Šta je novo?

MTS Telekom ADSL

A koji je ruter u pitanju? Jel' mozes da ga resetujes da izgubi sva podesavanja (pa da ih zoves da ti objasne kako/posalju nekog da konfigurise)?

Napisao je već Huawei HG655b.

Verovatno reset dugme sluzi samo za brisanje korisnickih izmena (WiFi podesavanja, QoS...). Tako nece obrisati podatke iz EEPROM-a samog uredjaja..

5-10s drzanja i ruter je obrisan (a to moze i iz browser-a).
P.S. Ranije sam na nekom huaweei-ju koristio neki reader (backup-a) config file-a ali se ne secam ni modela rutera/modema ni naziva programa

Ako su, a izgleda da jesu, ti paremetri upisani u default podesavanja rutera onda tu nema brisanja kao sto nije bilo ni na mom prethodnom huawei mt882.
Taj ruter nije imao ni gde da se upisu user/pass za pppoe kroz web meni. Nema mu spasa ako ne daju te podatke moze samo da ceka dok ne pocnu da ih dele.

Nista ga ne kosta da proba. Ni na jednom Telekomovom ruteru nisam video da nema PPPOE (WAN) podesavanja

EDIT: Ako ima tih stavki, moze (bar na HG520/530/552) da se vidi pass pomocu "show my password" (Firefox) ili "show password on focus" (Chrome)

Poslednja izmena:
Diskutovali smo već o tome pre mesec dana, ništa ne pomaže. Ruter potura lažnu šifru u tekstualnom polju.

Probao sam na HG520c i HG530 (a ortak je skoro tako uradio na 552, posto nije mogao da dobije tehnicku danima) i radi, to je pass...

Uvek moze da ih zove i kaze da se ruter resetovao i da nema net (mogao ili ne zaista da ga reset-uje tako da izgubi podesavanja).
Ja sam tako 2x dobio (izdiktirana podesavanja sa sve username-om i pass-om), jednom pre 100 godina za neki Sagem i jednom za neki nemam pojma (ali nije bio Huawei). A iz 882 sam izvlacio config file pa iz toga citao...

^ Ponovi test jos nekoliko puta. Jel ti imas samo ADSL ili koristis i IPTV? Koliko si udaljen od "centrale" ako znas mozda?
Ovo moze da bude privremeni problem, a moze da bude i do toga da jednostavno postojeca infrastruktura ne moze da isprati taj paket...

Diskutovali smo već o tome pre mesec dana, ništa ne pomaže. Ruter potura lažnu šifru u tekstualnom polju.
U kom je formatu ta "lazna sifra"? Random cifre i slova ili?
Kako znas da je lazna? Jesi probao da je obrises, ukucas neku novu (tipa 1234567...) pa vratis tu staru da vidis jel' radi?

EDIT: Nasao online varijantu pominjanog reader-a: http://50.57.229.26/zynos.php :smoke:
Znaci napravis backup (config) file, uploud-ujes i to je to, videces i admin sifru, i PPPOE username i pass i sve ostalo

BTW. kladim se da ce ta sifra biti ista kao i ta "lazna" koju si dobio pomocu show my password ili cega vec...

Poslednja izmena:
^ Ponovi test jos nekoliko puta. Jel ti imas samo ADSL ili koristis i IPTV? Koliko si udaljen od "centrale" ako znas mozda?
Ovo moze da bude privremeni problem, a moze da bude i do toga da jednostavno postojeca infrastruktura ne moze da isprati taj paket...

Samo ADSL, to je max, ne znam tacno kolko sam udaljen i nisam ocekivao 20mbit ali bar 15-16, ovako sam blizi 10..

ovo mi je trenutna brzina uz 10/1 paket kod telekoma

pa me zanima, da li se isplati prelaziti na 20/1 i kolike su sanse da mi se desi isto sto i forumasu ZoranRad

Postavi info iz rutera pa cemo da vidimo koliko bi odprilike trebalo da moze max da izvuce linija. Ali 3-4mbit vise dobijas sigurno za tih 350din vise.

Poslednja izmena:
Meni danas stigla ponuda direktnom postom,paket 50/2 Mb/s za 1899din.
Verovatno je krenula neka akcija,posto na sajtu vidim da je cena za taj paket 3699din? http://goo.gl/3KKxnp
Trenutno sam pod ugovorom do januara na paketu 4096/512 Kb/s za 1558din,ali ocigledno da mogu ranije da ga obnovim.
Lep gest od strane telekoma
Ovo ce da bude katapult :hair:

Poslednja izmena:
I meni je malo cudno tj jevtino.
***,imam crno na belo,danas mi postar doneo
edit: IMG_20131107_133805.jpg

Poslednja izmena:
Neverovatno je kako se (skoro svi) naši provajderi ograđuju sa brzinama deklarisanim “do” dl/up Mb/s... Pa zar i za TS – VDSL ? I kako posle da im prigovorite da ne dobijate brzine dl/up koje su Vam navedene u ugovoru bilo da stvarna brzina drastično ili minimalno odstupa od deklarisane ?? To se onda lako zloupotrebljava i za “špiceve” u saobraćaju kada protok padne na ½ - 2 Mb/s zbog štednje provajdera u protoku... Sad će neko da kaže da je to zbog tehnologije, ali ista ta tehnologija omogućava da provajder “pusti“ veći protok kako bi korisnik dobio onaj deklarisani, tj. da provajder uzme gubitke infrastrukture na sebe, a ovako on to svaljuje na korisnika. To je na žalost slučaj i kod TS-a kao i mnogih drugih (ali ne i svih ISP-ova !)...

Meni danas stigla ponuda direktnom postom,paket 50/2 Mb/s za 1899din.
Verovatno je krenula neka akcija,posto na sajtu vidim da je cena za taj paket 3699din? http://goo.gl/3KKxnp
Trenutno sam pod ugovorom do januara na paketu 4096/512 Kb/s za 1558din,ali ocigledno da mogu ranije da ga obnovim.
Lep gest od strane telekoma
Ovo ce da bude katapult :hair:
I meni je stiglo, razmisljam da zamenim SBB kablovski koji je 2600

Jel' vam to stiglo ovako solo ili sa racunom za prosli mesec?

Nazad
Vrh Dno