Šta je novo?

MTS Telekom ADSL

SNR Margin Down/Up(dB) 21.0/23,5
Attenuation Down/Up(dB) 27.5 / 10.3
Output power Down/Up(dB) 0.0/12.4
Rate Down/Up(dB) 4096 / 512

jel može neko da mi kaže na osnovu ovoga kolika brzina može da se izvuče

Statistics -- ADSL

Mode: ADSL2+
Type: Fast
Status: No Defect
Link Power State: L0

Downstream Upstream
SNR Margin (dB): 21.0 23.5
Attenuation (dB): 27.5 10.3
Output Power (dBm): 0.0 12.4
Rate (Kbps): 4095 510
MSGc (number of bytes in overhead channel message): 59 70
B (number of bytes in Mux Data Frame): 127 15
M (number of Mux Data Frames in FEC Data Frame): 1 1
T (Mux Data Frames over sync bytes): 1 1
R (number of check bytes in FEC Data Frame): 0 0
S (ratio of FEC over PMD Data Frame length): 0.9922 0.9412
L (number of bits in PMD Data Frame): 1032 136
D (interleaver depth): 1 1
Delay (msec): 0 0

Super Frames: 9483258 9483256
Super Frame Errors: 17 1
RS Words: 0 0
RS Uncorrectable Errors: 0 N/A

HEC Errors: 13 0
OCD Errors: 0 0
LCD Errors: 0 0
Total Cells: 1477063224 183903484
Data Cells: 1273905256 96901206
Bit Errors: 0 0

Total ES: 16 1
Total SES: 0 0
Total UAS: 21 31

5 moze sigurno, 10 je vec pod velikim znakom pitanja.

Sta kazete za moju liniju valja li ovo trenutno sam na 4mb i IPTV . Uskoro mi istice ugovor pa bi da vratim IPV nazad i uzmem neki bolji internet . Koliko bi mogao max izvuci i kakva je ova moja linija jer mi se ne svidja kako radi u igrama .

Prilozi

• adsl.JPG
    adsl.JPG
    96.6 KB · Pregleda: 161
Ne mora mnogo da se šeta po inostranstvu, dovoljno je da ode do naših istočnih suseda (i jednih i drugih, sa standardom sličnim našem) i vidi šta je kvalitet za male pare.;)

A mozes i da vidis kod nasih zapadnih komsija, koji su jednom nogom u EU + kupljeni od strane Nemackog telekoma, kako nam na sav glas zavide na internetu?!?!
Ja sam prvo mislio da me zafrkavaju, ali kada sam cuo kakve pakete im nude u Hrvatskoj... najezio sam se :(

Poenta, nismo ni pri vrhu, ali ni pri dnu.
A to za Ratel i stopiranje akcije od 1000 dinara tek je prica za sebe.
Odavno nije tajna da ih je "konkurencija" prijavila kod svog coveka i stopirala sve ;)

Necu da imenujem, ali doticni nosonja je dosta izmesetario za vreme svog kratkog politickog delovanja :mad:

Ja i dalje ne mogu da verujem kako je Nubainvest dobila one poslove sa samo JEDNIM prijavljenim radnikom?!?!

Cccc...

Poslednja izmena:
Od svih muljavina ova sa optikom je najbolja za nas gradjane.

A mozes i da vidis kod nasih zapadnih komsija, koji su jednom nogom u EU + kupljeni od strane Nemackog telekoma, kako nam na sav glas zavide na internetu?!?!
Ja sam prvo mislio da me zafrkavaju, ali kada sam cuo kakve pakete im nude u Hrvatskoj... najezio sam se :(

Odavno nije tajna da ih je "konkurencija" prijavila kod svog coveka i stopirala sve ;)

Necu da imenujem, ali doticni nosonja je dosta izmesetario za vreme svog kratkog politickog delovanja :mad:

Ja i dalje ne mogu da verujem kako je Nubainvest dobila one poslove sa samo JEDNIM prijavljenim radnikom?!?!

Cccc...

Što je najgore hrvati imaju fap, to jest čim osete da si "pretarao" smanje ti brzinu na 256kbps bez obzira koji flat paket imao. Doduše to je politika nemačkog telekoma u većini zemalja gde imaju monopol...

Imaju oni pakete bez fup ali nisu brzine toliko atraktivne ;)

Pa to je u neku ruku i normalno jer imas pacijente koji non stop nesto skidaju samo da im ne bleji komp u prazno. I neka bude malo vise takvih i eto problema za provajdera. Zna se sta je heavy downloader a sta je psihopata.

Da, ali provajder kad pravi kalkulaciju uračunava te pacijente :) Otprilike se zna da je par % korisnika takvo. Verovatno da se povećanjem brzine taj procenat smanjuje, jer, šta će više da skidaju? :D

Da, ali provajder kad pravi kalkulaciju uračunava te pacijente :) Otprilike se zna da je par % korisnika takvo. Verovatno da se povećanjem brzine taj procenat smanjuje, jer, šta će više da skidaju? :D

Kako sta ce da skida? Prvo smo skidali divix pa 720p pa 1080p a sad se skidaju full BlueRay diskovi od 50gb samo zato sto se moze.
Ja sam sad sam na ADSL-u pa neskidam toliko ali pre 4 godine dok sam bio na kablovskom imao sam obicaj da skinem film / seriju pa odgledam i obrisem pa posle opet stavim da se skida cisto da konekcija ne zvrji prazna :d

Bekapovati internet u svakom slobodnom trenutku :d

I na to treba gledati kao na posebnu vrstu fetisa :D

adsl.jpg

Moze neko da mi kaze koliko mogu da izvucem?

Cccc...

Potpuno se slažem, dok je Telekom državni biće sve ok onog trenutka kad ga kupi doiče telekom ili neki ruski tajkun otišli smo u opsajd. Tako je bilo i sa NIS-om, kuka i motika se podigla oko kvaliteta i cena goriva dok je NIS bio državni. Raznorazni privatnici su štrajkovali , blokirali rafineriju u mom Pančevu ma čuda svakih mesec dana. Kad je NIS prodat...tajac. Dali su cene goriva snižene? nisu, povećane su. Dali je kvalitet poboljšan..nije, isti je. Dali sme više neko da štrajkuje i blokira rafineriju od privatnika koji su do juče štrajkovali? Ni da pomisli inače će Putin da naredi Vučiću da ih tenkovima samelje na sred ulice. E sad svi ćute ko ribe i plaćaju, niko nesme da pisne. Ovo jeste oftopic ali ima veze sa Telekomom.
Znači nikako ne dozvoliti prodaju državne telekomunikacione kompanije inače ćemo internet pamtiti samo po sećanju. Otvorite sajtove dojče telekoma pa vidite kakve su im akcije, jedna vrsta akcija i brzina za nemačko tržište ali sasvim druga priča za hrvacko. Ukratko za hrvacko tržište je cena u dinarima za flat paket i brzinu koja nije garantovana ali jeste u opegu od 5-10 Mbit/s iznosi tačno 4260 dinara. Da napomenem da je to bez ugovorne obaveze , mada i ugovor ne pravi neku značajnu razliku. I za kraj naravoučenije:
Čuvajmo državno.....
U to ime ove godine sigurno ponovo potpisujem ugovor sa Telekomom :type:

Takodje treba negovati i pravopis.

Ja cu slaviti dan kad prodaju telekom. Ili samo iz razlog sto ce onda drzava dozvoliti i ostalima da budu nad provJderi i prodaju svoje linkove i sami diktiraju cene. Cist primer toga ti je sbb. Kad su uleteli stranci i boga pitaj kome nPunili dzepove da dobiju svoj link, brzine pocele vrtoglavo da rastu. Pa je telekom taj koji sad juri a ne diktira. Pa sad zamislli vise takvih provJdera.

Da, kad dodju stranci i kupe Telekom, svi cemo imati 100 Mb/s za 1000 din...
Isto kao sto je kad su dosli Metro, Delhaize, Interex, Veropoulos i ne znam ko jos, imamo "najnize" cene u regionu....
Isto kao sto je kad su dosli Mobilkom Austria (VIP) i Telenor, imamo najbolje i najjeftinije usluge u oblasti telekomunikacija itd...
Svi oni kad dodju kod nas se ponasaju isto kao i nasi lopovi i gledaju da uzmu sto veci deo kolaca, a za nas krajnje korisnike ih z..... ona stvar.

Da, kao i kad je dođao i telenor i VIP u mobilnoj telefoniji ... samo pršte besplatni minuti za 10 evra mesečno ....

^ za pocetak ne placas 100 e broj!

Mozemo da udjemo u tu raspravo ali nema bas smisla, cinjenica je da je ponuda bolja nego sto je bila, imas mobilne u paketu imas 50% popusta na mesecnu pretplatu, trka ziva ko ce da ima bolji i brzi mobilni internet... Mozda cena i nije drasticno pala ali je usluga bolja. Ista prica je za adsl. i net u globalu. Cene su i dalje 15-30e paketi samo sto sad za te pare imas brzine od 10 i 20 mb dok je do pre samo par godina to bilo 256 k ili 1 mb... da ne pricamo o ponudama paketa tipa fixna mobilna internet iptv i d3 i sl. Ako nista drugo imas IZBOR!
Ja sam konrektno u provajderima zadnjih 7 godina i zivim od tog hleba i odlicno znam ponasanje telekoma i njihovog monopola. Odi samo mprocitaj obavestenje beocity-a na njihovom sajtu i sve ce ti biti jasno.
Zasto ja kao provajder ne mogu da kupim link od SBB-a ? ili Telenora ? Koji bi mi relano bilo 3 puta jeftiniji sto znaci da bi ja relano mogo 3 puta jeftinije da ponudim paket korisniku.
Nego dolazimo u situaciju da telekom pusti 5 mb paket za 1500 din a meni kao adsl provajderu naplacuje port za 5 mb brzinu 1200 din. I sad ja kao novom korisniku ako mislim da nastavim da radim moram da ponudim istu ili slicnu akciju. A troskovi po korisniku 1200 din port + oprema za korisnika + link za korisnika + plate za sve ljude koji rade. Kako?
Tuzim ih ratelu? ( opet pogledaj saopstenje beocity-a)

Ja cu slaviti dan kad prodaju telekom. Ili samo iz razlog sto ce onda drzava dozvoliti i ostalima da budu nad provJderi i prodaju svoje linkove i sami diktiraju cene. Cist primer toga ti je sbb. Kad su uleteli stranci i boga pitaj kome nPunili dzepove da dobiju svoj link, brzine pocele vrtoglavo da rastu. Pa je telekom taj koji sad juri a ne diktira. Pa sad zamislli vise takvih provJdera.

Evo bas sad zamisljam taj scenario, prodali su telekom -> sav taj kapital odlazi van zemlje, a tvoji i moji roditelji vise ne primaju penzije jer nema odakle.
Internet je brz, a ljudi nemaju sta da jedu, a ne da plate internet -> divota i pravi povod za slavlje!

Zaboravlja se da telekom puni drzavni budzet i zato su ulaganja usporena i ogranicena u odnosu na profit koji ostvaruje.
Ponudice uskoro taj VDSL2 i eto i njihove ponude sa velikim brzinama.

@Kimins, ja upravo to hocu i da kazem ali sve ovde misle da ce prodajom Telekoma nastati blagostanje u zemlji i drustvu.
@Webb, to sto se nekad broj placao 100 maraka nije krivica samo Telekoma (ako je uopste i bilo njihove krivice) vec nekog ko je iznad Telekoma i koji je na tom poslu napravio pravo bogatstvo. Predrag Rankovic, poznatiji kao Peconi, je imao monopol u prodaji SIM kartica Telekoma i Mobtela. A danas je to jedan od najmocnijih ljudi u Srbiji. Sve kartice koje su se valjale na crno su morale da budu kupljeno preko njega. Kome sve je to odgovaralo, necu da ulazim.
Isto tako, kako je moguce da firma Nuba Invest sa jednim zaposlenim dobije poslove sa optickim kablovima a Telekom koji ima logistiku, infrastrukturu i iskustvo, bude potpuno van tog posla.
Svaka prica ima 2 kraja i nije sve crno ili belo.
Ne branim Telekom uopste, stoji da je to jedan preglomazan sistem i u kome dosta toga mora da se menja. Ali isto tako ne znaci da ce prodajem tog istog Telekoma svima nama procvetati ruze. Pogledaj iskustva korisnika na hrvatskim forumima gde njihov T-com nije ulozio ni eura u manjim mestima.
Mislis da ce taj koji bude kupio Telekom, ulagati i u Bosilegrad, Crnu Travu, Kursumliju, Medvedju i u ostala manje razvijena podrucja. Naravno da nece. Gledace samo profit i nista vise. A Telekom danas, koliko toliko ima neku obavezu "ravnomernog razvoja" pa cak i tamo gde mu se to ne isplati.
Sa privatizacijom Telekoma imacemo sigurno neko poboljsanje u uslugama (ili bar neki od nas) ali cemo to sigurno i debelo platiti.
Setimo se kad je poskupela pretplata na fiksni zadnji put. Telekom uopste nije trazio poskupljenje i cak su bili zadovoljni iznosom pretplate koja je tada bila na snazi. A onda je dosao RATEL (jer su se SBB i Telenor zalili kako je pretplata niska i kako im se ne isplati da ulaze u posao sa fisksnom telefonijom) i doneo odluku da pretplata na fiksni MORA DA POSKUPI i bukvalno nalozio poskupljenje Telekomu. Onda su svi po defalt-u poceli da pljuju po Telekomu.

Poslednja izmena:
Prodaja Lelekoma bi bila najveca glupost koju bi ova vlada mogla da uradi jer niko normalan ne bi prodavao nesto sto donosi cist profit. Koliko god ja mrzeo lelekom, moram da se slozim sa tim da njegovom prodajom ne da ne bi dobili bolje uslove i brzi internet, nego bi sasvim sigurno imali daleko losiji internet nego sto imamo sada. Nemacki narod je godinama vodio borbu sa svojim telekomom da bi na kraju dobili iole pristojne brzine uz razumne cene dok sada Dojce Telekom dere kozu i ubira extra profit u svim drzavama gde je usao a tako ostvareni extra profit salje nazad u Nemacku. Naravno, kada se profitna stopa smanji, otpustanje radnika najpre sledi u kolonijama pa tek na kraju u maticnoj drzavi.

Ala davite sa kilometarskim postovima a niko da mi odg na pitanje !!!

Problem sa Telekomom nije vlasnistvo, vec monopol, a to ne moze lako da se resi. Prodajom ne bi dobili nista, jer bi tako umesto drzave imali privatnika koji bi i dalje imao monopol. Telekom ima mrezu rasirenu po celoj Srbiji, a da dodje neko drugi i pravi tu kompletnu mrezu iznova za svoje potrebe je malo verovatno. Jednostavno, preskupo je, slozeno i pitanje koliko isplatljivo u jednoj siromasnoj drzavi. Mozda bi nesto moglo da se resi delenjem telekoma na vise delova, pa onda sirenje tih delova (regija Srbije) na ostale polako, ali i to tesko da bi se uspesno resilo, a svakako ne bi bilo brzo.

^ ja se trudim upravo to da kazem.

Na kraju krava pokrenuli ste socijanu politku drzave, penzije isl. sta sad svi mi koji smo u tim vodama ne mozemo da zaradim platu i sebi penziju jer Telekom mora da pomaze drzavi za penzije...
Kad smo tolike patriote daj da svi potpisemo ugovore sa telekomom za sve usluge na 5 godina pa da bude super drzavi.

Suvise je komplikovana cela ta prica, i sto se tice infrasturkutre, Telenor je ponudio Telekomu da uleti ogromne pare da se unapredi cela infrastukutra u zemlji i da zajednicki koriste istu i nude snadbevaju korisnike sto je telekom odbio pa je drzava posle silnih tuzbi donela zakon da Telenor moze da zakupi parice za svakog korisnika po ceni od 5 evra mesecno....
A i sta ste se zalepili za taj T mobile mo da su oni jedni koji bi mogli da kupe Telekom. Uopste ne mora da se proda Telekom, damo da se resi ovaj nenorlani monopol koji pomaze ova drzava umesto da ga resava.
Pa bi krajni korisnici imali povoljnije i bolje pakete sto je cilj cele price

edit:

@Apple izivni na duzem postu :)

Ok su ti margine kao i slabljenje mreze, ako ti je uvek ovako stabilna linija ( ne menja se znajcano svremena na vremem) izvucice 20 mb paket naravno bez iptv-a :)

Poslednja izmena:
Tnx na odgovoru al meni se ne svidja kako mi radi internet :( . To sto sam postavio je bilo od mog TP link rutera , sad cu postaviti od Telekomovog pa da vidimo razlike .

Prilozi

• Huawei telekom adsl.JPG
    Huawei telekom adsl.JPG
    91.7 KB · Pregleda: 125
Nazad
Vrh Dno