Šta je novo?

MTS Telekom ADSL

Da u pravu si,nisu povecali nista,max bandwidth je samo trenutno bio za nijansu visi.Ne razumem se bas najbolje u sistem rada,ali trenutno mi speedtest pokazuje brzinu 9.3,a bila je 6.2. Ne znam na osnovu cega se brzina promenila,ako su parametri ostali isti!? Jedino sto mi trenutno ne rade oba STB uredjaja,ali mislim da to nema veze sa ovim!? Videcemo sutra sta ce bit :)

Ima veze naravno.

U ovom momentu brzina ponovo 6.5Mbps :( Ne preostaje mi nista drugo nego da cekam.Inace,da bih dobio brzinu priblizno 10,da li moraju dici Bandwidth na 18? Cisto da pomocu podesavanja modema iskontrolisem,mada se i tamo mogu ulogovati eventulno jednom il nijednom dnevno :D

Je l to samo meni skrnavo radi Telekomov adsl u poslednja 2-3 dana ili jos nekome isto?

Torenti mi ne rade uopste, internet je pao sa 50mbps-a na nepunih 10mbpsa, ping preko 30ms...

Poslednja izmena:
Koliko protoka ide na televiziju tj. na jedan SD kanal?
I da li je to rastegljiva kategorija tipa da mogu da podešavaju npr. od 2 do 4Mbita, zavisno od kvaliteta parice?

Max. do 4Mb za SD kanale odnosno 6Mb za HD.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Je l to samo meni skrnavo radi Telekomov adsl u poslednja 2-3 dana ili jos nekome isto?

Torenti mi ne rade uopste, internet je pao sa 50mbps-a na nepunih 10mbpsa, ping preko 30ms...

Nvm, slucajno sam upalio Firewall na samom ruteru sa LOW na HIGH i ode sve u k....

Da li neko moze da mi pojasni pojavu na mts 50/2 paketu?
Kada merim brzinu na speed testu pokazuje 47 Mbps.
Zatim kada skidam neki fajl sa direktnim linkom,pokazuje samo 3.6 MB/s.
Zar ne bi trebalo da bude od 5.5 - 6 MB/s?
Ovako ispada da je brzina mog interneta 30 Mbps,zar ne.

xDSL tehnologije imaju takozvani "overhead" (u narodu poznato kao "gubici") koji je kod VDSL tako oko 6%, što ti dođe da pri portu "sinhronizovanom" na 50 Mbps je u stanju da "prenese" 47 Mbps vrednosti informacija, a ostatak je "informacija kako je upakovana informacija". Jedino Box korisnici kojima je port setovan na 54 i više Mbps mogu da ostvare punih 50 Mbps za internet (ostatak je za IPTV). Možeš slobodno kao i mnogi pre tebe da se zapitaš zbog čega Telekom nema praksu da svima gde je to fizički moguće "pušta" na port-u takvu brzinu da kad se odbije overhead ostane tih nominalnih 50 Mbps... ali slaba vajda od toga.

A za taj direktni downlaod, to već zavisi i od toga kako i kuda se rutira taj saobraćaj. Teško da ćeš ti iz Srbije da skidaš nešto sa servera u Australiji npr sa punih 47 Mbps.

Drugim rečima, to što meriš na speed test je očekivan i normalan rezultat. A praktične download brzine ti ni jedan provajder neće i ne može garantovani, naročito ne širom sveta :)
Ja sam kod mene retko kad viđao download preko 5.7 MB/s.

Ok.
Mada za download fajlova nisi u pravu.
Posto imam wifi signal od brata koji ima SBB 50 Mbps,taj isti fajl koji skidam nekad cak i predje 6 MB/s.

Pa jeste u pravu, SBB nije VDSL vec kablovski internet, i njihovih 50Mbps je bas toliko, znaci malo preko 6 MB/s.

Jeste bas su te prevarili za celih 300kb/s....
Prevareni su oni ljudi koji imaju problem sa dalekom centralom, sa lošom paricom i ljudi kojima stalno puca linija....
Placaju isto kao i mi sto imamo mogucnost i za 100mb a to nije u redu...

Sent from my SM-N950F using Tapatalk

Nego sta nego prevarili.
Nisam napisao da tih 47 Mbps imam samo posle ponoci kada vecina ljudi spava,a kada uradim speed test preko dana ne nagura ni do 30 Mbps.Zato i kazem da je virtualni internet.Zao mi je sto sam potpisao ugovor na dve godine za ovaj krs.

Prevareni su oni ljudi koji imaju problem sa dalekom centralom, sa lošom paricom i ljudi kojima stalno puca linija....
Placaju isto kao i mi sto imamo mogucnost i za 100mb a to nije u redu...

Potpisujem. Upravo je to moj slučaj i zato ću raskinuti ugovor čim mi se drugi provajder za neki dan pojavi na vratima.

Nego sta nego prevarili.
Nisam napisao da tih 47 Mbps imam samo posle ponoci kada vecina ljudi spava,a kada uradim speed test preko dana ne nagura ni do 30 Mbps.Zato i kazem da je virtualni internet.Zao mi je sto sam potpisao ugovor na dve godine za ovaj krs.

Kad radis speed test radis ga ka Telekomovom serveru a ne kao sto si na videu radio ka KBC serveru, to pod broj jedan ako hoces najmerodavnije razultate. Evo danas je praznik svi su kod kuce i jasu net izmeri ka telekomu pa vidi.

Poslednja izmena:
Izmerio sam prema telekomu.
Isti slucaj,ne prelazi 30 Mbps.
Nema ovde sta vise da se komentarise,na zalost naseo sam i sad moram da trpim i placam za ovu igracku od nazovi 50Mbps.

Ajde postavi snimak da vidimo.
Ako ti je linija dobra onda nema sta da predstavlja usko grlo.

Sent from my iPad using Tapatalk

Poslednja izmena:
Evo,nemam reci samo pogledajte

Uglavnom je tako preko dana,a uvece posle ponoci se popravi na 47 MBps

Poslednja izmena:
Ovako je kod mene (VDSL 50/2):

Speedtest:

7061773838.png

Download sa Guglovih servera:

dl.JPG

Drugari šta da radim ? Ja ne znam kako da se ubedim sa MTS-om da mi daju BOX2 paket sa netom od 20 mb/s pošto net 10 mb/s imam već 6 godina. Ugovor od 24 meseca mi ističe sledeće nedelje i voleo bi da ga produžim ali samo sa bržim netom. Problem je sledeći : kada sam pre 2 godine potpisivao ugovor tražio sam 20 mb/s , rekli su mi da moram da čekam nekoliko dana da mi njihovi iz tehničke službe provere paricu i da vide da li ispunjava uslove za net 20 mb/s. Zovu me oni za nekoliko dana i kažu mi da imam uslove za net 20 mb/s , da odem do najbliže poslovnice da preuzmem novu oremu i potpišem ugovor. Odlazim ja u posovnicu u Pančevo i sledi šok : rekli su mi da ne mogu da mi daju 20 mb/s jer u mom mestu nema VDSL portova već samo ADSL2+ Pošto u mom mestu nema ni jedan kablovski operater pristajem da potpišem ponovo net 10 mb/s i ostajem u bedaku. E sad, druga u istom mestu zovu da potpiše novi ugovor pre koji mesec, nude mu sami net 20 mb/s, da predje na VDSL što on prihvata i potpisuje. Drug je udaljen od centrale 1250m a ja 1160m, njegovi Upstream/Downstream Attenuation su 8.4/21.2dB a moji su 7.7/21.7db Zaista ne znam u čemu je fora jer ja i sa ADSL2+ standardom mogu da ostvarim brzinu od 20 mb/s na toj daljini ! Danas su zvali da potpišem novi ugovor ali mi opet pričaju da ne mogu da mi isporuče 20 mb/s već samo 10 mb/s i opet vrte priču kao pre 2 godine ... evo i parametara :

Poslednja izmena:
Ti i drugar sa VDSL ste na istoj centrali?

Da, na istoj centrali, živi 2 kuće od mene, kada sam bio u centrali pre 2 godine rekli su mi da je pola mesta na ADSL2+ a pola na VDSL i da se radi na tome da se poveća broj VDSL priključaka. Evo i parametara njegove veze :

Poslednja izmena:
Ako ima slobodan VDSL port u centrali ne vidim razlog sto te ne bi prebacili na njega i na 20Mb....
Probaj da im pises direktno u mailu da provere da li ima slobodan port (da ostane trag da si ih pitao i da postupe po tom upitu u vidu naloga), ako ti ne odgovore probaj isto to sa RATELom...
Druge ideje nemam.

Drugari šta da radim ? Ja ne znam kako da se ubedim sa MTS-om da mi daju BOX2 paket sa netom od 20 mb/s pošto net 10 mb/s imam već 6 godina. Ugovor od 24 meseca mi ističe sledeće nedelje i voleo bi da ga produžim ali samo sa bržim netom. Problem je sledeći : kada sam pre 2 godine potpisivao ugovor tražio sam 20 mb/s , rekli su mi da moram da čekam nekoliko dana da mi njihovi iz tehničke službe provere paricu i da vide da li ispunjava uslove za net 20 mb/s. Zovu me oni za nekoliko dana i kažu mi da imam uslove za net 20 mb/s , da odem do najbliže poslovnice da preuzmem novu oremu i potpišem ugovor. Odlazim ja u posovnicu u Pančevo i sledi šok : rekli su mi da ne mogu da mi daju 20 mb/s jer u mom mestu nema VDSL portova već samo ADSL2+ Pošto u mom mestu nema ni jedan kablovski operater pristajem da potpišem ponovo net 10 mb/s i ostajem u bedaku. E sad, druga u istom mestu zovu da potpiše novi ugovor pre koji mesec, nude mu sami net 20 mb/s, da predje na VDSL što on prihvata i potpisuje. Drug je udaljen od centrale 1250m a ja 1160m, njegovi Upstream/Downstream Attenuation su 8.4/21.2dB a moji su 7.7/21.7db Zaista ne znam u čemu je fora jer ja i sa ADSL2+ standardom mogu da ostvarim brzinu od 20 mb/s na toj daljini ! Danas su zvali da potpišem novi ugovor ali mi opet pričaju da ne mogu da mi isporuče 20 mb/s već samo 10 mb/s i opet vrte priču kao pre 2 godine ... evo i parametara :

Druze moj ti je savet da im se obratis putem mail-a, objasnis to sto su te majali i budes malkice neprijatan jer vidis da ne mogu da se saberu. Najverovatnije nemaju slobodne portove ali trebalo je kada su imali da te obaveste jer si se ipak mlatio oko toga a ne nasumice da zovu ljude koji se nisu interesovali i da im nude VDSL....
I mene su zvali 5 puta u zadnjih 3 dana interesuju se jel produzavam ugovor koji istice za 3 meseca ko da je to za 3 dana...

Zvanično ne daju 20 na adsl, mora vdsl port. Pripreti im otkazom ukoliko ti ne obezbede vdsl port.

Sent from my WAS-LX1 using Tapatalk

Druze moj ti je savet da im se obratis putem mail-a, objasnis to sto su te majali i budes malkice neprijatan jer vidis da ne mogu da se saberu. Najverovatnije nemaju slobodne portove ali trebalo je kada su imali da te obaveste jer si se ipak mlatio oko toga a ne nasumice da zovu ljude koji se nisu interesovali i da im nude VDSL....
I mene su zvali 5 puta u zadnjih 3 dana interesuju se jel produzavam ugovor koji istice za 3 meseca ko da je to za 3 dana...

Hvala svima na savetima. Na koju email adresu da im pisem ?

pozdrav, imam fixni tel preko telekoma, pa reko aj da uvedem i njihov net (Box2) i da otkazem ove hohstaplere od sbb-a,
interesuje me da li net signal ide preko telefona, posto su meni malo stariji kablovi a i fixni telefon mi je malo stariji, pa ne znam da li bi trebali da se menjaju kablovi, i ukoliko trebaju da li to obavlja njihovi radnici besplatno ili i to naplacuju?

Vrh Dno