Šta je novo?

MTS Telekom ADSL

Evo rezultata posle podnosenja zahteva za ADSL SpeedUP uslugu (koristim paket click 4):

2352763293.png

73435910.png

Prilozi

• 2352763293.png
    2352763293.png
    31.1 KB · Pregleda: 229
Da li je moguće da veruješ u to što si napisao? Internet "na veliko" se kupuje simetrično ali i da se ne kupuje simetrično nije to razlog zašto krajnji korisnici imaju asimetričan servis. Razlog je naravno tehnologija koja se koristi za tzv. last mile odnosno povezivanje krajnjeg korisnika, a ta tehnologija u osnovi ima asimetričan prenos podataka (DOCSIS, ADSL...). Zašto ima asimetričan prenos? Zato što se na taj način resurs (komunikacioni medium/kanal) kojim se podaci prenose efikasnije koristi jer je priroda korišćenja takva, asimetrična. Većina internet koristi u većoj meri za skidanje podataka nego za slanje. Oni kojima treba simetričan link (provajderi, firme sa specifičnim potrebama ili one kojima treba uglavnom upload...) mogu takav da zakupe i više da plate jer se za tako nešto mora koristiti tehnologija koja više košta. Kao što cena po megabitu nije jednaka tamo gde se protok garantuje i tamo gde je agregiran i gde se ne garantuje.

Pazi ja sam to procitao ovde na forumu da je to neko napisao tako da to nisu moje reci. Dobro kontam ja sta je last mile ali ako nas adsl moze da izgura vise od jadnih 1 mb uploada sto onda ne puste pa ko koliko moze da izvuce neka izvuce. Sto nas ovako godinama je*u sa malim uploadom? Koji je razlog zasto nas ogranicavaju na 1 mb ako se zna koliko trenutna adsl linija moze da izvuce brzine u downloadu i uploadu.

meni je uvek ovako http://www.speedtest.net/result/2354610779.png a treba 4 da bude... medjutim kad skidam nesto npr. po meni trenutno najbolji sajt za skidanje bilionuploads brzina uvek ide oko 400 kbs pa i preko sto znaci da ova merenja spidtesta nisu tacna

Te rezultate sto si dobio su vise nego odlicni, jer ako si imalo upucen u adsl znas da imas overhead ili ti nekih 15% imas gubitka na adsl-u. Prebaci u speedtestu da ti obranucava u kb a ne u mb pa ces videti da ces imati iste rezultate kao sto imas i u downloadu.

Meni sto je speedtest pokazao uvek sam imao toliko u downloadu kada skidam preko torrenata.

2355222073.png Untitled.jpg

Evo ti dva razlicita testa koja su identicna.

Poslednja izmena:
@kostavth, ovo koliko vidim je standardnih 4Mbita, sad ponovo idi na speedup i iskoristi jednom ubrzanje, pošto ti aktivacija nije imala pravi efekat.

E: nije bas 4 pogrešio sam, gledao
sam samo u upload, no nema veze svejedno pokušaj ili još bolje, okači SS iz modema da vidimo šta pise.

Poslednja izmena:
@kostavth, ovo koliko vidim je standardnih 4Mbita, sad ponovo idi na speedup i iskoristi jednom ubrzanje, pošto ti aktivacija nije imala pravi efekat.

E: nije bas 4 pogrešio sam, gledao
sam samo u upload, no nema veze svejedno pokušaj ili još bolje, okači SS iz modema da vidimo šta pise.

status-modema.jpg

Pazi ja sam to procitao ovde na forumu da je to neko napisao tako da to nisu moje reci. Dobro kontam ja sta je last mile ali ako nas adsl moze da izgura vise od jadnih 1 mb uploada sto onda ne puste pa ko koliko moze da izvuce neka izvuce. Sto nas ovako godinama je*u sa malim uploadom? Koji je razlog zasto nas ogranicavaju na 1 mb ako se zna koliko trenutna adsl linija moze da izvuce brzine u downloadu i uploadu.

ADSL2+ tehnologija koja se koristi kod nas ne moze da izgura vise od 1.1 mbps u uploadu i 24 mbps u downloadu. I ovo su teorijske brzine u praksi su malo manje.
Tako da nije do provajdera, oni su odvrnuli upload maximalno.

ADSL2+ tehnologija koja se koristi kod nas ne moze da izgura vise od 1.1 mbps u uploadu i 24 mbps u downloadu. I ovo su teorijske brzine u praksi su malo manje.
Tako da nije do provajdera, oni su odvrnuli upload maximalno.

Pogresno moze da izgura 3,3Mbit pricam teorijski, u praksi je za to potrebno da sve bude idealno i na maloj udaljenosti od DSLAM-a a 24Mbit je ok sto si naveo tako da nije do ISP da oni to nece nego je problem tehnicke prirode da ne davim sad naravno ovo je po ANNEX M standardu a ADSL2+ ide teoriski max. od 1.1Mbit kod nas se koristi annex m standard ali je drugi problem kod nas, koji ja mislim da 90% ljudi na ovom forumu zna da sad ne pisem.

Evo ti i dokaz jednog ISP u Belgiji: http://lianka.schedom-europe.net/pr...nectlite/de-goedkoopste-internetprovider.html

Pogresno moze da izgura 3,3Mbit pricam teorijski, u praksi je za to potrebno da sve bude idealno i na maloj udaljenosti od DSLAM-a a 24Mbit je ok sto si naveo tako da nije do ISP da oni to nece nego je problem tehnicke prirode da ne davim sad naravno ovo je po ANNEX M standardu a ADSL2+ ide teoriski max. od 1.1Mbit kod nas se koristi annex m standard ali je drugi problem kod nas, koji ja mislim da 90% ljudi na ovom forumu zna da sad ne pisem.

Evo ti i dokaz jednog ISP u Belgiji: http://lianka.schedom-europe.net/pr...nectlite/de-goedkoopste-internetprovider.html

Netreba mi dokaz. Samo nisam znao da se kod nas koristi ADSL2+ Annex M. Nisam mislio da smo toliko razvijeni :D

Pa bas po tome se i vidi da smo ne razvijeni zato sto nemamo izgradjenu infrastrukturu da i podrzi takvu UL brzinu zato sto su parice po par kilometara, bla, bla da ne duzim, BTW ja sam stavio za one neverne Tome, nista lose nisam mislio sa tim.
Pozz

Verovatno jeste, kao i sve do sada sto su produzavane. Vec je pola decembra, pojavila bi se vec novogodisnja promocija - da je planirana.

Da li neko zna u cemu je ovde stvar? Imam click 1 paket, podneo sam zahtev za speed up juce i jos 2 puta sam pokusao da aktiviram tu uslugu preko njihovog sajta, ali razlike nema. Evo shotova iz modema i speed testa pa procenite. Cini mi se da su podaci iz modema kakvi bi trebalo da budu, ali u realnosti je brzina ista kao pre...

o6pq4.jpg

2368446463.png

Takav problem I ja imam a problem je do modema, ima nekih problema I ne moze da izgura vise od 1.5Mbps...probaj drugi modem I imaces pravu brzinu.

Mislim da gresis. Jer da su standardni paketi i starim korisnicima bi bila povećana brzina a ne bi važilo samo za nove ugovore.

Mislim da je Dragan.P u pravu. To su novi paketi i nisu nikakva akcija

MOze li neko da napise ili postavi sliku od adaptera strujnog za HG520C modem . Imam 2 pa ne znam koji je od njega :D

Takav problem I ja imam a problem je do modema, ima nekih problema I ne moze da izgura vise od 1.5Mbps...probaj drugi modem I imaces pravu brzinu.

Kakva glupost, ionako sam mislio da predjem na verat posto mi je istekao ugovor, a ovo je samo jedan razlog vise da to ucinim... do sad me je mrzelo da se cimam pa sam hteo da isprobam ovaj speed up, ali avaj...

Jel mozes da kazes na koji nacin si pokusao da aktiviras uslugu, budi malo precizniji :) Sta se to desava pa ti ne uspeva, jel ti izbacuje error ili sta? Tebi je prijava usluge uspela cim imas 6/1 u modemu.. Pazi, treba da se pojavi veliko dugne na koje kliknes kada zelis da iskoristis trosatno ubrzanje, a ako ti izbacuje error nakon toga onda je do browsera, probaj drugi u tom slucaju.

Pokusavao sam u Chrome-u i IE-u, i nije mi izbacivalo nista kad kliknem na "aktiviraj", ni eror. Sad sam probao u Firefoxu i pojavi mi se to veliko dugme Speed Up, ali kad kliknem na njega pojavi mi se ovo:

Capture.PNG

Ocigledno su onda aktivacija i ubrzanje dva odvojena procesa, radi mi aktivacija ali ne i ubrzanje, ne dozvoljava mi da obavim taj korak. Mozda im servis trenutno nije u funkciji, probacu i sutra...

Poslednja izmena:
Meni isto ovo izbacuje u firmi vec par dana. A kod kuce radi normalno, uspesno zaglavljen speed up :)

Moj HG520c koji sam dobio od Telekoma pre 2 godine, je pre destak dana poceo stalno da gubi konekciju na po nekoliko minuta, pa onda ponovo proradi neko vreme bez problema i tako stalno u krug.
Probao sam da iskljucim wireless i da direktno vezem ruter kablom za laptop ali ista stvar.
Otisao sam juce do korisnickog centra i prijavio kvar i posle pola sata su me zvali da tehnicaru ispricam sta je problem...kazali su mi da su proveravali parametre direktno kod njih i da su odlicni, ali da ce svejedno neko doci i proveriti licno.
Danas je dosao monter, proverio je i ispitao instalaciju u stanu, kaze da je sve ok, pa mi je zamenio HG520c za novi INTRACOM JetSpeed IAD-Wp2 ruter.
Kaze mi da sad samo njih daju i da su se odlicno pokazali.
Ljubazan covek, zamolio sam ga da mi javi username i pass za adsl nalog i bez problema mi je to javio, tako da ne moram da se cimam i da saljem mejl Telekomu.
Za sada sve radi super.

Na ovom NET 10 paketu download je uvek 1.3 MB/s , za te pare je dobar

Što pališ i lažeš masu, da ne radiš za telekom možda? Neko će još pomisliti da Telekom daje svih 10 mbit.

Za 1.3 mb/s bi morao imati konstantnih 10.4 mbit/s što je nemoguće jer telekom setuje modeme na 10mbit i kad odbiješ adsl overhead od 10-15% dobiješ REALNU brzinu od 8.9-9 mbit/s. Čak i da imaš zaglavljen speedup, imaćeš maksimalno 9.5-9.7 mbit/s.

Pa ja na kablu imam 10.1 maksimalno, a tu nema overheada! I pre kabla sam bio 4 godine na Telekomu, so I know my shit i znam kako je adsl radio.

Bez' te od telekoma, ko god moze.. Samo tako mozemo da ih nateramo da koriguju cene i tehnologiju..

Nema speedup-a na tim brzinama.

To znamo nego je ninoslav naveo figurativno da ima pa opet nebi imao na tom paketu 1.3 mb brzine.

Poslednja izmena od urednika:
Joj boze, radim za telekom...

Danas sam 10 fajlova skidao sa test servera,
http://www.thinkbroadband.com/download/,
svaki je isao tacno 1.3 MB/s, nekad 1,1 ali ispod toga ne.. Sto bih lagao? Kolko puta sam i sam pitao ovde da li vredi ici na telekom, pa sam uzeo i eto rezultata, sigurno radim za njih..

pa baci neki screenshot, iskreno ne verujem da mozes imati 10mbita jer ja sa 6 dobijam 5- 5,nesto po toj logici ti ne mozes imati vise od 9 a sa 9mbita pa i da imas 9 mozes dobiti 1.1, 1.3 nikako, brat koji ima sbb i speedtest 10.1 mu pokazuje skida 1.3mb/s

Nazad
Vrh Dno