Šta je novo?

MTS Telekom ADSL

Ja ga već davno deaktivirao online zahtevom, ali ne da se. Mesecima stoji ovako na Klik 1 (za 1500din.) bez ugovorne obaveze. Nešto mi se ne vezuje novi ugovor 5/1 može biti samo sporije.

[URL=http://www.speedtest.net][/URL]

Pa sto ne uzmes 10/1??? Sve to sto si ti pokazao tako je isto kod mene vec dve godine! Za malo vise para dobijes 10 MB a sada jos kada podignu pdv onda ce ovi dosadasnji pakete za neku malu svotu da poskupe pa tako onda da mu dodjes na isto. Bar ja mislim da je to dobra pogodba. Ni meni se ne svidja sto je dve godine ugovor ali *** bolje ista nego nista.

Evo - uhvatio sam vremena i otišao do telekoma ... i to mi je - što mi je. Potpisao sam u maju na 24 mes. 6/1 za 2122 dindži i nema šanse da se to promeni dok ne istekne ugovor (osim ako nekome ne uvalim moj paket - prepišem). Baš im hvala, znam samo da više nikada neću uzeti na ugovor (bar ne duži od 6 meseci), i neću uzeti kod njih (6 god redovno plaćam svaki njihov račun), a i bio sam takve sreće da su me dobre promocije redovno zaobilazile zbog ugovornih obaveza, coveče, god. i po dana, pa onda će već i kod njih biti 50/10 za 2k din, a ja ko ona reklama, sec, sec, sec...ma živeli, bolje da popijem još koju i sviram onu moju...

Pa sto ne uzmes 10/1??? Sve to sto si ti pokazao tako je isto kod mene vec dve godine! Za malo vise para dobijes 10 MB a sada jos kada podignu pdv onda ce ovi dosadasnji pakete za neku malu svotu da poskupe pa tako onda da mu dodjes na isto. Bar ja mislim da je to dobra pogodba. Ni meni se ne svidja sto je dve godine ugovor ali *** bolje ista nego nista.

Zasad ako ovako ostane je sasvim zadovoljavajuće za mene bez ugovora. Možda za koji mesec bude nešto još povoljnije pa uletim onda sa ugovorom od 2 god. 6/1 ili 10/1 nije neka velika razlika u brzini što bi mi značila. Da je na godinu dana ne bi se razmišljao, ali 2 god. jako mi je to dug period za ADSL tehnologiju.

Evo - uhvatio sam vremena i otišao do telekoma ... i to mi je - što mi je. Potpisao sam u maju na 24 mes. 6/1 za 2122 dindži i nema šanse da se to promeni dok ne istekne ugovor (osim ako nekome ne uvalim moj paket - prepišem). Baš im hvala, znam samo da više nikada neću uzeti na ugovor (bar ne duži od 6 meseci), i neću uzeti kod njih (6 god redovno plaćam svaki njihov račun), a i bio sam takve sreće da su me dobre promocije redovno zaobilazile zbog ugovornih obaveza, coveče, god. i po dana, pa onda će već i kod njih biti 50/10 za 2k din, a ja ko ona reklama, sec, sec, sec...ma živeli, bolje da popijem još koju i sviram onu moju...

Kuku, pa onda Lele a ti ga zemljak baš zaglavi još godinu i po. Iskreno ne bi ti bio u koži. Zato sam definitivno alergičan na ugovore od dve godine, što je puno puno je.

Poslednja izmena od urednika:
zasto neko ne obavesti druge provajdere da telekom deli na divlje promocije ? totalno je neverovatno da daju ugovor na kom pise 1.5mbit a onda rukom to preprave na 5 ?! pa gde to jos ima ?

Nisu jos promenili u softveru za stampanje tih ugovora pa daju stare ugovore ;)
Uostalom imas pecate preko tih brzina dopisanih rukom - u cemu je problem?

Kakva je situacija sa novim paketima i speedup-om? Jel moguce aktivirati speed up na 10mbps paketu? Ili barem na onom od 5? Ili barem se prijavi za speedup nek se eliminise overhead?

Kakva je situacija sa novim paketima i speedup-om? Jel moguce aktivirati speed up na 10mbps paketu? Ili barem na onom od 5? Ili barem se prijavi za speedup nek se eliminise overhead?

Vidis to ti nije lose pitanje, pa svi oni koju su uzeli ove nove pakete neka neko proba to mu je par min posla ako niko pre onda cu ja u ponedeljak ako mi puste odmah paket koji podpisem.

Sta da ti kazem ali nisi ni prvi ni poslednji koji se tako zeznuo. Meni je u Junu istekla promocija od 50% na cenu i reko sam cekam sledecu promociju naravno dosla je sledeca ali mi se nije dopala i tako sam nastavio da koristim i placam net bez ugovora onda su mi slali pisma sa kojekavim promocijama pa su onda na poledjini racuna se oglasavali o promocijama pa su cak bili toliko slobodni da me zovu na kucni broj i da mi nude prvo box paket pa onda posle par dana i internet + iptv sve sam to odbio jer sam cekao pocetak skolske godine nadajuci se da ce biti tada nesto kako nije ni tada bilo nista bio sam spreman da cekam do nove godine jer sam konto da tada sigurno moraju da nesto daju. I eto nije nova godina ali meni se ovo dopalo i za malo vise pare od trenutnih koje dajem cu imati 10/1 sto i nije neka razlika ali opet znacajna kada se pogleda da cu mesto dosadasnjih 635 imati preko 950 kb/s a to meni opet puno znaci u vremenu koje provedem kraj racunara i necu da ceka citavu vecnost da pogledam neki hd film nego dok odem da rucam ili odmorim da mi je film gotov i da uzivam u istome a ne da cekam po vise sati da bi nesto pogledao sto krace traje nego sto sam ja skidao film.

Poslednja izmena:
^^
:Klanjanje:happy:

Apsolutno se slazem sa gornjim postom :)
Ja pride uzeo 20mb :)

40 gb full blu ray sa premium acc skinut za oko 7 h sa pauzama od po par minuta i paralelnim seedovanjem 20ak torrenta.... ( jeste upload, ali da se zna :)

Presao sam pre dva dana sa 1.5Mbps na 5Mbps i više ne mogu da aktiviram SpeedUP:
"Nemoguća aktivacija/deaktivacija servisa - ADSL servis na broju telefona 011 xxxxxxx nema tehničke mogućnosti"

NIje stvar do tel. linije, ruter pokazuje:
Bandwidth Down/Up(kbps) 5120/1024
SNR Margin Down/Up(dB) 23.0/9.0
Attenuation Down/Up(dB) 9.5/6.0

možda je to zbog toga što ovi paketi još nisu ni zvanično objavljeni...

Pa tamo pise da je za korisnike click 1 i click 4.... mi nismo ti.... :)

Pa tamo pise da je za korisnike click 1 i click 4.... mi nismo ti.... :)

Pa nama ovaj put nije bitno da se speedup zaglavi nego samo da ukoni overhead a kojim slucajem ako bi se zlaglavio to bi bilo samo premija ali ja nebih ni isao na to nego samo da se ukloni overhead i da dobijem cistih 10 mb.

Ja nisam ko telekoma pa ne znam, ali koliki su penali za raskid tih ugovora? Ovaj bezobrazluk da se uhvate starog paketa iz ugovora i deru kožu s leđa je stvarno preteran. Kakav je prospekt da se izvede raskid, pa posle par dana zaključiš ugovor na istoj fon liniji u ime nekog od familije? Infrastruktura je napredovala, nisu valjda svi dsl portovi i dalje popunjeni pa se čeka red...

Ja nisam ko telekoma pa ne znam, ali koliki su penali za raskid tih ugovora? Ovaj bezobrazluk da se uhvate starog paketa iz ugovora i deru kožu s leđa je stvarno preteran. Kakav je prospekt da se izvede raskid, pa posle par dana zaključiš ugovor na istoj fon liniji u ime nekog od familije? Infrastruktura je napredovala, nisu valjda svi dsl portovi i dalje popunjeni pa se čeka red...
Predpostavljam da moras da isplatis sve do kraja ugovora.Znaci ako ti je ostalo 10 meseci ugovora, a placas 1000din mesecno,onda bi morao uplatis 10000 din da bi raskinuo ugovor.

^^
:Klanjanje:happy:

Apsolutno se slazem sa gornjim postom :)
Ja pride uzeo 20mb :)

40 gb full blu ray sa premium acc skinut za oko 7 h sa pauzama od po par minuta i paralelnim seedovanjem 20ak torrenta.... ( jeste upload, ali da se zna :)

Асиметрична дигитална претплатничка линија (енгл. ADSL-Asymmetric Digital Subscriber Line) је асиметрична у смислу брзине преноса података тј. то значи могућност бржег преноса података у даунлоуд-у (ка кориснику), него што је то у аплоуд-у пренос података од корисника ка мрежи. Пренос се врши по телефонској бакарној парици претплатника.

znaci da ne moze istovremeno download i upload...pretpostavljam da bi skinuo brze da nisi nista seedovao...ili gresim?

za cenu od 1500 din na 2 god bez obzira na brzinu moze uzeti samo ko mora + nigde nisu ni objavili akciju e drzavo....

za cenu od 1500 din na 2 god bez obzira na brzinu moze uzeti samo ko mora + nigde nisu ni objavili akciju e drzavo....

Evo ja nemoram pa cu naverovatnije uzeti. Imam mogucnosti i kablovskog neta do 80mbps cak imam i kablovsku od istog provajdera uvedenu kuci. Necu se prodati za vecu brzinu na kabloskom kad neradi stabilno. PING uvece se poveca i puno laguje priliko online gaminga sto znaci da mreza nemoze da izdrzi veliki broj korisnika na mrezi. Sa ADSL-om nemam ovih problema.

Svako bira ono sto mu vise odgovara.

Moram nesto da primetim, cele godine je vazila akcija click 4 po ceni click 1 na 2 godine UO, to znaci da je za 1520 moglo da se dobije 4 mbit-a, +SU aktivan dodje na 3.94 mbit realno, a sada iz ove akcije za 1500 imate 4.25... otkud tolika pomama za 0.25 mbit i 20-ak dinara? Jedino kapiram ove sto uzimaju 10 i 20...

Evo ja nemoram pa cu naverovatnije uzeti. Imam mogucnosti i kablovskog neta do 80mbps cak imam i kablovsku od istog provajdera uvedenu kuci. Necu se prodati za vecu brzinu na kabloskom kad neradi stabilno. PING uvece se poveca i puno laguje priliko online gaminga sto znaci da mreza nemoze da izdrzi veliki broj korisnika na mrezi. Sa ADSL-om nemam ovih problema.

Svako bira ono sto mu vise odgovara.

Identična situacija. Imam SBB kablovsku televiziju već 7-8 godina, Ikom mi je na 50m od kuće, ali nema tih para da pređem sa ADSL-a na njih upravo zbog pinga i online gaminga. Znam da kabl možda većinu vremena radi ok, brzine su daleko veće za iste ili manje pare, ali imam prijatelje u okruženju i testirao sam konekciju SBB/IKOM zilion puta i svaki put je bilo priličnih oscilacija u pingu.

NA ADSL-u već 5 godina nikad nijedan PING problem, jitter je 1-2ms, ping ka domaćim serverima 5-10ms, okruženje 15-35ms, evropa uglavnom 30-50ms. I radi stabilno da stabilnije ne može.

ADSL je Telekomov, 6/1.

znaci da ne moze istovremeno download i upload...pretpostavljam da bi skinuo brze da nisi nista seedovao...ili gresim?

Pa evo trenutno idem sa 1,8mb DL i 57K UL....
Dl je premium Netload + torrent ( zajedno 1,8) a ul je vrv torrent..... tako mi je uvek odprilike...
Mada, primetio sam dosta veliki Upload i kada je torent ugasen.....
Neam pojma, bitno je da sljaka :)

evo slike saobracaja danas i dva dana pre...:

traffic.PNG

Poslednja izmena:
Da li je ovo trik novog menadžmenta, ali "dobro" su se dosetili da zaj*** postojeće korisnike. Dosad je uvek išlo povežanje brzine ili smanjenje cene koje bi obuhvatilo sve pakete.

apsolutno, ali ja nisam pod ugovorom mada bi uzeo ovo da je na godinu dana ili da je 1000 din na 2god

Koje su uopste cene ako se uzima sad bez ugovora? Jel tu vaze stari click paketi?

Svako ima pravo da komentarise sta i kako zeli, evo i ti postajes uveliko dosadan sa svojim uvredljivim komentarima, pa te niko ne proziva.

A zasto oni nemaju neku jeftiniju ponudu od klik 1 paketa? Evo recimo za nekoga kome bi bilo dovoljno i pola od te brzine a kome je mnogo da placa ovu cenu, na primer klik 1/2?

Zato što bi ~80% korisnika izabralo tu brzinu. Iz istog razloga se ni ostatak konkurencije nije polomio sa flat ponudama za do 1000 din.

Poslednja izmena:
Mislim da je najbolje suzdrzati se od potpipisivanja ugovora do nove godine posto ce tada najverovatnije ovi promo paketi da budu dostupni i u ugovorima na godinu dana za iste pare.

danas uzeo 10/1:
2224986997.png

ovo je inace sa telekomovim serverom u bg.

ako izaberem recimo neki madjarski:
2224993782.png

click 4 je radio dosta bolje od ovoga... (zakucan speed up, konstantno malo vise od 5)
sacekacu ponedeljak da se zalim jer ovo je stvarno uzas. nemam iptv, znaci cist adsl.

dodatak:
zanimljivo je da recimo my beocity skoci do jedno 8500 i do kraja testa opadne do 4300.

evo i sa rutera:
v7fa5f.jpg

Poslednja izmena:
danas uzeo 10/1:
2224986997.png

ovo je inace sa telekomovim serverom u bg.

ako izaberem recimo neki madjarski:
2224993782.png

click 4 je radio dosta bolje od ovoga... (zakucan speed up, konstantno malo vise od 5)
sacekacu ponedeljak da se zalim jer ovo je stvarno uzas. nemam iptv, znaci cist adsl.

I sam si vec nasao problem i napisao si ga, problem ti je speedup koji si imao aktiviran pa sada moras da zoves tehnicku podrsku i da im kazes da ti eaktiviraju speedup i sve ce biti uredu.

Za sve ljude koji idu da podpisu novi ugovor za 10/1 ili 20/1 a ranije ste imali speedup aktiviran navedite odmah u poslovnici jer kada vam vec podesavaju brzinu tehnicari ce odmah o istom trosku da vam deaktiviraju speedup i bice sve uredu a imace te full brzinu paketa koji ste odabrali.

Svako ima pravo da komentarise sta i kako zeli, evo i ti postajes uveliko dosadan sa svojim uvredljivim komentarima, pa te niko ne proziva.

Vidis da nisi upravu, komentarisanje je jedno a ubedjivanje je drugo a on upravo pokusava da ubedi ljude kako je ova promocija Telekoma losa. Moj revolt je upucen samo njemu sto pokusava da tera mak na konac a vrlo dobro zna da od toga ovde nema nikakve vajde i da ce ga uvek neko napusti bilo to da sam ja ili neko treci. A on to radi svesno i ne samo na ovom forumu nego i na ES znaci sve sto je ovde postovao postuje i tamo od reci do reci kopiran posto i pokusava da istera krivu drinu i da dokaze kako je Telekom los a on dobar gradjanin Srbije i kako samo on vidi da je ovo Telekomova *******cija a da smo svi mi ostali glupi i ludi i neznamo sta radimo pa nam treba pastir da nas vodi jer mi ne umemo da odredimo sta je dobro a sta lose.

Svako ovde od nas je vrlo dobro svestan situacije u kojoj se nalazimo i da vrlo dobro mozemo da procenimo sta je dobro za nas a sta nije i tako ce svako odluciti sta ce da uzme i sta nece da uzme. Eto samo pogledaj da se svaki dana sve vise i vise ljudi sto registruje sto javlja da su uzeli ovu novu promociju. Sto znaci da ima ovo u podpusnosti odgovara, eto samo pogledaj post iznad coveka koji kaze da moze da uzme SBB net ali nece jer mu je ADSL vise nego dovoljan i dobar za ono sto njemu treba.

Tako da dogod on bude pokusava da dokaze kako je ovo lose ja cu prema njemu da vrsim suporotan post i da pokusam da objasnim da ovo nije losa promocija nego ko hoce taj ce je uzme a ko nece ne mora, nikoga Telekom ne tuce po prstima i tera da podpisu novi ugovor. Oni koji hoce to ce sami uraditi a oni koji nece ti ce cekati nesto bolje a zna se da uvek kada hoces jos bolje izgubis i ono sto si mogao a bolje ne docekas pa onda opet dolazimo do toga da te osobe dolaze ovde i vicu kako Telekom ovakav i onakav a sami su krivi za svoje odluke.

Ljudi koji su pre mesec i vise podpisali ugovore sada su besni jer se osecaju prevarenima i ja bih se isto osecao prevarenim ali *** nisam zurio u poslovnicu da dam svoj autogram nego sam eto cekao i docekao ono sto je meni licno zanimljivo i vredno mojih novaca. Ni meni se ne dopada sto je ugovor dve godine ali iovako ionako cu net placati ne naredne dve godine nego dogod mi to mogucnosti budu dozovoljavalje i ona isti mi djavo bio ugovor na godinu dana ili dve sve jedno je.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno