Šta je novo?

MTS Telekom ADSL

Kao novi ugovor - do 2 nedelje bi trebalo sve da zavrse ako ima slobodnih parica i aktivan je broj. Selidba se placa.

Hvala svima.. Sve je jasno, moze to sto hocu a selidba kosta 1200 kinti. :)

"*Box 3 i 4 paketi imaju jednu fiksnu liniju koja je sastavni deo paketa (integrisana u Box paket). Ako korisnik želi dve fiksne linije, onda jednu liniju ima samostalnu, a drugu integriše u Box 3+ ili Box4+ paket." moze li neko da mi pojasni sta ovo znaci tacno? i koja je razlika izmedju paketa 3 i 4 sa plusom (+) i bez? da li to ima nekakve veze sa lagovanjem interenta na racunaru dok se gleda tv kad ima jednu fisknu liniju ili sta?

"*Box 3 i 4 paketi imaju jednu fiksnu liniju koja je sastavni deo paketa (integrisana u Box paket). Ako korisnik želi dve fiksne linije, onda jednu liniju ima samostalnu, a drugu integriše u Box 3+ ili Box4+ paket." moze li neko da mi pojasni sta ovo znaci tacno? i koja je razlika izmedju paketa 3 i 4 sa plusom (+) i bez? da li to ima nekakve veze sa lagovanjem interenta na racunaru dok se gleda tv kad ima jednu fisknu liniju ili sta?

To je razlika. Nema veze sa lagovanjem.

znaci taj tv nema apsolutno nikakve veze sa netom za komp i ne skida mu nista? i da jel moze na 3 tv-a?

Protok za IPTV je odvojen od internet protoka.
Za sada moze samo do 2 tv-a, a kad napokon puste daj vdsl onda ce podici granicu.

Ovo sto si rekao zestoko nije tacno. Nije odvojen protok, kroz istu zicu ide i samim tim ista pravila vaze. Sabiras vrlo jednostavno.

Ja imam 6mb net, HD iptv i obican iptv. Kad koristim samo net ili obican iptv i net, sve pici normalno i net radi na 6mb. Kad upalim HD STB, net padne na 4mb. I to su tako namestili, naravno pitali su jel mi smeta, jer moja sugava linija ima ocajan signal i max sto moze da propusti je 14mb a da SNR Margin ostane iznad 15 da veza ne bi pucala.

Sto znaci, HD vuce oko 10mb i nema teorije da kroz 14mb ti mozes da pustis 6mb net i 10mb HD iptv. Dok obican iptv vuce oko 4 mb tako da ne smeta netu.

Poslednja izmena:
Da li ima smisla da ih cimam da mi prebace na fast?
BOX4

Prilozi

• adsl.png
    adsl.png
    141.2 KB · Pregleda: 138
Nece ti prebaciti dokle god imas BOX paket zbog stabilnosti linije ...

Prijavio se za BOX. Prikačih ruter, i evo rezultata.
Ruter.jpg

Kolko sam skontao iz postova ovde, ovo bi trebalo da znači da je linija OK?

Poslednja izmena:
Telekom koja je to neprofesionalnost. Uslovljavanje korisnika na 24 meseca + neće da prebace CLICK brzine na NET brzine, korisnicima koji su u ugovornoj obavezi. Direktan šamar svojim korisnicima.

Sta je veceras sa ovim Telekom ADSL cekam stranicu da se otvori par minuta.Kakav krs.Youtube ni da krene.Stalno nesto cackaju onaj DNS i sje*u net.A tehnicka podrska raspad

Ja dok sam bio na ADSL-u koristio sam google DNS. A koristim ga i na kablovskom.
8.8.8.8
8.8.4.4

Ja dok sam bio na ADSL-u koristio sam google DNS. A koristim ga i na kablovskom.
8.8.8.8
8.8.4.4
Probao sam izgleda da nije do DNS.Download katastrofa oko 10 kb a imam paket 4MB.Ne mogu ni da izmerim brzinu na speedtestu,samo izmeri ping i tu stane.Prijavio sam im kvar,kao satro ce da zovu.Posle koliko dana kontaktiraju kad se prijavi kvar da li ima neko iskustva?

Zasto imamo samo 9mbps kada je paket 10mbps? Isto je bilo kada sam bio na prethodnom paketu 3.5 umesti 4? Ne moze nista da se uradi povodom toga ?:(

Prijavi se za uslugu speed up. Onda ćeš imati download koji plaćaš.

Nema SpeedUp za net pakete, A brzina je uvek manja zbog gubitaka ADSL standarda koji su u procentima pa sa vecim paketom su nominalno veci i gubici.

pa mogu gubici i da se uracunaju... pa da kad uzmes 5/1 dobijes 5/1... a oni na centrali neka podese 6/1.25 ili koliko vec treba...
ali eto.. navikli smo... mada kada je kriticna masa krenula da se raspituje u vezi toga, dobili smo pakete sa 'do' prefiksom ;)

Kakvi pilicari :) ko da trošimo fosilna goriva :)

da li neko zna kada se uzima adsl kod telekoma da li mora da kod njih ide osoba na koju se kod nih vodi telefonski priključak ili ne. kod oriona kada sam uzimao ništa ne gledaju i potpiše se bez problema ugovor ( bar je tako bilo ) pa me zanima kako je kod telekoma

Samo fixni mora da potpise vlasnik nekretnine, ili neko sa sudskim ovlascenjem.
Za ADSL posle moze da ode bilo ko bukvalno na taj fixni da potpise uslugu ADSL-a (ne proveravaju NISTA).

Inace, meni 20/2 radi skoro 20/2 preko wifi veze. Sto ce reci, da se kacim dirketno na LAN verovatno bi bio maltene 20/2 tacno.

cek cek.. kod nas imas paket od 20/1 i download ide 2.5 megabajta u sec i upload 128 kilobajta u sec??
neka javna tajna a? :)

Nazad
Vrh Dno