Šta je novo?

MTS Telekom ADSL

Mogu i ja isto sa HG532.

Pa onaj, 532e valjda. Ne mogu sad da ga izvrcem i gledam model.
Sa 520s nije bilo govora o tome. Cak sam se i iznenadio kad mi je drug rekao da mu je stigla poruka preko vocapa, jer je ostao konektovan kad smo sisli dole.

192.168.1.1 :D I vodeces koji je modem
telekom/telekom, admin/admin - jedna od te dve je default kombinacija.

Pisao sam vec o tome u zasebnoj temi - strava modemce!

Vazi i ta i jos jedna sifra ali nisam ih znao napamet ;)

Dobar je modem dok ne zatreba port forwarding a onda zakljucis da je najobicnije smece od rutera.

To sam upravo hteo da pitam, kako vam radi port forward na 532e?

Imate je**ni NAT->Port Mapping pod Advanced!:)
Mora admin/tzlkisonpk da bude login.

Sve je to lepo i krasno samo sto ne radi kako treba.
Kao prvo, port nece da forwarduje nikako.
Morao sam da koristim DMZ ali ni to ne radi kako bog zapoveda jer posle gubljenja konekcije ili restarta rutera zaboravi podesavalja pa mora disable/enable DMZ pa opet radi.

Znači, mana "k'o kuća", a Telekom to naravno ne zanima.

Zalio im se i oni koji se razumeju u Telekomu su precutno priznali da ima problem sa tim.
Posto imam svoj ruter, nisam se zezao sa zamenom rutera mada su mi i to ponudili.
hg532e sada radi kao obicni switch.

Pazi stvarno, ovaj forward ne radi trenutno :( Radio mi je kad je dosao modem (i dalje je setovan isto). A taman se pitah zasto TheBox UL ne radi kako treba :(

jel moze neko da mi kaze na osnovu ovih podataka koja je maksimalna brzina adsl-a koju mogu da imam

fd.PNG

hvala

Zalio im se i oni koji se razumeju u Telekomu su precutno priznali da ima problem sa tim.
Posto imam svoj ruter, nisam se zezao sa zamenom rutera mada su mi i to ponudili.
hg532e sada radi kao obicni switch.

Kako ti je sve to podešeno? Imaš li i IPTV?

Salje, nazoves call centar i dogovoris sve sa njima i resio si problem a da nisi moro da ustanes iz stolice. Ako ne znas imas trenutnu promociju kod Telekoma da po ceni nizeg paketa dobijes vecu brzinu. Tako da ti sada NET 20/1 kosta 1900 dinara.

Uzeo sam Net10 paket po ceni Net5 paketa, uz ugovor na 2 godine.
Izuzetno sam zadovoljan novom brzinom. Do sada sam koristio stari Click1 paket.

Evo rezultata sa Speed Testa:

Stari Click1 paket:
2233823246.png

Novi Net10 paket:
2931886870.png

^ a za click 1 koji je 1.5/0.25 si davao isto 1550 din? i sad imas 10/1 :beat:

Traje do 31. oktobra.

Od skoro si ovde pa ne znas ^^

Moze li neko da mi kaze kako sada stoji Telekom ADSL naspram Orionovog. Imam dugo Orion i zgadili su mi se...
Konkretno me zanima NET20 paket. Kakva je za ocekivati realna brzina? Cena sa promocije traje bas 2 god, nije zackoljica kao kod PTT?

Znaci realnih 16-17 mbs

Posto znam da Orion uzima liniju od Telekoma ne bi trebalo da je problem. Upstream i Downstream je ok. Za stabilnost veze ne znam.
Zarkovo je u pitanju

Uzeo sam juče Net 10,ranije 1.5 ali sa zaglavljenim speed up-om skoro dobrih dve godine! :D

Ruter zakačen na 9407/1023.U pitanju je ADB P.DG A4010G.

Download bi trebao da je veći od ovog...
2961740611.png

adb.jpg

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno