Da li je moguće da veruješ u to što si napisao? Internet "na veliko" se kupuje simetrično ali i da se ne kupuje simetrično nije to razlog zašto krajnji korisnici imaju asimetričan servis. Razlog je naravno tehnologija koja se koristi za tzv. last mile odnosno povezivanje krajnjeg korisnika, a ta tehnologija u osnovi ima asimetričan prenos podataka (DOCSIS, ADSL...). Zašto ima asimetričan prenos? Zato što se na taj način resurs (komunikacioni medium/kanal) kojim se podaci prenose efikasnije koristi jer je priroda korišćenja takva, asimetrična. Većina internet koristi u većoj meri za skidanje podataka nego za slanje. Oni kojima treba simetričan link (provajderi, firme sa specifičnim potrebama ili one kojima treba uglavnom upload...) mogu takav da zakupe i više da plate jer se za tako nešto mora koristiti tehnologija koja više košta. Kao što cena po megabitu nije jednaka tamo gde se protok garantuje i tamo gde je agregiran i gde se ne garantuje.
meni je uvek ovako http://www.speedtest.net/result/2354610779.png a treba 4 da bude... medjutim kad skidam nesto npr. po meni trenutno najbolji sajt za skidanje bilionuploads brzina uvek ide oko 400 kbs pa i preko sto znaci da ova merenja spidtesta nisu tacna
@kostavth, ovo koliko vidim je standardnih 4Mbita, sad ponovo idi na speedup i iskoristi jednom ubrzanje, pošto ti aktivacija nije imala pravi efekat.
E: nije bas 4 pogrešio sam, gledao
sam samo u upload, no nema veze svejedno pokušaj ili još bolje, okači SS iz modema da vidimo šta pise.
Pazi ja sam to procitao ovde na forumu da je to neko napisao tako da to nisu moje reci. Dobro kontam ja sta je last mile ali ako nas adsl moze da izgura vise od jadnih 1 mb uploada sto onda ne puste pa ko koliko moze da izvuce neka izvuce. Sto nas ovako godinama je*u sa malim uploadom? Koji je razlog zasto nas ogranicavaju na 1 mb ako se zna koliko trenutna adsl linija moze da izvuce brzine u downloadu i uploadu.
ADSL2+ tehnologija koja se koristi kod nas ne moze da izgura vise od 1.1 mbps u uploadu i 24 mbps u downloadu. I ovo su teorijske brzine u praksi su malo manje.
Tako da nije do provajdera, oni su odvrnuli upload maximalno.
Pogresno moze da izgura 3,3Mbit pricam teorijski, u praksi je za to potrebno da sve bude idealno i na maloj udaljenosti od DSLAM-a a 24Mbit je ok sto si naveo tako da nije do ISP da oni to nece nego je problem tehnicke prirode da ne davim sad naravno ovo je po ANNEX M standardu a ADSL2+ ide teoriski max. od 1.1Mbit kod nas se koristi annex m standard ali je drugi problem kod nas, koji ja mislim da 90% ljudi na ovom forumu zna da sad ne pisem.
Evo ti i dokaz jednog ISP u Belgiji: http://lianka.schedom-europe.net/pr...nectlite/de-goedkoopste-internetprovider.html
http://www.open.telekom.rs/home/Content.aspx?temp=0&sid=176&id=1449
Jos uvek stoji na sajtu ova akcija, a negde sam procitao da traje od 30.11.
Da li je produzena ili... ?
Takav problem I ja imam a problem je do modema, ima nekih problema I ne moze da izgura vise od 1.5Mbps...probaj drugi modem I imaces pravu brzinu.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari