Šta je novo?

MTS Telekom ADSL

Od 00:30 do 2:30 pet puta se prekida net na po desetak minuta. Toliko o internet provajderu koji se zove telekom. Cim padne kisa nema neta. Problem u unutrasnjosti je sto nema kabla i sto je slaba alternativa. Pa bar da im radi tehnicka podrska da mozes da zoves i pitas sto prekida net, ono cvrc, radno vreme do 22h, smesno ili zalosno, kako god. Istekao mi ugovor i mogu da nude kakve god hoce pakete odoh ja kod nekog drugog provajdera pa makar nemao net :)

Alternativa ti je offline ? Pa i nije ti neka alternativa :)

Od 00:30 do 2:30 pet puta se prekida net na po desetak minuta. Toliko o internet provajderu koji se zove telekom. Cim padne kisa nema neta. Problem u unutrasnjosti je sto nema kabla i sto je slaba alternativa. Pa bar da im radi tehnicka podrska da mozes da zoves i pitas sto prekida net, ono cvrc, radno vreme do 22h, smesno ili zalosno, kako god. Istekao mi ugovor i mogu da nude kakve god hoce pakete odoh ja kod nekog drugog provajdera pa makar nemao net :)

Ako je problem sa netom kada padne kisa nista neces dobiti promenom provajdera jer je problem u Telekomovoj infrastrukturi tako da ces iste probleme imati i kod drugog provajdera sve dok Telekom ne sredi liniju.

^tacno tako. Dok si u telekomu jos i imas sanse da ti srede, njihov si korisnik pa se mozda i potrude samo im smaraj tp. I za pocetak proveri da li su ti svi trlefoni iza splitera i promeni spliter.

Pogledajte prilog 99759

A sta reci. Vidikovac, sedim u stanu odmah do prozora i nisam u pokretu :D
Ja u nisu gde god da sam ispod 10mb ne vucem=)

Poslednja izmena:
Uzeo danas na 2 god 10/1 ... 1899,00 din

Zivim u Subotici, i ovo je trenutno najbolje resenje OVDE.

NE POSTOJI kablovski internet provajder u Subotici.

A ovo je protok:

2272750411.png

Ja sam danas hteo da uzmem taj paket, ali kad sam procitao ugovor odustao sam. Telekom je zadrzao pravo da menja cenu a prilikom raskidanja ugovora mora se platiti net za svih 24 meseca. Recimo Telekom podigne cenu iz nekih razloga na 2500 din i zbog toga neko hoce da raskine ugovor onda se net mora platiti za svo preostalo vreme do 24 mseca. Tako im stoji u ugovoru samo vesto upakovano. Ovo sto sam napisao mi je i potvrdila gospodja sa saltera.

24 meseca sa ovakvim ugovorom je po meni JAKO LOSE bez obzira sto su brzine primaljive.

Pa od kad su poceli da nude ADSL isti je ugovor, samo su malo izmenili ono oko rutera, tj. da je u njihovom vlasnistvu

Ja misli da sad svuda tako pišu, to pišu i na postpaid ugovore. Ja ne znam da se u praksi dogodilo da tako podignu cene, uglavnom izbace nove pakete sa novim cenama, korisnici starih plaćaju po starim cenama... Što ne znači da neće da se dogodi. :)

S tom razlikom da su sad ugovori na 24 meseca umesto 12.

Ne rade svi tako, Verat recimo stavlja fiksnu cenu u ugovor!

Kad smo tolike patriote daj da svi potpisemo ugovore sa telekomom za sve usluge na 5 godina pa da bude super drzavi.

Podrzavam tvoj predlog. Pre cu dati nesto vise telekomu nego sbb-u ili nedaj boze targo telekomu koji je trebao biti zatvoren pre nego sto su poceli da spajaju ljude.

@ Ika Miladinovic
Kao sto i sam kazes kod tebe je telekom barem ponudio uslugu, a gde su ostali?

Kimi jel ti radis u telekomu ili bi voleo / zeleo da radis?

Tako ti izgleda jer gledas prethodnih par poruka na ovu temu. Ima stvari koje mi se nikako ne svidjaju. Recimo sto nas koji smo vec pod ugovorom nisu prebacili na nove pakete to im je bas jadan potez. Da se razumemo nisu oni ni crni ni beli...

Ja sam danas hteo da uzmem taj paket, ali kad sam procitao ugovor odustao sam. Telekom je zadrzao pravo da menja cenu a prilikom raskidanja ugovora mora se platiti net za svih 24 meseca. Recimo Telekom podigne cenu iz nekih razloga na 2500 din i zbog toga neko hoce da raskine ugovor onda se net mora platiti za svo preostalo vreme do 24 mseca. Tako im stoji u ugovoru samo vesto upakovano. Ovo sto sam napisao mi je i potvrdila gospodja sa saltera.

24 meseca sa ovakvim ugovorom je po meni JAKO LOSE bez obzira sto su brzine primaljive.

To maltene stoji u svakom ugovoru i ne treba mnogo da te brine. Po novom zakonu ukoliko si pod ugovor kod bilo koje firme i dodje do promene cene, Duzni su da ti najve promenu 15 dana unapred i ti ukoliko ti ne odgovara nova cena mozes da otkazes ugovor bez ikakve nadoknade. E sad kako je to primenjivo i sl u ovakvim slucajevima ... valdja ima neki advokat ovde da nam svima objasni :)

Kako se menja linija sa FAST u INTERLEAVED i obrnuto ? Dali to ide preko rutera ili ? Kod mene je trenutno na INTERLEAVED pa bi da isprobam na fast kako radi

To maltene stoji u svakom ugovoru i ne treba mnogo da te brine. Po novom zakonu ukoliko si pod ugovor kod bilo koje firme i dodje do promene cene, Duzni su da ti najve promenu 15 dana unapred i ti ukoliko ti ne odgovara nova cena mozes da otkazes ugovor

To sto si napisao im stoji u ugovoru, ali u sledecoj recenici jasno govore da ce se obracunati i preostali deo perioda ako do raskida dodje.
Kao sto sam rekao gospodja na salteru mi je to i potvrdila?!?
I meni je logicno ako oni menjaju cenu da ja mogu da raskinem ugovor bez ikakve naknade, ALI ........

Mislim da ti neće reći da možeš da raskineš bez plaćanje :) ali zakon o zaštiti potrošača je "jači" od telekomovog ugovora koji nije u skladu sa njim.

Ostale dužnosti obaveštavanja

Član 88.
Trgovac je dužan da potrošača obavesti o promeni cena najkasnije mesec dana pre početka primene promenjenih cena, osim ako posebnim zakonom nije drugačije propisano.
Trgovac je dužan da javno i blagovremeno informiše potrošača o planiranoj izmeni tarifnog sistema i opštih uslova ugovora.

Pravo na raskid

Član 89.
Potrošač ima pravo da jednostrano raskine ugovor o pružanju usluga od opšteg ekonomskog interesa ako nije saglasan sa promenom cene odnosno tarife i izmenom opštih uslova ugovora navedenim u obaveštenju trgovca.
Potrošač je dužan da uplati iznos za usluge koje su mu pružene do jednostranog raskida ugovora.

Hvala za info .... to znacilo moguce natezanje sa njima ako bi menjali cene, ma strasno! U uslugama od opsteg ekonomskog interesa nema interneta tako da je pitanje je da li ADSL - internet spada u "javne telekomunikacione usluge" a u Srbiji je svasta moguce ...

Usluge od opšteg ekonomskog interesa u smislu ovog zakona su:

1. distribucija i snabdevanje električnom energijom,
2. distribucija i snabdevanje prirodnim gasom,
3. distribucija i snabdevanje toplotnom energijom,
4. snabdevanje vodom za piće,
5. odvod i prečišćavanje otpadnih voda,
6. prevoz putnika u javnom saobraćaju,
7. poštanske usluge,
8. javne telekomunikacione usluge,
9. održavanje čistoće,
10. odlaganje komunalnog otpada,
11. održavanje groblja i krematorijuma i prevoz pokojnika,
12. obavljanje dimničarskih poslova.

^ naravno da spada, u telekomunikacione usluge ti je sve, mobilna mreza, kablovski operateri, internet i tako dalje :)

Tako da nema sekiracije, a i internet uvek ide u smislu smanjenja cena, odnosno povecanja protkoa za isti novac i tako je od kad je poceo da se siri u srbiji.
Tako da ako ti je to jedina prepreka, slobodno, mada kazem kome nije hitno nek se strpi 10-20 dana svi ostali ce isprati telekom sa cenama/ brzinama ali sa manjom ugovornom obavezom.

Poslednja izmena:
Snasao sam se sam u vezi svog pitanja i saznao sam da se samo preko tehnicke podrske moze promeniti iz FAST u INTRELEAVED . E sad sta me jos interesuje kako treba podesiti npr novi ruter da radi kao ANEX_A ili ANEX_M ?

Sad sam zvao 19818 (novi brojevi), dobio sam operatera u Beogradu, opet su mi potvrdili da ako dodje do promene cena da ja NE MOGU bez naknade da raskinem ugovor. Napomenuo sam da je to u suprotnosti sa zakonom o zastiti potrosaca, odgovor je bio da mogu da podnesem pisanu primedbu Telekom-u u Subotici. NISU NORMALNI !!!! Trazio sam da ragovaram sa sefom ili nekim nadlezim nisu mi to omogucili. I sad bi trebalo da im se veruje i da se sklopi ugovor na 24 meseca?!? WOW

Tolko od toga, Zakon u Srbiji vazi samo za pojedince, a ostali su iznad Zakona tako je oduvek i bilo!

Poslednja izmena:
Najbolje da se obratiš udruženju za zaštitu potrošača, da bi od njih dobio objašnjenje u vezi tog člana zakona i raskida ugovora u slučaju promene cene ili promene uslova iz ugovora.
http://potrosac.info
Moguće da već ima sličan odgovor na sajtu.

@jocker
Hvala za info i sugestije! Necu ja da se natezem sa njima, bas me briga. Samo sam hteo javnost da informisem o losem Telekom ugovoru koji moze neke skupo da kosta. Ko hoce neka ga sklapa sa njima, ja sigurno necu. 24 meseca je jako puno za tako los ugovor.

Ono sto bi svi trebali da znamo je da ako se neki problem dogodi on se resava na Sudu a svi znamo kakvo nam je sudstvo! Boze sacuvaj ...

Samo da iznesem jednu napomenu. Ako neko uspe na kraju da iskamči raskid ugovora zbog promena cene, to automatski ne znači pobedu. Lelekom na kraju uopšte ne mora da tuži pretplatnika, ali može da mu obustavi pružanje usluga da izmirenja "duga". Naravno, nekome ko želi da pređe kod drugog provajdera i nikada se više ne vraća kod njih, ovaj potez ne znači ništa. Oni koji žele da nastave saradnju sa lelekomom, sada ili u budućem periodu, moraće da plate šta se traži od njih.

Znaci 1500rsd najjeftiniji paket.
Postoji li neki popust na ugovornu obavezu 12 ili 24 meseca?

^ to je "popust" uz ugovornu obavezu od 24 meseca :)

1500 za ne manje od 24meseca :)
A posto im je ono "mesec" za mesec?

Mesec za mesec cena isto povoljna, 1500 din za uber brzinu od neverovatnih 1.5 Mb/s :D

Dajte neku ADSL alternativu (verat, orion, itd itd), ima li sta povoljno?

Re

Ako ti nije mnogo 12meseci ugovor, po meni je Verat net najbolja opcija, Lično sam prešao danas na 6/1 paket za 1590rsd.

Pa rekao ti covek, verat je jako fina opcija sa ovim paketom 6/1 jer je UO 12 meseci

Nazad
Vrh Dno