Drugari šta da radim ? Ja ne znam kako da se ubedim sa MTS-om da mi daju BOX2 paket sa netom od 20 mb/s pošto net 10 mb/s imam već 6 godina. Ugovor od 24 meseca mi ističe sledeće nedelje i voleo bi da ga produžim ali samo sa bržim netom. Problem je sledeći : kada sam pre 2 godine potpisivao ugovor tražio sam 20 mb/s , rekli su mi da moram da čekam nekoliko dana da mi njihovi iz tehničke službe provere paricu i da vide da li ispunjava uslove za net 20 mb/s. Zovu me oni za nekoliko dana i kažu mi da imam uslove za net 20 mb/s , da odem do najbliže poslovnice da preuzmem novu oremu i potpišem ugovor. Odlazim ja u posovnicu u Pančevo i sledi šok : rekli su mi da ne mogu da mi daju 20 mb/s jer u mom mestu nema VDSL portova već samo ADSL2+ Pošto u mom mestu nema ni jedan kablovski operater pristajem da potpišem ponovo net 10 mb/s i ostajem u bedaku. E sad, druga u istom mestu zovu da potpiše novi ugovor pre koji mesec, nude mu sami net 20 mb/s, da predje na VDSL što on prihvata i potpisuje. Drug je udaljen od centrale 1250m a ja 1160m, njegovi Upstream/Downstream Attenuation su 8.4/21.2dB a moji su 7.7/21.7db Zaista ne znam u čemu je fora jer ja i sa ADSL2+ standardom mogu da ostvarim brzinu od 20 mb/s na toj daljini ! Danas su zvali da potpišem novi ugovor ali mi opet pričaju da ne mogu da mi isporuče 20 mb/s već samo 10 mb/s i opet vrte priču kao pre 2 godine ... evo i parametara :