Šta je novo?

MTS Telekom ADSL

cek cek.. kod nas imas paket od 20/1 i download ide 2.5 megabajta u sec i upload 128 kilobajta u sec??
neka javna tajna a? :)

Primeti da sam rekao da radi skoro 20/1 i to preko WiFi-a.
Preko LAN-a je radio skoro 20/1 full SpeedTest. Pod skoro mislim da je razliku u rangu statisticke greske, znaci 2-3%. Ali mi vise znaci jedan kabl manje nego 10% brzine :D

ne ne... rekao si da bi imao tacno 20/1... ;)

btw ja presao bio na verat na 6/1 i vratio iz budzaka stari asus gp500 i nece net preko 400kbps... cudio se nekoliko dana, pa kad me nije mrzelo nakacio se na kabl.. kad tamo sve u redu ;)

Rekao sam da se kacim na LAN - sto sam posle i probao i radio je "maltene 20/1". Nije 10% manje, vec 2-3%. SpeedTest DL je >19 na LAN-u, UL je preko 0.95.

Poslednja 3 dana imam problema sa netom, dešavaju se česti prekidi koji kratko traju (minut-dva), port koji mi je inače normalno bio forwardowan odjednom nije, pa onda opet jeste ... Da li ovo liči na zeznut ruter (HG530)?

Sada je sve u redu, kontakt kod splitera je bio malo slabiji.

Drugari, mala pomoc. Imam HG532e na kojem mi je namesten NAT za Vuze i remote desktop. Ali jednostavno, posle 5-10minuta od namestanja porta, kao da uopste port nije otvoren.
Usao sam na ruter sa admin sifrom (onda duza od ztonpk) i imam sve otkljucano za podesavanje. Na kompu fiksirana IP, wi-fi je mreza (nema lan-a). No-ip.org nalog radi i sinhronizuje spoljnu IP adresu. Kada sa laptopa prilazim kompu u okviru mreze, radi remote desktop, ali spolja nece.
Vuze mi posle 5 minuta od promene porta javljda da je NAT "Firewalled", a do tada zeleno i sve OK.

Jel to telekom nesto zatvara automatski? Ili ima neko podesavanje koje nisam primetio?

Danas mi je brzina downloada opala na 1mbit [imam 10/1 paket, realno 8/0.8]. Jel ima iko slicnih problema?

U podesavanjima rutera mi je sve normalno koliko vidim.

Poslednja izmena:
meni sve radi normalno

mada ja imam 6/1

Poslednja izmena od urednika:
oni se ljudi sprdaju pa ovo je smesna ponuda zaista pa verat ima 10 mbs za 1800 din i to na godinu, beotel 10 mbs za 1900 din na godinu :facepalm:

Poslednja izmena:
po meni brzina nije poenta nego manja cena a kod telekoma nista ispode 155o din na 2 godine i plus neke kamate oko 5-6 din stalno, srecni su ovi sto zive u vecim gradovima

Mogli bi i nama na BOXu da nateraju na 10/1. :D

I naravno, oni koji su sad pod ugovorom ne mogu da pređu na novi?

Nista cudno nista neobicno, mada cu ja pokusati posto imam ugovor za NET 10 da pitam da li je moguce da predjem na NET 20 i da produzim ugovor. Nista me ne kosta da pitam jer svakako sutra ocekujem poziv od ovih iz Telekoma posto mi nesto net juce i danas u par navrata se gubio tacnije ruter se gubio. Pa cu ih navedem na tanak led pa ako prodje prodje ako ne idemo dalje za iste pare.

ova solucija realno 10 mbs za 1550 din na 2 godine je mozda i ok mozda i predjem jer sam i dalje na 5/1 za 2000 BUO

za 1900 imate 20 mbita, ja sada placam kod njih 2180 za 4, tako da je to odlicno od koga je...

@ Mare: pa to sam i ja imao al sam se presaltovao samo sa tog starog click paketa na net 5 mozes i ti jer si verovatno sada na otvorenom sa ugovorom

Nista cudno nista neobicno, mada cu ja pokusati posto imam ugovor za NET 10 da pitam da li je moguce da predjem na NET 20 i da produzim ugovor. Nista me ne kosta da pitam jer svakako sutra ocekujem poziv od ovih iz Telekoma posto mi nesto net juce i danas u par navrata se gubio tacnije ruter se gubio. Pa cu ih navedem na tanak led pa ako prodje prodje ako ne idemo dalje za iste pare.
Pokušaću i ja da pređem na Net 10, sada imam Net 5, mada sumnjam da će dozvoliti.

Nista nas ne kosta da pitamo, moze samo da nam bude isto ili da nam upadne kasika u med.

Ocekujmo odgovor ostalih. ADSL 20/1 za 1899 dinara je stvarno prihvatljivo
za one kojima je istekao ugovor kod sadasnjih provajdera pilicara kao Orion.
Sta li ce mene zadrzati da ostanem na Orionu koji placam 2241 din 16/1MB verno vec 26 meseci ?

@peneda2009: e kad bi dali 5/1 za 1000 din na 2 god. meni bi to bilo idealno :wall: :)

Ja sam se sada cuo sa ovima iz Telekoma i nece da mi produze ugovor i da me prebace na NET 20 po istoj ceni. Nista pokusacu jos jednu alternativu koja mislim da mi nece proci ali opet kao sto rekoh dok ne pitas ne znas na cemu si.

@peneda2009: e kad bi dali 5/1 za 1000 din na 2 god. meni bi to bilo idealno :wall: :)
4/512 za 1000dinara je imao samo Beotel na ugovor od 18 meseci ali toga vise nema kod nikoga
Ko je zeleo da ostane kod Beotela dobio je popust za 1250 dinara 4/512 bez ugovorene obaveze da bi ih zadrzali.
Trenutno, ostali mogu samo da spuste cene na brzim paketima da bi bili konkurentni ovoj promociji novoj kod Telekoma.
Nije da ih hvalim daleko bilo ...
Plasim se samo za one manje sredine manje opstine koje ne mogu da dobiju ADSL jacih brzina od 10mb
Tu ce biti problema primer ako korisnik zeli 20/1 MB za 1899 dinara a provajder ne ispunjava obavezu.

ma sve je ok ali mi je ipak 2 godine dug period i to sto mislim da kod mene ne moze 20mbs 99,9%

ma sve je ok ali mi je ipak 2 godine dug period i to sto mislim da kod mene ne moze 20mbs 99,9%

I dogod budes tako razmisljao samo ces sebi da naskodis i nikome drugome.

Svi vi koji mislite da je 2 godine dug period pa i nije tako bas dug kao sto se cini, net ce da radi pa da radi e sada jedino ako vam je 2 godine dug period izmedju raznih promocija koje necete moci da koristite ako ste vezani ugovorom na 2 godine ali se onda to tako kaze necu ugovor na 2 godine jer mi je godinu danas isto suvise hocu nesto krace da mogu sto vise raznih promocija da iskoristim. Samo nisu ni provajderi naivni pa da vam daju ugovore na po 6 meseci da bi ste vi sto vise raznih promocija iskoristili.

Net ako radi ok onda je sasvim nebitno hoce biti na godinu dana ugovor ili na dve, pre bih se odlucio na ugovor od 2 godine ali da znam da ce net da bude stabilan, bez pucanja linije, brzina ona koju placam pa makar bila i skuplja nego kod ostalih nego da imam ugovor na godinu dana vecu brzinu sa manjom cenom ali brzinu koja varira i nikada nije ista, net koji non stop puca i slicne probleme zbog kojih bi moro non stop da se raspravljam sa njihovom podrskom. Ovako lepo koristim to sto sam hteo i uzivam u netu bez problema.

Moje misljenje sa kojim se ostali ne moraju sloziti. Opet za svoje novce zelim nesto sto radi i sto mi nece stvarati glavobolje i da non stop razmisljam hoce net puci dok nesto skidam ili ce puci dok sam online u nekoj igri.

@Unknown_Name: jedino se ta promocija od 20 mbs i isplati ali verujem da u (najmanje) vise od 50% mesta 20 mbs i ne moze za sada, za ostalo si u pravu mogu se propustiti druge promocije koje su jeftinije i na godinu dana, da telekom adsl radi konstantno i dobro to stoji. Meni je prioritet manja cena a ne velike brzine i ovih 5/1 je sasvim ok pa i previse.

Pazi ko je tome kriv sto 50% ljudi ne moze da uzme vece brzine, ti, ja ili ova drzava sto ne zeli da investira u Telekom a Telekom sto pribavi pare te pare odlaze na raznorazna sr*nja koja se finansiraju od tih para tipa predizborna glasanja i sve sto ovoj drzavi padne na pamet se od tih para finansira. Drugo mozda ti mislis da je 5 Mb/s dovoljno za tvoje potrebe ja jednostavno ne delim takvo misljenje jer meni treba mnogo vise jer ne zelim da drndam racunar kao pre da mi radi dan i noc da bih skinuo HD film u 1080p rezoluciji koji su manje vise tu od 8-12 gb i sto bih skidao neki film duze nego sto bih ga gledao, ne kazem da mi treba net koji ce da miskida 50 gb za jedan minut ali da mi nekih 15 gb skida za 45 min do sat to mi je vec nekako ok. A da ne govorim ako bih hteo da skidan nei pack serije koja je u u 1080p rezoluciji pa ima minimalno 50 gb pa sve do 100 pa i mnogo vise. Evo ti jedna primer: The Sopranos COMPLETE 1080p WEB-DL h 264 DD5 1-NTb Size 177.656 GB i sto bih sada to skidao 3 dana ako to mogu da skinem za jedan dan. Jeste da ne zurim nigde ali opet ako moze brze sto da ne skinem brze. Ili evo pogledaj ovo Friends.COMPLETE.1080p.BluRay.x264-TENEIGHTY Size 512.49 GB

Nazad
Vrh Dno