Šta je novo?

MTS Telekom ADSL

Pa ova akcija je ista kao prethodna koja nije istekla(mislim da je do 30.juna) samo što su prva tri meseca po jedan dinar?
Ispravite me ako grešim.
Da li je moguće uzeti tablet i vezati za akciju?Mislim da ne može ali da ipak priupitam:S:

1. Tako je
2. "Naravno da moze, i pice placaju u Al Muntahi" :D

ako se uzme 10/1 na 24 meseca sto je lose... ispada 1360 din po mesecu bez placanja ta prva 3 meseca sto je ok

Pa ova akcija je ista kao prethodna koja nije istekla(mislim da je do 30.juna) samo što su prva tri meseca po jedan dinar?

Tako je. Sad je samo pitanje dal će Telekom još povećavati broj meseci po 1 dinar jer će od 1. aprila biti moguć prenos fiksnog broja, a danas je bila i ova vest:

"Nakon zaključenja transakcije, u potpunosti smo spremni da ubrzamo svoje planove za ovaj region, pružajući građanima širok spektar visokokvalitetnih usluga po pristupačnim cenama."

http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2014&mm=03&dd=06&nav_id=820442

Tako da je svašta moguće u narednom periodu kad krene da ih pritiska konkurencija.

Da ih pritiska konkurencija?Ne vidim koja?Telenor kojima se ne isplati da zakupljuju parice od Telekoma ili SBB koji je ograničen svojom infastrukturom?
Evo ja ću prvi da prenesem fiksni broj samo mi recite gde?

Možda ne možeš ti, ali će zato moći neko drugi. U Telenor ne mogu, ali mogu u SBB, IKOM, Orion...

mogu jos dosta njih ima mnogo kablovskih koji nude net za male pare pa cak i lokalni likovi nude net odes samo kod njega kuci i platis mu

Trenutno je 5/1 i fino šljaka :p

Maj kveščn iz: Koji je realni maksimuk download/upload na ovoj liniji ako neko sme da kaže?

Upstream max rate (kbit/s) 1129
Downstream max rate (kbit/s) 23040
Upstream line rate (kbit/s) 1021
Downstream line rate (kbit/s) 9215
Line standard ADSL2+
Channel type
Interleaved
Upstream SNR (dB) 10.5
Downstream SNR (dB) 20.6
Upstream line attenuation (dB) 11.7
Downstream line attenuation (dB) 16.5
Upstream output power (dBmV) 12
Downstream output power (dBmV) 12.9
Upstream Interleave Depth 1
Downstream Interleave Depth 128
Upstream CRC 0
Downstream CRC 0
Upstream FEC 0
Downstream FEC 148
Upstream HEC 0
Downstream HEC 0
Upstream Total Cell Count 2615616
Downstream Total Cell Count 67981744
Upstream Interleave Delay 0
Downstream Interleave Delay 6

sa Downstream line attenuation (dB) 16.5 si na oko 1.2km tako da bi mogao i do 20 net uspesno da koristis.

@MileInc

Hvala!

1. Usput sam se setio još dva pitanja da postavim, da li će biti nekih problema pošto se koristi i IPTV?

2. Ako u međuvremenu dođe do zgrade Telekomova optika, a sada potpišem ugovor da li ću moći u tom trenutku da raskinem 24-mesečni ugovor i da sklopim novi ili me automatski prebacuju na optiku i samo doplaćujem za upload?

@MileInc

Hvala!

1. Usput sam se setio još dva pitanja da postavim, da li će biti nekih problema pošto se koristi i IPTV?

2. Ako u međuvremenu dođe do zgrade Telekomova optika, a sada potpišem ugovor da li ću moći u tom trenutku da raskinem 24-mesečni ugovor i da sklopim novi ili me automatski prebacuju na optiku i samo doplaćujem za upload?

da

ne

1.Kada koristiš IPTV maximalna brzina interneta je 6/1
2.Da bi raskinuo ugovor moraš da isplatiš sve pretplate do isteka ugovora tako da se to i ne isplati.

Hvala drugari.

A taman sam pomislio da mogu da potpišem 20/1 plus IPTV i da rešim za 3 crvene i net i tv.

За то ћеш морати да сачекаш вдсл бокс тј телевизију уз вдсл и онда неће да буде проблема. Овако дају 6/1 а евентуално без бокса можда успеш да добијеш 10/1, више не дају. Ја сам се залетео када није било ни добрих пакета ни приче о вдсл или оптици и мораћу да сачекам још годину дана, да сада могу да бирам никако не бих узео бокс.

1.Kada koristiš IPTV maximalna brzina interneta je 6/1
2.Da bi raskinuo ugovor moraš da isplatiš sve pretplate do isteka ugovora tako da se to i ne isplati.

Kod SBB je obrnuto, u trenutku raskida ugovora isplacujes razliku za mesece koje si koristio po povoljnijim uslovima. Tipa ako bi zasebno svi paketi bili 4000din a ti placas pod ugovorom 3000din doplacujes 1000din po mesecu koliko si imao uslugu.

Kod SjBB-a stalno menjaju sta kada placas :) Pre koju godinu kad sam raskidao bilo je fixno 10.000, posle preostale pretplate, sada eto ono sto se dobilo ugovorom za postojece... kako li samo to racunaju uopste???
Uzeo si 40Mbps, i sada placas kao da si obican postpaid imao na 40Mbps?:) Kod Telekoma barem sve ima konkretnog smisla tu, ovo kod SBB-a sto pominjes nema.

За то ћеш морати да сачекаш вдсл бокс тј телевизију уз вдсл и онда неће да буде проблема. Овако дају 6/1 а евентуално без бокса можда успеш да добијеш 10/1, више не дају. Ја сам се залетео када није било ни добрих пакета ни приче о вдсл или оптици и мораћу да сачекам још годину дана, да сада могу да бирам никако не бих узео бокс.

Evo da ispričam kakva je kod mene situacija:

U zgradi imamo SBB, Telekom i Orion.

1. Prva opcija koju imam je "komšijski" net i tu uvek mogu da se nakačim za normalan net ali meni treba i torrentovanje tako da ta mogućnost otpada.
2. Posle toga imam mogućnost bilo koje usb varijante i sve tri rade sjajno (Telekom, Telenor, VIP) ali opet nakon potrošenih GB brzina opada a ona je kao i iznad dovoljna za surf bez Youtube-a tako da i ta mogućnost opada.
3. Orion je ekstra za net (koristio sam) pošto nudi Premium paket za 1.500 dinara 24/1 ADSL i uvek može da se sredi i na tri rate i na šest i na dvanaest, ali su slabi po pitanju IPTV-a.
4. Orion u zgradi ima i optiku ali su preskupi.
5. SBB je posebna priča, pošto u zgradi neće da plaćaju a hoće da koriste SBB televiziju. Kače se nelegalno, par puta je SBB isključivao celu zgradu pa onda opet uključivao zbog onih koji hoće da plaćaju, pa ima velikih zaduženja od strane osoba koje neće da plaćaju, pa ko koristi njihovu televiziju moraju da uzmu i neke pojačivače, uglavnom zbog seljaštva u zgradi sa SBB-om stanari su imali samo gomilu problema (ili bolje reći SBB sa stanarima), tako da mogu da uvedem SBB ali je mač sa dve oštrice.
6. Telekom, zadovoljan sam kvalitetom IPTV slike (naravno da bih voleo da imam i RTS 1, RTS 2 i Prvu i b92 i Novu... u HD formatu ali sačekaćemo na to još neke 74. godine). Što se tiče ADSL-a isto tako sam zadovoljan kvaliteton signala ali sam nezadovoljan brzinom. Ni sam ne znam koliko ću čekati Telekom optiku. Ugovor nude na 24 rate i sada trebam da potpišem zbog IPTV-a 10 mega po ceni od 1.500 din i tako da mi ta brzina stoji 24 meseca dok se može dogoditi da mi uleti bolja ponuda ili drugog operatera ili da Telekom uvede optiku. Neozbiljno je na tako malu brzinu potpisivati dvogodišnji ugovor.
7. Targo ni ne čekam.

Kod SBB je obrnuto, u trenutku raskida ugovora isplacujes razliku za mesece koje si koristio po povoljnijim uslovima. Tipa ako bi zasebno svi paketi bili 4000din a ti placas pod ugovorom 3000din doplacujes 1000din po mesecu koliko si imao uslugu.
Све је то у циљу одбијања корисника да раскину уговор али ... ако ја имам још три месеца до краја уговора а хоћу да га раскинем, зашто бих ја плаћао разлику за 21 месец који сам користио са некаквим попустом? Лепо одем у СББ и исплатим им колико износи тромесечна претплата или уопште и не одем, само аутоматски плаћам претплате. Ако закасним, они ће да ме искључе. ;) Већи проблем је ономе ко је потписао уговор пре три месеца јер мора да плати и таксе и прикључења и разлике у цени интернета припејд/пакет ... ту је већ добра кинта ... али опет вероватно на нивоу неколико претплата. Мада не разумем да неко склопи уговор и одмах хоће напоље.

Иначе не схватам ни раскидање уговора уз плаћање свих преосталих претплата ... па онда остави интернет, дај га комшији, користи га уместо да бациш паре на раскид.

BTW, kod SjBB je moguce da se preseli u istom gradu KTV+net.
Takodje je moguce da se prebaci ugovor, i za net samo, i u drugi grad, pod uslovom da se pocne novi identican ugovor. KTV u ovom slucaju ostaje kao trosak.

Da li je prvih mesec dana 30 dana ili se gleda od desetog do desetog?

Ugovor je potpisan 10.02.2014 na neodređeno pa ne znam da li sam ušao u drugi mesec ili sam još u prvom pošto februar ima 28 dana.

Razmišljam o potpisivanju dvogodišnjeg ugovora...

Edit:

Izgleda sda se ne broji 30 već od desetog do desetog pošto su mi ukinuti bonus IPTV kanali (istog dana sam potpisao za IPTV).

Poslednja izmena od urednika:
Zavisi za sta, za ugovor je od 1. do 1. Posto imam ADSL ugovor koji je menjam tokom februara, vidim da je racunato kao 28 dana, ali cene za po 30 :D

Sada sam zvao 19818 i preporučili su mi da potpišem (pošto koristim i IPTV) 10/1 za oko 1.500 din. na 24 meseca (prve tri pretplate po dinar).

Takođe su mi rekli da ako želim 20/1 za oko 1.900 din. da potpišem 10/1 pa da naknadno samo jedan mesec tražim 20/1 pa da isprobam kako funkcioniše i da ako je sve OK da ostavim 20/1 a ako ne, da se vratim na 10/1.

Šta je vaša preporuka pre potpisivanja?

Edit: zanima me još jedna stvar: da li mogu da tražim na ADSL liniji Upload Booster (5 mega za 250 din.) ili to važi samo za optiku?

Poslednja izmena od urednika:
Na ADSL-u UZ IPTV da ti radi 20/1?

Nema ona pojma o životu.

Zato i pitam vas šta mi valja činiti. Evo ako i potpišem 20/1 koliko realno mogu da izvučem iz ove linije:

Upstream max rate (kbit/s) 1113
Downstream max rate (kbit/s) 22872
Upstream line rate (kbit/s) 1021
Downstream line rate (kbit/s) 9215
Line standard ADSL2+
Channel type
Interleaved
Upstream SNR (dB) 9.7
Downstream SNR (dB) 20.4
Upstream line attenuation (dB) 11.5
Downstream line attenuation (dB) 16.5
Upstream output power (dBmV) 12.2
Downstream output power (dBmV) 12.8
Upstream Interleave Depth 1
Downstream Interleave Depth 128
Upstream CRC 0
Downstream CRC 7
Upstream FEC 0
Downstream FEC 4420
Upstream HEC 0
Downstream HEC 91
Upstream Total Cell Count 50224103
Downstream Total Cell Count 2094132972
Upstream Interleave Delay 0
Downstream Interleave Delay 6

Pa lepo ti je rekla zena,potpisi na 10mb ,pa kasnije probaj sa 20 ,ako ti se ne svidja vratis se na 10,a ne kao neki koji su se ..znuli ,pa odmah na 20.Ja imam mnogo bolje parametre od tebe pa sam za 20 ,morao da ugasim iptv.

Nazad
Vrh Dno