Šta je novo?

MTS Telekom ADSL

Meni u startu nije bio uključen wlan. Na kratko pipanje nije reagovao pa sam držao dugme duže (možda za prvi put, iniciranje). Tada se wifi aktivirao i sve ok. Da, možda je i do splitera.

Hvala ljudi. ;-) Dugo držanje wlan dugmeta je rešilo problem. ;-)

Nije loše da se ulogujete na modem i podesite šifru za WiFi, ako već niste.

Da li je moguce uvesti samo ADSL bez telefonske pretplate? Pretpostavljam da jos uvek ne moze.

Telekomovi ruteri su podešeni da konekciju pale "on demand" odnosno po zahtevu uredjaja. Ako nemate prikacen LAN ili upaljen wifi, neće pustiti konekciju jer nema ni uredjaja koji bi to zahtevao. Ulogujete se sa ADMIN pristupom i podesite na "always on", i onda nemate problema, jer cesto zbog ovoga ruter zaglupi...

Sent from Tunguzija.

Poslednja izmena:
Gde se to podesava? Imam utisak da su i moj i kod mojih vec na Always On :)

Ne znam za stare rutere, ali dve tri godine sigurno dolaze sa on demand. Ulogujes se sa username admin, password ztonpk ili tzlkisonpk , negde kod wan-a mislim da je pppoe konekcija, tamo imaš connection type i obično je podešen na ondemand( ili triggered kod nekih, sto je isto).

Sent from Tunguzija.

Nasao, hvala!
U Basic->WAN, pa se izbere PTM_5 (ili tako nesto, za net konekciju), i ima podesavanje za Always On onda.

Nasao, hvala!
U Basic->WAN, pa se izbere PTM_5 (ili tako nesto, za net konekciju), i ima podesavanje za Always On onda.

Da, gore ima 4 segmenta, jedan je 8_35 i taj se odnosi na pppoe. Tu se ujedno mogu otključati i LAN2 i 3, ukoliko vam ne treba za IPTV.
Da napomenem da je ovo za novije Huaewei rutere, ali je i kod ostalih postupak slican.

Nema na čemu, kad mogu pomoći, pomognem, a sa ovakvom problematikom se bavim gotovo svakodnevno ;)

On ima VDSL, tamo nema 8_35 :p nego VLAN ID.

Na ZTE modelima je "Always on" (takođe još par opcija WAN konekcija) opcija sakrivena dok se ne klikne na "detail" link.

Dobro sa VDSLom (nažalost) nemam iskustva, pre svega jer sam daleko od centrale, a i kod nas ga malo srećnika ima... A i tema je ADSL, pa sam po logici o tome pisao... Ali eto, i ta informacija je tu.. :)
Sent from Tunguzija.

Imam jedno pitanje. 2. oktobra mi ističe ugovor za net 10, pa me zanimaa da li produženjem ugovora dobijam onih 6 meseci besplatno, ili je to samo za nove korisnike?

Nije besplatno ni za kogq valjda vec je bez ugovorne obaveze.

Bez ugovorne obaveze+besplatno, ne znam samo da li je to isključivo za nove korisnike, tj. kako se tretiram ja kome ističe ugovor

ma bas ce da ti daju za DZ ostaje po 1750 kome je isteko ugovor

Tretiraš se kao ne može. Ti si već navučen, besplatno je za one koji nisu.

Jel' provereno besplatno 6 meseci za nove?

Tako piše na sajtu. regularna cena je 1550. Ako mi ne daju tih 6 meseci mogu da ih otkačim i uzmem astra telekom koji je nekih 300 kinti jeftiniji.

Na sajtu je samo stajalo na probu, nisam nasao da pise besplatno/za dinar, pa je bolje da se proveri ovako :)

Tako piše na sajtu. regularna cena je 1550. Ako mi ne daju tih 6 meseci mogu da ih otkačim i uzmem astra telekom koji je nekih 300 kinti jeftiniji.

Neće ti dati, nemaju osnovu za to. Tebi nemaju šta da promovišu, već si probao.
Jedino mogu neki popust da ti daju ako budeš uporan sa pretnjama da ćeš da odeš. Mada, ne verujem.

sada su mi odgovorili, dobijam 2 meseca besplatno, a za više morao bih da uzmem veći paket. Iskreno, veća mi je ušteda ako uzmem astra telekom, ili beotel koji su jeftiniji.

asdfeed.JPG

:D , samo link nece

Pa nista cudno da tablet bude i 1RSD, ali nema onda 2/4/5 meseca po 1RSD. A ovo nije ko zna kakav tablet, ne vredi 5 pretplata po dinar.

14.000 din je nema sim...citao sam komentare na gigatron winwin sta znam, 9300 gratis ako uopste nama sleduje ta akcija

Poslednja izmena:
Kome nama? Tablet moze samo ako nijednu drugu promociju ne uzimas (ne moze 10/1 na probu, ne mogu meseci za dinar)

Ja isao jutros da obnovim ugovor, kazu imaju samo Lenovo 7" i neki Tesla 3g tablet u ponudi trenutno...za ostale tablete sa sajta neznaju kada i da li ce biti. Ponudili mi Box 2 (Net 50), 2 meseca za 1 dinar i Lenovo za 1 dinar...

Nazad
Vrh Dno