За то ћеш морати да сачекаш вдсл бокс тј телевизију уз вдсл и онда неће да буде проблема. Овако дају 6/1 а евентуално без бокса можда успеш да добијеш 10/1, више не дају. Ја сам се залетео када није било ни добрих пакета ни приче о вдсл или оптици и мораћу да сачекам још годину дана, да сада могу да бирам никако не бих узео бокс.
Evo da ispričam kakva je kod mene situacija:
U zgradi imamo SBB, Telekom i Orion.
1. Prva opcija koju imam je "komšijski" net i tu uvek mogu da se nakačim za normalan net ali meni treba i torrentovanje tako da ta mogućnost otpada.
2. Posle toga imam mogućnost bilo koje usb varijante i sve tri rade sjajno (Telekom, Telenor, VIP) ali opet nakon potrošenih GB brzina opada a ona je kao i iznad dovoljna za surf bez Youtube-a tako da i ta mogućnost opada.
3. Orion je ekstra za net (koristio sam) pošto nudi Premium paket za 1.500 dinara 24/1 ADSL i uvek može da se sredi i na tri rate i na šest i na dvanaest, ali su slabi po pitanju IPTV-a.
4. Orion u zgradi ima i optiku ali su preskupi.
5. SBB je posebna priča, pošto u zgradi neće da plaćaju a hoće da koriste SBB televiziju. Kače se nelegalno, par puta je SBB isključivao celu zgradu pa onda opet uključivao zbog onih koji hoće da plaćaju, pa ima velikih zaduženja od strane osoba koje neće da plaćaju, pa ko koristi njihovu televiziju moraju da uzmu i neke pojačivače, uglavnom zbog seljaštva u zgradi sa SBB-om stanari su imali samo gomilu problema (ili bolje reći SBB sa stanarima), tako da mogu da uvedem SBB ali je mač sa dve oštrice.
6. Telekom, zadovoljan sam kvalitetom IPTV slike (naravno da bih voleo da imam i RTS 1, RTS 2 i Prvu i b92 i Novu... u HD formatu ali sačekaćemo na to još neke 74. godine). Što se tiče ADSL-a isto tako sam zadovoljan kvaliteton signala ali sam nezadovoljan brzinom. Ni sam ne znam koliko ću čekati Telekom optiku. Ugovor nude na 24 rate i sada trebam da potpišem zbog IPTV-a 10 mega po ceni od 1.500 din i tako da mi ta brzina stoji 24 meseca dok se može dogoditi da mi uleti bolja ponuda ili drugog operatera ili da Telekom uvede optiku. Neozbiljno je na tako malu brzinu potpisivati dvogodišnji ugovor.
7. Targo ni ne čekam.