kalkulator imaš ovde http://www.speedguide.net/dsl_speed_calc.php Eto.
P.S. Nije bitna fizička udaljenost već dužina parice. Ja sam recimo na 50 metara od centrale ali 100 metara kablovima.

Poslednja izmena:
Kako vam radi ovih dana net. Meni se poslednja 2-3 dana bas vuce kao mrcina (10mbps uz Box 3 je u pitanju). Pitam cisto da vidim jel sam izolovan slucaj. Inace net mi godinama radi bez nekih vecih problema.

@m4rk0
Super mi radi net, full HD streamovi npr. bez ikakvih prekida i problema (10 Mbita paket, korisnih oko 8,5 Mbita).
Postavi i ti screen shot pa da vidimo da li moze da se izgleda nesto :)
Moguce da ti rikava ADSL modem, pogotovo ako je vise godina u upotrebi (na drugom forumu sam citao da je kolega iz Su dva puta menjao elektrolite na nekom starom modelu i da to pomogne; ali ja se nisam zezao sa tim vec su mi bez problema dali novi)

Moze biti i da je rutera, mator je ko biblija. Evo screenshota

adsl.jpg

Po ovome ti je veza nestabilna i puna gresaka tj pred pucanje

Meni od jutros kilav net, mnoge sajtove ni ne otvara.

Dva baga koja sam primetio na ovom ruteru koji sada daju (huawei hg 531 v1):
Kada se isključi wps, neki uređaji neće da se povežu na bežični net.
Ako se onemogući lan kartica u računaru, wifi nakon nekog prestane da radi.

Meni od sinoc, otvara do pola stranica ili ne otvara uopste, u online igre ne mogu ni da udjem.

Probaj google dns 8.8.8.8

Bili su Google DNS, sad sam probao open i isto ... moraću da ih zovem.

Bili su Google DNS, sad sam probao open i isto ... moraću da ih zovem.
Evo, preko mobilnog pisem, zvao sam korisnicki, po njihovom savetu resetovao ruter i sada pored b92 i jos nekih sajtova ne mogu ni
benchu da pristupim ili mi izbaci belu stranu sa "page is not available" i posle par sekundi otvori.
Zanimljivo da mi je na speedtestu povecana brzina na oko 12mb, ne znam od kada, ali ranije je bilo ispod 10. Mora da su tim cackanjem nesto zeznuli.

Poslednja izmena:
Popravili su ovo za brzinu, opet je ispod 9, ostalo bez promena...

Ako se potpise ugovor za ovu promociju 10mb za 1550 din. da li moze da se posle mesec dva prebaci na 20mb? Sa promenom cene naravno.

Moze jednom mesecno.

Hvala. Hocu da uzmem d3i i to dva prikljucka pa ako bude stekalo sa 10mb presao bih na 20mb.

E izeš im ove promocije sa tabletima, em sve sranj e do ****** uređaji, em cene iste ili veće nego u slobodnoj prodaji, bolje da su nazvali podmocija, nego promocija. Dok su bile normalne, nisam mogao da obnovim ugovor, kako je došlo tih 90 dana, sve otišlo u ...Vidim ja da ću nakon 8 god. i preko 350000 din u plaćenim računima, preći kod nekog drugog. Ne mogu reći da sam bio nezadovoljan, nikad nisam imao problema sa netom, ali ovaj neravnopravan odnos prema potrošačima, sludio me, totalno. Doveo sam im nekoliko novih korisnika (drugara i kolega s posla) koji ni nisu znali za promociju, ladno dobili transformera 103c za din/36mes., a kad je red došao na mene, ...ćorak. Tako da, ormarić od kablovskog interneta stoji mi pred vratima i "smeška" se, imam još mesec dana ugovora u lelekomu, a onda "hasta la vista".

Mislim u pravu si, ne misliš valjda da će se potresti zbog tebe jednoga koji plaćaš koliko 1000+ rsd mesečno? Opet kažem u pravu si ali oni se neće potresti zbog toga niti će im saldo biti u minusu. Kako god želim ti da nađeš bolju zamenu.

Vrh Dno