Šta je novo?

MTS Telekom ADSL

ja sam na 340 metara udaljenosti pa opet ne mogu da uzmem ovaj paket....(doduse i aktuelni ugovor mi nije istekao)

Meni stigao adsl. Pošto mi je fiksni telefon u prizemlju a kompjuter na spratu, ne mogu nikako da spliter prikačim na liniju pa preko spliter da povežem i ruter i telefon.Uradio sam sledeće na spratu gde mi je računar direktno sam kabl uključio u adsl ruter,znači bez splitrera, a dole sam stavio spliter pa preko njega povezao telefon.Za sada sve radi ok,telefon ne šušti,a internet ne prekida.Zanima me da mi neko kaže da li je ovo pogrešno što sam uradio i da li na taj način gubim na brzini ili stabilnosti veze?

Ako je to jedini telefon u kuci dobra je kombinacija. Cak si uklonio jedan udedjaj/spoj izmedju modema i centrale sto samo moze pomoci kvalitetu signala.

informacija iz prve(tj druge) ruke

taj paket 50/2 za 1899 din mogu da koriste samo oni koji nisu pod nekom aktuelnom ugovornom obavezom (ili imaju 3 i manje meseca do isteka iste) i koji se ne nalaze(tj kuca ili stan) na vecoj udaljenosti od 250 m od tog nekog telekomovog cvora,stanice,baze ili sta je to vec....
Pa @br@nco je na ~450m pa je dobio... Kao i obicno u Telekom-u planiraju jedno, pricaju drugo a rade trece

Zvao sam ih i kažu u telekomu da sam na daljini od 283m i da ne mogu da mi odobre tu brzinu od 50/2. Kako mi je jedna fina gospođa rekla maksimalna udaljenost sa paricama je 250m (ja imam viška 33m) Stvarno ne mogu da verujem da tih par metara predstavlja problem. Treba da podnesem zahtev da kontaktiram tehničare pa da izmere još detaljno da li bi radilo.

Ma radilo bi sigurno, nema šanse da kod tebe ne radi kako treba. Uostalom reci im da hoćeš 50/2 za 1900din pa kolko izvičeš tebi dobro.

nisu pod nekom aktuelnom ugovornom obavezom (ili imaju 3 i manje meseca do isteka iste)

Da li ovo stvarno važi ili ne ili zavisi od poslovnice posto jedan čovek kaže da su mu ovo rekli, a drugi da ugovor mora da istekne?!?

I mene zanima to za 3 meseca, jer ako mi istice u februaru ugovor, mogao bi do NG da iskoristim one popuste na Net pakete ;)

sigurno vazi jer sam ja pod ugovorom do 10.01.2014., a dobio sam ponudu.
Inače,danas popodne sam imao poziv sa govornog automata (ja gori ženski glas u životu nisam čuo :D ili mi je tako zvučao s obzirom da me je poziv probudio) da je moj zahtev odobren i da mogu doći da potpišem ugovor br.xxxx

Ako neko želi da koristi svoj ruter (telekomov uređaj želi da koristi samo kao modem) neka se dobro raspita da li će mu dati PPPoE podatke (username i password) jer izgleda da više neće da jih dele. Za mene je to veliki minus, da te uslovljavaju da koristiš njihovu opremu za sve jer uglavnom provajderi na korišćenje daju najjeftinije uređaje. Svi operateri i kod nas i u inostranstvu dozvoljavaju korišćenje korisnikove vlastite opreme ali Telekom uslovljava korišćenje samo svoje. Upozoravam vas na tu činjenicu pre nego što potpišete ugovor na dve godine, da nebi bilo kasnije neugodnih iznenađenja.

Poslednja izmena:
To jeste problem za nas koji imamo svoju opremu ali sa druge strane 50/2 za 1900din je jako dobra ponuda i možda u jednom trenutku počnu da dele pppoe parametre...

PPPoE parametre je moguce lako saznati i bez Telekoma, problem moze biti samo do konfigurisanja rutera ili ako Telekom filtrira MAC adrese

Poslednja izmena:
Ja sam preko Mozile provalio user i pass pre nego sto mi je stiglo pismo od njih... Ali kapiram da znate za to.

Menja se. Meni promenili neispravan ruter i posle oko dve nedelje user/pass koji sam dobio poštom prestao da radi. Srećom iz novog rutera može da se izvuče pa nisam morao opet da čekam na pismo.

Kako vam radi danas ADSL? Meni ocajno, iptv ne mogu da gledam, jedva otvara stranice, ili ih uopste ne otvara, 20 puta sam resetovao ruter. Ne bih rekao da je do mene, jer se od sinoc do danas nista nije promenilo.

Danas drug bezveze upalio na faxu speedtest kad ono 90 down i 66 up :D
Ako treba nekome nesto vece da skida, samo ode na fax sa flash-om i eto :D

Evo je. Ne znam sta sam uopste printscreenovao.

Prilozi

• Clipboard03.jpg
    Clipboard03.jpg
    64 KB · Pregleda: 176
jer probao neko taj 50/2 paket?Ja sam dobio ponudu pa ne znam dali da se cimam , buni me
Max. Bandwidth Down/Up(kbps) 27496 / 1140 da li to znaci da od 50 (40 realnih) maximalno sto cu moci dobiti je tih 27Megabita.?
New Bitmap Image (3).jpg

Ako je atteunation tacan tebi je centrala jako blizu < 100m, te slobodno mozes uzeti VDSL
Prikazani maximum je za ADSL2 standard.

jeste ,tu mi je centrala odma ispred zgrade nema 15m vazdusnom linijom.
Videcu ovih dana da skoknem do telekoma ,mada meni je i 6Mbita ali 50 za 350din vise ne znam kako da odbijem:)

Potpisuj i kači rezultate kako ti radi. :)

http://www.speedguide.net/dsl_speed_calc.php

jel ovde unesem Attenuation (0.1 dB): downstream 120 upstream 54

znaci meni je 12db? to je onda 870m, znaci do mene nece skoro vdsl :D

puno mi tih 870m, znaci da je centrala otpr u centru ns-a -.-

***a ne idu kablovi vazusnom linijom;) ko zna gde je promuvan. Jos ako si u zgradi racunaj kolko tu kablaze ima.

na prizemlju sam, nerealno mi se daleko cini s ozbirozm da sam izmedju centra i zeleznicke stanice u ns :/

jer probao neko taj 50/2 paket?Ja sam dobio ponudu pa ne znam dali da se cimam , buni me
Max. Bandwidth Down/Up(kbps) 27496 / 1140 da li to znaci da od 50 (40 realnih) maximalno sto cu moci dobiti je tih 27Megabita.?
Pogledajte prilog 128641

ti care mozes da izvuces koliko god telekom nudi :D da znas da ti zavidim :)

Poslednja izmena:
Pazi ovaj kalkulator proracunava na osnovu slabljenja sigbala. Ne mora da znaci da si daleko nego da je i losijeg kvaliteta kabli. A i na kraju krajeva i on ga meri otprilike. Zvrcnes telekom pa ce da ti kazu preciznije;)

Pazi ovaj kalkulator proracunava na osnovu slabljenja sigbala. Ne mora da znaci da si daleko nego da je i losijeg kvaliteta kabli. A i na kraju krajeva i on ga meri otprilike. Zvrcnes telekom pa ce da ti kazu preciznije;)

s obzirom da jos imam zaglavljen speed up, ne bih ih zvao pa da mi skinu i to :D nadam se samo da cu sto pre dobiti flajer posto nisam pod ugovorom *_*

Vrh Dno