Šta je novo?

MTS Telekom ADSL

Da, interesantno je da taj sa antenom ima slabiji signal od mini-pro 532e :)

Pazite, Telekom (a ni drugi!) ne garantuju wifi signal, niti je normalno da to rade. Osim da ruter uopste radi, ima zilion mogucnosti da utice na kvalitet istog, pa nema smisla da nesto garantuju.

Imajte na umu da oni uopste i NISU garantovali wifi ruter, tj. ako crkne wifi na ruteru, pitanje je dobre volje da se dobije zamena (to je bilo do skora)

Ali opet to ne objašnjava nepostojanje krštenog WiFi rutera u ponudi Telekom-a i ne mogućnost biranja(ako treba uz doplatu) ruter-a.Šta ja sada treba da nabavljam WiFi ruter,da mi pojača signal i da mi zauzima prostor,pored Telekom-ovog

Jel ima jos neko problema sa telekom adsl-om i uTorrentom? Ja samo muke sa njima imam, izgleda. Do malopre je sve bilo OK, radi torrent kao i mesecima unazad, port otvoren, samo odjednom crveno u uTorrentu, kao da je port zatvoren. Probao sam da uradim hard reset rutera i sve ponovo podesio, ali i dalje isto. Port je izgleda otvoren, test barem tako kaze, a i nema razloga da ne bude, niko ga nije zatvarao.

Prilozi

• Screenshot_2.png
    Screenshot_2.png
    4 KB · Pregleda: 122
  • Screenshot_1.jpg
    Screenshot_1.jpg
    63 KB · Pregleda: 130
Markic, oni daju WiFi modem, da moze da posluzi vecini. I meni recimo sluzi, jer mi je komp na metar od njega otprilike, ali vidno ne moze vise uredjaja normalno da sluzi (a brzina i na jednom jedva dodje 20mbps). U proslom stanu je bio 15m i isao kroz zidove, i nikakav problem nisam imao, ali tamo nije bilo nikakvog zagusenja (a i tanji su zidovi), i wifi (na ISTOM modemu) je izvlacio 50Mbps.

Kod mojih HG532e je u kuci, povezivao je 14 uredjaja letos, aktivnih, kroz prilicno debele zidove (mi smo zidali 60-ih tu kucu), ima domet do ulice (nekih 50m cca), i ne stuca nimalo (jedino nije bas za kopiranje izmedju kompova kroz wifi onda :D)

Sve to zavisi od mnogo faktora. Sva tri modema koje sam imao jesu OK wifi ruteri, i to je sasvim dovoljno da budu, ne nesto extremno. Ali u stanu gde sam sada, ni neki high-end ruter ne bi se posebno pokazao.
Ne bi oni imali sta da ponude onda.

BTW, kod mojih neki TP Link sto je davao SBB i neki malo bolji sto su oni sami kupili ne moze ni pete da stigne ovom HG532e :) A to su kao pravi wifi ruteri :) U drugoj sobi gubi signal.

Meni se po defaultu otvara port za uTorrent, sam ga detektuje valjda. Nista nisam cackao. HG630 uredjaj je u pitanju.

Ma nije meni problem da ga otvorim, nego sto je do malopre sve radilo kako treba, kao sto radi mesecima unazad, godinama ustvari, samo su se ruteri menjali, i od malopre crveno.

Meni jos prekjuce trebali da puste 20\2, jos nisu. Zovem call centar, nema slobodnih operatera. Haos. Kao da nisu spremno usli u ovu akciju sa vecim brzinama, takav osecaj imam.

utorrent nema default port nego trazi prvi slobodan.
Nema potrebe da otvaraš port.

Markic, oni daju WiFi modem, da moze da posluzi vecini. I meni recimo sluzi, jer mi je komp na metar od njega otprilike, ali vidno ne moze vise uredjaja normalno da sluzi (a brzina i na jednom jedva dodje 20mbps). U proslom stanu je bio 15m i isao kroz zidove, i nikakav problem nisam imao, ali tamo nije bilo nikakvog zagusenja (a i tanji su zidovi), i wifi (na ISTOM modemu) je izvlacio 50Mbps.

Kod mojih HG532e je u kuci, povezivao je 14 uredjaja letos, aktivnih, kroz prilicno debele zidove (mi smo zidali 60-ih tu kucu), ima domet do ulice (nekih 50m cca), i ne stuca nimalo (jedino nije bas za kopiranje izmedju kompova kroz wifi onda :D)

Sve to zavisi od mnogo faktora. Sva tri modema koje sam imao jesu OK wifi ruteri, i to je sasvim dovoljno da budu, ne nesto extremno. Ali u stanu gde sam sada, ni neki high-end ruter ne bi se posebno pokazao.
Ne bi oni imali sta da ponude onda.

BTW, kod mojih neki TP Link sto je davao SBB i neki malo bolji sto su oni sami kupili ne moze ni pete da stigne ovom HG532e :) A to su kao pravi wifi ruteri :) U drugoj sobi gubi signal.

Samo me interesuje,jel bi se onda mogao kupiti neki bolji WiFi ruter(Asus) i da se prikaci na ovo smeće HG531 V1.Ili ni to ne podržava ovaj model

EDIT: Malopre gledam da premestim negde ruter i isključim ga, kada sam ga ponovo uključivao nije se automatski uključio WiFi,a sem toga je zaboravio ime,a i lozinku.Tako da kada ga isključim imam efekat kao Factory Reset-a

Poslednja izmena:
Na taj model su ae mnogi zalili.
Mozes bilo koji wifi ruter da nakacis na LAN port tog modema naravno. Ali nije garantovano da ce on dobro raditi isto.

Na taj model su ae mnogi zalili.
Mozes bilo koji wifi ruter da nakacis na LAN port tog modema naravno. Ali nije garantovano da ce on dobro raditi isto.

Okej,ne preostaje mi nista nego da kupim neki ruter

Kako sada funkcioniše procedura od potpisivanja Ugovora do puštanja signala? Da li je moguće da se sve završi u jednom odlasku u poslovnicu, da se potpiše Ugovor i preuzme oprema?

Koji se adsl ruter koji je Telekom davao pokazao najbolji?
Sram me bilo, samo 7x sam na zadnje dve strane odgovorio na ovo pitanje - HG532e :)

Kako sada funkcioniše procedura od potpisivanja Ugovora do puštanja signala? Da li je moguće da se sve završi u jednom odlasku u poslovnicu, da se potpiše Ugovor i preuzme oprema?
Ja sam to uvek tako uradio. Jedini je problem ako nemas jos uvek telefon, onda ne moze (mada ne moras u poslovnicu, sve moze preko telefona, ali je bolje u poslovnicu, izgleda da brze ide :D).
Kada imas telefon, potpises ugovor i odmah dobijas opremu. Signal ne mora odmah biti pusten, ali ne ides dodatno u poslovnicu zbog toga, nego sacekas dan max. treba da puste.

Tako je bilo zadnja 2x kad sam potpisivao nove ugovore.

Hvala :D Ma imam fiksni kod njih, imao sam i net, nego sam pobegao pre 3 godine od njih kad više nisam mogao da podnesem Click4 paket :D

meni samo nestao net i ja zvao taj dan,oni se tek javili posle 24h kao dodjite da vam zamenimo vas stari ruter za novi ruter(dobio sam hg630),odem ja to resim i preuzmem drugi ruter i dodjem kuci u nadi da ce raditi,a on jos 3 dana nije radio dok nisu skontali da max koji mogu da izvuku je 14/1 brzina(oni podesili na 20/2)...sad imam vdsl ruter i istu brzinu kao pre gasenja i berzveze sam izgubio 4 dana bez neta i naravno bez kopanja(u minusu nekih 100e zbog njihovog experimentisanja)

Poslednja izmena:
aha, bitkojnovi, al to moraju neke grafičke bembare da budu :D

To su one grafike sto posle zavrse na kupujem prodajem po veoma povoljnoj ceni.
Opis: Slabo upotrebljavana, baba igrala solitaire nedeljom...
:)

Pa to su kartice dokazane u praksi :d

Ljudi, potrebna mi je vasa pomoc. :) Jel vam u zadnje vreme baguje internet? Meni ima nekih problema, prvo je totalno usporio a nakon toga mi je izlazio neki conflict IP address, i to iskljucivo na LANu dok je wifi radio ok. (LAN mi inace stalno prekida kao ima konekciju pa nema na wifi je sve dobro... Sta da radim po pitanju ovoga?)

Odradio sam vracanje na fabricka podesavanja, a sad se ne pali Internet lampica. Sta sad da radim?

To su one grafike sto posle zavrse na kupujem prodajem po veoma povoljnoj ceni.
Opis: Slabo upotrebljavana, baba igrala solitaire nedeljom...
:)
Najbolja kupovina. Vecinom su u garanciji god - dve, pazaris, kad ti rikne ko mom drugu, posaljes na garanciju, nemaju novu i daju ti pare sa racuna koliko je placena!

Hvala :D Ma imam fiksni kod njih, imao sam i net, nego sam pobegao pre 3 godine od njih kad više nisam mogao da podnesem Click4 paket :D
Zavisi koji paket hoces. JA evo podneo zahtev za 20/2 i sad par dana cekam da testiraju da li moji kablovi i udaljenost kuce od poste odgovaraju tj da li ce moci da se realizuje taj paket. Kad provere zvace pa onda opet nazad u poslovnicu.

Jel moguce da im uz Open Box paket zatrazim da mi sa 10/1 povecaju upload speed na 10/2 ? Naravno uz neku doplatu uz racun, ali ne preskupo nesto.

Ja sam siguran da to ne moze, pitaj ali bojim se da ce odgovor biti kao moj nazalost...

Vec 4 dana nemam net. Probali da rese preko sistema, nisu uspeli. 3 puta sam zvao. Danas konacno poslali "majstore". Dosli ljudi, videli da je sve ok kod mene, peli se na banderu, sve ok i ladno kazu nije to u nasoj nadleznosti, dovidjenja. Super resenje, ne znamo sta je i odosmo mi. Internet mi i poslovno treba, placam sve redovno i dzaba. Moracu da razmatram druge operatere. Da li ima nekp predlog kome da se obratim? Neki mail, bilo sta...

Jel moguce da im uz Open Box paket zatrazim da mi sa 10/1 povecaju upload speed na 10/2 ? Naravno uz neku doplatu uz racun, ali ne preskupo nesto.
Ne, za Box nije nikada postojala ta opcija (kada je poceo VDSL na Boxu, nije bilo vise upload boostera koliko se secam)
Nema kod MTSa nista mimo standardnog - svi su jednaki, nema povlascenih usluga, ako nisi deo MTS tima ;)

Vec 4 dana nemam net. Probali da rese preko sistema, nisu uspeli. 3 puta sam zvao. Danas konacno poslali "majstore". Dosli ljudi, videli da je sve ok kod mene, peli se na banderu, sve ok i ladno kazu nije to u nasoj nadleznosti, dovidjenja. Super resenje, ne znamo sta je i odosmo mi. Internet mi i poslovno treba, placam sve redovno i dzaba. Moracu da razmatram druge operatere. Da li ima nekp predlog kome da se obratim? Neki mail, bilo sta...
Zoves opet. Ekipa na terenu i nije duzna za dalje od toga, ide dalje ekipa u centrali. Ali bez da cimas neces daleko otici.

Ako vrate loptu negde jednom, odmah RATELu prigovor, da vidis kako ce ubrzati.

Наравно да не може, 10/1 је ADSL а 10/2 би већ ишао на VDSL што би значило да се комплет мења опрема а пошто 10/2 не постоји, онда би све требало да се поново уговара.

Jel moze neko da mi kaze koliko otprilike treba da se ceka da gospoda provere jel postoje uslovi za vece brzine? Meni je sutra 7 dana od podnosenja zahteva i niko da se oglasi!! :(

Nazad
Vrh Dno