Šta je novo?

MTS Telekom ADSL

Postovani gospodine.... Samo za Vas - pripremili smo specijalnu ponudu... Sta bre samo za mene, pa gle kolko ljudi jos dobi isto.. Alooo Telekom?? xD

Dobra je ponuda, samo kad bi bilo na 12 meseci, nemojte se zaletati jer nam se "uvlaci" optika u infrastrukturu, mozda izleti neka promocija oko nove godine.. A s' druge strane, kome treba da skida 18GB na sat, imao sam duplo brzi net (100 mega), pa se zaletim skinem par stotina GB cisto da se divim brzini :D (cisto gubljenje vremena, pre nego sto skinem izgleda mi zanimljivo, a posle me smori pa izbrisem)

Poslednja izmena:
Odrzavanje SBB je 1036 dinara + 2190 25/2 internet daje 3226.

Jel proverio neko dali je podatak sa flajera o ceni tacan za 50/2 VDSL?

Poslednja izmena:
Sta kaze moj ruter ?

Prilozi

• adsl margine.JPG
    adsl margine.JPG
    41.7 KB · Pregleda: 214
Vala i ja bih kad bi imao VDSL :S:

Jos ako je tacno da moze da se doplati za 10 uploada 500din ,)
50/10 za 2400din :exploder: :hair:

Poslednja izmena:
A s' druge strane, kome treba da skida 18GB na sat, imao sam duplo brzi net (100 mega), pa se zaletim skinem par stotina GB cisto da se divim brzini :D (cisto gubljenje vremena, pre nego sto skinem izgleda mi zanimljivo, a posle me smori pa izbrisem)

Da ti treba za posao, ne bi tako razmisljao ;)

Izlozio nas branko :D

Nisam stigao da odem tako da cu definitivno u ponedeljak ujutro da im se naslikam tamo.
Bicete obavesteni ... ;)

U ponedeljak možeš samo da se slikaš ispred prazne poslovnice :)

:d *** ja radim u ponedeljak pa ne razmisljam.Bice u sredu sve mi se cini

Rade u trznim centrima i u ponedeljak! :)

Bas sam sad pogledao u sanduce i vidim da je i meni to stiglo. Verovatno cu i ja potpisati, ako mi provale zasto mi je snr nizak (i zasto je snaga tolika kolika je). Nadam se da je do njih, a ne do mojih kablova, jer su kod mene u zgradi zazidali te kanale i ne mogu da provucem novi kabl(tj. mogu da vidim kabl kod mene i napolju gde je spojen, a u zidovima je sve zamalterisano), osim ako necu da razvodim preko hodnika.

Operation Mode G.dmt.bisplus
Max. Bandwidth Down/Up(kbps) 19300 / 1065
Bandwidth Down/Up(kbps) 6144 / 1021
SNR Margin Down/Up(dB) 16.9 / 7.9
Attenuation Down/Up(dB) 0.0 / 4.8
Power Down/Up(dBm) 96.4 / 11.3

Jel mozda neko ima ideju zasto je snaga ovoliko visoka?

Sto neko od moderatora ne promeni ime ovoj temi u ADSL/VDSL ili nek se obrise ono ADSL(Telekom (novi paketi 01.10.2012)). "VDSL" tema neka ostane za tehnicka pitanja, tj. za dostupnost, pitanja vezana za opremu i slicno, a ovde bi trebalo da se prica o brzinama.

Poslednja izmena:
Koja snaga ? Jel mislis na ovo : "Max. Bandwidth Down/Up(kbps) 19300 / 1065" . To ti je koliko mozes max da izvuces na toj liniji ..

Ej sad... pa nisam toliko glup :)

Power Down/Up(dBm) 96.4 / 11.3

S obzirom da je meni centrala odmah pored, trebalo bi da imam mnogo bolji snr, ali posto to nije slucaj, zanima me jel moze da se provali sta je u pitanju uzimajuci u obzir snagu koja je mnogo veca nego sto bi trebalo(tj. da li je kod njih nesto lose podeseno ili je do mojih kablova)

Bogami ti zavidim sto ti je centrala tako blizu a vidi se i po ovome : "Attenuation Down/Up(dB) 0.0 / 4.8 " . Sto se tice Power Down/Up(dBm) 96.4 / 11.3 to bi morao vec neko od majstora da pogleda sta i kako ...

Ma ok, to se podrazumeva, ja sam i planirao da mi prvo tehnicari iz Telekoma kazu sta i kako. Jer koliko vidim svima se snaga krece u nekom rasponu od 0-20... Ali rekoh pre nego sto se upustim u tu avanturu, hteo sam da vidim da nije neko ovde imao slicnu situaciju pa da zna u cemu je fora. Mada, mozda i neko ko se razume vise(Vuk i ostali) ima ideju.

Jer s obzirom da je "atten." 0.0, snr vrednost bi trebala da bude mnogo veca, tako da je ocigledno da nesto nije u redu. E sad, pitanje je sta. Pa se nadam da bar ta cinjenica da je snaga tolika, moze da da neku naznaku u cemu je problem

Poslednja izmena:
Sto neko od moderatora ne promeni ime ovoj temi u ADSL/VDSL ili nek se obrise ono ADSL(Telekom (novi paketi 01.10.2012)). "VDSL" tema neka ostane za tehnicka pitanja, tj. za dostupnost, pitanja vezana za opremu i slicno, a ovde bi trebalo da se prica o brzinama.

+1

Ako je promaklo modelima.

Bio sam jutros do telekoma,spremni su za akciju.
Čim vratim staru opremu,potpišem ugovor i preuzmem novu opremu,dobijam ponuđenu brzinu.

informacija iz prve(tj druge) ruke

taj paket 50/2 za 1899 din mogu da koriste samo oni koji nisu pod nekom aktuelnom ugovornom obavezom (ili imaju 3 i manje meseca do isteka iste) i koji se ne nalaze(tj kuca ili stan) na vecoj udaljenosti od 250 m od tog nekog telekomovog cvora,stanice,baze ili sta je to vec....

ali kao,RADOVI SU U TOKU i RADNICI SU NA TERENU (ove dve *****ske fraze su svima poznate),pa ce jednog lepog dana uraditi prosirenje na 750 metara,sto bi trebalo mnogima da omoguce ovaj paket (pod uslovom da nemaju neki drugi ugovor)

Ovo je onda poziv za beta testere kao sto sam i rekao. Zato su ogranicili na tako malo metara. Ja sam po Downstream Attenuation na 1.4Km

Nazad
Vrh Dno