Šta je novo?

MTS Telekom ADSL

@slajba
aj stavi novi screen shot da vidimo dal su ti se menjali parametri za SNR zbog ove male korekcije downloada.....

Izvinjavam se ako smaram, vec sam pisao o ovome u drugoj temi, ali vidim da je decko na prethodnoj strani imao slican problem. Imam Box 4, Net 10. Slika cesto zna da zapucava i secka kad nesto skidam sa torenta ili strimujem. Download je 6,62mbps, upload 0,78 (speed test podaci). Prijavljivao sam vise puta, kad god bi dosli, po njihovom misljenju je sve ok i da im se javim kad se opet desi smetnja...

DNS Link.png

Ako ti treba dobar net, jesi pokusao da dobijes box sa 50M down?
Po ovim podacima ladno bi mogli da te prebace na VDSL box sa tom brzinom.....

Uzeo bih ja veci paket nego su zeznuli moje, potpisali ugovor na 2 godine, uvalili im Mix postpejd sa gomilom neta koji ne koriste, a brzina kucnog neta 6mbps. Rado bih promenio da nisam pod ugovornom obavezom. Pritom IPTV zna zesce da secka ponekad, kao sto sam napisao gore

Uvek mozes da ides na gore sa internetom a da to duzina obaveze bude ista!
Tako sam ja svojevremeno uradio...

Sent from my SM-N950F using Tapatalk

Izvinjavam se ako smaram, vec sam pisao o ovome u drugoj temi, ali vidim da je decko na prethodnoj strani imao slican problem. Imam Box 4, Net 10. Slika cesto zna da zapucava i secka kad nesto skidam sa torenta ili strimujem. Download je 6,62mbps, upload 0,78 (speed test podaci). Prijavljivao sam vise puta, kad god bi dosli, po njihovom misljenju je sve ok i da im se javim kad se opet desi smetnja...

Pogledajte prilog 244200

Jel imas HD kanale?

Nemam nijedan HD. Youtube streaming na LG smart TV radi odlicno, kao i HBO GO

Pre nekoliko dana poslao sam prigovor telekomu jer nisam zadovoljan brzinom adsl-a od 6mbps i zahtevam da mi zbog toga umanje cenu.
Nakon toga povećali su mi brzinu ali moja parica to ne moze da podnese i trenutno mi je snr margina oko 3.
To mi takodje ne odgovara pa sam im ponovo poslao prigovor u kome zahtevam da mi smanje brzinu na 6mbps i da mi umanje mesečnu naknadu, jer ne želim da plaćam internet isto kao i oni korisnici koji imaju duplo bolji internet od mog.
Juče dobijam mejl od telekoma, piše da je moj prigovor osnovano rešen, međutim još uvek mi nisu smanjili brzinu na 6mbps.

Od Ratela sam dobio odgovor da je moj prigovor u procesu rešavanja i nakon što bude rešen dobiću odogovor.

Kakvi cirkuzanti... Ako nisu u stanju da isporuce ljudima zeljene pakete nek formiraju alternativne pakete sa umanjenom cenom. Nek bude paketa od 5, 10, 15, 20 itd. a ne platis za 10 a oni ti isporuce pola od toga i kad se pozalis dobijes *****an odgovor da u ugovoru pise da nisu duzni da ti isporuce punu brzinu, sto bi znacilo da mogu da nas legalno potkradaju.

Sent from my iPad using Tapatalk

@slajba hvala za screen shot
Jasno se vidi da ista parica sa istim parametrima usled povecanja downloada cak i za tih 4Mbita/sec smanjuje marginu shuma.

Da li neko zna kako se odredjuje koju brzinu ADSL-a Telekom nekome isporucuje?

Meni je receno da mogu da mi isporuce 20/2, iako u ruteru pise da moze preko 100.

Modulation Type VDSL2
Actual Rate(Up/Down) 2047/30719 kbps
Attainable Rate(Up/Down) 19437/111820 kbps
Noise Margin(Up/Down) 21.7/19 dB
Line Attenuation(Up/Down) 1.8/10.4 dB
Output Power(Up/Down) -8.6/13.8 dBm
Data Path(Up/Down) Interleaved/Interleaved
Interleave Depth(Up/Down) 19/1505
Interleave Delay(Up/Down) 2/7 ms
INP(Up/Down) 1.1/7 symbols
Profile 17a
LinkEncap G.993.2_Annex_K_PTM

Imas VDSL2, verovatno sa IPTV.
Super su ti parametri ali si verovatno preko neke njihove max duzine parice pa nece da ti daju net vise od 20/2.
Zovni 0800100100 i pitaj tacno koliko ti je duzina parice pa javi.

Link Status Up
Modulation Type VDSL2
Actual Rate(Up/Down) 2048/51199 kbps
Attainable Rate(Up/Down) 43341/120704 kbps
Noise Margin(Up/Down) 31/22.1 dB
Line Attenuation(Up/Down) 11.6/7.9 dB
Output Power(Up/Down) -9/13.8 dBm
Data Path(Up/Down) Fast/Fast
Interleave Depth(Up/Down) 1/1
Interleave Delay(Up/Down) 0/0 ms
INP(Up/Down) 0/0 symbols
Profile 17a
LinkEncap G.993.2_Annex_K_PTM
CRC Errors(Up/Down) 2/14754
FEC Errors(Up/Down) 1/0
HEC Errors(Up/Down) 0/0
Showtime Start 699 h 22 min 47 s

Imaš malo veću atenuaciju od mene (možda dužu ili manje kvalitetnu paricu). Ja sam ih sa 306m dužine parice ubedio da mi puste 50/2Mbps VDSL. Morali su da rade dodatne provere. Nisam siguran da li bi hteli da puste 50Mbps + IPTV kod mene. Možda i bi.

Jel ima neko 50/2 u MTS ? Kakav je ?

Imam ja, odlican je, nikad ni najmanji zastoj ili bilo sta drugo.
Ali je sve relativno i zavisi od tvoje infrastrukture, udaljenosti...

Da li ima neko problem sa skidanje igrice
Skidam igricu ne prilazi vise od 6 mb ???

Ne razumem, kako vise od 6mb?
A koliko bi ti?

1B(bajt) = 8b(bita)

Što znači ako imaš 50Mbps (mega BITA po sekundi) ti imaš 6.25MB/s (mega BAJTA po sekundi).

Onda skidas 500-600 kb/s a ne 6mb.....

Onda je sve u redu, koliko placas toliko dobijas, ne znam sta je problem onda.

Ma daj, budi ozbiljan Stig [emoji23][emoji23][emoji23]

Evo kakva je situacija kod mene. Koristim onaj net od 50/2 valjda i ovako je trenutno, los dan inace.

Vrh Dno